![]() |
Gaudeamus - mai pune mana pe o carte
mai puneti mana pe o carte, ca doar asta conteaza, mai ales de cand CineMagia a cazut intr-un teribilsm infantil.
va astept la Romexpo sa va ofer autografe. imi spuneti ca sunteti cinemagist (discutam...) si primiti cate o carte gratis. |
si cum ne vedem? tre' sa-mi trag un tricou "sunt cinemagist. caut pe herbert"? iar tu imi faci discret cu ochiul?
|
Dupa halou.
|
@egon
te cunosc, stai fara grija... ma retrag - pe o perioada de timp - de pe forumul Cinemagia... sunt scarbit de ultimile evolutii de aici (un egoist si un paranoic ca Ambra a ajuns moderator!) si iau o distanta sanitara... le multumesc celor pe care i-am citit si apreciat (sunt multi), iar celorlalti le doresc sa evolueze... la o buna - sper - revedere. |
Esti diabolic :happy:
|
Imi aminteste de colegul forumist marcu retras de pe forum la mesajul 333. Alta jumatate de drac :P
|
Am pus mana pe o carte.
Se numeste The Last Juror / Ultumul jurat si este noul roman al Maestrului John Grisham. Multumesc foarte mult pe aceasta cale staff-ului Editurii RAO foarte draguti ca intotdeauna si o adevarata echipa de profesionisti. Thank you Alina & co. |
hai ca va mai spun inca o data PA, ca sa alung diavolul :P de pe CineMagia si s-o opresc pe Mala din fabulatii...
despre carte (carti) - ramane cum ne-am inteles. |
herberte, cum ai venit, asa ai si plecat....
sa stii ca te prind daca intrii sub un alt pseudonim, da? :P |
La aceasta trista despartire mai adaug si eu doua cuvinte:
" Draga Stolo" :D |
de ieri am pus deja mana pe 5 carti la Gaudeamus (pe una am citit-o deja), asa ca am ratat cartea lui Herbert...
|
Re: Gaudeamus - mai pune mana pe o carte
Originally Posted by herbert:
|
Draga herbert... Unde pleci? Cum adica pleci? Pai cu pariul nostru cum ramane? Cu cartile? ...
Eu am sa trec maine pe acolo... cum te recunosc? ... pe mine nu ma stii ... sigur |
le revedere herbert..
du warst einer der wenigen die ich echt geschatzt habe. viel erfolg weiterhin. (hoffentlich) auf ein baldiges... |
Originally Posted by emanuel:
Stuff-ului Maestre, nu? Multumeste-i stufului, da... |
Staff-ului... greseala... se ma grabeste omul...
Si ai inteles gresit, baietasule. "Maestrul" de sub numele meu se refera la Maestrul Grisham, nicidecum la mine, cum vad ca iti place sa crezi. De aceea se si leaga de poza care este avatarul meu. Punct. |
herbert
Herbert, imi pare tare rau ca pleci taman acum (ma faci sa am un debut lacramos pe forumu' asta), ma gandeam sa emit niste titluri care sigur ti-ar placea, asa nu stiu ce auditoriu imi mai ramane, ma apuca groaza cand ma gandesc la fetitzele care vor sa-l joace pe Salinger.
|
Am "cetit " ceva interesant dar nu-ti spun ce decat dupa ce imi dai autograf.
|
bordel mare la gaudeamus
humanitas, ca de obicei cu preturi nesimtite... procurat 4 carti poe care le voi citi in ordinea achzitionarii 1 letopizdet 2 pizdet 3 pranzu dezgolit 4 galapagos in alta ordine de idei herbert ar putea reveni pe cinemagia drept "frank" si paradoxal ii inteleg (partial) siktirul |
ce chestie cu ip-urile astea, domnule. |
Ce chestie cu ip-urile? Lumineaza-ne :D
|
Adica va aparea miine-poimiine un "frank" care va atinge cota 999. :w00t:
|
Si micu ajunge la 1111?
|
Nu pot pentru ca sa dau in fapt aceste imbanuieli de split-persoana.
|
Hei, chiar daca's mic, am si io mandria si, mai ales,personalitatea mea. Si voi ma banuitzi de marsavii identitare. Ma simt prost. Rog pe cine care a citit Platforma de Houellebecq, sa'mi scrie de ce crede ca se numeste asa. (Iar fetitzelor care inca isi doresc sa-l joace pe Salinger, le sugerez Seymour. O prezentare)
|
Nu prea au fost reduceri anul asta la Gaudeamus. Raman la vechea metoda de procurare a cartilor: on-line, cu reduceri constante, de la librariile humanitas de pe net. Ai timp sa studiezi prezentarea fiecarei carti, fara ca vanzatoarele din librarii sa te ”fileze” intr-una.
|
Si Poliromul are colectii destul de bune (Plural M & Plural, in special), merge misto sistemul online, mai ales dupa ce te baga in Clubul Cartii ai o serie de bonusuri :) . Si, mai nou, in .pdf de pe siteul editurii, Suplimentul de Cultura.
www.polirom.ro |
Eu nu as face atita reclama Poliromului. Din motive personale, as avea multe de zis despre seriozitatea si bunul simt al iesenilor, mai ales in ceea ce priveste editarea suplimentul respectiv. Suplimentul de cultura are o rubrica de film tinuta de Iulia Blaga. La inceput, a fost contactat Andrei Gorzo pentru rubrica respectiva, insa a spus pas. A doua pe lista a fost o tipa - nu o cunoasteti - si, refuzind si ea, numarul trei am fost eu. Am fost contactat telefonic de un domn - George Onofrei - cu multe carente la capitolul comunicare; de inteles pe undeva, omul suna pe mobil si poate era obisnuit sa dea doar bip; acum, ca facea minute suplimentare, era fortat sa vorbeasca scurt, omitind balast precum "buna ziua", "va rog" sau "la revedere". Mi-a cerut un text pentru Numarul Zero al publicatiei, mi-au zis de tarife. M-am achitat de sarcina si le-am trimis o cronica la Italiencele. Nu le-a placut, probabil, si a picat planul cu rubrica tinuta de mine. Nimic rau in asta, insa o editura cu pretentii (bine, eu inteleg ca este din Moldova) are datoria sa isi anunte potentialii colaboratori de decizie, nu sa adopte atitudinea lasului sau a dezinteresatului. Sint un om tolerant, totusi, si ma gindesc ca or accesa netul prin dial-up si, daca imi dadeau un mail in plus, le incarca factura telefonica.
Un amic de-al meu - baiat din asta care scrie prin reviste si antologii - le-a propus, intr-un limbaj amical si colocvial, de-al nostru, de baieti de la Bucuresti, o culegere de povestiri. Initial raspunsul lor a fost "da", insa, ulterior, din hatisurile gindirii lor editoriale nu a mai iesit nici un reply. Last, but definitely not least, nu pot accepta metoda lor de a-ti trimite la colet niste carti nesolicitate (tactica adoptata acum citiva ani si de Nemira, dar niciodata Humanitas). |
Polirom & Platforma
Eu am pbme serioase cu calitatea traducerilor la Polirom. As putea sa dau cateva ex, dc va intereseaza, de traduceri 'hilare', ca s-o zic elegant. Am senzatia ca la ei cantitatea 'bate' calitatea. Traduc mult si deseori prost. Prefer stilul Humanitas, cu aparitii mai putin torentziale, dar mai serioase. Plus ca mai nou remarc tot felul de greseli grosolane, pp ca-s de la tipografie. (altfel selectia din literatura univ pare profesionista).
Si-n alta ordine de idei: vad ca nu ma bagatzi in seama deloc. Bine, am declarat-o din start, mie imi placea stilul Herbert, da' va rog nu amestecatzi chestiile: rog insistent, cine are o idee aerisita despre 'Platforma' lui Houellbecq sa mi-o transmita si mie (de ce se numeste asa). Merci. |
poliromu, books unlimited si standu noi mi se par singurele chestii mentionabile
si erau si paler si patapievici sa dea autografe da nu m`am decis care ar fi mai potrivit sa`mi scrie pe volumul "pizdet" proaspat achizitionat deci am plecat fara autograf si pana acum nu am ajuns sa relationez personal si la un nivel relativ profesional cu vreo editura (fie ea si din iasi) deci am privit evenimentu "la rece" si mi s-a parut cam ca anii trecuti, doar ca parca nu prea au parut titluri noi (care sa fie si interesante) |
nu vorbiti de rau Polirom! O mare parte din bibliografia mea de la facultate o reprezinta cartie de la Polirom... si nici nu ma speriati cu traducerile. :?
Am cumparat de la targ (among other things) de la Amaltea : Darth Maul, vanatorul din umbra. :) Si astfel am ajuns in pana de lemn. :x the things I do for knowledge... :sleep: |
Re: Polirom & Platforma
Originally Posted by Micu:
Apare undeva pe la mijlocul cartii explicatia metaforica pentru Platforma. Rasfoire placuta. |
Originally Posted by KORBEN:
|
K's, mi se pare incredibil, am si vrut sa las balta chestia asta - voi chiar credeti ca-s herbert? oricat as vrea nu-s capabila de cinismul genuin al lui herb. N-am gasit explicatia in carte. Cred ca de tip 'platforma' e conditia umana, dar e destul de fasaita.[/quote]
|
Mai devreme foloseai masculinul "chiar daca sunt mic". Acum folosesti femininul... Mi se pare foarte clar ca e aceeasi Marie fara palarie. Ca sa nu mai vorbim de stilul "herbert", care e inconfundabil. Adevarul e ca e suparatoare dedublarea asta a ta.
|
Originally Posted by europe_east:
scumpa mea "nostalgica", nu sunt nici "mic' si nici "mica", sunt herbert si vad ca... foarte aproximezi "stilul herbert" pe care pretinzi ca-l stii. oferiti o sansa acestei fiinte - "micu/mica" - sa se afirme si poate ne va demonstra ca are personalitate... pentru cei care mi-au scris pe pm - inclusiv "micu/mica": prefer sa discut cu voi aici, pe forum, nu pe pm. nu va suparati. |
Re: Gaudeamus - mai pune mana pe o carte
Originally Posted by K's:
|
Nu se poate
A infestat si topicul despre carte |
Sa tacem , poate nu ne mai aude , nu ne mai vede si pleaca.
@Herbert, fara suparare dar parca tu o corectai pe europe_east spunandu-i ca se scrie merci, vad ca si micu scrie tot cam asa. Ciudat... |
Originally Posted by nume:
chiar ciudat - nu se refera deocamdata la tine - cum se poate ca doua persoane sa stie cum se scrie multumesc in franceza?! uneori pari cotropit de un spirit detectivist de suprafata. nu e cazul aici, te asigur... si aceasta "constructie" a ta este falsa. lasa-ma sa te respect... P.S. de ce nu apare mesajul tau de la "Cartea preferata"? |
|
Bravo irene, viata lui marilyn monroe e si cartea mea preferata :sick:
Si da, uneori imi place si mie sa citesc... placerea din ochii vagaboandelor carora le dau mu ie la-naltime In alta ordine de idei, pentru cei pasionati de Deleuze, va recomand 'A Thousand Years of Non-Linear History' a lui Manuel de Landa si, pentru cei preocupati de lecturi usoare si nu prea, 'Anul mortii lui Ricardo Reis' de Jose Saramago. |
Originally Posted by keyzer soze:
nesimtit esti!sau ai vrea tu sa dai muie ,dar din pacate e posibil in visele tale/imaginatie!ar fi cazul sa inveti sa dai si limbi!lucrul acesta il ador ,mai putin cu muia -nu am luat inca si nici nu cred ca voi lua,-findca nu cred ca imi face placere!nu categoriza femei usoare,poate doar femei care folosesc barbarbati pt.placeri sexuale!e firesc sa simti nevoia de aceasta placere,nu?iar daca esti o fire dura si foarte greu de dus la pat poti sa ai si momentul slabiciuni cand doresti un barbat,dar asta nu inseamna ca esti femeie usora ci barbat folosit! :oops: |
|
@ herbert, despre ce mesaj era vorba? :?
|
Ii multumesc Irinei Monroe ptr. observatiile pertinente din, vorba ei, diverse "domeni". O placere, ce mai, asa o chipesa fata (deduc asta tot la insinuarile ei) si cu asa o intelegere profunda a celor mai dificile cuvinte frantuzesti. Ma tot ? de ce va irita stilul Herbert si-n schimb il tolerati tacut pe asta, monroe-ian.
|
Ptr. restul gashtii (adica toti in afara de Monroe, al carei nivel de intzelegere e deasupra tuturor): nu va lasatzi inshelatzi de aparentze, chiar daca ele sunt zdrobitoare: in ciuda faptului ca, paradoxal, ortografiez cuvintele in mod similar cu Herbert, nu-s Herbert, sunt Micu, e doar una dintre coincidentele alea spectaculoase ale vietzii. Si dc mai balansez intre M si F, e doar de-amorul artei, nu-i simptom H. Hai ca m-am plictisit si eu deja de atatea suspiciuni. A citit vreunul dintre voi Inventia lui Morel? I-a placut?
|
Si ptr. Herbert: merci (ma bucur c-avem compatibilitati merci-istice!) c-ai rasarit/revenit taman la tzanc in topicul asta, si ma pot elibera in sf din stransoarea unei false identitatzi prea grele ptr.mine. (oare oi fi facut corect acordul? ei acum trecetzi la beshteleala, ca merita!) Nu-i nimic ca nu-mi raspunzi la mp, sigur n-ai pierdut nimic interesant, bine c-ai revenit public -am vazut mai tarziu ca erai deja activ la alt subiect, pardon de sacaiala. (de fapt is sfasaiat de durere, dar prefer sa-mi ling ranile pe ascuns).
|
;) VI SI TU SAU VENITI TOTI IN FRAME,EU VA ASTEPT ACOLO! |
Originally Posted by Micu:
te asteptam si pe tine la frame la intrunire! |
All times are GMT +2. The time now is 18:35. |