Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   Sin City (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86359)

tailgunner 13 May 2005 09:51

Sin City

If you've ever played Max Payne (1 sau 2), you know how this movie feels...adica din secunda in secunda astepti sa ti se dea controlul actiunii, sa incepi sa ciuruiesti baddies cu cele doua Ingram-uri care turuie fara mila (in Sin City le folosesc politistii cei rai). Nu stiu, dar se prea poate ca joculetul cu Max sa se fi inspirat din greu din comics-urile lui Frank Miller (ma rog, graphic novels, pretentios spus), a caror adaptare este si filmul "shot, cut", digitally embellished and directed by Robert Rodriguez in propriul studiou - Troublemaker studios (hur hur, geddit?) aflat peste drum de resedinta regizorului din Austin.
Doar ca "adaptare" nu e termenul potrivit. Nimic in Sin City din blabla-ul sentimentaloid cu care Sam Raimi umple spatiile dintre salturile si catararile lui Spidey, sau din umplutura de clisee care se revarsa din X-men, Elektra, Daredevil, Hulk sau orice alt produs Marvel. Clisee sint si in Sin City cu ghiotura, dar Rodriguez nu ti le vinde cu pretentia ca se petrec intr-o lume reala. Ele se petrec (cu necesitate) in (Ba)Sin City, cea mai rea dintre lumile posibile, o lume de clisee seducatoare. Troblemakerul Rodriguez arunca la cos orice pretentie de realism si orice vegetatie psihologica (cu o mica exceptie)si nu adapteaza, sau doar in sens minimal: pune in miscare registrele imagistic, tematic, lingvistic ale comic books-urior respective.
Sin City e un exercitiu stilistic, iar ca exercitiu stilistic e perfect. Stylish as hell. Filmat in alb-negru, cu seducatoare pete de culoare, hibrid de pulp,
film noir si seriale TV din anii 50, Sin City spune trei povesti care se intrepatrund pe ici pe colo, aducind in scena o galerie de troublemakeri
Holywoodieni (Bruce Willis, Mickey Rourke, Michael Madsen, Rutger Hauer, Benicio del Toro) plus mai noii Clive Owen, Rosario Dawson, Brittany Murphy, si cu dragutul de Frodo care poate fi si infricosator, all credit to him. Violenta dezlantuita a filmului (canibalism, mutilari, pedofilie, dezmembrari, pe linga care portia consistenta de impuscaturi si pumni pare nevinovata) e incintator stilizata, cind ironic ca in Kill Bill, cind - daca putem spune astfel - in numele unui amoralism "dincolo de bine si de rau". Dincolo de astea e etica primitiva a personajelor din Sin City, unde daca cineva iti da un pumn tu ii scoti matele, dar si ucizi in nestire si din ce in ce mai sofisticat ca sa razbuni o prostituata care te-a iubit o noapte.
Dincolo de astea, ceea ce-ti ridica parul pe ceafa si brate sint voice-overurile (numai sa auzi vocea ragusita insa percutanta ca un Colt 45 a lui Mickey Rourke, "The night is hot as hell. It's a lousy room in a lousy part of a lousy town. I'm staring at a goddess", iti zici : "Oh, yeah").
Legenda spune ca Rodriguez l-a convins pe Frank Miller sa-i dea dreptul de a folosi materialul din comics invitindu-l la Austin si filmind intr-o zi o scena de doua minute, montind-o, punind muzica, pentru a-i demonstra cit de aproape de spiritul acestora dorea sa se mentina. Scena respectiva e chiar inceputul filmului, in care Josh Hartnett (of all people) face cel mai bun rol al carierei sale. Frank Miller nu numai ca a aprobat, dar a devenit co-director al filmului. Si old buddy, old pal Tarantino isi face o aparitie discreta, regizind o scena memorabila (se pare ca-i plac conversatiile intr-un automobil).
Chestia geniala din film? Numele pistolului lui Marv (Rourke). Look out for it...

Longshot 13 May 2005 13:28

Re: Sin City

Originally Posted by tailgunner:

If you've ever played Max Payne (1 sau 2), you know how this movie feels...adica din secunda in secunda astepti sa ti se dea controlul actiunii, sa incepi sa ciuruiesti baddies cu cele doua Ingram-uri care turuie fara mila (in Sin City le folosesc politistii cei rai).

filmul e tare intr-adevar insa mie nu mi-a amintit de actiunea efectiva din max payne (e si greu pt nu avem bullet time - thank god) ci de stilul in care, intre level-urile jocului, avansa povestea.
cu monologurile lui max si mona (parca in 2) plus stilul noir plus adaugarile de culori din cand in cand rupand alb-negrul. look-ul e identic iar cel putin, partea lui marv de poveste, are un feeling la fel de tare.

BeNnY 13 May 2005 13:35

Ne mutam o luna la film in general, dupa aia ne intoarcem.

O sa avem si Sin City 2 si 3.

Longshot 13 May 2005 13:59

da. acuma am vazut si eu entry-urile de pe imdb. ambele in 2007. era de asteptat. numai in state a scos bugetul times two. avantajele digital backlot-ului. costuri foarte scazute. 46 mil aici s-au dus prob la staruri pt ca uite, un casshern, care, dupa mine, a fortat mai mult pc-urile alora la randari, a costat pana in 6 mil.

tailgunner 14 May 2005 19:30

longshot, exact la asta ma refeream, la interludiile din povestea lui Max Payne, d-aia asteptam sa se termine si sa m-apuc de joc (care, e drept, arata cu totul altfel)
ramine de vazut cu SC 2, 3, daca o data surpriza cinematica trecuta, vor mai putea sa prinda feelingul de rigoare...

europe_east 15 May 2005 01:02

tailgunner, misto de tot comentariul. mie nu mi-a placut filmu' da' macar acu inteleg care-i ideea.

cherryblossom 16 May 2005 12:12

super fain Sin City, foarte stilizat si foarte cool... din pacate l-am vazut la o ora foarte tirzie, eram cam obosita, asa ca mi-au scapat multe faze, de exemplu n-am remarcat ca pistolul lui Marv avea vreun nume.. Frodo, serial killer?? Arata super spooky, nu i-a pierit rinjetul de pe fata nici cind l-a sfirtecat cainele :lol: ... tare, o sa ma duc sa-l vad inca o data la cinema, parca trebuie sa apara...

notorious 16 May 2005 13:03

Quote:

Chestia geniala din film? Numele pistolului lui Marv (Rourke). Look out for it...

sa nu-mi spui ca-i BMF !... :lol:

nume 28 May 2005 14:14

Re: Sin City

Filmat in alb-negru, cu seducatoare pete de culoare, hibrid de pulp,
film noir si seriale TV din anii 50, Sin City spune trei povesti care se intrepatrund pe ici pe colo, aducind in scena o galerie de troublemakeri
Holywoodieni (Bruce Willis, Mickey Rourke, Michael Madsen, Rutger Hauer, Benicio del Toro)...

In cazul in care mai frecventezi forumul, te-as intreba daca acest comentariu iti apartine. Caci daca e asa, atunci asta e cea mai buna chestie citita de mine pe cinemagia pana acum.

Violenta dezlantuita a filmului (canibalism, mutilari, pedofilie, dezmembrari, pe linga care portia consistenta de impuscaturi si pumni pare nevinovata)...

Mi-a placut la culme ... cred ca in contextul asta putea impinge violenta un pic mai departe, fara probleme. Ferma transformata in slaughter house era si prin Batman la un moment dat.

Si old buddy, old pal Tarantino isi face o aparitie discreta, regizind o scena memorabila (se pare ca-i plac conversatiile intr-un automobil).

10/10

tailgunner 30 May 2005 08:41

Nume, in afara de chestiile puse in ghilimele, absolut tot ce scriu pe forum imi apartine. Deh, deformatie profesionala :)
Evident, unele informatii (chestia cu Rodriguez si Miller, scena regizata de Tarantino) le-am aflat si eu din alte parti, caz doar nu-i cunosc personal.

nume 30 May 2005 08:52

Juriul nostru schiop cica citeste forumul asta, tot. :hmm: Eu pe chestia asta (daca vedeam filmu' mai devreme) te propuneam pentru TIFF.

tailgunner 30 May 2005 09:01

thanks.
Frate-meu mi-a spus o chestie geniala cind am vorbit cu el despre Sin City, pe care n-am amintit-o si care cred ca prinde cel mai bine esenta filmului (wow, ce pretentios is). A zis: toate personajele alea se misca si exista ca si cum ar fi "prizoniere ale unui stil".

ArsDeViu 31 May 2005 00:43

"Sin City" blowed my mind. A avut actiune, umor, groaza, tragedie.

Jay 31 May 2005 02:20

rodriguez... tarantino si cu neamul lui... numai chef sa aiba....

Alex Leo Serban 02 Jun 2005 13:41

my only comment on 'sin city' (& probably the shortest): stylized shit may be stylized, but it's still shit :P
PS faptul ca rodriguez e qt's 'pal' is good for rodriguez & bad for qt: intre ei e o diferenta ca de la sin la sun...

tailgunner 02 Jun 2005 14:32

such a short comment. why bother at all? ;)
underwhelming

nume 02 Jun 2005 15:04

such a short comment. why bother at all? ;)
underwhelming

@tailgunner
Despre valoarea filmului se poate discuta - in fond toate valorile sunt supuse dezbaterii, confirmate, contestate ...etc Ceea ce pot spune cu siguranta este ca frustrarea unor scribi cu patalama iese la iveala cand un "anonim" are cu ce. ;)

GhitzaCartitza 02 Jun 2005 15:17

Sin City ?!!? :sick: Am fost nerabdator sa-l vad. Rodriguez, Tarantino, Mickey Rourke, Bruce Willis, Benicio Del Toro in acelasi film :w00t: ! In final, dupa ce l-am vazut am zis ca e o gluma! Ca e un film la misto lansat pe internet. O mare farsa ca sa reduca pirateria. N-am putut sa cred ca a iesit asa o porcarie! Si mai vor sa mai lanseze inca doua continuari! Nu multumesc! Oricum un film care nu seamana cu nimic ce s-a mai facut pana acum. Singurul motiv pt. care merita vazut.

nume 02 Jun 2005 15:26

Ramai la baieti buni, e mai sigur. ;)

GhitzaCartitza 02 Jun 2005 15:52

Originally Posted by nume:

Ramai la baieti buni, e mai sigur. ;)

Am vrut si eu sa adaug la sfarsit: Daca vreau sa ma plictisesc mai bine ma uit la BB! :lol: Dar am zis sa nu insult serialul meu "preferat".

cherryblossom 02 Jun 2005 16:22

pun pariu ca Tarantino se uita cu jind la ce-a facut Rodriguez (chit ca a avut si el contributie acolo)...

constantine 02 Jun 2005 18:08

cred ca in regia totala a lui quentin tarantino filmul asta putea sa atinga perfectiunea oricum astept cu nerabdare sa vad si scenele taiate din film 8)

Alex Leo Serban 03 Jun 2005 15:19

pt tailgunner

ce preferi: sa te contrazici cu mine sau sa fii de acord cu nume? ;)

nume 03 Jun 2005 16:16

Te doare nu ? Si sa nu spui ca-n rect, ca are conotatii.

Blanche 03 Jun 2005 16:25

Te doare nu ?

Mama draga, dupa cum te manifesti s-ar parea ca pe tine te doare, si inca rau de tot.

downeyana 03 Jun 2005 16:59

nu stiu d c blanche dar am vaga impresie ca esti un alter ego a lui als
NU te obosi sa negi ;)

Blanche 03 Jun 2005 17:22

Originally Posted by downeyana:

nu stiu d c blanche dar am vaga impresie ca esti un alter ego a lui als
NU te obosi sa negi ;)

Deloc. Cum ai ghicit ? Sunt chiar ALS. Daca citesti cu atentie mesajele de pe forum, o sa descoperi si cine e mama. Si tot conflictul asta isi are radacina intr-un complex oedipian. E simplu, nu ?

nume 03 Jun 2005 22:29

Originally Posted by Blanche:

Mama draga, dupa cum te manifesti s-ar parea ca pe tine te doare, si inca rau de tot.

M-as slobozi un pic in tine, dar am deja 3 banuri si o excludere permanenta asupra careia s-a revenit... asa ca nu meriti efortul.

Jay 03 Jun 2005 23:11

yes ... good for rodriguez, bad for tarantino.... asta a fost deep... tre sa mergi la Cannes ca sa-ti vina sa spui asa ceva? Lumineaza-ma si pe mine ce nu e bun... filmul e exact ce vrea sa fie... nu-l fa mai mult si nu te mai pisa pe aici... gen, mesaj pt ALS

nume 04 Jun 2005 00:34

Originally Posted by Jay:

yes ... good for rodriguez, bad for tarantino.... asta a fost deep... tre sa mergi la Cannes ca sa-ti vina sa spui asa ceva?

Am ras mult. Chestia asta emisa de forumistu' nostru de varsta a 2-a se incadreaza la daca esti beat te culci sau din putul gandirii.
Originally Posted by Jay:

Lumineaza-ma si pe mine ce nu e bun... filmul e exact ce vrea sa fie... nu-l fa mai mult si nu te mai pisa pe aici... gen, mesaj pt ALS

Stiam ca aici se va ajunge.

tailgunner 04 Jun 2005 09:09

@ als

n-am nici o pre-ferinta (etimologic vorbind) in privinta preferintelor amintite de tine, nu va "cunosc" pe nici unul decit vag (pe tine din cronici, pe nume de pe forum), stiu ca v-ati razboit nevoie mare din tastaturi intr-o vreme, ma rog, treaba voastra.
Punctual, in cazul Sin City sint de acord cu nume, in sensul ca si lui si mie ne-a placut filmul, pe cind tie nu (fara sa te obosesti sa spui si de ce, in afara unui rather lame and supercillious witticism). Ma rog, treaba ta.
O mica mentiune, eu nu ma contrazic cu tine, ci, respectind cronologia stricta a mesajelor, tu te contrazici cu mine (tragind tare de sensul verbului "a se contrazice", in ce te priveste).
Nu crezi c-ar fi mai bine sa-l lasam pe QT sa decida el ce-i bine si ce-i rau in prieteniile lui?

Alex Leo Serban 04 Jun 2005 09:27

pt tailgunner

ok, tie ti-a placut, mie nu (cu nume nu ma mai obosesc sa ma 'contra'-zic, it's not worth the effort) & recunosc ca n-am adus argumente; fact is, n-am nimic cu 'acest' gen de filme, pe unele le gust (vezi 'sky captain...', mult mai funny & mai clever & mai cinematically rewarding, for me), dar cred ca problema nr 1 a acestui forum este: nu ai voie se fluieri in biserica! fiecare-si face mica lui capela, in care asteapta sa-i fie tamiiate gustul & preferintele... no real debate - astea degenereaza inevitabil in atac-uri (vezi si jay mai sus, care s-a stropsit ca am 'indraznit' sa-i fluier fetisul!)
cu 'sin city' am ac. problema cum am avut cu 'lotr' 1,2 & 3: adica mi se par freaky, mutant-movies in a way, the perfect simili-videogames for the next generation :? i just don't get a kick outta that - am dreptul, nu? nu ma deranjeaza ca sint paper-thin (am destul gust 'camp' ca sa ma amuze kestia asta), ce ma deranjeaza e ca sint 'packaged' as 'ultra-cool' si ca, dincolo de acest layer, sint empty, forced-funny & alienating... si ma mai deranjeaza (da, asta cel mai mult!) ca, o data ce apare si qt in 'sin city', toata lumea cade pe spate & o ia ca o garantie de 'respectabilitate' - atunci cind este evident (alas, nu pt toti! :( ) ca intre rr & qt e doar o kestie de amicitie, fun-sharing (& fund-raising), nicidecum o echivalenta de valoare. la tarantino, primul layer e 4 fun, dar mai exista cel putin 1, 2 care ma fac sa-l iau in serios ca cineast; la rr, nivelul 1 - that's all there is...

Airlight 04 Jun 2005 10:12

una la mana: tailgunner is cool. scrie de 3 ori mai pertinent si mai romaneste decat contestatarii lui. vote TG.
pe el trebuia sa-l trimiteti la tiff, nu pe notorious.

a doua: als lasa-l in pace pe rodriguez; are in el mai multa cinematica decat ai putea tu sa generezi vreodata (presupunand prin absurd ca ti-ai propune asta). He's a Mexi-CAN, you're a Mexi-NTZ.

Baiatul ala a facut minuni de filme pe nimic - el singur. Uimeste toate studiourile cu felul lui de a face productie, care-i de 10 ori mai ieftin decat orice standard pe piata. A inovat continuu - nu cinematograful cu pretentii, ci cel cu impact - din cauza lui il avem azi pe zemeckis facand filme 3d de ex.

E valabil si pentru Sin City. E altceva Daca vei intelege ca privesti o noua forma de expresie vizuala, postmoderna as zice, bazata pe resursele celor vechi dar impachetata in asa fel incat sa transporte alte sensuri, daca intelegi, deci, forta si indrazneala acestui efort, probabil ca ai sa-l privesti altfel. Si macar ai sa-l respecti, daca n-ai sa-l si apreciezi.

a treia: pune-ti un semn de intrebare cand o generatie intreaga sustine un proiect de tipul asta si intreaba-te cat de sincron mai esti nu cu filmul, ci cu publicul in general. Pentru ca nici o evaluare critica n-ar trebui facuta in vid social, ci relativa direct la valorile si perceptiile actuale ale societatii cu pricina. Altfel spus avem nevoie de tine nu sa ne spui ce sa ne placa sau nu, ci de ce oare ne place sau nu un anume produs. (Meserie oarecum bizara oricum, dar sa zicem ca poate aduce insight-uri frumoase si argumentate.)

a patra ar fi o intrebare simpla, pe care am luat-o tot de la RR:
"Ce vrei sa faci in viata?", la care Mariachi raspunde: "Sa fiu liber".
"Simplu", riposteaza Carolina.
Insa Mariachi clatina trist din cap.

Go tell it to the trees, egghead.

tailgunner 04 Jun 2005 11:10

@ als

Let's get this out of the way, first: nu prea mi-am crezut ochilor cind ai adus vorba de Sky Captain. Nu doar pentru ca e formulaic pina la Dzeu (hero, sassy damsel, "funny" :(( sidekick, vezi si mai recent, Sahara, Jude Law, Gwynteth si Ribisi, altfel actori onorabili eshuind in a prinde tocmai formula) ci pentru ca e o ilustrare perfecta a unui film care-si iroseshte potentialul. Conran poarta vina, lasind toata greutatea filmului pe umerii CG-ului retro, dialogul fiind cringy-clunky, povestea in mare parte plata ca desertul Gobi (wherefrom "clever", I wonder), incit la sfirsit ai impresia ca ai vazut o incrucisare ridicola intre The Phantom Menace si Austin Powers.

Si acum la dezbatere :):

Nu e pe undeva o contradictie intre a afirma ca un film e "paper thin" - perfect de acord in legatura cu SIn City, e subtirel ca filele comicsurilor din care se trage - si sa vrei totusi sa cauti straturile si profunzimile? Cu totii am fost inoculati cu prejudecata culturala ca "opera de arta" ii o ceapa, si daca nu-i atunci e vai de ea. O data ce convenim asupra "superficialitatii" exclusive a unui produs, poate-i mai bine sa cautam altundeva punctele forte (intr-o cinematica care nu-i deloc "profunda", poate). La rodriguez ca si la QT nu caut layerele, si cred ca principalul atu al lor e sa nu te faca se te gindesti la ele, sa nu ti le bage sub ochi cu insistenta, sa le disimuleze. Un "fuck you" sanitar la adresa profunzimii. De altfel, de multe ori layerele sunt "in noi", ca sa vorbim scolastic si pompos, si in cazurile fericite layerele din noi se intersecteaza cu layere din mintea regizorului (poate nici nu ne dam seama cind). De (alt) altfel, la QT nici nu le-as numi layere ci mii de
farime ale unei culturi cinematografice suferind de gigantism si de o fericita indscriminare.
In fine, mi se pare ca Sin City nu e nici fortat funny (nu prea e funny deloc), si "vacuous" e doar asa cum e vacuous orice stil. Cit despre cool, asta e o categorie de marketing, nu una "critica".

Airlight 04 Jun 2005 11:49

@ als

O data ce convenim asupra "superficialitatii" exclusive a unui produs, poate-i mai bine sa cautam altundeva punctele forte (intr-o cinematica care nu-i deloc "profunda", poate).

Un "f*** you" sanitar la adresa profunzimii.

cool, asta e o categorie de marketing, nu una "critica".

Sieg Heil.

nume 04 Jun 2005 13:28

Originally Posted by Airlight:

una la mana: tailgunner is cool. scrie de 3 ori mai pertinent si mai romaneste decat contestatarii lui. vote TG.
pe el trebuia sa-l trimiteti la tiff, nu pe notorious..

Omule ai zis-o. Am si eu o intrebare pentru acest juriu fantomatic, care pretinde ca citeste forumul. :sick: De ce nu s-a dus omu' nost', initiatorul acestui topic, la TIFF ?
Eu nu faceam fata:
1. pentru ca injuram filmul sau era schematic, asta in cazul in care nu stateam mai tot timpul beat.
2. Am afaceri de bibilit care nu-mi permit s-o ard aiurea pe la cluj si sa ma fure lumea de bani.
3.N-am chef de asta acum.
1. 2. 3. Asta ca sa clarificam intepaturile bashite ale lui leo de pe tiff. Si ca s-o spun pana la capat, juriul e clar a second best choice, cu exceptia lui Benny care promite mult. Christi n-a mai scris vreme de sase luni pe forum, bese 2 posturi in concurs si pleaca la Cluj. Notorious (no offence man, am facut pace si am devenit amici la intalnirea mafiei cinemagia- zic eu) cronica ta aruncata in fuga nu m-a convins. Si ca sa recunosc pana capat - il preferam pe Herbert.

a doua: als lasa-l in pace pe rodriguez; are in el mai multa cinematica decat ai putea tu sa generezi vreodata (presupunand prin absurd ca ti-ai propune asta). He's a Mexi-CAN, you're a Mexi-NTZ.

Aici am ras iar. Aplaudacii s-au retras, au ramas oameni care nu se milogesc in fata unui nume oarecum, repet oarecum, cunoscut in anumite cercuri de cinefili.

E valabil si pentru Sin City. E altceva Daca vei intelege ca privesti o noua forma de expresie vizuala, postmoderna as zice, bazata pe resursele celor vechi dar impachetata in asa fel incat sa transporte alte sensuri, daca intelegi, deci, forta si indrazneala acestui efort, probabil ca ai sa-l privesti altfel. Si macar ai sa-l respecti, daca n-ai sa-l si apreciezi.

a treia: pune-ti un semn de intrebare cand o generatie intreaga sustine un proiect de tipul asta si intreaba-te cat de sincron mai esti nu cu filmul, ci cu publicul in general. Pentru ca nici o evaluare critica n-ar trebui facuta in vid social, ci relativa direct la valorile si perceptiile actuale ale societatii cu pricina. Altfel spus avem nevoie de tine nu sa ne spui ce sa ne placa sau nu, ci de ce oare ne place sau nu un anume produs. (Meserie oarecum bizara oricum, dar sa zicem ca poate aduce insight-uri frumoase si argumentate.)

Ca Sin Citi e altceva e clar, trebuie sa fii orb sau depasit de evenimente ca sa nu vezi evidentele. Este o reinventare, redescoperire a unui gen, mie mi-a placut foarte mult ceea ce a facut "rr" aici, cum a tras seva din comicsurile alea. As indrazni sa spun ca se apropie de ceea ce a facut Leone cu spaghetele lui westernului. Cu mentiunea ca un astfel de experiment nu poate fi decat repetabil decat in cadrul seriei. Astept cu nerabdare partea a 2-a si a 3-a.

In final, sfatuiesc expiratii de pe cinemagia sa se duca sa se inchida in cinemateca si sa scrie pe clasic. E o mare diferenta in a iubi "timbrele vechi" (cred ca s-a vazut la mine din plin) si a contesta ceva ce nu poti intelege.

@Airlight
F. bun reply-ul tau, de bun simt si taios. Same to tailgunner.

Go tell it to the trees, egghead.

p.s.
Mai era unu' care contesta filmele lui rodriguez ... s-a dus.

ulrich 04 Jun 2005 17:58

N-am vazut inca filmu',da' am jucat jocu',ca sa zic asa(inainte se zicea:"am vazut filmul,da' n-am citit cartea";acuma jocu' e cea mai recenta forma de arta,asa ca..).din ce-am auzit/citit,presimt ca si filmu' are aceeasi liniaritate si lipsa de idei ca si Max Payne(ma rog,nu comentez gusturile unora,care vad in bullet time inventia care a schimbat fata gaming-ului,sau in cioacele ieftine ale lui tarantino nu stiu ce revolutie cinematografica.sunt asa de...obositi :) pe bune!Bosorogul ala de Chandler spunea povesti d-astea acu' 60 de ani,si-o facea mai bine.
astept film dupa "vampire:the masquerade-bloodlines",jocul baietilor de la troika(cine l-a jucat,stie de ce);daca e sa ne prostim cu povesti d-astea,pe cat de intunecate,pe-atat de conservatoare,atunci s-o facem pana la capat

Airlight 04 Jun 2005 18:04

Originally Posted by ulrich:

in cioacele ieftine ale lui tarantino nu stiu ce revolutie cinematografica

cred ca mai sunt filme pe care nu le-ai vazut.

ulrich 04 Jun 2005 18:33

regret doar ce-am vazut,nu ce n-am vazut.am citit mai sus argumentele tale,care fac din fostul portar de noapte tarantino egalul lui kubrick,si mi-e prea de ajuns.

Airlight 04 Jun 2005 19:36

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...&hist=0#103477

un post mai vechi al lui Longshot. scuze ca nu stiu sa introduc mai elegant link-ul..

asta pe de o parte. pe de alta e musai sa-mi arati cu manuta pe mouse, cu quote adica, unde am vorbit eu de kubrik, aici sau ailleurs.

nume 04 Jun 2005 20:47

Originally Posted by ulrich:

care fac din fostul portar de noapte tarantino egalul lui kubrick

Pleaca dreacu' d-aici, tu cine dracu' mai esti mah? De unde dracu' ai aparut ? Te pomenesti ca o-i fi vreun badigard cu diploma...

ulrich 04 Jun 2005 21:07

Am dat un nume la intamplare,in postul tau nu vorbesti-explicit-nici de tarantino,ci de amicul lui,rodriguez(nu,zau,pancho asta chiar e o referinta culturala ptr.tine?).
cat priveste nivelul discutiei,pai el a fost fixat(pe axa frank miller-max payne-q.tarantino) de omul care a inceput topicul,nu?

ulrich 04 Jun 2005 21:13

o-i fi vreun

ah,da,aici e ceva chiar dramatic :D prietene,oricat ai incerca,sa stii ca e al dracului de greu sa scoti o editie personala a gramaticii limbii romane;pur si simplu nu ti-o aproba hodorogii aia de la academie :o

nume 04 Jun 2005 22:46

Da bine, altceva ? Din cate stiu eu Tarantino a fost in copilaria-i nebunatica vanzator la un centru de inchirieri casete video si comicsuri. Aici si-a facut "scoala". Asa ca faza cu portarul de noapte nu stiu cat e de valabila. Baiatul declara ca regia de film l-a salvat. Altfel ar fi devenit un amarat de gangster de cartier si ar fi sfarsit impuscat pt. un plic de coca.

Nepoate, daca ai fi avut activitatea mea, azi nu ma mai controlai la osu' tare pe cinemagia ci erai in perfuzii la urgenta. Asa ca hai siktir, marsh !

Serghei 04 Jun 2005 23:27

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=103477&hist=0#103477

asta pe de o parte

Hai sa fim fair-play,asta nu e argument.

P.S....si e obositoare meteahna asta a oamenilor care isi dau cu parerea asupra cinematografului de a face topuri.Topuri se fac la patinaj artistic.

Airlight 04 Jun 2005 23:44

Originally Posted by Serghei:

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=103477&hist=0#103477

asta pe de o parte

Hai sa fim fair-play,asta nu e argument.

P.S....si e obositoare meteahna asta a oamenilor care isi dau cu parerea asupra cinematografului de a face topuri.Topuri se fac la patinaj artistic.

zi mosule, faci endorse la faza cu "cioacele ieftine ale lui tarantino" care fac "nu stiu ce revolutie cinematografica".. ?

de acord cu neclasificarile; din pricina asta n-am dat si n-am sa dau niciodata note. dar de aici pana la a-l face praf pe qt numai pentru ca dadea bine la rever, s-avem rezon si-un pic pardon..

io zic sa ne oprim, suntem profund offtopic; topicul era sin city si ce-au vazut unii sau altii la el, Sir Ulrich...

Serghei 05 Jun 2005 00:38

zi mosule, faci endorse la faza cu "cioacele ieftine ale lui tarantino" care fac "nu stiu ce revolutie cinematografica".. ?

Era vb. de valoarea argumentului.Q.T. e undeva sus.

End off-topic.

Alex Leo Serban 06 Jun 2005 10:45

1. mersi pt cursul scurt de postmodernism in cinema: faceam kestia asta cu studentii acu citiva ani in timp ce nimeni nu o mai facea, la atf/unact/whatever;
2. kestia cu 'layer'-ele e discutabila: eu n-am vrut sa spun ca filmu tre sa aiba 'deep meaning' sau alt gen de bullshit (poate ca asta s-a inteles, sorry!), ci ca tre sa existe ceva in imagine care sa duca undeva, mai departe decit simpla glumitza 'hai sa luam un comic book & sa-l tragem in film, ain't that cool?'; la rodriguez, that's all there is: daca iei coolu, nu mai ramine nimic... si nu-mi veniti cu argumente gen 'tipu e genial, are cinema-ul in singe, uite si ce incasari face' blabla: o data pt ca NU mi se pare 'genial' (as opposed to qt), a doua oara pt ca 'cinema-ul in singe' nu e un argument suficient, conteaza ce faci cu acel singe, si a treia pt ca incasarile sint chiar ult. lucru care conteaza, intr-o discutie dspr valoare. cind rr o sa ia un premiu barosan, pe undeva, pe la un fest. care conteaza, o sa ma mai gindesc ;)
3. sa-nteleg ca 'sin city' NU e 'formulaic'??? sorry, dar CE mai inseamna 'formulaic'?
4. intr-adevar, indemnul la 'analiza a fenomenului' versus 'valorizare' a lui sta in picioare: e ceea ce am facut cind am analizat 'lotr'; dar asta nu exclude judecata de valoare: ca va place sau nu, e ceea ce fac cronicarii de pretutindeni, iar marginalizarea acestei practici ar inseamna: 'cale libera marketingului celui mai nerusinat'.
5. accept acuza ca s-ar putea sa 'miss the point' (i missed the fun anyway!) in privinta lui 'sin city' & altele, eiusdem farinae; dar daca cinema-ul boils down to 'just that', chiar nu ma mai intereseaza: i might as well write about fashion :lol:
PS none of the above nu se vrea un dialog cu numitul nume; individul e in afara razei mele vizuale.

tailgunner 06 Jun 2005 12:35

fatalitate, monsher, si eu fac (si) asta cu studentii ... "fuck postmodernism" anyway, un logo pentru un tricou bun de purtat la tifful de anu viitor.

diferenta la categoria "formulaic" dintre Sky Captain si Sin City este cea dintre esec si succes. Sin City e formulaic reusit, pe cind Sky C. e formulaic esuat si atit. am explicat in primul mesaj de ce Sin C. formulaic reusit.

Alex Leo Serban 06 Jun 2005 13:08

foarte semnificativ: 'sin city' place mai mult baietilor, pe cind 'sky captain...' place mai curind fetelor :? : i'm glad to side with the girls ;)
PS 'f-u-c-k postmodernism'?? logo de t-shirt pt tiff 2006? could be an idea... desi nu sint de acord cu 'conceptu': postmodernismu f-u-c-k-s itself, cam complicat s-o mai faca altcineva...

All times are GMT +2. The time now is 19:10.