![]() |
Ultimul Album Ascultat
Album: Ágætis Byrjun (1999)
Artist: Sigur Rós Muzica batailor de inima si a focurilor de artificii Muzica ghetarilor si a campiilor inalte Muzica aripilor deschise deasupra oceanului Cam asta stiu sa faca acesti islandezi pe cel mai important album al lor. E suficient cat sa nu se poata scrie istoria muzicii moderne fara ei. nota: 10 / 10 (esential) extrase: http://www.youtube.com/watch?v=QY60VAViupk http://www.youtube.com/watch?v=pd4dCatk3Eg |
Slayer - World Painted Blood
Americanii nu se dezmint nici in 2009 scotand probabil cel mai bun album de la "Seasons In The Abyss" incoace. Thrash ca la carte,presarat din plin cu toate elementele consacrate,nimic nou sub soare,dar facut intr-un mod atat de bun incat nu le-as putea reprosa ceva.10!!! |
Gentle Giant - The Power and the Glory (1974)
Gentle Giant sunt o trupa foarte complexa de prog rock care utilizeaza influente variate din diferite genuri de muzica si nu numai. Sigur, Yes sau Genesis s-au bucurat de o popularitate mai mare, insa Gentle Giant s-au multumit cu arta de a experimenta cu sunetele, riscand astfel expunerea pe o scara mai larga. "The Power and the Glory e un album excelent care trebuie ascultat macar de 2-3 ori. Gorgototh - Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt (2009) E ciudat sa ascult un album Gorgoroth fara Ghall, pentru mine el e de neinlocuit. Insa noul album mi s-a parut foarte solid inca de la prima ascultare. Ok, nu e un classic, dar e greu sa mai existe un album de black metal care sa fie peste cele scoase in perioada de inceput. Merita ascultat. |
Ultimele albume ascultate ...
Léa Castel - Préssée De Vivre Robbie Williams - Reality Killed the Video Star Mika - The Boy Who Knew Too Much Michel Legrand - LeGrand Jazz |
Jethro Tull - Thick As A Brick (1972)
![]() Al cincilea album din discografia Jethro Tull. Un concept album care contine o singura piesa. Aceasta denumeste albumul si are, in total, 43 de minute. Thick As A Brick e o simfonie moderna dirijata de un Ian Anderson absoult genial. Nu pot sa ma satur de acest album pe care il ascult in mod exclusiv de cateva zile. Brusc mi-am pierdut orice respect pentru urechea lui Robert Christgau. Nu-mi place sa dau note sau stelute albumelor pe care le ascult, dar Thick As A Brick merita 10/10, 5/5...whatever. |
Originally Posted by moltisanti88:
e si pe lista mea de ascultat for a first time |
Originally Posted by bremen1980:
De obicei EP-urile ca ''Splitting the Atom'', sunt niste "incalziri" in vederea albumului. Din cate aud insa incalzirea asta cam lasa rece... Uff, si cat am asteptat un nou material Massive Attack :( Coperta e super tho B-) |
Artist: Muse
Album: The Resistance (2009) ![]() Versuri a la 3SudEst ("Love is our resistance / They'll keep us apart and they won't to stop breaking us down / Hold me / Our lips must always be sealed"), coruri a la Queen, (la un moment dat o dau si pe franceza LOL te doare capu nu alta), beat-uri a la Depeche Mode si ... explozii / bombasticism a la Muse. Greu de spus daca formatia asta (cu care am crescut) a trecut deja la self-parody sau doar stau la panda pentru a prinde un peste mare care apare rar. nota: 7 / 10 (mediocru spre bun) highlight track: Undisclosed desires http://www.youtube.com/watch?v=bWTuKd2lTo4 |
Niciodata nu am inteles genul asta de alternative.Suntem rock,dar pe album sunam electro.
In afara de Radiohead care sunt decenti consider restul trupelor de speta asta gretoase.:D |
@Disciple - Suntem in sec 21, ai putea sa incerci sa vezi nuantele de gri.
Dincolo de asta, The Resistance mi se par cel mai slab ablum Muse, care au ajuns sa sune a complet alta trupa. E ascultabil, dar cam neimpresionant. Undisclosed Desires e colaborarea cu Timbaland, mi se pare cea mai suspecta piesa de pe album, dar nu m-am hotarat daca in sensul bun. :P |
Meh nu face drama...Timbaland a scos piesa si cu Chris Cornell(Soundgarden,Audioslave).
|
No drama, agreed, doar ca mie mai toate colaborarile mai 'avantgarde' ale lui Timbaland mi s-au cam nereusite, cu Bjork in frunte. Altfel, cele pop suna destul de sanatos.
Albumul asta nou al lui Chris Cornel mi se pare prost, si nu din cauza piesei cu T. Recunosc ca n-am avut rabdare cu el pana la capat. :P |
Originally Posted by miercuri:
E clar cel mai slab iar precedentul il urmeaza la coada. Te rog sa te hotarasti cu "Undisclosed" in sensul bun :P Celelalte sunt prea goale. Macar cu asta sa ramana si albumashul asta. |
Artist: The Flaming Lips
Album: Embryonic (2009) ![]() Flaming Lips incearca din rasputeri sa fie experimentali (si sunt dispusi sa puna la lucrul tot zodiacul pentru asta) dar nu le iese nici de-o culoare. Asta pentru ca haosul nu tine loc de metoda si nici ideile nu vin daca le ademenesti doar cu o electronica stridenta. Orice ar scrie in horoscop. nota: 6 / 10 (mediocru) |
U2 - Achtung Baby (1991)
![]() Am pierdut de mult numarul auditiilor, dar cu fiecare imi dau seama si mai clar ca asta o sa fie intodeauna albumul meu preferat ever. E greu de descris in cuvinte cat de perfect sunau U2 pe atunci. |
Indochine - Danceteria
|
Nick Drake - Five Leaves Left. (excelent)
|
De Nick Drake am ascultat "Pink Moon" cel mai celebru album al lui. O bijuterie. |
Originally Posted by Chambord:
|
continuu, doar de vreo câteva ore...
16 tracks in playlist, average track length: 2:59
Playlist length: 47 minutes 49 seconds Playlist files: 1. Dinah Washington - Mad About The Boy (2:49) 2. Pat Boone - Love Letters In The Sand (2:18) 3. Nat King Cole - Embraceable You (3:23) 4. Sarah Vaughan - My Favourite Things (2:46) 5. Dean Martin - Beside You (2:55) 6. Fleetwood Mac - Man Of The World (2:48) 7. Doris Day - I'm In The Mood For Love (2:26) 8. Nina Simone - Love Me Or Leave Me (3:22) 9. The Marmalade - Rainbow (3:12) 10. Brotherhood Of Man - Save Your Kisses For Me (3:00) 11. Freddie & The Dreamers - If You've Got To Make A Fool Of Somebody (1:58) 12. Paul Young & The Q Tips - Love Hurts (3:00) 13. Ray Charles - Funny But I Still Love You (3:13) 14. The New Seekers - I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony) (2:31) 15. The Fortunes - You've Got Your Troubles (3:25) 16. Lionel Hampton & Dinah Washington - Close To You (4:43) |
Hai ca reconciliere
http://www.youtube.com/watch?v=h5EUc...eature=related |
@dragomara: Titlul topicului asta este "Ultimul album ascultat" nu "Playlist si atat". Get the point ?
|
poate e vorba de vreun album gen 'Various Artists'
|
The dark night of the soul, albumul pe care canta mai multi artisti precum Iggy Pop, Julian Casablancas si chiar David lynch care are o melodie molateca, ploioasa si senzuala, ca de lesin erotic.
|
Mastodon - "Crack the Skye" (2009)
![]() Il ascult mereu si de fiecare data raman impresionat. Recent acest album a fost clasat pe locul 3 in topul revistei Time referitor la cele mai bune 10 albume ale anului. Pentru mine e de departe cel mai bun. Sper sa vina in 2010 in Romania. Doar pentru ei m-as duce, nici nu-mi pasa ca vor canta in deschidere la Metallica, Slayer sau Anthrax. Cu acest album cred ca in sfarsit se vor bucura si ei de o audienta mai mare. Chiar o merita. I love them, fiecare material pe care il scot e mai bun decat precedentul. Crack the Skye e apogeul. De data asta chiar nu stiu ce vor mai putea face pentru a se auto-depasi. The Czar!! : http://www.youtube.com/watch?v=fUTuKaHke5o |
Ioi, n-auzisem de astia, m-ai facut curios si sunt meseriasi rau!!!
In semn de multumire: http://www.youtube.com/watch?v=h1mKirli8_M&feature=fvw |
Suicidal Angel - Sanctify The Darkness - 2009
O noua gaselnita thrash metal de la niste greci dementi. In maniera old-school cu riffuri de Slayer si Exodus si mai trecand printr-o gama larga de influente de la Overkill la Anthrax(sunt stiluri diferite de a canta thrash) trupa asta este una dintre cele mai promitatoare pe care le-am auzit anul asta. http://www.youtube.com/watch?v=VqIFRfnZFec |
la capitolul metal... o trupa din japonia.. ii descoperisem dupa ce incepuse sa-mi placa sountracku de la Death Note....
http://www.youtube.com/watch?v=RIwSF...eature=related |
Sunt fericit pentru ca sunt beat mort. Am fost la petrecerea firmei, am baut si mancat pe gratis ca porcu', si am mai primit si un premiu ca sunt un angajat productiv, desi nu prea sunt. In timpul serviciului imi peird vremea pe cinemagia.
|
@marius_em & Judex: eu tocmai am ajuns acasa si sunt beat crita, dar nu pot sa nu remarc Iron tusk!! Ma bucur ca iti place Judex, asculta riff-ul cu care incepe Sleeping Giant http://www.youtube.com/watch?v=mXg5i4Fo6oM :D. In iunie 2010 vor veni in Romania, alaturi de trupele mentionate mai sus. Abia astept :).
|
Originally Posted by marius_em:
|
Artist...: Mark Oh
Title....: The Past, The Present, The Future Tracklist: 01.Scatman (Club Mix) 06:10 02.Don´t Leave Me 05:19 03.Bomb 06:06 04.7 Days A Week 05:50 05.United (Single Long Version) 03:56 06.La La 05:23 07.Flash And Thunder 05:22 08.Randy (Never Stop That Feeling) 05:00 09.Tears Don´t Lie 03:39 (Original Short Mix) 10.Your Love (Original Radio Mix) 03:42 |
Originally Posted by marius_em:
la mine petrecerea firmei e pe 17 dec, in Iasi, la Unirea. Needless 2 say ca o sa vin tot Beat-man si o sa va povestesc atunci ce album s-a difuzat la saxofonistele de la etajul 12. |
Manic Street Preachers - Generation Terrorists
![]() La fix au picat auditiile de zilele astea. Stau inchisa in casa si ascult piesele destul de tare, ma minunez cat de tinerei si proaspeti erau si cat de zgomotos cantau. Si cat de fortos suna vocea lui James Dean Bradfield inainte sa se mai cizeleze. Ma bucur ca mi-am dat seama ca record-openerul Slash N' Burn e de fapt o piesa geniala, inainte nu cred ca o ascultasem cu suficienta atentie. La Manics patesc ca la U2, am trei albume preferate si in functie de perioada imi aleg unul pe care sa-l ridic in slavi. Sa va uitati la clipul asta si la asta. edit: de fapt cel mai util lucru invatat de la albumul asta e ca rock'n'roll is our epiphany :) |
Esti mai soft decat mine.MSP sunt misto si imi pare rau ca i'am ratat la Bestfestu' de anu' trecut.
Dar sa mentionez un album ce m-a dat pe spate zilele astea: Cobalt - Gin 2009 Avantgarde Black Metal deci cu multe elemente straine blackului obisnuit acest album s-a dovedit a fi o surpriza foarte placuta. Deloc catchy,cu parti acustice si melodie destule,dar stranii,cu izbucniri strasnice de black metal suparat si foarte creativ per ansamblu. |
Originally Posted by Disciple:
|
Album: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)
Artist: Arctic Monkeys Pe acest album scrie "The all-time fastest selling debut album in UK". Daca adaugam si faptul ca suna brut, smart si de neoprit, in piese de 2 minute jumate, ca unul dintre cele mai bune materiale scoase de o banda de pusti la majorat e clar ca daca vrei sa-ti faci formatie si ai ezitari asculta asta si o sa fie limpede ce ai de facut. :D nota: 9 / 10 (foarte bun) extrase: I Bet You Look Good on the Dancefloor http://www.youtube.com/watch?v=4P1TGIW_iuA A Certain Romance http://www.youtube.com/watch?v=31188wc_wPo A view from the afternoon http://www.youtube.com/watch?v=GF978AgLyaY |
N-o sa mai fac un sondaj dar daca aveti un Top 10 personal cu Albumele anilor 2000 va rog impartiti-l si cu noi. ;)
Here's mine: 1. Funeral 2004 Arcade Fire 2. Turn On The Bright Lights 2002 Interpol 3. In Rainbows 2007 Radiohead 4. Elephant 2003 The White Stripes 5. Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven 2000 Godspeed You! Black Emperor 6. Third 2008 Portishead 7. Chutes Too Narrow 2003 The Shins 8. Stories From The City, Stories From The Sea 2000 PJ Harvey 9. Leaving Your Body Map 2001 Maudlin Of The Well 10. Remedy Lane 2002 Pain Of Salvation Voi asculta/reasculta luna aceasta o serie de critical darlings din aceasta decada si voi reveni cu eventuale modificari |
Sun O ))) - Monoliths & Dimensions (2009)
![]() Demential! Probabil cel mai bun material scos de Sun O ))) si unul dintre cele mai bune albume metal ale anului trecut. Corul vienez de pe "Big Church" e incredibil, iar piesa "Alice" ma pune in transa. Ah, era sa uit de Attila (Mayhem) care impresioneaza cu vocea lui inconfundabila. |
Dronele Sunn O ))) creeaza o atmosfera aparte si in ultimul film al lui Jarmusch: The Limits of Control ;)
|
Eu nu mai am rabdare cu Sunn O ))), simt ca am imbatranit. :P
Nu stiu care-s albumele mele preferate ale anilor 2000, sa zicem intr-o ordine oarecare Tool - Lateralus (2001) Sigur Ros - Agaetis Byrjun (2000) Manic Street Preachers - Journal for Plague Lovers (2009) Fantomas - The Director's Cut (2001) Mars Volta - De-loused in the Comatorium (2004) U2 - All That You Can't Leave Behind (2000) Explosions in the Sky - The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003) Arcade Fire - Funeral (2004) Noir Desir - Des Visages, des figures (2001) The Knife - Deep Cuts (2006) Patrick Wolf - Lycanthropy (2003) |
Topul meu, tot intr-o ordine oarecare:
The White Stripes - Elephant Mastodon - Crack The Skye Porcupine Tree - Fear of A Blank Planet Bob Dylan - Modern Times The Mars Volta - De-Loused in the Comatorium Eminem - The Marshal Mathers LP Shining - Halmstad Radiohead - In Rainbows maudlin of the Well - Bath Gorillaz - Gorillaz |
Originally Posted by miercuri:
Asta e din 1999. Altfel ar fi aparut si la mine ;) |
Nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca e din 2000 si n-am mai verificat cand am postat. Il scoatem atunci, ca s-asa erau 11 in top.
|
Si topul meu:
1 Black Seeds of Vengeance (2000) - Nile 2 Comfort Eagle (2001) - Cake 3 Secret South (2000) - 16 Horsepower 4 Death... The Brutal Way (2009) - Asphyx 5 Of What's to Come (2008) - Deeds of Flesh 6 The Empty Hollow Unfolds (2000) - Raison d'être 7 Quintessence (2000) - Borknagar 8 Souls to Deny (2004) - Suffocation 9 Songs of Darkness, Words of Light (2004) - My Dying Bride 10 The Goat of Mendes (2001) - Akercocke |
Misiune imposibila, dar fie - pur si simplu, am ales albumul cel mai ascultat/fredonat/memorat in fiecare an din cele zece.
1. Nick Cave and the Bad Seeds – No More Shall We Part (2001) 2. Morrissey - You Are the Quarry (2004) 3. Get Well Soon - Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon (2008) 4. Interpol - Our Love to Admire (2007) 5. The Decemberists – Picaresque (2005) 6. Arcade Fire - Neon Bible (2007) 7. Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006) 8. OutKast - Stankonia (2000) 9. The White Stripes - Elephant (2003) 10. Dead Man’s Bones - Dead Man’s Bones (2009) Cu mentiuni onorabile pentru celelalte albume ale respectivilor, plus Editors, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Antony and the Johnsons and a few more. Fac un purcelus - o sa pun doua albume din 2007 (adica inlocuiesc un Interpol cu altul). |
Gândindu-mă mai bine, am omis multe alte albume excelente. Un top 10 nu mi-e de ajuns aşa că mai adaug alte 10 :D
Saturnus - Martyre My Dying Bride - The Dreadful Hours Arcade Fire - Funeral Mastodon - Leviathan Ordo Rosarius Equilibrio - Apocalips Opeth - Ghost Reveries Motorhead - Motörizer Drudkh - Forgotten Legends God Is An Astronaut - All Is Violent, All Is Bright Sun O ))) - Monoliths & Dimensions |
Si inca una pentru I Am a Bird Now de la Antony and the Johnsons, tot ii pomenea Im.Kino mai sus. La un top cu anii 90 v-ati gandit vreodata? :) |
E greu sa faci un asemenea top, e mai usor sa faci un 100 songs of 2000/09 sau 90's, da' hai sa incerc:
1. Robbie Williams - Greatest Hits 2004 2. George Michael - Twenty Five 2006 3. Black Eyed Peas - Monkey Bussines 2005 4. Coldplay - Live 2003 5. Travis - Singles 2004 6. Keane - Hopes and Fears 2004 7. Paolo Nutini - These Streets 2007 8. Yuri Buenaventura - Lo mejor de Yuri Buenaventura 2004 9. James Blunt - Back To Bedlam 2004 10. Jason Mraz - We Sing, We Dance, We Steal Things 2008 As mentiona si albumul soundtrack "Dan in real life" realizat in intregime de Sondre Lerche (un foarte talentat norvegian) si alte mentiuni ar fi Koop - Koop Islands, Regina Spektor - Begin to Hope etc... |
Eu gasesc muzica Antony and the Johnsons - bolnava si twisted. Suna extrem de frumos, dar un frumos suicidar, murdar, rotten :( Nu iau in discutie transsexualitatea vocalistului.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:13. |