Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   "Eu pentru cine votez?" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85344)

Leonard 25 Oct 2004 00:23

"Eu pentru cine votez?"

...ca sa-l citez pe Caragiale.
Nu prea ma pricep la politica. poate ma ajutati voi sa ma hotarasc. mie mi se pare ca nu merita nici unul din candidatii actuali.

K's 25 Oct 2004 00:30

Raul mai mic ;) . Informeaza-te si tu despre programele lor, poate asa iti mai clarifici dilema- nu inseamna ca vei primi ce propun ei.

herbert 25 Oct 2004 01:01

din oferta acestor alegeri, am ales, fara ezitare, PNL-PD: Basescu

Nastase si toata liota sa de securisti jegosi au pastorit coruptia si sistemul feudal al baronilor... au toti niste fete patibulare - remember Mischie s. cl.

Vadim Corneliu Tudor, fost poet de curte al ceausestilor, este un circar, o girueta care, mai nou, isi toarna cenusa semita pe cap, dupa ce a latrat ani in sir despre pericolul evreesc si cel occidental... VC(veceu) Tudor este imaginea cangrenei de pe corpul Romaniei.

nume 25 Oct 2004 02:15

va luati de mine ca-s maniac cu snuff-urile! care e legatura acestui topic cu filmul? vb. de arta sau de politica. Am mai obs. unul aproape la fel de idioten , cel cu tzoalele, dar ala macar are scuza ca-n filme se folosesc costumele, altfel nu e decat un mod de a etala fiecare ce haine de "firma " poarta.

Jay 25 Oct 2004 02:58

E greu sa stii cu cine sa votezi...
In primul rand... sunt multe jocuri politice facute in acest moment.. ma refer la plecarea lui Stolojan si la schimbarea imagologica a lui Nastase. Trebuie sa recunosc, ca fac PR, sa zicem asistant PR la unul dintre candidati, nu intrebati care ca nu am sa va spun si stiu destul de multe lucruri de rahat si despre unul si despre altul....
Nastase:
pozitiv:O fi el arogant si mincinos.. dar trebuie sa recunoastem ca e cel mai prezidentiabil dintre toti. Cat timp a fost premier s-au derulat multe programe de infrastructura, sociale si comerciale care au imbunatatit economia si mediul de afaceri. Are relatii externe foarte bune. Un prim-ministru ca Geoana.etc.
negativ:Detine, aproape, un monopol media si de influenta. Aroganta, care este de multe ori dictata de stafful lui. [Sa nu uitam faza cu Ouale din sedinta guvernului(fraza scrisa de un retard de PR-ist si citita prost de Nastase)]. Un anumit dezinteres in problema coruptiei. Prea multa manipulare. Oamenii sai sunt foarte slabi:Aghaton, Nica, Athanasiu,Dan Ioan Popescu..etc

Basescu:
pozitiv:Afirmatii si reactii amuzante si tratarea subiectelor cu fler. O mare popularitate, mai ales in patura de mijloc. O campanie de PR excelenta. pana in prezent se bucura si de "sinceritate"... VA castiga un procent semnificativ din voturile anti-PSD. etc
negativ:Neprezidentiabil(s-a vazut foarte bine la faza cu prim-ministru francez). O mica manipulare(vezi cazul lacrimilor pentru Stolojan). Oameni aiurea: Tariceanu(slab, foarte slab...veti vedea la dezbateri), Iorgovan, Patriciu, Catarama. Se bazeaza prea mult pe votul anti-PSD, iar la programa este realtiv varza. etc

Vadim Tudor: Nu are rost sa vorbesc despre el. Pentru cetatenii cu drept de vot care se bucura de o minte ingusta si care traiesc intr-o Romanie cu stirile de la ora 5... votati-l... Este un circar si un manipulator.... Prea multe minciuni si prostie. Nu are sanse.

Este pentru a doua oara(prima 1996) dupa revolutie cand mass-media va influenta direct rezultatul alegerilor. Fiti atenti, nu va lasati manipulati sau persuadati. Ceea ce ma deranjeaza personal - ca nu se voteaza programa, ci imaginea. E greu de spus cine va castiga alegerile. Un lucru este sigur, daca maine ar avea loc alegerile, Nastase va fi presedinte. om vedea dupa campanie. Pe joi, cand incepe campania.... mai vorbim.

KORBEN 25 Oct 2004 10:06

interesant...
leonard arunca ca simtu civic inspre noi...
am votat dar discutia mi se pare inoportuna si ne-necesara...

raptor 25 Oct 2004 10:50

.eu votez cu pentecedeul.daca iese nastase ne mai rod porcii astia inca 4 ani;daca esse basescu-ei bine,sa ne amintim ce a facut din tara ultima "alianta" iar daca iese vadim-e,asta ar fi chiar prea mult-mai bine nici nu ne gindim ce-o sa fie(desi,in mare,banuiesc ca si astia o sa faca prapad prin buzunare)...in fine,ramane pntcdu' care da,a mai fost odat' in fruntea tarii da a bagat'o in cacat dar de data asta nu are nici cea mai mica sansa sa cistige deci eu nu o sa fiu nici cit negru sub unghie responsabil pentru inca 4 ani de esec.

herbert 25 Oct 2004 19:48

Originally Posted by nume:

va luati de mine ca-s maniac cu snuff-urile! care e legatura acestui topic cu filmul? vb. de arta sau de politica. Am mai obs. unul aproape la fel de idioten , cel cu tzoalele, dar ala macar are scuza ca-n filme se folosesc costumele, altfel nu e decat un mod de a etala fiecare ce haine de "firma " poarta.

nume, frate, problema ta incepea de la faptul ca ai pus snuff-urile la film. la cafenea se poate discuta orice, aproape orice. de ce te mira ca s-a deschis un asemenea topic. era chiar necesar, il felicit pe Leonard pentru initiativa sa.

@jay,
te miros - sper sa gresesc - ca-i fi alaturi de PSD! :D intr-un fel vrei ca Sergiu Nicolaescu sa troneze si de-acum incolo peste cinematografia romaneasca. bine, multumesc pentru contributie la europenizarea Romaniei :P

@raptor,
fara glume :D impreuna cu parintii, frumusel, sa votati liberalo-democratii.

Jay 25 Oct 2004 19:56

Originally Posted by herbert:

@jay,
te miros - sper sa gresesc - ca-i fi alaturi de PSD! :D intr-un fel vrei ca Sergiu Nicolaescu sa troneze si de-acum incolo peste cinematografia romaneasca. bine, multumesc pentru contributie la europenizarea Romaniei :P
.

Funny.... eu nu sunt alaturi de nimeni... pentru cine lucrez asta e o alta problema... Oricum nu iti spun... 8)

TLD 25 Oct 2004 20:21

Dak as vota... as vota cu PSD-ul.. Ca pe basescu nu-l vad presedinte prea curand, nu vad cum s-ar descurca... Vadim iara face djihadu de pe lume... Altii? Care altii Becali, ungurii... Sa zica mersi dak scot 1% astia! ;)

Asa ca mai bine ca nu apuc sa votez nici la mandatu asta.. prea multe dileme... Oricum pariez ca Nastase castiga si destul de detasat! ;)

Jay 25 Oct 2004 20:25

Originally Posted by TLD:

Oricum pariez ca Nastase castiga si destul de detasat! ;)

Cam cate procente? ... m-ar interesa pariul...

TLD 25 Oct 2004 20:38

Originally Posted by Jay:

Cam cate procente?

...ceva peste 60% ... :huh: Acuma dak romanii nu gandesc ca mine yo ce sa le fac...

herbert 25 Oct 2004 21:03

Basescu castiga din primul tur.
pariez cu oricine...

Jay 25 Oct 2004 21:09

Basescu din primul tur? hm.. se poate... deci herbert... pariem sau nu? Eu zicem sa pariem pe niste carti, ca tot te pricepi. ... eu spun ca nu va iesi Basescu din primul tur.... din al doilea(nu am de unde sa stiu..depinde de prea multe).. asadar ... tu-mi trimiti doua carti daca am eu dreptate si daca gresesc .. atunci am sa-ti trimit eu...do we have a bet?

PoliFanAthic 25 Oct 2004 21:55

pariez cu oricine...

Si daca nu din primul, sigur din al doilea. Nastase e mult prea moale pt. asa un candidat.
Daca ar fi sa sustin pe cineva, l-as sustine pe Ciuhi si PNT-ul lui. E un om de caracter (un prim impediment pentru obiectivul pe care si l-a propus) si merita sa fie ascultat. Dar, sincer vorbind, urasc politica; prea mult si prea degeaba. M-as multumi sa le vad fetele doar o data si aia la debate-urile alea interesante pre-electorale.

Leonard 25 Oct 2004 22:26

si eu as inclina putin spre basescu. dar am o dilema: pe langa ambitiile lui si capacitatea de a urca cat mai sus in timp record, mi se pare un om incult. l-am auzit odata la tv ca e fan 3 sudest, deci e clar ca e la pamant cu cultura. nu l-as vedea la concerte simfonice, la teatru, la festivaluri de film etc. mi-e sa nu se aleaga praful de cultura romaneasca (inclusiv filmul) care si asa abia se mai tine. stie cineva pe cine are de gand sa puna ministru al culturii?

Jay 25 Oct 2004 22:31

Originally Posted by Leonard:

stie cineva pe cine are de gand sa puna ministru al culturii?

Nici el nu stie

Leonard 25 Oct 2004 22:31

sincer sa fiu mi s-ar parea misto Vadim - presedinte, Basescu - prim ministru. B. cred ca e bun de prim ministru, dar ca presedinte nu prea. Stolojan sau Isarescu mi se pareau potriviti pt presedintie dar daca nu candideaza... :(

herbert 25 Oct 2004 23:34

Basescu din primul tur? hm.. se poate... deci herbert... pariem sau nu? Eu zicem sa pariem pe niste carti, ca tot te pricepi. ... eu spun ca nu va iesi Basescu din primul tur.... din al doilea(nu am de unde sa stiu..depinde de prea multe).. asadar ... tu-mi trimiti doua carti daca am eu dreptate si daca gresesc .. atunci am sa-ti trimit eu...do we have a bet?

pariem. cota minima 1 000 Euro - sa vad finala la Wimbledon la anu'. carti pot sa-ti trimit si fara sa pariem electoral. apropos, spune aici deschis ca ai primit sau nu cartile promise de mine, ca ma tachineaza cineva pe pm. insinuand ca nu ma tin de cuvant.

Leonard 26 Oct 2004 00:15

cota minima 1 000 Euro - sa vad finala la Wimbledon la anu'.

la masculin sau feminin?

Jay 26 Oct 2004 01:20

Draga hartuitorule sau hartuitoare... am primit cartile de la herbert in stare foarte buna si functionabila .. Mi-au placut.. de fapt mai am una de citit... dar mai incolo...

1000 de euro? Hm... vorbesti de bani la care eu nu am cum sa ajung... stii de ce? Pentru ca am doar 21 de ani... si sclavuiesc in spatele "copacilor" pentru un salar amarat din care imi platesc facultatea(de chirie si mancare, inca se mai ocupa maicamea) la Bucuresti... asa ca ... pe bani din astia om vorbi mai incolo.. :)

EgoN 26 Oct 2004 08:47

ca sa citez din prim-ministrul romaniei : "economia merge foarte bine!" :w00t: :w00t: votez alianta si basescu, clar!

europe_east 26 Oct 2004 09:13

E interesanta discutia asta... Unii din romanii de pre meleaguri straine se dau de ceasul mortii cum si unde sa voteze, care consulat e mai aproape, asta la 4 ore cu masina sau astalalt la 5, studentii din Boston sunt panicati ca puterea actuala a lasat Boston-ul fara consul (dinadins? intreaba gurile rele), si asadar foarte probabil fara sectie de votare... Si unii aici inca intreaba 'eu cu cine votez'... (Sau DACA votez!) In fine, poate acolo lucrurile se vad altfel.

herbert 26 Oct 2004 10:57

la masculin sau feminin?

ambele

herbert 26 Oct 2004 10:58

Originally Posted by EgoN:

ca sa citez din prim-ministrul romaniei : "economia merge foarte bine!" :w00t: :w00t: votez alianta si basescu, clar!

uite un om serios, care a inteles...

herbert 26 Oct 2004 11:02

Draga hartuitorule sau hartuitoare... am primit cartile de la herbert in stare foarte buna si functionabila .. Mi-au placut.. de fapt mai am una de citit... dar mai incolo...

1000 de euro? Hm... vorbesti de bani la care eu nu am cum sa ajung... stii de ce? Pentru ca am doar 21 de ani... si sclavuiesc in spatele "copacilor" pentru un salar amarat din care imi platesc facultatea(de chirie si mancare, inca se mai ocupa maicamea) la Bucuresti... asa ca ... pe bani din astia om vorbi mai incolo.. :)

bine, adica e rau pentru ceilalti...
ramane cum am stabilit: Basescu din primul tur

MinRep 26 Oct 2004 11:06

Re: "eu pentru cine votez?"

...ca sa-l citez pe Caragiale.
Nu prea ma pricep la politica. poate ma ajutati voi sa ma hotarasc. mie mi se pare ca nu merita nici unul din candidatii actuali.

Din pacate, iti dau dreptate (chit ca eu nu votez anul asta)... Cand ma gandesc la tarisoara mea... :sick:

Imi plac rezultatele partiale:

PNL-PD: Basescu 64% [ 9 ]
PSD: Nastase 14% [ 2 ]

(Ciuhandru candideaza, sau ramane la/in Timisoara?)

cherryblossom 26 Oct 2004 11:33

Mi se parea mai potrivit Stolo, dar asta e.... in lipsa lui continui cu Basescu, e de la mine de acolo :P ... pare el mai mitocan si nu are o (inter)fatza prea charismatica, dar macar nu e ipocrit ca Bombonel si WC Tudor... sper si eu sa iasa castigator detasat, din primul tur.... desi, cu jumatate din populatia Romaniei cu drept de vot locuind in mediul rural, nu se stie niciodata...

cherryblossom 26 Oct 2004 11:55

si eu as inclina putin spre basescu. dar am o dilema: pe langa ambitiile lui si capacitatea de a urca cat mai sus in timp record, mi se pare un om incult. l-am auzit odata la tv ca e fan 3 sudest, deci e clar ca e la pamant cu cultura. nu l-as vedea la concerte simfonice, la teatru, la festivaluri de film etc. mi-e sa nu se aleaga praful de cultura romaneasca (inclusiv filmul) care si asa abia se mai tine.

crezi ca daca Bombonel si Bunicutza au "patronat" Festivalul Artelor, care a avut loc prin septembrie, asta inseamna ca ei sunt neaparat culti? cuvantul "propaganda" iti spune ceva? PSD-ul nu prea are priza la segmentul asta de intelectuali, asa ca la nevoie indreapta tunul cu baleturi si concerte simfonice catre el...

Danny 26 Oct 2004 12:11

Bagami-as pula in PSD sa-mi bag. Futu-i in gura sa-i fut de porci comunisti securisti aroganti si corupti care este. Multa mujeeeee din partea mea!!!

P.S. Pentru cei care nu se duc la vot...va fut in gura si pe voi bah dobitocilor, din nou!

Nightwane 26 Oct 2004 12:42

eu nu ma duc la vot. na! (mersi danny :P)

da' in poll am votat cu Vagin Tudor ca saracu' avea 0 voturi.

notorious 26 Oct 2004 13:37

sincer sa fiu mi s-ar parea misto Vadim - presedinte, Basescu - prim ministru. B. cred ca e bun de prim ministru, dar ca presedinte nu prea. Stolojan sau Isarescu mi se pareau potriviti pt presedintie dar daca nu candideaza... :(

sper ca glumesti, leonard! basescu bun ca prim-ministru ????????? tudor la presedentie??????????????? credeam ca la varsta aia cu care te tot lauzi esti capabil sa discerni mai ca lumea. din cauza voturilor unora ca tine probabil un taran ca basescu a iesit primarul bucurestiului cu majoritate zdrobitoare.

daca ar iesi pnl-pd, am avea de suferit ca in perioada '96-'00. daca iese basescu, ar fi chiar mai rau.

cei de la pnl-pd sunt doar niste tarani cu gura cat o sura, in timp ce ca solutii sunt 0 barat. psd-ul cu nastase macar au o echipa de experti care ar fi in stare sa conduca. lasati coruptia, pt ca veti gasi coruptie cel putin la fel si la pnl.

imi pare rau sa vad atatea conceptii gresite din partea cinemagistilor, mai ales de la useri la care tin precum minrep, leonard s.a. ...

MinRep 26 Oct 2004 13:58

Originally Posted by notorious:

imi pare rau sa vad atatea conceptii gresite din partea cinemagistilor, mai ales de la useri la care tin precum minrep, leonard s.a. ...

Sunt de acord cu tine ca PNL-PD sunt ceata de... ma rog, ce ai zis tu. De asemenea, Basescu mi se pare TOTAL nepotrivit pentru functia de presedinte (sau prim-ministru, sau ministru sau whatever...). Pe de alta parte, n-as vota nici cu PSD, PRM, PNG, UDMR, FDGR (sau FDRG, FRDG, FRGD -?) etc. etc. etc. De Petre Roman si oricine ar candida din partea Aliantei PoPULAre nici nu mai zic... Singurul care mi se pare ca are stofa de presedinte este Ciuhandru, pe care si-asa nu-l voteaza mai nimeni...

E clar ca disputa finala se va da intre Basescu si Nastase... Nu-l simpatizez pe nici unul, nu ma convinge nici unul si, oricum, nu votez decat peste 5 ani (cand, vor castiga ceilalti, oricine va castiga acum!)

K's 26 Oct 2004 14:11

Originally Posted by MinRep:

nu votez decat peste 5 ani

Da' ce votezi tu peste 5 ani? :w00t: Sefu' clasei? Sau pe cel de an?

MinRep 26 Oct 2004 14:15

Originally Posted by K's:

nu votez decat peste 5 ani

Da' ce votezi tu peste 5 ani? :w00t: Sefu' clasei? Sau pe cel de an?

very funny... fac 18 ani imediat dupa alegeri...

KORBEN 26 Oct 2004 14:54

pariez cu oricine...

din nou herbert si certitudinile lui aberante
moldovenii i-ai pus la socoteala?
cu stefan cel mare al lor si cu simpatiile pro-psd???????
nu ca nu m-as bucura sa iasa basescu cu fix 80 la suta
uiti ca traim in shitlandistan, amice....

K's 26 Oct 2004 15:05

Da, pui, intelesem, dar ori votezi peste 4 ani ori peste 8. Peste 5 in nici un caz.

herbert 26 Oct 2004 17:05

Originally Posted by Danny:

Bagami-as p*** in PSD sa-mi bag. f***-i in gura sa-i f** de porci comunisti securisti aroganti si corupti care este. Multa mujeeeee din partea mea!!!

P.S. Pentru cei care nu se duc la vot...va f** in gura si pe voi bah dobitocilor, din nou!

pledoarie mai strident-convingatoare nici ca se putea :D
restul sunt nuante, ambiguitati, uneori prostie pedestra...
sunt mirat ca notorious inclina spre PSD. ai o problema de "orientare", mai Andrei...

Leonard 26 Oct 2004 19:39

Da, pui, intelesem, dar ori votezi peste 4 ani ori peste 8. Peste 5 in nici un caz.

nu esti la curent cu legile. presedintii se vor schimba la 5 ani de acum incolo, iar parlamentul la 4 ani.

herbert 26 Oct 2004 20:06

Originally Posted by KORBEN:

pariez cu oricine...

din nou herbert si certitudinile lui aberante
moldovenii i-ai pus la socoteala?
nu ca nu m-as bucura sa iasa basescu cu fix 80 la suta
uiti ca traim in shitlandistan, amice....

mai gugutza, aberant e neamul tau colorat-diluat...
nu inghiti "certitudini", daca te ineci, mai ales ca nu sunt de capu' (stomacu') tau si nu cu tine discutam...
nu-mi esti amic, amicul tau e lupul din Tambov (ca tot veni vorba de moldoveni, familiarizati cu peisajul rusesc). nu scoate capu' ca e frig...

K's 26 Oct 2004 20:23

nu esti la curent cu legile. presedintii se vor schimba la 5 ani de acum incolo, iar parlamentul la 4 ani.

Da, asa-i. Desi ma mira ca la schimbarea Constitutiei, anul trecut, nu s-a facut mare fuss pe tema asta- cum ar fi trebuit, avind in vedere contexul politic.

MinRep 26 Oct 2004 20:48

Sa mai zic ceva? Imi place cand am dreptate...

Jay 26 Oct 2004 21:00

Originally Posted by KORBEN:

Tin sa-ti reamintesc ca dupa locale Alianta PNL-PD detine cam 60 din Moldova... dar mai ales marile orase...
Apropos nu-s moldovean ....sa crezi ca m-ar fi deranjat...:)

@K's... m-as fi asteptat sa stii de noile prevederi constitutionale... :P ... :shock:

Jay 26 Oct 2004 21:28

"Traian Basescu, sustinator al caselor de toleranta si de acord cu casatoriile intre homosexuali"

Aici o sa piarda destul de multe voturi... castigand prea putine...

herbert 26 Oct 2004 22:11

mai Jay, nu multiplica, te rog, fraze scoase din context sau poate chiar aberatii. cert este ca matrosu' va castiga si are tzepe morale (nu e deloc violent cum zice) pentru toti. inclusiv pentru cei care tulbura apele electorale pe CineMagia...

Jay 26 Oct 2004 22:26

eh... context... a fost la MTV si a spus... http://www.adevarulonline.ro/index.j...icle_id=103024... in fine ai dreptate... nu am vrut sa fiu partinitor.. ci doar mi s-a parut amuzant... hai ca nu am sa mai fac asta... scuze...

K's 26 Oct 2004 22:55

@K's... m-as fi asteptat sa stii de noile prevederi constitutionale... :P ... :shock:

Stiam de ele, dar ma amuzase interventia lui minrep (de asta glumita venise instinctual :) )

herbert 26 Oct 2004 22:59

@jay,
o dovada in plus ca Basescu este democrat, sincron, desfundat la minte (si el chiar are minte!)
cineva se intreba cine va fi ministrul culturii sub presedintia lui Basescu.
mai multe - onorabile - candidaturi, intre care Adrian Cioroianu, remarcabil personaj... ceilalti - la fel... nu le dau numele.
spuneti DA si veti avea :D

Mala Portugal 26 Oct 2004 23:16

mai multe - onorabile - candidaturi, intre care Adrian Cioroianu, remarcabil personaj... ceilalti - la fel... nu le dau numele.
spuneti DA si veti avea :D

Asa e, remarcabil personaj, banuiesc ca l-au remarcat toate femeile :w00t: desi acu' a inceput sa faca fund de rinocer si burta de baron local.

herbert 26 Oct 2004 23:26

cand te "loveste" cel drag e foarte dureros :o :o :o

All times are GMT +2. The time now is 01:31.