![]() |
trei forumisti Cinemagia - juriu in festival
Anunt si aici, nu doar in sectiunea de Animatii:
Incepand din acest an, 2008, Cinemagia va avea trei forumisti intr-un juriu special creat de ANIM'EST, juriu care va acorda, la Gala ANIM'EST - Premiul Cinemagia . Festivalul se va desfasura intre 3 si 12 octombrie, in Bucuresti, la Cinema Scala si Elvira Popesco. Trei dintre cei care-si vor exprima aici (sau in topicul special creat la sectiunea "Animatie") intentia de a face parte din acest juriu, vor fi alesi, prin vot. Conditiile sunt simple si atractive: trebuie sa aveti timp, in acest interval (3-12 octombrie) sa vizionati toate animatiile din competitie (deci luati-va concediu, sau invoiti-va pe caz de boala,whtv), astfel incat sa votati in cunostinta de cauza, iar a doua conditie este sa va placa acest gen. Pe 29 septembrie vom anunta juriul; cert e ca cei trei forumisti vor avea acces gratuit la toate proiectiile din competitie. Ce ziceti? |
sters
|
Nu stiu cat de bine stau romanii la capitolul creat filme de animatie.Banuiesc ca nu sunt foarte creativi.
|
Originally Posted by Pauline Kael:
1.Se pare ca in competitie la Anim'est vor fi si romani 2.De ce zici ca romanii nu sunt creativi? sigur ai uitat de Gopo;dupa el, e adevarat, capitolul animatie romaneasca abia... s-a schitat 3. vrei sa te convingi cu ochii tai ca fac si romanii animatii, mai mult - chioar- sa jurizezi?! acum avem ocazia sa trimitem 3 forumisti la Anim'est, pentru a forma juriul care acorda la final Premiul Cinemagia. |
Cred ca ar trebui sa ne oferiti mai multe detalii.Din ce tari sunt participantii? Europa de Est? Ca atunci rusii vor lua cam tot. :)
N-am uitat de Gopo,dar in rest ...atunci cand n u existau mijloace materiale erau oameni talentati,acum cand s-ar putea lucra,nu exista inspiratie si idei inedite. Pana si" Maria Mirabela "ala a fost animat de rusi. Sunt scurt-metraje,lung-metraje? Sunt manual realizate? Sunt 3d-uri idioate cu programe pe calc? |
Gloria a scris:
Quote:
Multumesc frumos,dar ar trebui sa imi iau concediu,sa stau in Bucuresti,e mai complicat.Ma gandesc si va zic ,diseara. Bucurestenii de ce sunt asa morti?Lipsiti de interes adica. Si pe ce criterii se alege juriul? Nu e necesara o cultura cinematografica,a filmului de animatie? |
sectiunile sunt asa:
Lungmetraj - competitie internationala Scurtmetraj - competitie internationala Romanesti Studentesti - competitie internationala Clip & Advertising e posibil ca printre forumisti sa fie si animatori; daca sunt si isi exprima interesul pentru jurizare - e super ok; oricum, toti forumistii interesati sunt bineveniti, fie ca au specialitatea asta, fie ca nu; dintre cei care-si exprima interesul sa faca parte din juriu nu vom putea trimite decat trei, insa. Daca nu vor fi animatori printre ei, evaluarea animatiilor se va face dupa cultura vizuala/cinematografica a fiecaruia; oricum, imi dau seama ca pe forumul asta sunt numai oameni pasionati de film, prin urmare o conditie foarte importanta in jurizare ar fi indeplinita. |
Daca ar sti Egon ca in competitia de lungmetraj este o animatie ungureasca numita Egon & Dönci, poate s-ar baga si el in juriul Cinemagia.
Egooon? EEEEEEgoon. Pauline, astept raspunsul tau numaidecat legat de participarea ta in juriu. |
ce inseamna " juriu special" ? intre cele paispe variante ce mi-au trecut prin cap " okay, okay, okay, I got it, I got it, I got it. Shit, I lost it." nici una nu suna prea magulitor. suna parca a "scoala speciala ajutatoare..."
|
Dar pe ce criterii se vor alege acesti numai 3 forumisti ce vor participa in juriu? In caz ca vor candida mai multi, adica
|
Originally Posted by djinjis:
Draga djinjis, eu am scris juriu special creat de ANIM'EST; nu doar "juriu special"; adica un juriu pe care organizatorii ANIM'EST l-au creat special - pe langa cele doua internationale, care exista deja. L-au creat special pentru Cinemagia. Deci va exista, in consecinta, si un premiu suplimentar - Premiul Cinemagia (in valoare de 500 de euro). |
Originally Posted by Planmaker:
1. prima conditie: sa fie forumist Cinemagia 2. sa fie pasionat de film (1 si 2 deriva una din cealalta) 3. sa-si exprime aici, in cateva cuvinte, intentia de a candida (motivatia; si disponibilitatea de a fi prezent la toate filmele din competitie e o conditie, ca sa se faca jurizarea in cunostinta de cauza) 4. sa propuna o grila de evaluare a respectivelor animatii din competitia Anim'est 5. sa nu aiba filme in competitia Anim'est din acest an :P |
Originally Posted by Gloria:
interesant! sa vedem ceva teorie! :) |
Gloria,eu nu pot veni,poate altadata.
Dar ,sunt cativa doritori aici,Pianmaker,Djinjis,Gionloc(buna ideea cu teoria si documentarea,mi se pare just) si e un tip aici,Pelicula. Le dati lucrare de control,interviu,ceva? :) |
Din parte-mi, Gionloc neapärat!
(Sper din suflet sä si poatä!) Si Planmaker, normal! (Desi el în perioada aia tocmai începe facultatea...) |
Gloria - pot sa pun si eu o intrebare inocenta, si anume: "ce presupune a fi forumist CineMagia?".
daca-mi vei vb despre nr-ul de postari promit sa ma sinucid live, ca tot mi-a dat ceva idei o *** de film intitulata "crime online". (acum intre noi 2: daca am fi sinceri, corecti si bine-voitori cu noi insine (=jobul nostru) 75% dintre postari/ useri ar trebui sa dispara. etc. hai ca asta chiar incepe sa sune SF. nu stiu ce e mai grav: sa privesti ca boul fara a pricepe nimic mii de filme, sau sa nu te uiti deloc, dar sa "dezbati" atoatestiutor?) |
Djinjis nu doreste sa mearga, el are treaba, trebuie sa-si faca lectiile, nu-l mai deranjati.
|
eu te-as fi luat tocmai pentru lectii. nefacute, ci doar date. eu detest Bucurestiul si ai lui demni locuitori, 365 de zile din an ma tot stradui sa-l ocolesc, insa m-as cam uita la filmele alea. acasa/ de-acasa. CO sau CM pentru asa ceva e curata erezie! :P
|
I, beg to differ, e un oras bun pentru destrabal, doar ca n-au pomenit nimic de open bar... greu digerabil la nivel de strada are totusi cateva birturi practicabile...
|
Originally Posted by SF:
pai in prima etapa sa fii inscris pe forum, si a doua, sa partici la discutii. (asa intrebare, asa raspuns; ca in bancul ala: cum bagi un elefant in frigider, din trei miscari? 1. deschizi usa frigiderului, 2. bagi elefantul, 3. inchizi usa la loc).
Originally Posted by SF:
intre noi doi, acum: pune mana si scrie si nu-ti mai pune atatea intrebari existentiale. |
Originally Posted by Pitbull:
Sä nu-l uitäm pe Airlight, unul dintre cei mai competenti profesionisti ai nostri. Si nici pe Notorious, care desi în ultimele luni s-a läsat pe tânjala forumului, are în orice caz un aparat critic precis si penetrant. |
a, multumesc frumos, dar nu... eu ziceam de teorie (sa vedem ceva teorie!) fiindca eram curios ce vor spune cei care voiesc in juriu, fiind un punct important cel semnalat de Gloria - sa prezinte un concept sau o metoda docimologica (ca sa vorbesc in limbaj stiintific) prin care sa-si demonstreze abilitatea de a juriza... cu alte cuvinte, nu souneam ca voi merge sa studiez io si nu imi afirmam candidatura, ci eram satisfacut ca Gloria cere asa ceva, si asteptam sa vad proiectele propuse! :) |
Nici n-am fäcut legätura cu aia, mi-ai venit în minte strict ca persoanä.
|
Indreptatite, Gloria, numai asa sunt intrebarile mele, i n d r e p t a t i t e.
Daca ti-as zice ca "E" unii care nu-i lasa pe altii sa scrie, probabil mi-ai zice ca am vazut prea multe filme, sau ca eu am retinut si altceva din citirea forumului, mai stii?! :P "interesanta" fraza despre scris si despre existentialismul intrebarilor mele, plina de urmor involuntar, mai exact. ... si tot nu-mi place Bucurestiu'. Intr-o era in care pana si prezervativele se cumpara pe Net, de ce nu s-ar putea vota (juriza) online, sau de ce nu se merge, nene, intr-o locatie mai usor digerabila, ca Busteni, de ex? (acum daca stau si ma gandesc, si din perspectiva iubitorului de natura, nici nu vreau sa stiu cum au lasat cinefilii de la Anonimul, delta - incet-incet, Bucurestiul incepe sa devina dezirabil :D ). |
ahaaa... :D pai, no, io o sa vin in bucuresti, dar taman dupa festivalul acesta, poate organizati atunci o iesire la film - undeva prin 25 octombrie... mai repede e mai dificil :), dar nu imposibil :lol: |
IMPOSIBIL pe 25 octombrie avand in vedere ca in 21 ii sfarsitul lumii.
|
1. sunt 2. sunt 3. imi plac animatiile, am facut la un moment dat animatii, mi-am dat seama cat e de greu si m-am lasat. Facultatea o incep pe 13 octombrie, deci pot veni la orice ora si in orice zi. 4. no problem... 5. n-am Sunt bun la toate...hit me! |
eu citisem aci despre forumisti care se ofera sa faca parte din juriu, nu cum ca ei ar trebuie sa fi numiti... da'pana maine sunt sigur ca va "remedia" postarea aia. si acum sa mai zica careva ca nu-i mai viu ca oricand comunismul in scumpa mea tara. :D
PS: personal votez pentru Neuptoleum - are IQ peste medie, nu face traduceri tembele, cunoaste gramatica limbii pe care-o vb (mare lucru pe acest forum - ca sa nu zic, r a r, in tara asta) si nu se uita la filme, ca boul - tipul chiar promite - pacat ca nu poate pupa nonstop si online-n cur *** cu putere de decizie de pe-aci. :(( |
si, vorba aia, daca nu poate sa-i pupe el pe altii, macar sa il pupi tu pe el, nu?
(mai stiti sa fi scris io asa ceva... ?! :shock:) |
LOL. hai nu fi gelos, cand o sa cad in extaz citindu-ti opera promit sa te pup si pe tine, unde duci tu lispa mai mult, stii tu, ca de la fan la idol.
mai, din toti putoii de pe-aci, tipul chiar are potential, om trai si om vedea ce se va alege de el... nu vreau sa fiu negativist vorbind prea devreme despre alegeri gresite etc. nu inainte ca omul sa le faca. o sa-l criticam dupa, ca doar asta e menirea celor care nu fac nimic, da' stiu ce-ar trebui sa faca ailalti, nu?! |
macarena reloaded
|
off-topic: djinjis - mda... nu prea am inteles care e treaba cu videoclipurile filmate-n cluburile din Arad, si upload-te de tine pe YouTube?! fetele alea au nevoie de ceva lectii de dans, cat despre tipi, curat manelisti! :DD
|
" nu prea am inteles care e treaba cu videoclipurile filmate-n cluburile din Arad,"
corec pana aici "fetele alea au nevoie de ceva lectii de dans" fetele alea sunt animatoare din timisoara. adica danseaza de meserie. (in afara de un clip unde am dus o turma de manechine de provincie, pentru alea nu raspund, multe erau de 14 ani, ce vremuri...ah) dar niciodata nu stii prea mult si de indata ce o sa pui niste filme pe utub cu tine esplicand secretu' lui body language le voi trimite link-urile neintarziat. "cat despre tipi, curat manelisti! D" corec again. manelisti, alcoolisti, tractoristi, u name it... si cu p*la mare. the worst of their kind in the highest degree... p.s. sa fi manelist e ceva rau? cu dedicatie de la nasu' mare... http://www.youtube.com/watch?v=ixDnRspzScc p.p.s. stii cati artisti romani au peste 1 mil de vizionari pe utub? manelele sunt un gen de muzica 1.caracteristic, 2.reprezentativ, 3.cu performantze fata de multe alte genuri de muzica abordate la noi, probabil fata de toate celelalte. amaratu' ala de moga isi pune justin timberlake la tag-uri pe utub sa mai pacaleasca niste fraieri sa-i asculte antitalentul. singura piesa romaneasca care am auzit-o eu pe fashion tv a fost 2fantastic, cu oh carolina(nu stiu exact daca numele e corect)( aia cu sex mortal, sex orizontal) si pe fashion tv se baga muzica nu vrajeala. daca iei numai expresia asta "sex orizontal" I dare you sa-mi aduci ceva la fel de reusit&original din toata muzica noastra "culta" in fine, ar fi mult de vb despre asta, dar n-am chef nor inclination... astia care se leaga de manele ma plictisesc pana peste poate. de obicei niste inculti prin cultura lor limitata si delimitata over and over again. trai baftalo |
mersi gloria de invitatie, dar in perioada respectiva voi fi ocupat si mi-e imposibil sa-mi iau concediu. ne vedem oricum, pe la filme :) |
Deci, in acest moment stam asa:
EFloares e singurul care si-a exprimat in mod clar intentia de a participa in juriu; trebuie doar sa prezinti aici propunerea ta pentru grila de evaluare. Interesati s-au aratat, in ordine, si films_4_all, Planmaker si Pauline. Pauline nu e din Bucurest, deci nu poate ajunge, primii doi nu au revenit cu propunearea de grila. Invitatia pe care o adresez forumistilor de a face parte din juriul Cinemagia la Anim'est ramane deschisa inca doua saptamani. |
Merci de incredere, dar ai nimerit-o cu facultatea :P Pe langa asta, nici nu ma incanta prea tare ideea de a juriza un festival de animatie, deocamdata. Deci, Gloria, sterge-ma si pe mine din lista aia, pls :) |
Oooof, que je me bague les pieds, toate doxele-s ocupate... :((
E.Floares, bagä mare cu grila aia, dom'le! Poate n-ar strica o încercare si cu Se7en... Pe forum e de-abia la început, da-l stiu dinainte, îi merge mintea si discernämântul la receptat filme. |
ca de obicei, functionam dupa spiritum balcanicum magnum. un juriu lalailat, scos cu forcepsu sa presteze cu datu de note pe un domeniu necunoscut.
ca sa-l parafrazez pe Truffaut care spunea candva ca au ajuns sa scrie despre filme oameni care n-au vazut un Murnau, ma rasfir si eu: au ajuns sa jurizeze un fest animatoriu oameni care n-au vazut in viata lor un Jiri Trnka. |
Grila de evaluare a animatiilor:
Scenariul: povestea si structura specifica animatiei; Regia: originalitatea, modalitatea de prezentarea a story-ului, expresivitatea personajelor; Grafica: calitatea grafica, expresivitatea cinematografica, ingeniozitatea si originalitatea in modul de constructie al personajelor; Sunetul: calitatea sonora, relatia dintre sunet si grafica. In caz ca e nevoie de grila mai detaliata o voi trimite intr-un mesaj privat Gloriei sau lui Stefan. |
aha, intr-un film de animatie evaluam grafica si animatia o pipaim in orb.
ps: eu nu o inteleg o kestie de bun-simt (ma refer la redactorii cinemagiei): daca n-ai cu ce, de ce?! |
Asa de "kestie".
|
@E.Floares, detii niste calitati semnificative:
-esti tanar :love: -esti bataios -esti entuziast -nu esti elitist incat sa devii mai mult decat ridicol -le dai peste nas celor care merita -esti ambitios -esti inteligent -esti un dur nu o paiata care pretinde ca e altcineva decat este etc. Bafta la jurizare si sper sa ai satisfactii. |
Multumesc pentru aprecieri :)
As fi onorat sa fac parte din juriu...pumnii stransi, te rog. |
Da,sigur,si sa faci un topic aici cu Gloria si sa ne spui cate ceva,cum erau filmele,cum erau tipele p-acolo.. :P sa fii tu insuti,sa nu te schimbi,daca iti sustii opiniile cu taria de la TDK e perfect.
|
"-nu esti elitist incat sa devii mai mult decat ridicol" ...deci asaa... ha ha ha ha... oricum de la ridicol pana la sublim, nu mai e decat un pas...
http://www.youtube.com/watch?v=UIRqAsJcvLw el magico... |
Adebisi,pe vremea asta de kko face bine melodia ta.
tetrailesbahtalobahtodelodelo. |
Io am lucrat un an la studiourile Animafilm. Se pune?
|
Pelicula,eu te-am propus in pagina 1,se vede ca esti pasionat de animatie si scriitura.
Bafta multa.Sper sa mearga cu voi si o fata,o studenta,o bunesa,o.. |
Intr-adevär, toate mesajele postate de Pelicula în sectia Animatie îl recomandä. Se pare cä în momentul de fatä e singurul profesionist în domeniu, disponibil.
Deci, un DA hotärât! |
Multam, dar nu cred. Is niste motive personale mai dificil de discutat, in plus nici nu ma consider potrivit. Experienta mea se reduce mai mult la tehnica animatiei clasice, nu la film sau regie de animatie. Ori ANIM'EST-ul merge mai putin pe tehnica de animatie si mai mult pe concept. E pe felia lui McLaren, nu pe cea a lui Disney. Eu unul il propun pe Pitbull, pe care il suspectez ca fiind regizor sau critic de film. Adica omul cel mai potrivit.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:23. |