Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Noua Cinemagia (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95208)

Gloria 19 Mar 2009 02:01

Noua Cinemagia
 
Dragii mei, cum va place noua Cinemagia?
Speram sa va surprinda placut!

Pitbull 19 Mar 2009 03:28

Aratä elegant, e sofisticat si deocamdatä cam derutant.
Deocamdatä, încerc sä mä obisnuiesc cu gândul cä nu voi mai vedea în veci decorul negru dinainte - si scormonesc dupä chichite.
Am deschis la Condicä un topic pentru semnalarea si rezolvarea micilor probleme.

gionloc 19 Mar 2009 07:54

din punct de vedere al implementarii, din perspectiva navigarii, cinemagia arata ca forumurile care tin de domeniul IT (vezi computergames, par exemple), doar ca e mult mai greu de citit. codurile de scriere (care au ca rezultat aparitia italicelor sau a scrierii ingrosate) au luat-o razna, diacriticele nu s-au lasat mai prejos decit codurile amintite, astfel ca pentru a lectura textele lui Pitbull, de exemplu, trebuie depus un anumit efort. imi imaginez ca asta se va rezolva.

fondul alb scrisu negru - is binevenite!
am o serie de optiuni din softul monitorului care imi seteaza perfect luminozitatea si contrastul pentru lectura in aceste conditii.
butoanele au o pozitie comoda, e mai usor de navigat prin sectiunile saitului.

Chambord 19 Mar 2009 08:14

sa traiasca si-nfloreasca !
e un pic brusca trecerea de la fondul negru la asta alb totusi, trebuia sa faceti unul gri mai intai :)

Floydman 19 Mar 2009 08:57

bun!
 
salut initiativa redesenarii site-ului si forumului. arata mult mai bine ca inainte. orice progres semnificativ este derutant, pana te obisnuiesti cu el.
arata insa a site de secol XXI

cornel 19 Mar 2009 09:30

Initial am avut impresia ca am gresit site-ul sau ca vechiul a fost spart si cineva s-a jucat cu el, dar se pare ca cinemagia a hotarat (pe ascuns) ca era timpul unei schimbari.
La prima vedere seamana cu multe dintre blogurile care exista despre filme si asta nu-mi place pentru ca eu consideram cinemagia un site de calitate superioara. Apoi fundalul si paleta de culori mi se pare prea contrastanta cu ce era inainte, dar poate ca e doar o aversiune la schimbarile bruste.
Ma asteptam asa cum anul trecut s-a cautat un nou slogan cu ajutorul utilizatorilor si in acest caz sa fim macar intrebati (nu neaparat sa se tina cont de parerile noastre) despre o schimbare atat de radicala, dar se pare ca de data asta nu a mai fost nevoie de parerea noastra. Pana si codurile penale sunt in dezbatere publica acum...
Cu toate astea urez succes noului format cinemagia si sper sa se impuna prin continut pentru a ramane siteul nr.1 despre filme in Romania.

Gloria 19 Mar 2009 10:12

Noi ne vom stradui sa ramanem cei mai buni.
Trecerea nu este chiar asa de brusca, au mai fost intrebari despre cum ati vrea sa fie site-ul, oricum tot ce ar trebui corectat, modificat, sa se scrie aici, si noi vom face modificarile, in masura in care se poate aplica.

Chambord 19 Mar 2009 10:53

Gloria, semeni cu Penelope Widmore din 'Lost' :)
You are very pretty :)

unde au disparut emoticoanele ?! astea de titlu nu sunt suficiente

keepwalking 19 Mar 2009 11:00

eu cum revin la id-ul de proletar?
si de ce nu se poate posta pe Atelierul de scenaristica?

redmen 19 Mar 2009 12:03

Va dura ceva timp pana sa ne obisnuim cu noul format ... dar felicitari pentru straiele noi si pentru ca reusiti sa ne tineti aproape in fiecare zi.Paharul de sampanie inca nu l`am primit :)

redmen 19 Mar 2009 12:13

Pe prima pagina a forumului unde arata cine e online,arata si daca cineva sta pe invisible.As dori sa stiu daca a ramas optiunea aceea si acuma.Adica sa apara 6 online 2 invisible :)

nume 19 Mar 2009 14:25

Groaznic, CE OROARE !!!!!! Seamana cu Cinefan si alte site-uri de 2 lei. Cinemagia pt. mine era fondu' ala albastru' , inconfundabil. ORIBIL! De obicei in Romania schimbarile sunt intotdeauna in rau. Ati dat ceva misto pe banal. Site-ul ROMANIAFILM arata la fel.

illotempore2002 19 Mar 2009 14:40

noua cinemagia: mai palida, mai leucemica, mai aproape de exitus prin platitudine.

illotempore2002 19 Mar 2009 14:45

sunteti rezistenti la schimbare si la nou (nu v-as invinovati, e specific uman, tindem sa ne afiliem la niste chestii stabile)

mie imi place cinemagia cea noua, e mai fresh, mai luminoasa, ma saturasem de albatsrul ala cenusiu, nocturn. White is the best!

Liviu- 19 Mar 2009 15:01

Arata bine noul Cinemagia, desi formatul vechi facea site-ul mai special. E bine sa se mai schimbe lucrurile din cand in cand... doar de dragul schimbarii.

daniel 19 Mar 2009 15:20

Originally Posted by redmen:

Pe prima pagina a forumului unde arata cine e online,arata si daca cineva sta pe invisible.As dori sa stiu daca a ramas optiunea aceea si acuma.Adica sa apara 6 online 2 invisible :)


La preluarea userilor si postarilor din forumul vechi s-au pierdut setarile referitoare la modul invisible (deh, incompatibilitati intre platforma veche si cea noua). Iti poti seta din nou modul invisible daca intri la "Profil > Modifica optiuni > Use invisible mode".

redmen 19 Mar 2009 15:23

Eu nu folosesc modul invizibil.Doar vroiam sa apara pe prima pagina a forumului cand cineva e logat invizibil :)

daniel 19 Mar 2009 15:42

Originally Posted by redmen:

Eu nu folosesc modul invizibil.Doar vroiam sa apara pe prima pagina a forumului cand cineva e logat invizibil :)


Hmm.... stai sa vad daca forumul asta nou stie asa ceva.

redmen 19 Mar 2009 15:57

Ehh nu e nici o problema.Ocupa`te mai bine de lucrurile mai serioase care le`au semnalat ceilalti useri :)

Floydman 19 Mar 2009 16:26

Pit, fa ceva, textele tale au litere care gasesc corespondente haotice in redarea lor de pe noul forum. Tastezi scripturi, in loc sa aplici acele scripturi, si se pare ca o gramada de litere cu diacritice sunt reflectate prin semne de intrebare si alte simboluri fara sens.

Pitbull 19 Mar 2009 16:34

N-am ce sä fac, astept s-o rezolve bäietii de la programare; tot sistemul de editare e bramburit, deocamdatä.

Vorba aia veche, din bobor:
"THIS IS THE END OF THE FORUM AS WE KNEW IT!":(
(A self-fulfilling prophecy; cine stie, cunoaste.)

Floydman 19 Mar 2009 16:49

da mah, asa e! doar pt ca a zis-o cine-a zis-o s-a si intamplat. asta a fost cauza. restul toti au fost niste draguti si n-au nici o treaba. poti dormi linistit acum, cei pe care ii simpatizezi tu, din motive pur subiective, sunt si vor fi la adapost de orice suspiciune. un caz tipic in care interpretezi realitatea ca sa se muleze pe placul constiintei tale.

Pitbull 19 Mar 2009 17:16

Chestia aia (mä refer la ceea ce reprezenta ea, la atitudine - nu la afirmatie în sine) a fost una dintre cele câteva cu rol decisiv cert, care ar fi putut influenta evolutia ulterioarä a evenimentelor. Asta e - autoritatea si responsabilitatea sunt legate indisolubil.
Ar fi multe de detaliat, da' oricum stii ce vreau sä spun, si deja suntem total off-topic. Back to.

nume 19 Mar 2009 18:57

Revenirea la vechiul format ar fi de bun augur. Cred ca o sa se piarda multi utilizatori, deabia incepuse baraca sa dea zvac.

Leonard 19 Mar 2009 19:27

e cumplit. mă ustură ochii de la fondul ăsta alb :(
e prea lăbărţat. sunt de acord cu ce scria cineva pe topicul de la sugestii.... şi eu obişnuiam să măresc de la ctrl+ din opera cînd am citesc un text mai lung, fiind scrisul prea mic. acum dacă măresc îmi iese din ecran
prefer de o mie de ori interfaţa veche (cel puţin culorile). problema era că avea buguri de funcţionare (legate de motorul de căutare în primul rînd) şi nu neapărat cum arăta. alea trebuiau corectate. poate că unele au fost corectate (n-am verificat) dar au apărut în schimb altele noi (precum afişarea diacriticelor, dispariţia conturilor de presă... de interfaţa obositoare am zis). speram ca o schimbare de soft să facă forumul mult mai personalizabil inclusiv culorile (la text şi background) şi fonturile să şi le aleagă fiecare cum vrea şi nu doar la ce postezi tu, ci la tot ce vezi. eu nu mai găsesc nici alea cîteva opţiuni pe care le aveam înainte (precum setarea orei, a semnăturii). la editare profil n-am decît avatar, nume, prenume, adresă, parolă... alte opţiuni pt cont nu găsesc.
o altă problemă veche era expirarea logării care se petrecea prea repede, care din cîte am înţeles de pe celălalt topic a fost pusă şi aici la doar o oră. de ce nu o zi sau nelimitat? vreau să-mi rămînă marcate mesajele necitite chiar dacă timp de cîteva ore sau o noapte nu am apucat să citesc tot ce e nou, fiind inactiv pe forum, dar logat.

Leonard 19 Mar 2009 19:29

încă o chestie: mi-amintesc că aveam peste 2000 de mesaje. acum 1900 şi ceva. mă întreb care mi s-au şters şi de ce.

corinka 19 Mar 2009 19:33

Imi placea mai mult inainte. Acum arata ca multe alte forumuri. Dar conteaza fondul, nu forma. Asa ca m-oi obisnui, ce sa fac?:hmm:

nume 19 Mar 2009 19:38

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95215

Pitbull 19 Mar 2009 19:41

@Leonard:
Unele dintre observatiile tale nu sunt valabile (vei observa curând; la fel am patit si eu, azi).

Cu mesajele, ar trebui sa fie asa:
Inainte, mesajele scadeau la numar doar daca erau sterse individual. Cand se stergea un topic intreg, mesajele din el, desi dispareau, ramaneau numeric in contul fiecarui user.
Probabil ca, la importul in noul format, s-au eliminat aceste "cifre fantoma".

M0n0 19 Mar 2009 19:47

E bine asa, scris negru pe fundal alb...acum pot in sfarsit sa citesc cronicile lui Pitbull fara sa fiu hipnotizat de contrastul dintre alb si negru format dupa o lectura indelungata.

nume 19 Mar 2009 19:49

hahahahahahahahahaha inca ceva, imi apar toate mesajele private din 2004 , ce delectare sa citesc unele aberatii de acolo, trebuie salvate si pastrate intr-un folder ca poate se topesc peste noapte.

Neuptolem 19 Mar 2009 20:11

Ha ha ha hiii, in atelier nu se mai poate scrie, in acest moment, cel putin eu. Ce tragedie! :lol:

Suspect de bizar 19 Mar 2009 21:41

Unele schimbări îs binevenite,dar îi prea...difeirt,poate o să mă obişniesc,dar prea seamănă cu cinean şi alte forumuri moderne,şi paginile filmelor,într-adevăr mai complete şi se poate căuta mai uşor,dar are un ascept prea imdb-ist.Îi deranjant şi la ochi.Dar poate mă obişnuiesc şi-mi va plăcea.

Pauline Kael 19 Mar 2009 21:50

Epigrama mea,in ton cu aceasta re-dezvirginare a forumului:

Masochism
poezie [ ]
Experiment

Sapte virgine stateau odat' la sfat:
"Cum fu prima data cand ai incercat?"
"E ca maseaua cand te doare ,fata,
Te doare rau dar n-ai mai vrea s-o scoata!"

Va obisnuiti cu toate,la inceput e mai greu.

Suspect de bizar 19 Mar 2009 22:07

Îs confuz, la Liderii saitului la Administrators îs trecuţi daniel şi root(din câte ştiu erau moderatori înainte de guvernul instaurat în 2006) şi Gloria şi Ştefan supermoderatori????

redmen 20 Mar 2009 00:24

La logare am probleme de fiecare data.Trebuie sa introduc userul si parola de vro cateva ori pana sa pot intra.

Chucky 20 Mar 2009 07:29

frumos
 
chiar era nevoie de o schimbare.. arata foarte bine.. elegant.. usor de accesat.. felicitari.. :)

halebardul 20 Mar 2009 09:17

E o problema cu semnalizarea noilor postari.

Inainte era foarte vizibila, cu beculetul ala portocaliu. Acum mai mult banuiesti. (textul apare bolduit si cam atat; mai e ceva?)

halebardul 20 Mar 2009 09:23

iar la mesaje private nu exista categoria "mesaje trimise"
trebuie sa intri in "Modifica dosare" si abia acolo dai de un link.

redmen 20 Mar 2009 11:49

Salut Dragomaraaaaaaa :)

halebardul 20 Mar 2009 11:58

Bai, nu stiu ce-ati facut, dar de cand ati schimbat forumul asta nu mi se mai aprinde becul de la frigider.
Pana acum mergea perfect.
Iar in fata casei au aparut muncitori care sparg borduri, schimba asfaltul.
Opriti-va!

klein 20 Mar 2009 13:23

Si mie imi imi lipseste mult vechea interfata. Era mai originala. Acum seamana cu multe forumuri. E trist. In plus mi-am pierdut reperele rau de tot. nu prea mai am chef sa intru... si nu imi place ca sunt prea multe indicatii in engleaza. :(

Chambord 20 Mar 2009 15:55

Originally Posted by halebardul:

Bai, nu stiu ce-ati facut, dar de cand ati schimbat forumul asta nu mi se mai aprinde becul de la frigider.
Pana acum mergea perfect.
Iar in fata casei au aparut muncitori care sparg borduri, schimba asfaltul.
Opriti-va!


cu becul e din cauza ca nu stingeai lumina cand inchideai frigideru si de aia s-a ars beku, duh ! :hmm: pune unu de o suta si o sa mearga brici.

iar cu muncitorii si bordura e intr-adevar de la site, si pe la mine au aparut si cand i-am intrebat ce-i cu panarama asta cica face parte din procedura de 're-shaping cinemagia' ... n-am inteles ce voiau sa zica ca n'am facut rusa da' orkum tre sa fie ceva legat de sait. :mad:

:)

daniel 20 Mar 2009 19:17

Originally Posted by halebardul:

iar la mesaje private nu exista categoria "mesaje trimise"
trebuie sa intri in "Modifica dosare" si abia acolo dai de un link.


In pagina de "Profil", la sectiunea "Listeaza mesajele" ai un droplist "Sari la dosar" (in caseta "Controale dosar"). Nu e cel mai intuitiv mod de navigare, recunosc, dar cam asta-i tot ce poate momentan vBulletin-ul.

daniel 20 Mar 2009 19:21

Originally Posted by mafalda:

De cand ati imbracat forumul in haine noi, toate bune si frumoase, dar eu nu mai primesc mesajele pe E.mail ! DE CE ? :confused:


In "Profil > Modifica optiuni", in caseta "Messaging & Notification" ai o optiune "Default Thread Subscription Mode". De acolo poti controla modul in care vrei sa primesti notificari pe email atunci cand se posteaza mesaje noi.

daniel 20 Mar 2009 19:27

Originally Posted by halebardul:

E o problema cu semnalizarea noilor postari.

Inainte era foarte vizibila, cu beculetul ala portocaliu. Acum mai mult banuiesti. (textul apare bolduit si cam atat; mai e ceva?)


Icon-ul in forma de pliculet din stanga se deschide daca in topicul respectiv sunt mesaje noi. Exista in josul paginii o explicatie pentru icon-uri. Oricum, am in plan o inlocuire a icon-urilor standard cu unele mai sugestive.

Martalogu 20 Mar 2009 20:06

sa speram ca whiter doesn`t mean lighter.

in rest numai de bine :)

Leonard 21 Mar 2009 11:11

cu motorul căutare aţi "rezolvat": nu funcţionează deloc. am dat de probă un cuvînt cheie chiar de pe această pagină "vBulletin" cu opţiunile implicite ("toate forumurile deschise", "caută şi în subforumuri" etc) şi guess what? "Sorry - no matches. Please try some different terms."

StefanDo 21 Mar 2009 11:30

Cautarea nu se face pe parti din cuvinte. Pe pagina anterioara aparea cuvantul "vBulletin-ul", pe care motorul de cautare il percepe ca pe o unitate, prin urmare o intrare diferita de "vBulletin". Dar sunt sigur ca vei cauta destul de rar astfel de cuvinte ;) De aici la "nu functioneaza deloc" e o cale foarte lunga

Leonard 21 Mar 2009 12:34

thx for tip.
încă o problemă de ordin general (şi rezolvabilă de către administratori):
se ştie că citirea unui rînd (pentru cărţi era studiul, dar pentru calculator cred că e cu atît mai valabil cu cît monitorul provoacă o oboseală suplimentară ochilor în comparaţie cu foaia de hîrtie) care depăşeşte 50-60 de caractere devine foarte greoaie. ori rezoluţia aceasta cu fonturile implicite atît de mici depăşeşte dublul acestui prag. exemplu la întîmplare dintr-un post al lui pitbull pe care am încercat să-l citesc şi n-am reuşit:
"
Aceleaşi motive din zona regiei, suprapuse peste şovăielile dramaturgice, duc la ratarea iremediabilă a unui final care ar fi avut toate şansele
" - 144 caractere pe un rînd...
deci două soluţii sunt:
1. revenirea la rezoluţia dinainte, chiar dacă rămîn spaţii suplimentare pe margine dar pot mări cu ctrl+ din browser să văd mai mare (fără să am problemele pe care le-am semnalat şi eu şi alt forumist)
2. menţinerea rezoluţiei actuale şi mărirea valoarea implicită a fonturilor astfel încît vor fi mai puţine caractere pe un rînd.
(3). ar mai fi o soluţie faină dar nu ştiu dacă se poate tehnic (n-am văzut la niciun forum pe net): împărţirea pe două coloane a paginilor. cred că mai ales pentru cei care au monitor în format 16:9 ar arăta super.


fără legătură cu observaţiile dinainte, o parte pe care o salut este redactarea articolelor de pe homepage cu diacritice.


All times are GMT +2. The time now is 08:03.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.