Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Criza financiara, inflatie si situatie economica de cacat (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96151)

hellsteed 29 Oct 2008 08:51

Simte cineva ?
 
Tot vorbim si auzim despre aceasta criza financiara. Nu am citit nimic, nu am fost la curent am auzit ca bursele se inchid si se deschid la program part-time, bancile dispar, valuta creste in Romania. Deocamdata dupa cum inteleg eu , datorita inapoierii noastre economice , noi asteptam linistiti vuietul asurzitor al crizei fiindca lumina am vazut-o de cam multa vreme. Se vorbeste de neaveniturile capitalismului si oarecum inceputul sfarsitului acestui sistem politic si economic. Si totusi cum simtim noi , userii cinemagiei aceasta criza . Sigur nu in buzunarele noastre parerea mea. Productia bunurilor e atat de mare incat noi consumatorii vom sta linistiti si vom cumpara in continuare . Si totusi unde vom vedea influentele ?

Proletar 29 Oct 2008 09:17

e firesc ca economiile unor tari sa treaca prin perioade de crah.
dupa aia, urmeaza boomul.
e o ciclicitate care nu trebuie sa mire pe nimeni.
practic, e o lege a economiei.

gabonne1 29 Oct 2008 09:18

Re: Simte cineva ?
 
Originally Posted by hellsteed:

Si totusi cum simtim noi , userii cinemagiei aceasta criza . Sigur nu in buzunarele noastre parerea mea... unde vom vedea influentele ?


Eu sper ca, in lipsa banilor, americanii (in primul rand/nu numai ei) vor face filme mai putine, dar mai de calitate, cu scenarii de bun simt, care vor scoate in evidenta jocul actorilor si nu efectele speciale. Asta ar fi un castig de pe urma crizei, macar temporar.

hellsteed 29 Oct 2008 09:24

Imi cer scuze pentru incoerenta mesajului. Am scris de la scoala cand eram pe punctul de plecare

nume 29 Oct 2008 21:43

@Hellsted, sau cine a initiat topicul
Nu simti ca nu umbli cu banii zi de zi, nu combini ceva din care sa faci bani momentan pt. ca esti inca elev, dar iti spun eu ca se simte. Toate marfurile au crescut cu aproximativ 30%, chiriile s-au majorat simtitor, facturile se umfla si o sa te afecteze si pe tine. Vorbim in ianurie, februarie.

redmen 14 Nov 2008 13:37

http://www.evz.ro/articole/detalii-a...propria-piele/

illotempore2002 23 Sep 2009 17:23

Criza financiara, inflatie si situatie economica de cacat
 
Va rog sa ziceti, cei care va pricepeti, cei care intelegeti mecanismele economice, monetare, bancare, bursiere, care-i treaba cu criza asta. Ce stiti, cum are sa mai evolueze? Cum v-a afectat? De ce se intampla?

Sunt de parere ca cine intelege cum functioneaza lucrurile astea, stie ce are sa vie si stie cum sa-si ia masuri de precautie. Noi muritorii de rand zicem "nu se stie ce o sa se intample" insa adevarul este altul: pt multi, este foarte clara aceasta evolutie si multi stiu de dinainte. Nu e vorba de premonitii, sau profetii, ci de un curs firesc al banilor, al valorilor.

Reprezentantul oficial al BNR spune ca in cateva luni, nu multe, situatia incepe sa se imbunatateasca si criza sa se mai domoleasca. Nu prea vad cum, avand in vedere ca institutiile publice sunt la pamant, au debite uriase la banci care vor pune curand popriri pe veniturile acestora (ale institutiilor) care institutii in curand nu-si vor mai plati angajatii care vor face greve si care vor bloca totul in tara asta, vezi magistratii.

:(

Sumbristii zic ca se va trece la disponiblizari masive sau, ca solutie extrema, BNR va incepe sa tipareasca bani. Ceea ce va duce la inflatie. ceea ce o sa ne buleasca rau.

habar nu am cum va afecteaza pe voi, dar io castig acum jumate din cat castigam la inceputul anului :((


Asadar, sa dezbatem aceasta problema usturatoare.

illotempore2002 28 Sep 2009 09:00

Interesant:

Avocatii cer statului sa protejeze datornicii la banci intrati in imposibilitate de plata printr-o lege care sa reglementeze falimentul persoanelor fizice

Habar nu aveam ca se poate asa ceva, dar cica Romania si Bulgaria sunt singurele state care nu au o astfel de lege.

Pe voi nu va intereseaza toata chestia asta cu "criza"? Sau sunteti de parere, vorba unui prieten, ca treaba asta cu criza e pt prosti?
:D

illotempore2002 29 Sep 2009 09:02

Comisia Nationala de Prognoza vine cu prognoze optimiste pt anul viitor. Crestere economica cu 0,5% (zice-se ca prin constructii o sa ne revenim), cresterea venitului net mediu, scaderea somajului etc. Isi dau cu parerea diversi economisti din banking, in care intre noi fie vorba, nu prea am incredere. Aici http://www.zf.ro/eveniment/anomaliil...ntati-4941821/


Si o veste mai buna:

BERD vrea o majorare a capitalului cu 50%

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD)doreste sa isi majoreze capitalul cu 50% pentru a reduce impactul crizei economice mondiale in Europa Centrala si de Est.

Si inca un lucru bun, Nasdaq, bursa americana, este in crestere, cu majoritatea titlurilor in crestere. Da Doamen s-o tina tot asa.

Coshava 11 Oct 2009 20:36

Originally Posted by illotempore2002:

Sunt de parere ca cine intelege cum functioneaza lucrurile astea, stie ce are sa vie si stie cum sa-si ia masuri de precautie. Noi muritorii de rand zicem "nu se stie ce o sa se intample" insa adevarul este altul: pt multi, este foarte clara aceasta evolutie si multi stiu de dinainte. Nu e vorba de premonitii, sau profetii, ci de un curs firesc al banilor, al valorilor.


Eu unul nu cred ca e clara pentru aproape nimeni dupa cum decurg lucrurile. :P

Floydman 15 Oct 2009 15:40

daca va continua criza politica combinata cu cea economica riscurile sa intram in incapacitate de plata a imprumuturilor externe uriase, destinate platii pensiilor cetatenilor pensionati si a salariilor multor frecatori de menta sunt foarte mari. si atunci sa vezi EURO la 6-7 lei si consiliu monetar. adica tara va fi guvernata de niste specialisti straini, preocupati in stabilizare monetara si plata datoriilor externe.ca la bulgari acum cativa ani. daca se va intampla asta bruma de prosperitate a Romaniei din ultimii 4-5 ani (bazata pe iluzia unui sistem economic pseudo-sanatos) se va rispi complet si vom fi nevoiti sa facem de la 0 ceea ce puteam face de la un plus rezonabil in 1990. aka am pierdut 20 de ani pe mana securisto-activistilor, a se citi politicienii de azi.

StefanDo 15 Oct 2009 15:42

poate ar fi bine sa se intample asta, doar asa o sa scapam de uscaturi

Floydman 15 Oct 2009 15:45

exista o parte plina a paharului, dar ...esti platit cumva in euro ? sau crezi ca e blajin sa iei salariu si sa nu poti plati rata contractata in boom imobiliar, acu 2 ani?

intrebarea era retorica, chiar nu ma intereseaza daca ai rate :P. daca ai, succesuri :)

StefanDo 15 Oct 2009 16:11

am, dar in lei :)

ideea e alta: decat sa acoperim rahatul cu floricele si sa ne imaginam ca nu miroase, mai bine ne murdarim un pic. pe termen lung sigur e mai bine si la un moment dat vom fi obligati sa facem asta. Poate ca momentul a sosit...

Judex 15 Oct 2009 19:53

U3 si U4 sunt niste linii de metrou vieneze.

Gospin 15 Oct 2009 22:11

Originally Posted by Judex:

U3 si U4 sunt niste linii de metrou vieneze.

So ?
In Austria nu au acelasi regim politic ca la noi. Romania e dezamagitoare din toate punctele de vedere :(.

Judex 15 Oct 2009 22:49

Nu, in Austria tocmai a fost omorat singurul lider politic adevarat din Europa!!

Judex 09 May 2010 12:47

Ceva mai serios despre situatia economica din Romania.

Dinu Patriciu:
http://www.realitatea.net/dinu-patri...il_712741.html
Si tot el:
http://economie.hotnews.ro/stiri-fin...in-romania.htm

Stiu ca avem ceva specialisti pe-aici, le astept parerile cu interes. ;)

rvn 09 May 2010 13:11

judex,trebuie sa stii ceva! Dinu Patriciu nu mentioneza ca in perioada cat a fost prim ministru Tariceanu s-au facut cele mai multe angajari exact in domeniul "plimbatorilor de hartii"....
s-a angajat masiv, fiindca politica liberalilor in domeniul fiscal nu s-a axat pe reducerea cheltuielilor publice cum ar vrea astia de-acum sa credem noi ca vor ei sa faca,ci pe ideea colectarii masive dar de unde...nu stiu..
tot in perioada asta,lefurile bugetarilor au crescut cum nu mai vazusera ei niciodata ,creditul cu buletinul a mers ca uns,politica cresterii consumurilor a umplut buzunarele retailistilor pana la refuz,accizat cred ca a fost pana si aerul respirat...
iata tabloul unei politici economice si fiscale total nefaste pentru Romania...
si ce mama naibii vrea Patriciu acum?aministie fiscala?????????voi aveti idee care-i nivelul arieratelor in Romania?mai bine sa n-aveti,ca vi se face rau...
hotii ,da! escrocii naibii! numai astia vor asa ceva! asta cu criza este doar o scuza pentru a nu-si achita datoria catre stat...
legea falimentului e mare greseala ...si ne va costa enorm!
tineti minte! nu mai suntem liberi! asta au vrut astia ,care au facut revolutia acum 20 de ani!

Ipu 09 May 2010 14:21

Îți răcești gura de pomană. Ăstora oricât le-ai explica, ei tot în prostiile citite în mediile lor de informare cred. România nu mai e de mult a românilor, iar capitalul autohton mic și mijlociu nu mai e de multă vreme egal cu marile corporații internaționale. I-ați vrut pe Băsescu și pe Boc, aveți exact ce meritați. Păcat de ceilalți, că sunt destui, chiar și aici pe forum.

rvn 09 May 2010 14:51

realegerea lui base a fost cea mai mare prostie facuta de romani!i!!!!din toate punctele de vedere!
gogoasa asta,ultima,despre care vuieste toata media,este o mare dezinformare a opiniei publice! reducerea cheltuielilor publice prin scaderea uniforma a salariilor cu 25% nu arata decat o proasta strategie de management administrativ.Restructurarea personalului trebuie facuta in primul rand respectand criteriul competentei si apoi reducand si salariile daca mai e nevoie...
dar,pana la salarii ,de ce nu se vorbeste de reducerea celorlalte cheltuieli,cele cu achizitiile publice total aiurea...ca aici se scurge cea mai mare parte a banilor...

Ipu 09 May 2010 20:15

Personal, am convingerea că re-alegerea Băsescului, dar și prima lui alegere nu sunt opera alegătorilor. Lăsând la o parte aspectul ăsta, e clar că în România și mai ales sub conducerea ăstora de acum, oricâte fonduri s-ar economisi, nu există siguranța că ele nu sunt deturnate de către ordonatorii de credite din ministere.
Băsescu și ciracii lui aruncă vina în chipul cel mai populist cu putință pe o singură categorie socială (bugetarii) pentru nivelul de trai scăzut al angajaților din sectorul privat. S-au rostit cuvinte jignitoare nu numai la guvern, dar și pe acest forum, la adresa salariaților din sectorul public.

rvn 09 May 2010 21:18

da! s-au rostit si m-a durut foarte tare! mai ales pamfletul Dragomarei! un salariat bugetar nu se identifica cu o simpla functionara de la ghiseu...desi,sa stii ca aia este munca cea mai grea pentru un functionar...este munca cea mai de jos..
a sta 8,10 sau 12 ore cu zambetul pe buze si a face fata unor cozi imense formate din oameni care vor sa-si rezolve problemele, nu este tocmai usor ci din contra poate deveni foarte stresant la un moment dat..
este un viciu al sistemului asta,nu e vina functionarilor...si pana la urma nimeni nu cere nimic,tot cei care au nevoie dau! si ne intoarcem la putreziciunea sistemului...
in sistemul bugetar se lucreaza pe branci uneori si unii,marea majoritate de fapt, chiar isi fac treaba cum se cuvine si mai ales cu profesionalism!
sa nu confundam functiile publice ale demnitarilor,care sunt numiti politic si care au niste privilegii nesimtite,cu marea masa a bugetarilor care muncesc ca orice om normal in tara asta,pe o leafa mai de nimic...

pipes 09 May 2010 21:30

ce bine ar fi daca ar zambi macar 10% dintre ei!
rvn, ce sunt eu idealist, dar tu vorbesti din basme...... fara suparare! si crede-ma ca sunt un om amabil pana la proba contrarie!!!

rvn 09 May 2010 21:38

pipesica,vorbesc realitatea baiatule! si ti-am spus sa-ti schimbi tricoul de manelist! nu te prinde deloc!

Windom 10 May 2010 07:23

Originally Posted by rvn:

a sta 8,10 sau 12 ore cu zambetul pe buze si a face fata unor cozi imense formate din oameni care vor sa-si rezolve problemele, nu este tocmai usor ci din contra poate deveni foarte stresant la un moment dat..

Si eu sint bugetar, dar chestia asta chiar mi se pare o aberatie. Aici (nu-mi vine sa cred ca o spun) sint de acord cu pipes. 99% dintre functionarii de ghiseu (incepind de la posta si terminind cu gara) se poarta de parca esti sluga lor sau de parca e un inconvenient pentru ei sa le apari in raza vizuala. Zimbet pe buze? Rictus, mai degraba... Pina nu vor intelege respectivii functionari ca sint pusi acolo sa ne serveasca (cu zimbetul pe buze ar fi ideal, dar ne multumim si nu o farima de respect) si nu sa ne priveasca ca pe niste musculite de otzet suparatoare, lucrurile vor ramine la fel. S-apoi sa te fereasca sfintul sa ai cu adevarat nevoie de ei...
Ah, si inca o chestie... Ati mai intilnit situatii in care exista 3 sau 4 ghisee dar functioneaza doar 1? Ca tot s-a adus in discutie coada kilometrica... Iar 3-4 functionarase stau intr-un colt si isi savureaza cafelutza...

illotempore2002 10 May 2010 08:41

Windom, esti bugetar?
Ah, si cat am militat pt concedierea bugetarilor :D mi se pare cea mai buna solutie la criza. :">

Windom 10 May 2010 08:57

Eu cred ca solutia la criza o reprezinta linshajul bogatanilor si impartirera averilor, dupa nevoi, poporului.<):)
Unu, doi,
Unu, doi,
Tzine-aproape chiaburoi...

copila_satanista 10 May 2010 08:58

Originally Posted by Windom:

Eu cred ca solutia la criza o reprezinta linshajul bogatanilor si impartirera averilor, dupa nevoi, poporului.<):)


clar de acord in cazul politicienilor si afaceristilor dubiosi, ma obsedeaza ideea chiar:D

rvn 10 May 2010 09:27

windom, functionarii de la posta si de la gara nu sunt bugetari!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eu ma refer strict la FUNCTIONARII PUBLICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI MAI LARG LA SALARIATII BUGETARI
POSTA ROMANA ESTE O SOCIETATE COMERCIALA PE ACTIUNI,
GARA APARTINE DE CFR CARE ESTE O COMPANIE NATIONALA
SI....DA! ESTI OBLIGAT SA STAI CU ZAMBETUL PE BUZE CA ALFEL VINE VREO NEBUNA CA DRAGOMARA SI DACA NU-I ZAMBESTI ,IMEDIAT SE PUNE PE RECLAMATII...
SI RECLAMATIILE AU URMARILE LOR....

Windom 10 May 2010 09:28

Cum i-am vazut pe toti asa, cu fetzele mai supte, ma gindeam ca-s bugetari.:-? Ma bad.

pipes 10 May 2010 10:24

rvn, te bagi sa vorbesti unde nu cunosti. asta tine de bun-simt.
rvn, ai probleme oftalmologice. tricoul ala are mai multa istorie "rock" decat ai tu par in cap (pe cap). asta tine de sanatate.
rvn, cand or zambi bugetarii (macar 10 la suta), atunci devii pertinenta. asta tine de contactul cu realitatea si de obiectivism.
rvn, frustrarile tale nu stiu cat sunt de interesante pentru unii, dar pentru mine chiar nu sunt. asta tine de intimitate.
rvn, cu jignirile ieftine sa zicem ca m-am obisnuit sa le ignor, dar asta nu inseamna ca ar trebui tolerate. asta tine de educatie (7 ani de acasa).
rvn, iti multumesc pentru intelegere.

copila_satanista 10 May 2010 10:28

am si eu o completare pt rvn : semnele alea de exclamare (precum si alte lucruri) te fac sa pari un pic isterica ;) :)

Windom 10 May 2010 10:38

rvn ai un nou avertisment pentru comportamentul care lasa de dorit.

In alta ordine de idei, nu cred ca a cerut nimeni "zimbet pe buze" din partea vreunui functionar. Din partea mea, sa fie cit mai sobru, ceea ce e necesar sa ne ofere e respectul fatza de cetatean. Iar la aspectul asta mai trebuie mult lucrat. E ca si cu respectul fatza de forumisti, pina la urma...;)

pipes 10 May 2010 10:52

@windom
aici si eu sunt de acord cu tine. si voi fi de acord cu oricine in absolut orice problema - cata vreme nu este MEGApartinitor, prost informat sau neinformat si setat ananpoda.

@la subiect
problema cu bugetarii si statul in general este un subiect extrem de delicat. am impresia ca de fiecare data cand se realizeaza ceva pozitiv este de scurta durata si doar amagitor.
in ceea ce priveste finantele si economia in general - cred ca s-a ajuns aici dintr-un prost management, dintr-o lipsa de identitate "nationala" si din prea mult tupeu, nesimtire si nepasare.
sper ca aceste masuri "dure" sa aiba o finalitate pozitiva in cele din urma. sa nu devina o noua dezamagire...... eu mi-s cam pesimist din acest punct de vedere, dar speranta moare ultima...., nu?

rrs85 10 May 2010 11:03

Originally Posted by Windom:

Eu cred ca solutia la criza o reprezinta linshajul bogatanilor si impartirera averilor, dupa nevoi, poporului.<):)
Unu, doi,
Unu, doi,
Tzine-aproape chiaburoi...


Buna remarca/ideea... ;)

Din pacate am prieteni in politica si stiu cum se invart banii... si ce bani!!!!:-O
Salariile, unei parti bugetare, sunt mizilicuri, bani de cafea, de iesit in oras.. vorbim de salarii de la 1000 lei in sus, pana la 5000-6000 lei.. si bunica mea, la 80 ani, are 315 lei pensie...

copila_satanista 10 May 2010 11:28

Eu as trage o revolutie zdravana in guvern, sa zboare frumusel toti coruptii si bagatorii de fonduri la buzunar, aia care dorm pe la sedinte ori se cearta toata ziua in loc sa faca adevarate brain-storminguri. Sa se dea sanse tinerilor si celor care sunt cu adevarat dornici sa faca ceva. Sa se dezbrace odata mass-media de interesele care macheaza realitatea politica, folosindu-si puterea si resursele in binele poporului ar putea face multe. Si oamenii de rand ar trebui sa fie mai implicati (inclusiv eu ca si altii am asa o scarba de nici nu ma mai obosesc sa ma tin la curent cu tot ce se intampla si sa ma gandesc la cat de varza e totul). ONG-urile ar trebui bagate deasemenea in seama mult mai serios.
Cat priveste salariile parlamentarilor cat si statutul lor de parlamentari... tare as fi vrut sa fie cumva stabilite in urma performantelor. Sa se masoare cumva activitatea lor, cu cat rezultatele la nivel general sunt mai bune, cu cat tara o duce mai bine cu atat sa li se dea mai mult. Analog in momentul de fatza sa li se dea cat maturatorilor de la colt de strada :D.

Problema e ca mi-s cam visatoare si de la vorbe la realitate ... ne ducem drq

marius_em 10 May 2010 11:34

Eu sa fiu bugetar, si sa mi se scada salariul cu 25%, dupa ce Basescu a zis in campania electoral ca iesim din criza, mi-as linsa liderul de sindicat. Daca sindicatele nu ies in strada sa apere interesele angajatilor, sa dea jos Guvernul, insemna ca la noi sindicatele sunt niste catelusi de plus, in nici un caz o forta de care un politician sa tina cont. Chiar daca masura asta e inevitabila, nu poti avea incredere intr-un guvern care a ezitat sa o ia la timp, si acum ne trezim si cu concedieri, si cu salarii scazute la buget, si cu datorii la FMI, si fara investitiile publice promise cu banii astia de la FMI. Sa vina un guvern cu un gram de credibilitate sa ia masurile astea dureroase. Nu poti, dupa ce te-ai facut de rahat, s-o faci pe salvatorul, sa ceri sacrificii. Tabula rasa, si noul guvern va avea parte de acea clementa de primele 3 luni, timp in care va putea lua masurile necesare fara prea multe reactii sindicale. E vorba in primul rand de credibilitate. Guvernul actual nu o mai are.

Windom 10 May 2010 11:49

Si batrinii mei sufera de tomb fever. Tot imi zic ca nu vor sa lase greutatile pe capul meu. Le-am zis sa nu-si faca griji, ca-i "razăm de poartă şi a veni careva să-i ridice la un moment dat..." Şi fără popă sau alte artificii...

copila_satanista 10 May 2010 16:04

daca cei care ne conduc actionau cum trebuia la momentul potrivit nu se ajungea aici. acum scad dramatic salariile, dar pun pariu ca nici de data asta nu vor face (nu vor prefera mai exact) ceva destept si util cu acesti bani, cum n-au actionat nici de prima data... deci prin urmare nu am sperante ca o sa iasa bine ci se va agrava situatia. sper ca asta sa duca la o criza si mai puternica macar sa ajungem in stadiul in care vom fi atat de jos incat ne vom trezi si vom schimba ceva.

rvn 10 May 2010 16:33

citate din cursul de istorie economica de la facultate, din anul II nu ma intereseaza! intre teorie si practica in economie este distanta de la cer la pamant...deasemenea, nu mai putem compara situatia crizei din 29-33 cu situatia crizei actuale.Cel de-al doilea razboi mondial,perioada postbelica cu razboiul rece,planul Marshall,toate astea au schimbat total economia la nivel mondial si ar fi totalmente gresit sa credem ca rezolvam iesirea din criza aceasta cu masuri valabile acum 80 de ani.....
ce ai postat tu Dragomarico,fata, imi baga pe gat cu toptanul la cursuri Radu Vasile acum vreo 20 de ani...Pe vremea aia era lector universitar,intre timp a fost si prim ministru si cred ca s-a convins ca este valabila zicala:teoria ca teoria,dar "praftica"ne omoara...
si inca ceva:daca ai ceva de spus,o idee,orice...dar sa fie creatie proprie,spune-o! nu mai intoxica forumul cu tot felul de citate scoase de pe net ca astea chiar nu intereseaza pe nimeni....
acum dau mesaj pentru pipes: jignirile ieftine au inceput de la tine. si daca ai avea putin simt cavaleresc ti-ai cere scuze.nu eu am jignit prima,ci tu.asta ca sa lamurim cum este cu cei sapte ani de-acasa...in ce priveste tricoul...raman pe pozitie,dar putin in pasa pana la urma,daca tie iti place...e ok!
pentru copila satanista :te inseli si chiar n-am nevoie de sfatul tau,scuze si ti-am spus ca ai un nick ciudat..brrrr..

Windom 10 May 2010 16:50

Originally Posted by rvn:

si inca ceva:daca ai ceva de spus,o idee,orice...dar sa fie creatie proprie,spune-o! nu mai intoxica forumul cu tot felul de tampenii scoase de pe net ca astea chiar nu intereseaza pe nimeni....

Pai decit certuri, aberatii & mîrlănii "creaţie proprie" a atîtor şi atîtor useri lately, mai bine ceva materiale educative şi/sau folositoare, poate interesează pe unul sau altul, care unul sau altul poate nici nu ar da peste ele altfel...;)

rvn 10 May 2010 17:01

daca vrei sa afli,poti cauta si singur...fara ajutorul cuiva....
toata lumea e nemultumita si frustrata.Problema este ca de un an si ceva de zile se tot omoara unii pe la televizor cu propagarea ideii ca functionarii publici sunt "daunatori".asta nu mi se pare in regula si am spus la prima postare cum ar trebui facuta restructurarea personalului din sectorul bugetar...
Faptul ca tara asta a ajuns in pragul dezastrului economico-financiar nu este vina functionarilor publici si nu vad de ce tagma lor sa fie"pusa la zid".de unde ura asta? de la ce?v-am mai zis,nu confundati demnitarii care au privilegii nesimtite cu marea masa functionareasca.acestia din urma nu au un salariu mediu mai mare de 800 lei pe luna...

pipes 10 May 2010 17:30

pipes a zis: "ce bine ar fi daca ar zambi macar 10% dintre ei! " si nimic mai mult
pipes spune: "ce bine ar fi daca si liderii de sindicat sau altii s-ar agita ca tine!"

Ipu 10 May 2010 18:38

Băsescu și orice alt populist știu că vina trebuie aruncată pe un țap ispășitor pentru ca restul populaței să fie de partea lor, a populiștilor. În plus, populiștii autohtoni știu că românii nu se solidarizează și că, urmare a propagandei anti-socialiste din ultimii 20 de ani, în virtutea căreia orice acțiune de stânga - perfect normală în Occident - e catalogată în România drept cripto-comunistă, românii au devenit ostasticii ideologici ai profitorilor capitalismului post-decembrist. Bunăoară acum, câți ne-bugetari s-au solidarizat cu angajații din sectorul public, amenințați acum de spectrul sărăciei? Ei nu-și dau seama că, de pildă, prin reducerea veniturilor unei largi categorii de consumatori, și consumul la nivelul întregii economii nu poate decât să scadă, afectând practic toți agenții economici autohtoni și până la urmă pe toți salariații din sectorul privat?

rvn 10 May 2010 18:54

in sfarsit gasesc un sustinator adevarat! cam asa ceva s-ar explica intoxicarea asta cu reducerea salariilor sau concedierea bugetarilor.dar, in fapt ei vor sa distraga atentia de la altceva mult, cu mult mai important pentru ei:modul cum sunt utilizati banii alocati pentru achizii publice fara noima...
aici se scurg fonduri uriase incasate de firme in spatele carora sunt tot ei, cei de la putere.
de unde credeti ca au milioane de euro sa cheltuie pe masini,case, haine si bijuterii de lux,cei aflati pe val? din leafa publica? cat ar fi ea de mare ,tot nu ar ajunge pentru o poseta Hermes,darmite pentru vile,iahturi si bani in bancile elvetiene..
contractele firmelor cu autoritatile locale n-au fost facute niciodata publice,nicaieri si un om de rand n-are cum sa stie ce inseamna sa se cheltuie zeci si sute de milioane de euro anual pe:asfaltare,curatenie,iluminat public,dezapezire,amenajare parcuri...si de fapt sa avem aceleasi orase jegoase,poate chiar mai jegoase decat pe vremea lui Ceausescu...
investitiile in infrastructura sunt doar pe hartie,realitatea este ceea ce vedem cu ochii in fiecare zi:mizerie,praf,caini vagabonzi,jeg,peste tot numai poluare...

copila_satanista 10 May 2010 19:23

la chestiile gen asfaltare e jale... se fac doar lucrari de fatada cu cele mai de kkt materiale, cat sa fie ... si culmea mai si "costa" dubios de mult. astfel pot sa-si traga si firma care face lucrarile si cei care le aproba. si-apoi cu cat se strica mai repede cu atat mai multe ocazii. d-aia mustesc soselele de gropi si toate alea ...

rvn 10 May 2010 19:52

si nu numai la astaltare! orice lucrare sau achizitie facuta din bani publici se face de mantuiala...
asta pentru ca pe nimeni nu intreseaza sa fie facut un lucru de calitate..
privatul cand cumpara ceva sau construieste il doare burta de banii lui, dar de banii statului cum sunt cheltuiti ar trebui sa fie interesati alesii, ca d-aia i-am votat...si guvernul ca d-aia e puterea executiva in stat..

Floydman 16 May 2010 07:27

Romania este prizoniera unei intregi clase politice de tip caracatiza , formata pe structura de influenta a fostei securitati si a liniei a doua a partidului comunist roman, intoarsa impotriva intereselor nationale, care isi satisface poftele financiar-politice guvernand discretionar la adapostul unei Constitutii si a unui sistem electoal formal democratic. Din aceasta perspectiva putem intreba daca in 89, Romania chiar a scapat de dictatura. Discutabil. Pt ca "la vremuri noi, tot ei"

Disperarea e ca nu exista solutii. Romaniei ii trebuie o revolutie morala, in primul rand, de la copilul de 5 ani la cripto-comunistul de 80. Pare irealizabil. Cine sa o faca? Care sa fie scanteia? Nu se intrezareste nimic! Romanii nu au o constiinta colectiva. Prefera sa se descurce/supravietuiasca individual ceea ce convine de minune caracatitzei. Din aceasta perspectiva pun o alta intrebare trista. Se spune ca romanii au, ca orice popor care si-a realizat un stat national, o constiinta nationala, formata in valtoarea secolului XIX si inceputul secolului XX. Acum, dupa 45 de ani de comunism si 20 de tranzitie, oare o mai au? Din nou discutabil.

Ambelor intrebari critice de mai sus (Suntem o democratie? Suntem o Natiune?) tind sa le raspund din ce in ce mai apasat cu NU. Romania e din ce in ce mai redusa la nivelul de..."populatie controlata"

Din aceasta perspectiva devine superfllu sa mai vorbim despre economie si criza economica. Nu ne mai serveste la nimic. Consecinta lipsei democratiei reale si al constiintei nationale e ca efectele crizei devin negestionabile. Bogatii vor ramane bogati, iar saracii vor saraci mai mult tocmail pt ca suntem o populatie si nu o natiune democratica! Sa traiti bine!

rvn 16 May 2010 07:47

cum naiba sa existe constinta colectiva cand fiecare zi este pentru marea majoritate a romanilor o lupta pentru supravietuire?
trei sferturi din populatie traieste la limita subzistentei si in fiecare noua zi,la fiecare rasarit de soare,pentru multi a face rost de bani de mancare pentru ziua aia este cea mai acuta problema a lor...
deci, cum mai poti pretinde altceva cand lupta pentru salvarea propriei existente este singurul lucru care ne preocupa...si pentru asta suntem in stare sa facem orice....


All times are GMT +2. The time now is 02:44.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.