Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Clisee cinematografice (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96763)

Suspect de bizar 19 Apr 2009 04:51

Clişee

In filmele americane cel mai mult mă enervează când unu îl întreabă pe unu rănit(chiar şi dacă şi-o pierdut un picior) că dacă-i bine,şi individu' spune că da.Cum poţi fi bine când ţi-ai pierdut picioru'?

victor584694 21 Apr 2009 17:16

Un alt cliseu foarte des uzitat in filmele americane este urmatorul : daca in film este in rolul principal un politist sau detectiv, si ala are o sotie sau o iubita cu care face dragoste, bas atunci are loc o crima sau un jaf si sefu' il suna sa se prezinte la datorie...si ne lasa cu buzele umflate :-/ :-/ :-/ :-/

corinka 21 Apr 2009 17:24

Dupa ce doi petrec noaptea impreuna, a doua zi de dimineata, unul dintre ei, inca adormit pe jumatate, pipaie perna si abia atunci realizeaza ca a plecat celalalt.

bre 21 Apr 2009 17:28

baietii fortosi trec prin foc si para fara sa scanceasca, dar se vaicaresc precum o muiere cand sunt oblojiti, bandajati, dezinfectati de vreo gagica :D

razi 21 Apr 2009 18:05

turnu eiffel care se vede de la orice fereastra din paris

miercuri 21 Apr 2009 18:53

Originally Posted by corinka:

Dupa ce doi petrec noaptea impreuna, a doua zi de dimineata, unul dintre ei, inca adormit pe jumatate, pipaie perna si abia atunci realizeaza ca a plecat celalalt.

Not to mention cearsaful in forma de L, tot timpul ea are sanii acoperiti in timp ce el are dezvelit tot trunchiul.

Pitbull 21 Apr 2009 19:07

In orice plan-detaliu cu picioarele cuiva (ca sä-i vedem încältämintea, brandul noroiului, mansetele pantalonilor, sau alte aspecte la fel de importante), tipul de leagänä de pe vârfuri pe cälcâie si înapoi.

Orice detectiv reuseste sä se apuce de un caz numai dupä ce e suspendat.

Fulger, tunet, ploaie torentialä.
Brusc.

miercuri 21 Apr 2009 19:36

Femeile sunt in orice circumstante perfect epilate, chiar si atunci cand au parte de surprise sex.

marcusARCUS 21 Apr 2009 20:42

Sexul fals din filmele hollywoodiene.Yes it's a clichee...

marcusARCUS 21 Apr 2009 20:43

Inamicul public e urmarit de armata.

Suspect de bizar 21 Apr 2009 20:44

Când se bat doi unu i-a un scaun de-l loveşte pe adversar şi scaunul se destramă în bucăţi,şi culmea lovitul continuă lupta.Foarte greu spargi un scau de un om da' şi atunci omu' ăla nu se mai ridică vreo lună.

buticut 21 Apr 2009 21:32

Suna telefonul.Ea raspunde.

"- Yeah...oh...ok."

Inchide telefonul dupa 5 secunde si iubitul o intreaba cine a fost:
"- Pai m-a sunat John sa imi spuna ca sotia lui a picat de pe motocicleta si a fost internata la spital in stare grava,cu multiple fracturi si vertebre rupte si probabil va trebui sa isi petreaca tot restul vietii condamnata intr-un scaun cu rotile si intreaga familie este intristata de aceasta veste groaznica.

- Intr-o urmarire in care doua persoane se indreapta spre lift,una il va pierde.

miercuri 21 Apr 2009 21:39

Sau urmaririle in care the bad guy tot timpul o ia in sus pe scari si ajunge inveitabil pe acoperis unde nu mai are scapare! Niciodata n-am inteles asta, daca ar incerca sa iasa pe o fereastra pe la parter ar avea mult mai multe sanse sa nu fie prins.

halebardul 21 Apr 2009 22:03

probabil ca stiti (a circulat viral)

Ce ne invata filmele americane?

Mai multi cineasti au decis sa faca o lista cu “lectiile” date de filmele americane, cele imprimate definitiv in mintea spectatorilor. Despre ce este vorba? Sa vedem:

1. Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie convenabila pentru oricine, fie el somer sau director.

2. Cel putin unul din doi gemeni identici este diabolic.

3. Daca trebuie sa dezamorsezi o bomba nu ai de ce sa-ti faci griji, intotdeauna vei alege corect firul care trebuie taiat.

4. Mai toate computerele laptop sunt suficient de puternice pentru a patrunde in sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii extraterestre invadatoare.

5. Nu conteaza daca intr-o lupta martiala numarul adversarilor este foarte mare: inamicii tai vor astepta rabdatori sa te atace unul cate unul, dansand in jurul tau intr-o maniera amenintatoare, pana cand ii faci knock-out pe cei dinainte.

6. Cand stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se afla in dormitorul tau se vede perfect, numai ca intr-o usoara penumbra.

7. Daca esti blonda si draguta, este foarte probabil sa ajungi expert mondial in fisiune nucleara la varsta de 22 de ani.

8. Politistii cinstiti si muncitori sunt in mod traditional impuscati cu trei zile inainte de pensionare.

9. Decat sa risipeasca gloantele, megalomaniacii prefera sa-si ucida adversarii pe care-i prind folosind masinarii complicate, care cuprind rachete, sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini mancatori de oameni, ce le ofera prizonierilor cam 20 de minute pentru a evada.

10. Toate paturile au cearsafuri speciale, probabil in forma de L, care ajung pana la subratul femeii care doarme, dar depasesc numai cu putin coapsele barbatului de langa ea.

11. Toate pungile cu cumparaturi contin cel putin o paine-bagheta.

12. Este foarte usor pentru oricine sa piloteze un avion, pana la aterizare, urmand instructiunile cuiva din turnul de control.

13. O data pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai face, inclusiv scufundari submarine.

14. Cel mai probabil vei supravietui unei batalii, dar numai daca nu faci greseala sa arati inainte cuiva fotografia iubitei care te asteapta acasa.

15. Daca vrei se te dai drept ofiter german sau rus, nu-i nevoie sa stii limbi straine, este suficient un accent potrivit.

16. Turnul Eiffel se vede pe orice fereastra din Paris.

17. Un barbat nu va arata nici un semn de durere in cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul cand o femeie incearca sa-i curete zgarieturile.

18. Daca undeva se vede un panou de sticla, mai devreme sau mai tarziu cineva va trece prin el.

19. Daca locuiesc intr-o casa bantuita, femeile vor iesi - dar numai in cele mai transparente desuuri - sa vada ce este cu sunetele ciudate pe care le aud.

20 sa deschizi un fisier text nu va avea cursor, dar va spune in-totdeauna: “Introdu parola”.

21. Cand conduci pe un drum perfect drept este intotdeauna necesar sa rotesti voiniceste de volan in stanga si in dreapta la fiecare cateva momente.

22. Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari si rosii, pentru a sti exact cat mai este pana la explozie.

23. Un detectiv poate rezolva un caz numai dupa ce a fost suspendat.

24. Daca te hotarasti sa dansezi pe strada, toti cei pe care ii vei intalni vor cunoaste perfect pasii.

25. In timpul tuturor investigatiilor politiei, detectivii viziteaza obligatoriu, cel putin o data, un club de stiptease.

26. Toate numerele de telefon din America incep cu 555.

27. Majoritatea cainilor sunt nemuritori.

28. Daca esti urmarit prin oras, poti sa te ascunzi intr-o parada de ziua Sfantului Patrick indiferent de anotimpul in care se petrece actiunea.

29. Sistemul de ventilatie al unei cladiri este locul perfect in care sa te ascunzi. Nimeni, nici o data, nu se va gandi sa caute in locul in care poti sa te deplasezi dintr-o parte a cladirii in cealalta fara nici o greutate.

30. Cand platesti un taxi, nu te uita la portofel. Apuca o bancnota la intamplare si sigur va fi suma exacta ce trebuie achitata.

31. Orice rasa extraterestra poate sa lase insarcinata o pamanteanca.

32. Bucatariile nu sunt echipate cu intrerupatoare. Cand folosesti o bucatarie noaptea, trebuie sa lasi frigiderul deschis pentru a avea lumina in incapere.

33. Un singur bat de chibrit aprins, este suficient pentru a ilumina o camera de marimea unui stadion.

34. Toti oamenii din vechime, indiferent de epoca, au dinti perfecti.

35. Cu toate ca in secolul XX este posibil sa tragi cu o arma intr-un obiect aflat in afara razei vizuale, oamenii secolului XXIII vor pierde aceasta abilitate.

36. Nu este necesar sa saluti atunci cand incepi sau termini o convorbire telefonica.

37. Cand sunt singuri, toti strainii prefera sa vorbeasca in engleza unul cu celalalt.

38. Orice incuietoare poate fi deschisa cu o carte de credit sau o agrafa in cateva secunde. Exceptie fac cazurile cand dincolo de usa este un copil amenintat de un incediu.

39. Toate buletinele de stiri contin materiale care te afecteaza direct si sunt difuzate in momentul in care tu deschizi televizorul.

40. Departamentele de politie dau ofiterilor teste de personalitate pentru a fi sigure ca ii vor face parteneri pe cei care se potrivesc mai putin.

miercuri 21 Apr 2009 23:31

Cand se traverseaza strada in fuga printre masini, masinile intodeauna opresc milimetric, sau ocazional daca te iau pe capota te ridici la loc si fugi incontinuare.

corinka 22 Apr 2009 00:08

Politistii care se afla in ultima misiune inainte de pensie mor impuscati.

keepwalking 22 Apr 2009 00:25

plus ca, daca cineva iese in strada grabit si striga dupa un taxi, imediat apare unul si opreste langa el.

corinka 22 Apr 2009 00:30

Originally Posted by keepwalking:

plus ca, daca cineva iese in strada grabit si striga dupa un taxi, imediat apare unul si opreste langa el.

Da, dar de multe ori il ia altcineva.

illotempore2002 22 Apr 2009 02:32

daca ea se zbate cand el sare pe ea sa o sarute sau sa i-o traga, si ea se zbate tare ca sa scape, in momentul in care gura lui ii saruta gura ei, gagica inceteaza brusc sa se mai zbata.

redmen 22 Apr 2009 02:34

Trebuie sa recunosc ca mie imi plac cliseele in unele filme.Fac parte din farmecul lor.

illotempore2002 22 Apr 2009 02:37

ei nah!
si cand le vezi de bnenumarate ori in zeci de filme?
pai pe mine ma apuca dracii. ori esti om de creatie ori esti un copiator? (nu tu, ci regizorii, scenaristii)

alt cliseu: nu am sa inteleg niciodata cum inchid aia din filme telefonul fara sa-i zica pa, la revedere, persoanei de la celalalt capat al firului

cand ma gandesc cat ne ia noua sa ne luam la revedere, zici si tu si cealalata persoana de vreo 14 ori pa, hai te-am pupat, vorbim, ne auzim, da, pa, pa!

redmen 22 Apr 2009 02:42

Creatia aia uneori e pentru cei care fac filme si nu le vad decat ei.Eu prefer filmele astea cu clisee in ele.Filmele ca si scenariile se fac si ele dupa niste tipare.Si sunt o gramada de filme bune pline de clisee.

illotempore2002 22 Apr 2009 02:44

da, asa e, asta e altceva, dar hai sa postam clisee aici ca sa ne amuzam

facem filosofia filmului in alte topicuri

redmen 22 Apr 2009 02:49

Pai la cate au fost postate cam greu sa mai gasesti altele.Pe mine ma enerveaza ceva .. dar nu cred ca ar intra la clisee.In filmele din anii recenti orice personaj (barbat sau femeie) daca e implicat intr`o bataie sau ceva apare la fel de impecabil dupa ce se termina totul.Aia mi se pare cel mai de cacat.

illotempore2002 22 Apr 2009 02:51

da, retardati

dar poate ca nu aia are relevanta in filmul x, faptul ca apare fara vanatai.....sau poate s-a scurs ceva timp de la bataie....anyway, sunt multe filme in care gafele sau cliseele de fapt nu sunt chiar asa dramatice pt ca accentul cade pe altceva, si atunci nu are rost sa fim mai catolici decat papa.

dar zicem si noi aici ca sa ne amuzam

redmen 22 Apr 2009 02:53

Pai ori te apuca dracii ori te amuzi ?

Judex 22 Apr 2009 02:56

Pai, Illo, cliseul cu buzele ce e? Unul al violului consimtit de victima (femela)?

Iar ala cu intreruperea fara salut a conversatiei la telefon - pai am avut o dementa care ma gelozea ca se aud tocuri prin jurul meu si inchidea brusc. Doar un exemplu.

Eu inteleg ca e vorba de clisee in general, dar poate ar trebui sa ne axam mai degraba pe cele absolut neverosimile. De exemplu, mai mereu americanii par sa castige razboiul din Vietnam.

redmen 22 Apr 2009 02:58

Orice razboi chiar.Si cu extraterestrii.A si bine ca imi adusasi aminte.Aveam io o vorba .. ca atunci cand o sa vina sfarsitul lumii o sa ma duc in America ca acolo sigur o sa scap.

illotempore2002 22 Apr 2009 03:04

Originally Posted by Judex:

Pai, Illo, cliseul cu buzele ce e? Unul al violului consimtit de victima (femela)?

Iar ala cu intreruperea fara salut a conversatiei la telefon - pai am avut o dementa care ma gelozea ca se aud tocuri prin jurul meu si inchidea brusc. Doar un exemplu.

Eu inteleg ca e vorba de clisee in general, dar poate ar trebui sa ne axam mai degraba pe cele absolut neverosimile. De exemplu, mai mereu americanii par sa castige razboiul din Vietnam.

da, cel cu violul consimtit poate fi asa cum spui tu, insa celalalt caz, cu telefonul pe care-l inchid personajele brusc fara sa-si ia la revedere nu poate sa fie asa. ce ai patit tu cu respectiva este o particularitate - insa eu vbesc despre scenele in care ei doi se inteleg bine, discuta despre cate-n luna si-n stele la tel dupa care inchid brusc telefonul.

redmen 22 Apr 2009 03:12

Eu vreau exemple de filme cu faza asta cu telefonul.Sincer nu imi aduc aminte.Si nu v`ati gandit poate ca ei trebuie sa zica doar "Ok see ya" (persoana care nu se vede) si cel care se vede sa zica "All right" ? Poate ca nu trebuie sa zica neaparat oke alo papa ne auzim.Eu nu zic mereu ok papa ne auzim la telefon.Sau cliseul "te pup".

illotempore2002 22 Apr 2009 03:14

ok.
atunci mi s-a parut ca am vazut cliseul asta.
as fi curioasa daca l-a mai remarcat cineva.

Judex 22 Apr 2009 03:17

Illo, mai am un amic cu care mai fac si afaceri uneori si inchide brusc c-asa e el. Oricum, nu asta conteaza, sunt de acord ca reprezinta un cliseu, dar voiam sa ajung la ideea de cliseu neverosmil.

PS
Aia cu dormitorul in penumbra e mania operatorilor, dar se poate justifica usor prin sursa exterioara. Ar trebui continuat cu faptul ca personajul nu face nimic sa nu-i cada lumina pe ochisori, ci accepta, de cele mai multe ori, intermitente colorate de la vreo reclama.

redmen 22 Apr 2009 03:18

Eu nu zic ca nu ar exista.Dar chiar as vrea un exemplu concret.Eu zic doar ca nu trebuie sa raportam toate chestiile la ce facem noi.Vreau sa imi zica si mie cati dintre cei de aici spun mereu la incheierea unei convorbiri telefonice "OK PAPA".Nu a folosit nimeni "pe curand" "ne auzim" "asa ramane" "Da" samd ?

Judex 22 Apr 2009 03:20

Originally Posted by redmen:

Eu nu zic ca nu ar exista.Dar chiar as vrea un exemplu concret.Eu zic doar ca nu trebuie sa raportam toate chestiile la ce facem noi.Vreau sa imi zica si mie cati dintre cei de aici spun mereu la incheierea unei convorbiri telefonice "OK PAPA".Nu a folosit nimeni "pe curand" "ne auzim" "asa ramane" "Da" samd ?

Red, nu se refera la asta cliseul, ci la faptul ca de foarte multe ori telefonul este inchis inainte de rostirea unei minime formule de salut in discutii care necesita aceasta.

redmen 22 Apr 2009 03:21

Da.De adaugat la aia cu dormitul in penumbra.Nu o consider un cliseu.N`am fost prin multe tari ... dar pe unde am fost .. de obicei aveam ferestre foarte mari in camere,nu ferestre de bloc comunist.Si e normal sa stingi lumina si inca sa distingi anumite lucruri.Pe strazi de obicei felinarele sunt aprinse,nu le sting hotii sa vina noaptea sa sparga masinile.

@Judex exemplu pliz.

illotempore2002 22 Apr 2009 03:21

pai asta am zis, ca noi avem tot felul de formule de incheiere, si de multe ori folosim mai multe. in vreme ce in filme, am vazut in multe, ei pur si simplu inchid telefonul. mi-e greu sa-ti dau un exemplu concret, desi sunt un mare promotor al exemplului concret, pt ca mai in toate filmele noi apar scene in care x discuta cu y la telefon, sunt scene foarte marunte si de obicei nesemnificative.

anyway, facem prea mult caz pe un exemplu de cliseu, poate mi s-a parut mie, insa m-a frapat mereu chestia asta.

redmen 22 Apr 2009 03:22

Chiar o sa fiu atent de acum inainte si o sa ma uit in special la filmele mai consacrate de la Hollywood sa vad daca dau peste faza cu telefonul.

illotempore2002 22 Apr 2009 03:24

dar Un american la Paris nu vi se pare cliseu?

de exemplu - Jean Serberg, americanca, la Paris, Marlon Brando, american la Paris in Last Tango in Paris. sau invers

Judex 22 Apr 2009 03:25

Nici mie nu-mi vine in minte acum un exemplu concret, scuze. Dar sigur exista multe astfel de secvente.
Ce voiam totusi sa evidentiez era neverosimilul altor clisee. Hai sa ne axam pe astea, cu riscul de a ajunge la statistici. :D

illotempore2002 22 Apr 2009 03:28

stai ca nu mi-e clar. cliseu inseamna ceva care se repeta de multe ori.

Formulă stilistică, expresie etc. banalizată din cauza repetării excesive; şablon. – Din fr. cliché.

nu ceva care nu are logica, sau e cum spui tu neverosimil.

alea sunt gafe, aberatii.

Judex 22 Apr 2009 03:34

Dar am si specificat. Inteleg ca este vorba de clisee, halebardul ne-a dat o lista cu vreo 40. De-acum, hai sa descoperim neverosimilul cliseistic din filmul american.

redmen 22 Apr 2009 03:55

Nu consider cliseu faza cu turnul Eiffel la fel cum nu consider cliseu nici filmele in care mereu arata la inceput World Trade Center`ul,filmele in care arata Golden Gate Bridge,filmele in care arata piramidele samd you get the point.Pur si simplu sunt niste locuri emblematice,care dau bine pe ecran oricum ar fi.Si iarasi ajung sa fiu eu Gica Contra si sa zic ca sunt filme in care nu se vede mereu turnul Eiffel pe fereastra.

illotempore2002 22 Apr 2009 04:00

Originally Posted by redmen:

Nu consider cliseu faza cu turnul Eiffel la fel cum nu consider cliseu nici filmele in care mereu arata la inceput World Trade Center`ul,filmele in care arata Golden Gate Bridge,filmele in care arata piramidele samd you get the point.Pur si simplu sunt niste locuri emblematice,care dau bine pe ecran oricum ar fi.Si iarasi ajung sa fiu eu Gica Contra si sa zic ca sunt filme in care nu se vede mereu turnul Eiffel pe fereastra.

Gica, noi vbim de lucrurile care se repeta (deci de clisee) nu de alea care NU se repeta :))
daca turnul Eifell apare in 5 filme, atunci se repeta, ce poti sa faci? El devine cliseu.

pt ca Judex vrea neverosimil :

Eifel este
1. cliseu pt ca se repeta
2. neverosimil de cliseu atunci cand indragostitii din filme merg sa viziteze sau fac poze la Turnul cu pricina. ce pizda ma-si e asa romantic la un turn de metal, urias, un munte de fiare ? ce e romantic si sirpos in asta?

poate obsesia falica a formei penisoidale

redmen 22 Apr 2009 04:10

Clar.Cliseu e ca oamenii au haine in filme,ca nu au haine,ca merg cu masina,ca merg cu metrou,ca ploua si nu au umbrela,ca se duc la serviciu desi nu le place.Toate sunt clisee.De fapt...cineva ar trebui sa le spuna in cacat sa numai faca nici un film.Ca filmele sunt clisee.

redmen 22 Apr 2009 04:11

Alt lucru care se repeta.De cate ori cand cineva impusca pe cineva,ori moare ori traieste.Niciodata nu se intampla altceva.De fiecare daca cand cineva moare,trebuie sa il inmormanteze.De ce nu vor domle sa il lase in pace sa putrezeasca si sa isi vada de viata lor ? Ce cliseu.

illotempore2002 22 Apr 2009 04:18

hei, de ce te-ai suparat asa?

ai fost irascibil in seara asta. ce sa facem sa iti treaca starea asta? uite, iti trimit un banc pe mp :)

redmen 22 Apr 2009 04:23

Nu sunt irascibil.Adica sunt dar nu acum.Dar ma enerveaza faza asta cu cliseele.Dupa cum am mai zis filmele/scenariile sunt facute dupa anumite tipare.Asta e si farmecul lor de a fi filme.Acuma hai sa nu ma mai uit la filme doar pentru ca a aparut aceeasi chestie de 2 ori in 2 filme diferite.Sa nu ma mai uit la un film cu actori care i`am vazut si in alte filme.Ca sunt clisee.

P.S. Daca exista doar DO RE MI FA SOL LA SI DO de ce sa vreau sa existe si alte solfegii cand ma pot bucura de acestea ?

L.E. Simpatic bancu`.

Judex 22 Apr 2009 04:41

Well, nu e neverosimil faptul ca indragostitii se fotografiaza cu Turnul Eiffel. E poate desuet, neplacut pentru unii, pizdoiul ma-sii. Dar e foarte verosimil. Exista indragostiti care se fotografiaza cu Turnul Eiffel.
Pe cand faptul ca toate razboaiele sunt castigate de americani.....................

redmen 22 Apr 2009 04:53

Exactly.Dar nu trebuie sa fie neaparat indragostiti,desi da e unul dintre locurile preferate din Paris ale indragostitilor.Turnul Eiffel este un simbol,si e normal sa se traga in poze cu el toata lumea de merge la Paris.

P.S. Pe la ora asta imi innebuneste internetu` si am probleme cu postarea mesajelor.Ciudat.

illotempore2002 22 Apr 2009 05:35

Originally Posted by Judex:

Well, nu e neverosimil faptul ca indragostitii se fotografiaza cu Turnul Eiffel. E poate desuet, neplacut pentru unii, pizdoiul ma-sii. Dar e foarte verosimil. Exista indragostiti care se fotografiaza cu Turnul Eiffel.
Pe cand faptul ca toate razboaiele sunt castigate de americani.....................

exista indragostiti care fac asta, dar nu are logica

e ca si cum te-ai poza cu n aparat extrem de ingenios care fabrica WC-uri - o mare inventie tehnica

All times are GMT +2. The time now is 18:18.