![]() |
Regii de Mustar
Un posibil nou serial.
Vom incerca pe la diferite televiziuni sa mergem cu proiectul. Atat, deocamdata. Vom lansa, pe Cinemagia, episodul pilot in Martie. http://www.youtube.com/watch?v=Izj_ZpkCZ1E (Nu uitati de optiunea "watch in high quality"). |
Dud, la inceput eram sceptic, dar vad ca pas cu pas imi schimb parerea. Cred ca cu putin noroc o sa iasa ceva f misto din chestia asta :D
|
N-aratä räu deloc. :) Are stare, ritm, simt al imaginii.
Meritä o discutie la bani märunti, pentru amelioräri. Imi place c-ai pästrat titlul "Regii de mustar"! :D Eu îl pusesem 100% la misteaux (vorba lui Airlight), amintindu-mi de o caricaturä din Pif unde, prin planul II, trecea un nebun cu un tricou pe care scria: «A bas la moutarde!». Ulterior, într-o piesulitä absurdä, am zis si eu cä pe peretele din fund, sub pervaz, scrie: "Träiascä mustarul!" |
Thanks!
Cand il voi pune in interiorul episodului, va fi modificat un pic. Stiu ca e spus la misto, dar suna...well...misto. Deocamdata e doar working title, vom mai vedea...mi se pare cel mai bun pana acum, nu vreau sa fie ceva prea pompos si/sau sugestiv. LE: Poate se baga si forumistii sa gasim un titlu. Bineinteles, dupa ce o sa vada despre ce e vorba. |
Broblema MARE va fi difuzarea pt ca:
- e panica din cauza de la criza - orice factor de decizie din TV vrea sa-si traga spagi si comisioane fara numar, sa traiasca (vezi marele jaf teverist La urgenta) si chiar daca ati avea $ e f posibil ca respectivul sa zika pas pe motiv ca nu va cunoaste. Adeka omu' ar pierde mii de $ doar pentru ca ii place cum filmati voi, in puii lui, nu? - viteza de melc in marsarier cu care se misca lucrurile in business (si k sa fim nationalisti si la case mai mari e tot asa. So if i was u as incerca (nu stiu bugetul asa k e doar neste idei) sa ceva online pe cinemajia & trilulilu (& youtube, eventual cu subtitrare in eng?) de vazut episoadele (la care ai un mare sponsor insertat a la yahoo music adeka nu poti sa sari peste & intrarea la agentia sponsorului e MULT mai simpla ) + forum special cu discutii cu actorii, cu quiz cu premii, cu open casting de figuratie, roluri secundare, piese muzicale originale, asistenti in practica si orice post descoperit etc + 3 smart ass guerrilla marketing pe forumuri, bloguri + bartere pe reclama cu radio/ziare = de la episodul 4 sa va invite oarecare TV sa va mutati la ei ;) & creca obligado va trebe o vedeta gen (nu stiu scenariul) George Mihaitza sau care pune botu la vrajeli k arta, k tineretu, k hei rupt) (creca e nevoie de mai multe discutii pt ca respectivele cadre sa fie si ele un trailer, dar nu-i bye) |
O sa incercam orice metoda posibila si decenta pentru a ne face cunoscuti, pentru a atrage televiziunile. Merci pentru sfaturi. Cu Cinemagia am vorbit deja, episodul pilot va aparea pentru prima data aici.
Avem un actor cunoscut care o sa joace in episodul pilot. O sa-i fac public numele in momentul in care o sa scoatem un mic trailer pe la sfarsitul lui Ianuarie. Suntem deschisi la sfaturi si pareri. Multumim. :) |
serialele sunt in mare majoritate productii comerciale. titlul ala mie imi pare ca un fel de ghiul: suntem jmecheri si artisti, etc. dinti de aur aveti?
imaginea si decorul sunt deprimante, banale si groaznice. bloc mai naspa n-ati gasit? acolo scrie ca e teaser. n-am mai vazut asemenea teaser cu prezentarea actorilor, poate ar fi trebuit sa-i recunosc de undeva, hehe. nu e bine. zoom out-urile, ca si zoom in-urile, caracteristice fimelor de actiune din anii 70 (vezi bruce lee) sunt folosite in ziua de azi, mai mult pentru efectul parodic. ceea ce ma duce la ultimul punct, cei patru periculosi care merg sa scrie ceva urat pe peretele toaletei in timp ce mai si fumeaza... daca as fi producator si m-ar face cineva sa ma uit la asa ceva l-as bate. prezentati ceapa asta si va garantez un esec rasunator. l.e. si ce idee tare de teaser: vin fasolarii si se prezinta cu tupeu, dupa care o rup la fuga incotro vad cu ochii sa nu-i prinda aia de la casele de productie sa le rupa picioarele ca iar le-au stricat digestia. Tease me, tease me Tease me, tease me baby Till I lose control... |
Adevarul este ca... teaserul nu e un episod pilot cu care sa convingi producatorul... e chiar mai mult. Tre sa aiba niste calitati:
- este practic spotul comercial al filmului. Daca unul vinde cascaval folosind un spot, tu iti vinzi produsul - adica serialul - prin teaser. Nu fac aprecieri, doar intreb: crezi ca vinde bine teaseru/spotul asta produsul? Convinge? minimum de informatii la un spot: sa spuna ce calitati are/va avea sa sustina cumva aceste calitati sa convinga lumea ca el e mai bun ca altele sa isi justifice necesitatea. sunt sau nu sunt livrate aceste informatii prin teaserul aici de fatza? |
You got it all wrong, people.
Nu e teaser al episodului pilot. E teaser al genericului episodului pilot. Cam asa va arata genericul episodului pilot. Teaser sau trailer al episodului pilot vom scoate la sfarsitul lui Ianuarie.
Originally Posted by djinjis:
Am spus ca e working title, nu vreau inca sa pun titlul adevarat al serialului, pentru ca inca nu am inregistrat proiectul, de-asta nu am spus nici nimic despre serial, de-asta nu am scos inca nici vreun teaser al episodului. Am scris destul de clar pe youtube: Generic Teaser. Daca aveti vreo parere cu privire la modul in care ar trebui facut un generic, asta m-ar interesa, unde credeti ca merge schimbat ceva. Inclusiv idei si pareri cu privire la modul in care televiziunile ar putea sa accepte ceva facut de necunoscuti, asa cum ne-a spus userul "farabeuf" mai sus. Chestia cu zoom-ul am retinut-o, thanks. |
ah, ok.
generic teaser. doar ca "generic" rom = "credits" engl in varianta asta romano-engleza a creat confuzii so, nu este our fault ca s-a creat missunderstandingu si we got it all gresit :) |
Am sa sterg "Teaser"-ul ala.
:) |
@e.floares
dar nu te duci la televiziune cu astfel de filmulete. oamenii de acolo vor sa vada un sinopsis si scenariul unui episod pilot, eventual si urmatoarele 2-3 episoade. vor sa aiba informatii despre personaje, despre actiune, despre decoruri. |
Da, m-am interesat, stiu cu ce trebuie sa ma duc.
Am pus genericul mai mult ca sa vada si actorii ceva, ca nu am aratat inca nimanui nimic din filmari, editez la greu acum. O sa dezvalui despre ce e vorba in proiect dupa ce il inregistrez. Eram curios cum vi se pare ca generic de inceput, pentru un serial. |
Atentie: Nu fac nicio referire rautacioasa, nu ma intelege gresit etc.
In astfel de cazuri, ca sa afli parerea celorlalti nu e suficient atat. Ca sa intelegi: daca puneam si eu cele mai bune bucati din secventele filmului 'Narotice' si le legam in mod estetic, e clar ce raspunsuri primeam. Deci: actiune... arata-ne concretul! Ca sa ne arati concretul suntem mai mult ca bucurosi sa asteptam. Cat este necesar. Ma bucur ca Horia incepe sa gandeasca pozitiv cu privire la proiectul tau. Eu inca sunt sceptic. Si am sa raman asa pana la rezultatul final. Multa bafta! PS: Ia-o mai usor cu montajul. Oricat de bine pregatit te crezi, oricat de entuziasmat esti... daca lucrezi asa de mult, ma tem ca asta nu va influenta in bine munca ta. (tot de la 'Narcotice' stiu) |
Pot sa joc si eu ? :lol:
|
Eu zic sa salutam initiativa si sp sa iasa bine.
Sun doar curios cam in ce gen se va incadra? |
am gresit cu definitia teaserului de mai sus. De fapt ma gandeam la trailer, el e spotul care promoveaza filmul.
teaser e cel care doar te incita sa vezi filmul. Poate sa fie si o suita de texte care apar pe ecran, pot fi numai poze sau orice nazbatie vrei, orice numai sa-ti atraga atentia. nu trebuie neaparat sa contina scene din film. dar teaser sau trailer, ce o fi, pentru genericul filmului pe care vrei sa-l faci nu cred ca ar da mari rezultate in a convinge finantatori sau public. Ce-ar putea spune ei: nu stim cum va fi filmul, dar uite ce generic beton s-ar putea sa aiba!!! cum zice proletar, trebuie sa dai ceva sinopsis, descrierea personajelor, sau un pilot - pe care inteleg ca-l pregatesti acum. Asta da! Bafta! |
Originally Posted by films4all:
Ok, dude, dar daca imi urezi "bafta" dupa ce ai spus ca esti sceptic...imi este cam egal cu zero. Tin foarte bine minte cum ai reactionat in momentul in care ti-am trimis scenariul, doar ca sa te conving sa vorbesti cu un tip sa ma pui in legatura cu el pentru o camera video. Iti multumesc pentru faza aia. Urarile tale nu-mi mai merg la inima de mult.
Originally Posted by Sethes:
Daca imi arati ca stii sa joci, discutam. :P
Originally Posted by Disciple:
Actiune 50% Suspans 30% Comedie 20% Merci ca sustii salutarea initiativei. :D
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Pregatesc un episod pilot in care o sa am incluse: primul episod (in care ne sunt prezentate personajele si despre ce este vorba) si secvente cheie din urmatoarele 4 episoade. Nu ar da mari rezultate genericul, intr-adevar, dar e bine sa fie cat de cat ok. Repet, m-am interesat ce ar trebui sa includa un proiect pentru un serial t.v. Multumesc frumos de urare. :) |
Poate la Antena1 ca acolo difuzeaza numai tampenii :lol:
|
Direct sub centura, cu gura. Thanks.
|
"Cam asa va arata genericul episodului pilot."
mda? vezi ca ai niste out of focus taman in mijlocul genericului episodului pilot. eu as accentua contrastul, mi-e neclar de ce este ignorata chestia asta in multe seriale, nu le permite calitatea inregistrarii, cine stie (prefer sa cred ca-s doar prosti, bineinteles, persoanele de fatza se...) de curiozite, cu ce camera ati filmat, banuiesc ca nu ati avut decat obiectivul incorporat, si cu cat ati inchiriat-o?(ati platit cameraman, hi hi hi?) "Daca aveti vreo parere cu privire la modul in care ar trebui facut un generic, asta m-ar interesa, unde credeti ca merge schimbat ceva" asta e simplu. 1.o scoti pe dansa si te pisi pe genericul actual, dar atentie!!!@ cu mare grija sa nu ramana nimic neudat. 2.iti faci rost de cateva generice ale unor seriale de acelasi gen.(saved by the bell, etc.) 3.patrunzi in intimitatea acestor generice cu chiote si impuscaturi, calarind pe deselate si ciordesti tot ce poti refolosi. observa si calitatea imaginii, documentarele despre mortii de foame din canal arata mai vesel ca genericul vostru.(printre altele nu exista mimica, adica cei patru puberi se hoalba fara nici o intentie, ce trebuie sa remarc, profilul gen picasso sau privirea gen "in cruci"?) oricum, cred ca proiectul ar trebui sa sufere o imbunatatire semnificativa ca sa aiba vreo sansa(nici nu vreau sa ma gandesc la scenariu) dar pe de alta parte habar n-am cat de jos pot sa coboare televiziunile la noi. |
Canon XL1. Am accentuat destul de mult contrastul, mi-e neclar de ce nu vezi chestia asta, cine stie (prefer sa cred ca...in fine, persoanele de pe forum se...). Am doua-trei secunde de "out of focus", dar nu e problema, ca se intelege imaginea, si mi se pare ok pentru ceea ce am vrut sa arat.
Nu e de genul "Saved by the bell". Eu am vrut sa aiba o expresie rece a fetei, trei dintre baieti. Sunt mai multe motive, nu le dezvalui pentru ca fac parte din caracterul personajelor si actiunea din el. Nu e comedie, nu vreau sa fie atmosfera vesela.
|
eu as mai pune contrast, nu se vede mare lucru.
xl1-ul era bun pentru lentilele interschimbabile, acum ceva vreme. "Am doua-trei secunde de "out of focus", dar nu e problema, ca se intelege imaginea, si mi se pare ok pentru ceea ce am vrut sa arat." amuzant. nah, e bine ca se intelege totusi... e si asta ceva. "Nu e de genul "Saved by the bell"." glumeam "Eu am vrut sa aiba o expresie rece a fetei, trei dintre baieti" care dintre ei? ha ha. " nu stii nimic, inca, despre proiect, deci sfatul cu imbunatatirea nu-si are rostul." esti sigur? pai nu vb despre genericul tau aici? pai ce, ala e nimic? adica da, e nimic, da nah vb asa teoretic... e greu de presupus ca restul este mult mai bun. you gonna learn the hard way. farewell. |
Ok, atunci si eu glumeam. Ha! Daca tu imi spui ca te gandesti la "Saved by the bell" cand te uiti la genericul ala, iar apoi imi spui ca ai glumit doar ca sa pari mai... intelept, it doesn't make it so. E destul de greu de presupus despre ce e vorba in serial, daca il iei ca pe o gluma, intr-adevar, nu ti se pare bun, dar daca il vizionezi exact asa cum e, o sa ti se pare mai ok. Daca tu ai inteles de prima data ca e teaser, desi se vede clar ca nu e asa ceva, am si scris "generic" in titlu, e normal ca va trebui sa invat the hard way, ci nu cu ajutorul tau, sau altcuiva, care presupune lucruri complet gresite din generic. Whatever. |
@E. Floares
Fa filmul, nu te poticni in discutii. Macar sa fii criticat pe buna dreptate, cu marfa in fatza. :) Dintr-un fragment de generic cine si-ar putea da seama ce va fi? |
eram ironic&sarcastic
despre ce e vorba in serial e irelevant eu am discutat calitativ per mostra. ai scris generic dar ai vrut sa-l folosesti ca teaser. nu e bun nici de una nici de alta. "Fa filmul, nu te poticni in discutii. Macar sa fii criticat pe buna dreptate, cu marfa in fatza. Dintr-un fragment de generic cine si-ar putea da seama ce va fi?" o sa-ti spun eu. imaginea va fi la fel de naspa, actorii la fel de imberbi(apropo, vezi ca unul dintre ei se balangane caraghios cand umbla) , cand o sa fie out of focus, ei o sa spuna ca se intelege, sau macar se distinge, la fel au facut si in scenariu, ca lui i se pare ca e ok, dar ca lumea e nedreapta cu geniile neintelese iar dumnezo nu e in cer si pula mea ca mai e si o conspiratie de asta, a masonilor cu evreii tigani si unguri care le-a subminat opera de trei parale. you may fell a slight sting, that's pride fuckin' wit ya. Fuck pride! Pride only hurts, it never helps. Fight through that shit. 'Cause a year from now, when you're kickin' it in the MacDrive, serving junk food to rednecks, you're gonna say, "Marsellus Wallace was right." |
E incepator, abia invata, nu trebuie sa-l sperii. Nu cred ca pretinde ca va face Pulp Fiction din prima. Putina clementa si incurajare, mai ales ca n-o face din bani publici.
Ca altfel, sigur, pot fi criticate multe - dar e neproductiv. |
Ce bun e cateun djinjis la casa omului.
E ca faza aia: cine n-are batrani acasa, sa-si cumpere! |
Intr-adevär - ca lectie de ASA NU (se criticä).
Dar e si o lectie de ASA DA (se primeste critica!) Emi, tocmai te-ai izbit de o probä de foc: critica eminamente destructivä. (Alaltäieri, Farabeuf ti-a aplicat si contrariul: critica eficient-constructivä!). Tine seama de amândouä (de prima, ca test de rezistentä psihicä, de a doua, ca lectie intelectualä), si om te-ai fäcut! |
Originally Posted by Pitbull:
Am sa tin cont de ambele. O studenta din Spania, care face si video-montaj, mi-a criticat genericul cadru cu cadru. In unele chestii avea dreptate, in altele nu. Desi am lucrat din bani proprii (pe care i-am obtinut luandu-mi diferite job-uri de rahat), compromisuri multe (in favoarea episodului), weekend-uri de rahat in care nu dormeam cam deloc, nu voi dispera, nu ma voi supara pe viata, nu voi sustine ca episodul e genial, daca nu va fi asa sau/si daca criticile primite vor fi foarte aspre pe buna dreptate. Nu e un capat de tara, eu incerc sa fac cat de bine pot, in conditiile financiare, familiare, sentimentale de rahat pe care le am acum. Daca nu iese bine, daca nu iese asa cum ma asteptam sa iasa, daca merge imbunatatit, atunci o voi lua de la capat, dupa o scurta pauza in care voi incerca altceva, in care ma voi documenta mai mult.
Nu am vrut sa-l folosesc absolut deloc ca teaser, vei vedea ca asta va fi genericul, cu modificarile necesare, dar acesta va fi. Stiu ca se balangane, am vazut chestia asta abia la montaj. E complet aiurea cum se misca. Eu nu i-am spus sa se miste "smecher" sau "misto", ci sa mearge normal si in acelasi timp concentrat pe actiunea ce va urma, actiune ce nu o dezvalui inca public. Asta pentru cei trei, ultimii. Primul este mai imatur si neglijent, exact asa am vrut sa-l surprind, exact cum este personajul sau. Imi pare rau de out of focus-ul ala, nu dispunem de monitoare pe care sa vizionam la fata locului ce am filmat. Iar aia a fost cea mai buna dubla, pentru ca i-am surprins pe toti asa cum am vrut. Voi reface unele cadre. Parca tot tu ai spus mai sus "nu puteai sa alegi alt cadru, ce e cu blocul ala?". Asta e Romania, blocul ala exista, se afla si se gaseste unde actiunea serialului va avea loc, ca mai merg si ei la un restaurant sau hotel e alta chestie, dar blocul acela face parte din peisajul in care o sa se desfasoare multe dintre actiuni.
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Multumesc pentru suport.
Originally Posted by films4all:
E ca faza aia: se baga si nea Ion, ca si el e om. |
Originally Posted by E.Floares:
Bafta iar! |
!
am citit si eu toate post`urile si ma gandeam asa ... cum criticati ...unii dintre voi ... fara sa stiti de ce ... ia incercati si voi sa faceti, faceti ... si sa vedem daca iese mai bine decat ce a facut emi ... e usor sa scrii de acasa de la caldurica despre ce muncesc altii ;)
|
Päi normal cä un film se criticä stând acasä la cälduricä! Doar nu pe coclauri la frigulet! Acolo se fac drumetii, plimbäri, excursii, nu se criticä filme!
La fel de normal e si ca un film sa fie criticat in primul rand de critici, in al doilea rând de cinefili, si doar in ultimul rand de cineasti (ca "altii care fac filme"); ei ar risca sä fie cel putin subiectivi (în sens negativ: "e prost, eu as fi fäcut altfel"; sau pozitiv: "bravo lui, stiu si eu ce greu e sa filmezi!"), dacä nu chiar invidiosi. In plus, rare sunt cazurile când un regisor poate fi si un critic bun, si invers. Sunt tipuri diferite de personalitate. Deci, nu toate asta conteazä - ci doar ca orice criticä sä fie OBIECTIVA SI PERTINENTA - asa cum am criticat noi materialul, în 27 decembrie la curs; desi foarte dezamägit si întristat, Emi a înteles (firesc, e un bäiat cu cap!) si a învätat din asta. Categoric, continuarea va merge mult mai bine. |
Re: !
Originally Posted by h41osul:
Multumesc pentru suport, insa eu sunt cel care am cerut sa fiu criticat. M-a deranjat faptul ca unii au facut misto-uri, dar sunt obisnuit, nu le iau in seama atat de mult pe cat ar vrea mistocarii sa le iau. Pitbull mi-a facut o foarte buna analiza a inceputului de episod (primele 13 minute) si am inteles ce trebuie facut pe mai departe. Ideea serialului mi se pare foarte buna (sorry ca nu pot spune inca despre ce e vorba), dar modul in care am prezentat-o a fost prost. Data aparitiei episodului pilot ramane aceiasi: Martie. Sunt constient de dificultatea proiectului, dar promit ca am sa dau tot ce pot sa iasa cat mai bine. |
Nu ca sã fac miºto, vin cu un citat din Churchill: Nu e nevoie sã facem totul, uneori este suficient sã facem ce trebuie. |
Originally Posted by Proletar:
Good one from Churchill. Cheers! :) |
|
All times are GMT +2. The time now is 20:51. |