Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   IT şi Internet (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96100)

illotempore2002 08 Sep 2009 16:04

Va place s.o. Vista?

Sunt indragostita de el.

Cinemania 08 Sep 2009 16:11

Windows XP, dupa care voi sari direct la 7 (nu-mi place Vista)

NOD32 ca antivirus...nu mi-a creat nici o problema pana acuma

Mozilla, desi ii trebuie la resurse de zici ca trage la plug :D

silent_one 08 Sep 2009 16:16

Mac OS Snow Leopard cu toata carca de programe aferente
nod32 ca antivirus... bunicel

vave 08 Sep 2009 17:08

Windows XP [mă disperă Vista]

Kaspersky [sper să îmi iau curând cu licenţă McAfee]

Mozilla Firefox - mă înţeleg chiar bine cu vulpiţa :P

Dragomara 08 Sep 2009 17:26

şters!

Judex 08 Sep 2009 18:43

Windows XP, Mozilla Firefox und NOD32 definitely!

legardere 09 Sep 2009 08:41

Sa intru si eu in detalii:
SO - pana sambata fu XP, iar in prezent ruleaza Windows 7 (la munci e XP)
Antivirus - McAfee (doar ca e toata suita, cu firewal, antispyware si toate celelalte)
Browser - Opera acasa, IE la munci

Si acum intru la categoria altele:
Pinacle 12 la capitolul montaj filme
Corel draw x4 la partea de afise si ce mai tine de teatru pe partea de imagine
Adobe photoshop la prelucrari de poze
TuneUp utilities la maintainance
Klite codec pack la codecuri (asta chiar mi s-a parut imbatabil)
Si tutorialele video Lynda.com

Si cam atat imi vine acum in memorie.

vave 09 Sep 2009 10:58

Categoria altele:

Microsoft Office 2007 - ne înţelegem perfect
Adobe Photoshop CS3 - 3-ul îl am de câteva luni şi merge chiar bine
Foxit Reader - a fost o sugestie, dar îmi place cum merge
Cool Edit Pro - am făcut rost de el curând, acum reînvăţ să îl folosesc
Winamp
BSPlayer - varianta pe care o am îmi caută singură subtitrări pe internet [evident că nu le găseşte mereu pe cele în engleză, dar parcă mai tot timpul unele în poloneză :)) ]
şi VLC - pt. când BSPlayerul face nazuri.

Mi-aş dori să pot învăţa să lucrez cu Adobe Premier, dar nu am un laptop atât de performant încât să îi satisfacă cerinţele.

Dragomara 09 Sep 2009 11:10

şters!

aDyShor 09 Sep 2009 13:24

Windows XP -> Windows 7 peste vreo saptamana sau doua...

Avira (antivirus)

Mozilla Firefox...

Nobody777 11 Sep 2009 09:24

cinemizer plus

Carl Zeissa anuntat o noua versiune a ochelarilor sai, numiti Cinemizer Plus, ochelari dedicati iPhone. Cinemizer Plus sunt unicii care au eticheta “Works with iPhone”.

Efectul vizual pe care il dau acesti ochelari este acelasi ca a unui ecran de 45 inch vazut de la 2 metri distanta. Pe fiecare lentila exista un reglaj fin al dioptriilor, pentru cei care au probleme cu vederea.

Bateria are o autonomie de 4 ore. Ochelarii se pot conecta la iPhone original, Phone 3G si la iPod-urile care au iesire video.

Pretul circa 400 €.

cinemizer

http://www.youtube.com/watch?v=Bo_0YlToQZ8

Dragomara 29 Sep 2009 22:31

help me, pls!

şters!

Dragomara 03 Oct 2009 20:00

şters!

Judex 03 Oct 2009 20:26

In general, daca nu transporti cantitati mari de informatie in mod frecvent, un hard extern este inutil si mai ocupa si spatiu aiurea. Dar... Avdand in vedere ca, tot la eMag, unul intern la 1Tb duce pe la 300 si ceva, diferenta pana la 1,5Tb este acoperita fix de diferenta de pret pana la 450. Pare cam scump, dar eu zic ca merita daca ai neaparata nevoie sa stochezi atata.
Eu folosesc dvd-uri. :D

Dragomara 03 Oct 2009 20:39

şters!

paul_aramis 03 Oct 2009 21:12

eu folosesc un extern de 1TB pentru filme (altele decât DVD, pe alea le scriu şi le păstrez aşa) şi unul de 500GB pentru muzică, puse într-un dual enclosure. nu îţi recomand 1,5TB, încă nu sunt destul de stabile.

Cinemania 04 Oct 2009 00:04

continuati aici (despre pirati):

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96065

Judex 09 Oct 2009 19:05

Is foarte comprimate. Si ca calitate naspa.

Cinemania 09 Oct 2009 20:32

Originally Posted by Dragomara:

Ce fel de fişiere sunt astea Ogg Vorbis File?! Mă rog, ştiu că sunt audio, că le citeşte WinAmp-ul, însă nu le pot încărca pe Trilulilu. E vreun format audio mai nou, sau ce?! :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Vorbis

cremaxx 02 Dec 2009 14:05

Folosesc Windows XP sp3 si nu o sa-l schimb decat daca alt SO v-a merge de cel putin 2x mai repede ca acesta sau daca v-a aparea ceva nou,indispensabil,iar windows nu v-a fi compatibil cu acesta(greu de crezut fiindca sunt patch-uri pt. orice care ruleaza sub windows).

Folosesc pentium 4 HT 3,2 ghz, 2gb ram ,video GF 7600 GT. Le am de 2 ani si trebuie sa ma mai "chinui" inca cel putin 2 ani.Nu sunt adeptul imbogatirii firmelor software sau hardware.

Imi place enorm calculatorul si internetul fiindca doar imaginatia mea are limite pt. ele.

Imi place sa fac de vreo cateva ori pe an "teste" cu componentele software si hardware.Ma enervez atunci cand o dau in bara cu ele si ma bucur dupa ce rezolv situatia.

Odata am oprit pc-ul in timp ce faceam update de bios , sa vad daca mai sunt in stare sa-l pun pe picioare.Nu am mai reusit, a trebuit sa schimb placa de baza,repararea biosului fiind o optiune scumpa: Prima consta in inlocuirea cipului si costa jumatate din costul placi de baza,iar a doua,rescrierea datelor de bios, costa de 3 ori mai mult decat placa de baza in sine:-O :-/ :-? :)) (HOTII CARE MA ENERVEAZA CEL MAI MULT)

Gospin 22 Dec 2009 18:24

Simt ca-mi crapa capu', imi vine sa cobor afara si sa ma arunc in zapada, poate ma linistesc.
Nu stiu ce dracu a facut fratemeu de cand a reinstalat pc'u ce BS Player a bagat ca nici o substitrare nu mai merge, creca' incercai la un film 10 substitrari si nici una nu mearsa!
Vrusai si eu ca omu' sa vad un film, acum chiar nu stiu ce e de facut :-S
ps: poate sa ma ajute cineva ? :)

cremaxx 22 Dec 2009 19:42

Originally Posted by Gospin:

Simt ca-mi crapa capu', imi vine sa cobor afara si sa ma arunc in zapada, poate ma linistesc.
Nu stiu ce dracu a facut fratemeu de cand a reinstalat pc'u ce BS Player a bagat ca nici o substitrare nu mai merge, creca' incercai la un film 10 substitrari si nici una nu mearsa!

Trebuie sa dezinstalezi codecul ,sa dai o curatare de registri vechi si nefolositi , apoi sa reinstalezi din nou.....Daca ai mai multe programe,codecuri instalate te sfatuiesc sa le dai pe toate afara, sa faci ce ti-am spus si apoi sa ti le reinstalezi.Baftos!

Gospin 22 Dec 2009 20:46

cum naiba dezinstalez codecu' ? X_X

paul_aramis 22 Dec 2009 21:01

Originally Posted by Gospin:

în primul rând ia verifică mata la proprietăţi ce zice despre subtitles.

doi, de ce te complici cu BS'u? bagă un VLCPlayer, că e moca, uşor de folosit şi cu o găleată de add'uri.

Gospin 22 Dec 2009 21:07

paule, multumesc, dar niciodata nu am folosit programu' ala, cat despre proprietati, le-am purecat la sange si nimic :)

Rapture 22 Dec 2009 21:12

Las' ca stie Paul ce-i bun ;) .

paul_aramis 23 Dec 2009 02:59

eu mi-am pus BS şi l-am dat jos. că nu era bun de nimic (comparativ cu VLC). ia fi atent acilea o chestie: cu VLC poţi să vezi ISO-urile după DVD-uri, fără să le montezi. asta e una. dacă ai un film cu aspect aiurea (să zicem 16:9 când el trebuie să fie 4:3) tot ce ai de făcut e să dai un click dreapta pe imagine, alegi video-raport de aspect (că eu l-am setat pe limba română) şi ai imaginea care trebuie:

imagine deformată, raport de aspect 2.21:1

imagine corectă, raport de aspect 4:3

Cinemania 23 Dec 2009 07:52

Bine zice Paul :D

Io am folosit pana acum doar VLC sau GOM player. Momentan folosesc GOM player.

Legat de codecuri. Nu am instalat decat atat: DivX 5.2, Xvid 1.2, AC3, si niste codecuri Matroska (pt .mkv-uri). N-am avut probleme serioase deloc pana acum :D

Gospin 23 Dec 2009 09:13

Da domle' da, exact chestia aia mi se intampla si mie, cu imaginea deformata si substitrarea in loc sa apara jos de tot este mai sus si deranjeaza la ochi.
Paule creca' pana la urma imi bag si eu VLC Player sau maybe GOM Player, eu habar nu aveam de programele astea pana acum!
multzam' :)

paul_aramis 23 Dec 2009 12:30

bine că nu le vezi cu capul în jos:D

în ceea ce priveşte codecurile, eu folosesc ACE Mega CoDecS Pack. are tot ce îi trebuie.

Cinemania 23 Dec 2009 17:10

Inseamna ca inca nu ti-a creat probleme pana acum.

Am avut o tona de batai de cap mai demult cu pachetul ala. Bine ca in anii trecuti foloseam o versiune mai veche :D

paul_aramis 23 Dec 2009 18:02

de mai bine de 4 ani de când folosesc ACE nu am avut probleme.

cremaxx 01 Jan 2010 19:03

Iti recomand o plasma de 100 Cm .tind sa cred ca e extraordinara pt cei cu buget redus.

2000 ron max (in functie de calitate)

Normal daca ai un DVD original(cumparat cu timbru) nu trebuie sa ai aceast discomfort.

Doar cele piratate pot sa aiba scrisul prea mic,imagine taiata sau calitate slaba.:)

cremaxx 01 Jan 2010 19:24

Originally Posted by Mistah J:

Mi-am luat Windows 7 Ultimate cu licenţă... :D Îi mai bun ca Vista (ăla piratatu'), s-au dus erorile odată cu banii :-S . Acu' o sa-mi ia ceva timp să mă acomodez cu interfaţa asta nouă, futuristă...

Si restul de programe le ai cu licenta?Sau doar windows trebe?:( :))

cremaxx 01 Jan 2010 20:33

Atunci in cazul tau cred ca esti nemultumita de pretul care il platesti.De fapt tu esti nemultumita mereu.

Si eu puteam sa-mi iau o plasma sau lcd sau ce crezi tu ,nu ma uit pe blogul tau, dar astept sa scada preturile.

Nu dau banii aiurea chiar daca dispun.

Daca chestea cu plasma nu ti-a rezolvat pasul atcuni i-a ochelari de vedere cu dioptrii mari(dalea cu lupe).
Poate o sa vezi ca lumea e alta nu asta pe care o construesti tu in mintea ta.:))

cremaxx 01 Jan 2010 20:43

Ia-ti o parasuta...seamana cu tine.Sincer.:))
Iar faci poze ...:)) e de la vot ?:))

Apropo...daca nu folosesti ceva cum naibii te deranjeaza?=))

Si inca ceva (asta am observat ca iti place,cand iti mai aduci aminte din mintea ta cea mare,cateceva) Cred ca tu te contazici si pe messenger,cinemagia e mica pt.tine.:))

Am cautat blogul dar nu am gasit decat asta: http://www.trilulilu.ro/Pisufnita/28712500ae561b

:))

Gospin 02 Jan 2010 12:51

Super, ne arata ca are ignore List, so? nu poti sa-i trimiti pm, dar in rest vezi tot ce scriem, oricum esti in minoritate.
Si nu te mai supraestima, te rog, mie nu mi se pare ca ai fi cel mai sincer, lasa pe altii sa decida asta!

Cinemania 07 Jan 2010 07:02

http://news.softpedia.com/news/Windo...e-131097.shtml

paul_aramis 09 Jan 2010 12:41

simplu. cauţi la firma care l-a produs dacă au vreun update.

Cinemania 14 Jan 2010 08:44

http://www.brajkovic.info/books/wind... 2008+blog%29

Cinemania 21 Jan 2010 07:54

http://www.microsoft.com/technet/sec...ry/979352.mspx

illotempore2002 03 Feb 2010 11:52

Ah, i love the new iPad, abia astept sa vina si in romania la vara, abia.
Ati vazut prezentarea de lansare a lui Steve Jobs?

Ce va place mai mult, iPad sau kindle?

illotempore2002 03 Feb 2010 11:57

Originally Posted by bremen1980:

A, tare, am facut folderul respectiv intrebarea e: ok, imi permite sa-mi schimb toate setarile dintr-un sngur loc, dar puteti sa-mi dati niste exemple?

HATER 04 Feb 2010 13:00

Originally Posted by illotempore2002:

Ah, i love the new iPad, abia astept sa vina si in romania la vara, abia.
Ati vazut prezentarea de lansare a lui Steve Jobs?

Ce va place mai mult, iPad sau kindle?

comand si eu Ipad-ul cum apare pe ebay cu worldwide shipping.. probabil o sa ajunga pe okazii dupa ce ma plictisesc de el (iphone a rezistat 2 saptamani)

pacat ca e un gadget dependent de aplicatii la care romanii nu or sa aiba prea curand acces.. decat prin alte metode
merita sa il iei doar pentru culorile si claritatea displayului
daca il pot converti intrun midi controller de pe care pot sa mixez face toti banii :))

nu sunt mare fan touchscreen
love the old fashioned qwerty (mai ales pe telefoane)

illotempore2002 04 Feb 2010 13:41

si eu ador qwerty-ul Blackbery-ului meu .

chestia cu iPad e ca din pacate nu primeste pdf-uri, din cate am inteles.

HATER 04 Feb 2010 13:53

si eu ador qwerty-ul Blackbery-ului meu .

ce berry ai?

ma gandeam sa imi iau zilele astea un 8900 curve.. (love the 3.5 jack chiar daca e ashezat prost)
alta varianta ar fi nokia e72 (momentan am e71 white care arata mai bine)

probabil raman la blackberry
am gasit pana si trackball de schimb pe ebay

Lecart 04 Feb 2010 14:35

Chestia cu iPad e ca face parte din acelasi circuit inchis de Apple: gadget - iTunes - AppleStore. Un alt mare minus e lipsa suportului pentru flash (ca sa "oblige" posesorii sa cumpere jocuri/aplicatii tot din store-ul lor) lipsa USB, etc. E fancy, asa.. ah, si iPad suna ciudat. Tare treaba cu eBook-urile, dar nu stiu cati rezista sa citeasca carti pe digital.

Judex 04 Feb 2010 15:13

Care-mi faci si mie rost de un utilitar sa resetez cipurile cartuselor de pe un Epson Stylus C60? :D

HATER 04 Feb 2010 16:16

Originally Posted by Lecart:

Chestia cu iPad e ca face parte din acelasi circuit inchis de Apple: gadget - iTunes - AppleStore. Un alt mare minus e lipsa suportului pentru flash (ca sa "oblige" posesorii sa cumpere jocuri/aplicatii tot din store-ul lor) lipsa USB, etc. E fancy, asa.. ah, si iPad suna ciudat. Tare treaba cu eBook-urile, dar nu stiu cati rezista sa citeasca carti pe digital.

jailbreak IPAD !!!

Lecart 04 Feb 2010 17:38

...sau raman cuminte pe MacBook Pro'u meu, e mai mare, mai greu, da'-mi raspunde la toate mofturile. B-)

All times are GMT +2. The time now is 16:43.