Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   The Terminal (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85181)

MinRep 12 Sep 2004 18:47

The Terminal

Bagati aici!

Mie, personal, mi-a placut foarte mult! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg (la concurenta cu E.T., Lista lui Schindler si Minority Report). O poveste inedita, mai mult un pretext pentru ca Spielberg sa aduca in joc o morala gen Capra (sfarsitul mi-a amintit un pic de "It's A Wonderful Life"). De asemenea, unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Tom Hanks (cu performante remarcabile si a celorlati membri ai distributiei)... Muzica lui John Williams - o adevarata placere (desi, cu atata jazz, devine cam repetitiv). Ma asteptam ca filmul sa fie mai chinuit, mai greoi, dar m-a surprins comedia pura, reusita, pe care Hanks o face... Chiar nu ma asteptam sa rad prea mult la filmul asta! Dar iata... chestia asta e un "plus" in "economia" filmului! Si ce decoruri!!! Mama, mama!

Poate un pic cam lung (dar ne-am obisnuit cu asta la Spielberg) si personajul lui Tucci nitel tras de par (ceea ce nu face persormanta actorului mai putin remarcabila). Dar in rest... numai de bine! Un film agreabil, nepretentios, sincer... Cu riscul de a parea "un film pentru toate varstele", eu cred ca "The Terminal" se adreseaza celor care vor sa vina la cinema si, pentru 2 ore, sa uite de griji si sa se bucure de un spectacol, condus de niste oameni de cel mai inalt calibru (Spielberg, Hanks, Williams).

8/10

K's 13 Sep 2004 21:13

Un film lejer, ce m-a surprins prin lipsa de clisee tipice unei comedii (gen care nu ma prea incinta): cu Hanks care stringe carucioare for a living, invata engleza de la CNN si din ghidul New-Yorkului, probeaza costume Hugo Boss (cea mai buna secventa din film), salveaza 'capra' unui rus, etc.
Totusi, nimic care sa ma fi dat pe spate, doar un film la care mergi duminica dupa-masa, cu suc si popcorn, cind barcile de pe lac nu mai sint o atractie sau cind nu e circ in oras.

PoliFanAthic 13 Sep 2004 23:12

Precum pe alocuri este inovativ si amuzant, la fel reuseste sa urmareasca - din pacate - anumite standarde ale povestirii. Cum le place criticilor sa zica, suma partilor nu este egala cu valoarea intregului.

Jay 14 Sep 2004 00:14

simaticut si placut...
Ma asteptam la mai multe hollywoodisme, gen sa ramana cu fata la urma, ... dar oricum un entarteiner de joi seara...

RECVIEM 14 Sep 2004 23:31

...mda mi-a placut si mie, cam greu insa sa nu-ti placa un spielberg(ma scuzati tot el a facut si ET deci...mda aaaa si sa nu uit gremlins... :P ) deci un spielberg nou :D... filmat frumos si elegant, cu o actiune care la un moment dat mi s-a parut k merge cam greu dar... ce mai conteaza, mi-a placut enorm, modul in care a construit acest intreg univers intr-un spatiu inchis... si modul in care acest univers intr-un fel se destrama o data cu plecarea "eroului"... un fel de truman show... foarte fain! :happy:

zizi 14 Sep 2004 23:57

Originally Posted by RECVIEM:

...mda aaaa si sa nu uit gremlins... :P ):

pe ala l-a facut altcineva--joe dante.

RECVIEM 15 Sep 2004 03:23

ooops scuuze mmmda dar S spielberg nu l-a produs sau ceva?! ...hmmm nu mai tineam minte exact :P

Pinky 15 Sep 2004 14:14

Tocmai k exact chestia asta mi se pare k iese foarte mult in evidentza in filmul lui Spielberg. In special secventza in kre Dixon incearca sa scape de el shi propune sa-l dea afara din terminal shi sa anuntze autoritatzile sa-l ridice mai incolo shi gata scapa de el.

ArsDeViu 15 Sep 2004 17:28

Hei, ce vrei sa spui?!?! Constanta nu e oras "evoluat".

Pinky 15 Sep 2004 20:06

Pai eu am zis ca Constanta nu e oras "evoluat", cel putin din punctul de vedere al datei la care vin filmele... mereu suntem in urma...

ArsDeViu 15 Sep 2004 22:08

Am uitat sa pun "?" dupa "evoluat".

Mala Portugal 17 Sep 2004 00:06

Originally Posted by K's:

Un film lejer, ce m-a surprins prin lipsa de clisee tipice unei comedii (gen care nu ma prea incinta)

Pai Hanks insusi e unul din cliseele alea

Semaca 17 Sep 2004 10:29

Daca-i asa, inseamna ca toate filmele cu urmatorii artisti (ordinea-i aleatoare) contin clisee: Robin Williams, Jack Nicholson, Danny de Vito, John Travolta, Julia Roberts, Bruce Willis, Clooney, Carey, etc. si tot neamu' lor.

Mamaaaa, tot hollywoodul e plin de cliseee... ce ne facem... sa nu ne mai uitam la filmele americane..... sau ma-nsel in mod misel? :?

K's 17 Sep 2004 11:29

Originally Posted by Mala Portugal:

Pai Hanks insusi e unul din cliseele alea

Nu-i asa, Hanks chiar nu mi se pare un actor bun in comedii de doi lei. Si nici Viktor Navorski nu a fost numai alt personaj glumet si sturlubatic. Chiar premisele firului narativ au ceva care te intriga si nici nu dezvolta o poveste comica plata. E adevarat, romance-ul din film nu prea a avut note novatoare, dar ai mai vazut tu in vreun film un personaj ce-si vede relatia in paralel cu cea a lui Napoleon si a Josephinei?

PoliFanAthic 17 Sep 2004 13:37

Mie mi-a adus aminte de Forrest Gump si anume de ce: indiferent daca personajele nu se aseamana - mai ales daca le privim dintr-un unghi larg - in esenta, Hanks la atribuie aceeasi imagine (ambele fiind cioplite dupa chipul sau). Prin faptul ca Novorski se chinuie atata sa vorbeasca si este de o naivitatea spielbergiana, este usor sa-i atribui bunavointa ca un deficit. Faptul ca se ridica peste nivelul situatiei este ceva obisnuit, ca altfel n-ar fi film, dar puse cap la coada, Novorski...nu e Novorski. Bleah, ce vorbesc...Hanks e Hanks si Spielberg e Spielberg.

Semaca 17 Sep 2004 14:53

Draga Poli, desi de obicei citesc comentariile tale si tin cont de ele in ceea ce priveste un film sau altul, la penultima fraza din mesajul de mai sus m-ai pierdut total. :?

PoliFanAthic 17 Sep 2004 22:08

Daca te referi la fraza care se incheie cu "Novorski...nu e Novorski", incercam doar sa "hint-uiesc" ca personajul nu este un caracter nou si original pe atat pe cum m-am asteptat. The underlying problem is Hanks. Sper ca nu ma-nfund in explicatiile mele.

christi 18 Sep 2004 17:39

Excelent film. Cam ciudat pentru Spielberg, dar excelent. Nici nu ma pot gindi la un actor care sa se potriveasca mai bine pentru rolul lui Viktor. Hanks este fenomenal, povestea e interesanta, glumele sint bune. Shi inca un plus: filmul evita un mare clisheu de final. You'll see what i mean. Ca parte negativa, n-ar fi decit ca este putzin previzibil in unele locuri, shi cu tenta clara de "americanism" ce nu putea lipsi dintr-un film Spielberg.

Demona 18 Sep 2004 18:06

F***! Am ashteptat filmu` asta de ceva vreme, dupa ce am vazut traileru` lui intr-o zi. Hanks era super funny. Faza cand se barbereshte in toalete terminalului e crima, adica, fatza lui. :)) Una din cele mai super-faces de la Hollywood ever "made". Deshi tinde un pic catre acel "american dream", ma indoiesc amarnic ca vre-un american ar fi asha darnic or whatever... In fine, ca de obicei. Ei au Hollywoodu`, ei fac legea, da` Hanks still rulzzz... :) E fain ca nu a fost totally happy end.. fireworks and stuff... big final weddin` shit intre Viktor shi Amelia. :) Shi inca ceva... accentu` lui Viktor rulzzz 2... :w00t:

MinRep 18 Sep 2004 19:58

Originally Posted by christi:

Ca parte negativa [...] tenta clara de "americanism" ce nu putea lipsi dintr-un film Spielberg.

Nu stiu, mie nu mi s-a parut... Sau, mai bine zis, imi vine greu sa cred ca Spielberg a intentionat americanismul in "The Terminal"... Desi poti vedea ca U.S. of A. e prezentata ca "Tara Tuturor Posibilitatilor", mie mi se pare ca se aduc mici critic la adresa sistemului (vezi replica tipei cu stampilele: "It doesn't work like that in the U.S." or something)... Si chiar o aluzie la chestia cu "siguranta nationala" la care batea si Moore in "Fahrenheit 9/11 (masuri exagerate, chiar suspecte si putin practice)...

Cu oamenii din aeroport care se solidarizeaza, nu stiu... Nu cred ca asta poate fi clasificat drept "americanism"... Cel mult patetism gen final de "Schindler's List" (dar chestia asta este si in "It's A Wonderful Life", cum am mai zis, deci nu vad nimic rau).

Iar in privinta jazz-ului... Americanii l-au inventat, e a lor! Isi merita laudele! ;)

cherryblossom 23 Sep 2004 10:25

Terminalul... nu e mare lucru de capul lui, si in plus m-a incercat o senzatie de claustrofobie mai tot timpul ... totusi am ras ceva, noroc cu Tom Hanks, care are o mare calitate... reuseste sa fie foarte uman... vi-l amintiti pe Andrew, tipul bolnav de sida din "Philadelphia", sau pe Forrest Gump sau pe Chuck Noland din "Cast Away"? Terminalul nu se compara cu vreunul din filmele astea, va trece, dar Tom Hanks ramane... :love:

lynx 01 Oct 2004 16:45

Mie mi-a placut filmul. Un final neasteptat, glume bune, actori buni. Ca tot se discuta pe Cinematografia romaneasca despre reteta ideala pentru film. The Terminal mi se pare un film pe gustul tuturor: si al celor ”prosti”, si al celor ”destepti”. Si glume ceva mai naive, si unele mai rafinate. Iar sfarsitul, pe care unii l-ar crede probabil trist /ca de ce adica nu ramane cu Zeta/ mi s-a parut super ok. A mai saltat un pic onoarea ”esticilor” printre care se numara si romanii. Si, de fapt, filmul nu este o poveste de dragoste, ci cu totul altceva.

mihai770 02 Oct 2004 11:47

foarte mishto... 8-9/10
dar daca raportam nota la filmele de acum pe ecrane, eu zic 10/10

jackpot 02 Oct 2004 13:02

super Tom Hanks...

E super Tom Hanks asta............ cel mai tare in film mi-a placut ce indemanare avea la toate..... pana si WC-ul l-a renovat ca lumea......un soi de fantana arteziana...... daca ar fi real personajul si as fi stat in NY, unde el nu a putut sa intre decat la sf. filmului i-as fi acordat cazare.....+ mancare.... ;)

jackpot 03 Oct 2004 11:48

e tare

E tare filmul, merita vazut si votat, dar va intreb ceva voi nu asteptati "Italiencele"?
Votatile fratilor !!!

i_matei 04 Oct 2004 00:01

Am ajuns sa il vad si eu...
SUUUUPER !!! Unul din cele mai sensibile filme ale lui Spielberg, care reuseste inca odata sa entuziasmeze... Tom Hanks si Catherine Zeta-Jones fac o pereche extrem de frumoasa si povestea intalnirilor lor e chiar induiosatoare, iar lucratorii din aeroport dau culoare scenariului...
Poate casatoria dintre Enrique Cruz si ofiterul Torres sa para un pic cam artificiala si putin credibila, dar... se poate ierta :D
Finalul, cum a spus cineva mai sus, evita un cliseu care ar fi stricat filmul... asa, pur si simplu, ne este prezentata o poveste de viata simpla, reala, cu umor, dar si cu destula tristete... mai ales o poveste REALA si CREDIBILA care i se poate intampla oricui...

jackpot 04 Oct 2004 11:30

bun filmul si subiectul e ceva aparte... ceva nou, dar cred ca daca nu ar fi jucat actori cunoscuti, lumea nu s-ar fi dus la film. Dar mi-a placut.....

cherryblossom 04 Oct 2004 12:15

eee, nu va entuziasmati asa tare, Terminalul nu e cine stie ce... Spielberg face comert, nu arta...

zizi 04 Oct 2004 12:35

Originally Posted by cherryblossom:

Spielberg face comert, nu arta...

so, what?

ca sa zic asa, ce sa-ti povestesc...

spielberg face filme pt. marele public, cu emotii simple pe intelesul tuturor, ca un copil mare ce este, dar nu vad nimic rau in asta.

MinRep 04 Oct 2004 13:11

Spielberg face comert, nu arta...

Nu prea sunt de acord, desi e valabil pentru unele filme ale lui ("Indiana Jones", "Jurassic Park" etc.) pentru altele ca "E.T.", "Schindler's List", "Saving Private Ryan" si - recentele - "Catch Me If You Can" si "The Terminal" nu mai e valabil... Zic eu...

Numai sa nu strice "War of the Worlds"... :x :x :x

cherryblossom 04 Oct 2004 15:30

nu tin neaparat sa stau "in line", si nici sa fac parte din marele public... in general urasc uniformitatea si ideea de colectiv/ turma...

intr-un fel, nu m-am exprimat cum trebuie... si mie mi-a placut un film de-al lui Spielberg, si anume Lista lui Schindler... in rest, pe mine personal nu prea m-au incalzit filmele lui, adica ET, AI, Minority Report, Catch Me If You Can, The Terminal, altele nici n-am mai cautat sa vad... insa recunosc ca la ultimele doua pe care le-am enumerat aici m-am ras destul de mult...dar atat.

zizi 05 Oct 2004 00:41

a facut cateva scurt metraje foarte bine cotate...

cireshica, nu erau scurt metraje(decat daca te referi la amblin--la care n-aveai cum sa te referi), duel si sugarland expess(asa-zise "succese de critica") sunt lung metraje.

MinRep 05 Oct 2004 07:47

Originally Posted by zizi:

a facut cateva scurt metraje foarte bine cotate...

cireshica, nu erau scurt metraje(decat daca te referi la amblin--la care n-aveai cum sa te referi), duel si sugarland expess(asa-zise "succese de critica") sunt lung metraje.

Eu cred ca nu stia la ce se referea... Si ma indoiesc ca stie de "Amblin`"...

cherryblossom 05 Oct 2004 10:49

eu cred, el crede, noi credem.... hai ca m-a distrat faza asta... :lol:

la Amblin' ma refeream, si nu numai... mai sunt niste filmulete pe care el le-a facut cand era pushtan... unul era cu ceva despre al doilea razboi mondial :? parca...

MinRep 05 Oct 2004 11:13

mai sunt niste filmulete pe care el le-a facut cand era pushtan... unul era cu ceva despre al doilea razboi mondial :? parca...

da, facute cu colegii de liceu in spatele casei... alea insa nu intra la categoria "bine cotate" :hmm:

jackpot 05 Oct 2004 12:03

eee, nu va entuziasmati asa tare, Terminalul nu e cine stie ce... Spielberg face comert, nu arta...

toti fac comert, dar subiectul e ceva aparte, cred eu, nu seamana cu altele. e ceva original.

cherryblossom 05 Oct 2004 13:56

nu fac chiar toti comert... de exemplu la Fassbinder, Herzog, Bergman, Wenders, Tarkovski si multi altii nu prea am vazut filme comerciale... dar in fine, ne indepartam de topicul asta...

zizi 05 Oct 2004 16:27

nu fac chiar toti comert... de exemplu la Fassbinder, Herzog, Bergman, Wenders, Tarkovski si multi altii nu prea am vazut filme comerciale... dar in fine, ne indepartam de topicul asta...

ramai tu cu ei, snoaba lu' tata.....

BeNnY 05 Oct 2004 16:38

Adevarul e ca mai nou daca iti place Tarkovski esti snob =\

zizi 05 Oct 2004 17:10

nu, esti snob dac-o dai in clisee verbale de genul: "Spielberg=comercial; Tarkovski=ARTA"

Jay 05 Oct 2004 18:29

nu neaparat....

Nae 05 Oct 2004 20:27

comercial este ce se vinde... dar 'arta' nu este ce ramane pe tarabe nevandut... :D

ce tare... pe topicu' asta am aflat ca si eu am devenit snob numai pentru ca imi place tarkovsky... tare ciudat. spielberg simplu' ne se poate compara cu el, dar daca cineva zice ca lui ii place mai mult unu' decat altu', nu poate fi neaparat snob. diferenta: E.T... Stalker...
ce-i 'arta; decide fiecare in parte.

BeNnY 05 Oct 2004 22:02

Originally Posted by Nae:

comercial este ce se vinde... dar 'arta' nu este ce ramane pe tarabe nevandut... :D

ce tare... pe topicu' asta am aflat ca si eu am devenit snob numai pentru ca imi place tarkovsky... tare ciudat. spielberg simplu' ne se poate compara cu el, dar daca cineva zice ca lui ii place mai mult unu' decat altu', nu poate fi neaparat snob. diferenta: E.T... Stalker...
ce-i 'arta; decide fiecare in parte.

Nu, am zis eu aiurea. zizi are dreptate

cherryblossom 06 Oct 2004 00:28

chiar daca m-as califica, nu cred ca mi-ar face placere sa intram in polemica... asa ca pastreaza-ti the penis for your girlfriend's thoughts...

(despre Praying with Anger nu stiu, asa cum bine ai intuit)

zizi 07 Oct 2004 01:03

[ stiti voi oare ca acest cuvant vine din latinescul sine nobilis, care inseamna “fara noblete”? ok, nu-i nimic, ati aflat-o si p-asta… ]…

:D
adica e de bine, sau cum?

eu zic ca te afunzi, redemonstrandu-mi prin aceasta replica de genul "auzi, fata, eu stiu latina, sunt o doamna, ce....", ca aveam dreptate.

herbert 07 Oct 2004 01:41

mai zizi, nu mai fi si tu atat de consecvent in demonstratii... unde e "galantul" din tine? vezi ca si altii s-ar putea sa aiba dreptate in ce te priveste 8)

cherryblossom 07 Oct 2004 09:39

Originally Posted by MinRep:

"The Terminal" nu e film de popcorn. Si, ca tot ne certam de prea mult timp, filmul nici nu a avut un succes de casa rasunator (chit ca, probabil, si-au scos toti banii inainte de premiera, din product placement :?)...
P.S.: Si mie imi plac mai mult "Stalker" si "2001: A Space Odyssey" decat "The Terminal". Dar asta nu inseamna ca acesta din urma nu este valoros sau ca toate filmele lui Tarkovski sau Kubrick (si de ce sa ne oprim aici?) sunt mai bune decat cele ale lui Spielberg!

poate am exagerat cu popcornul ala, dar raman la ideea ca The Terminal ar trece neobservat daca n-ar fi "brand-urile" Spielberg si Tom Hanks pe afis...

MinRep 07 Oct 2004 09:50

poate am exagerat cu popcornul ala, dar raman la ideea ca The Terminal ar trece neobservat daca n-ar fi "brand-urile" Spielberg si Tom Hanks pe afis...

Pai tocmai asta e faza. Daca marca Spielberg e discutabila, marca Hanks este o marca de valoare. Si de aia filmul are valoare...

cherryblossom 08 Oct 2004 10:19

Originally Posted by zizi:

eu zic ca te afunzi, redemonstrandu-mi prin aceasta replica de genul "auzi, fata, eu stiu latina, sunt o doamna, ce....", ca aveam dreptate.

zizi, imi cer scuze daca am parut prea aroganta, in realitate nu sunt asa... ca si tine, probabil ca rad sau plang la aceleasi filme... da-l dracu de film al lui Tarkovski (na, ca de data asta l-am scris bine, multumita politiei ortografice si ortoepice de pe forum), e un film care mi-a placut, dar mai sunt si alte filme care-mi plac chiar mai mult... de ex. Shrek sau Sophie's Choice ;)

spune-mi si mie un lucru: tu ce reprosuri ai de facut unui snob? mie personal nu mi se pare o chestie prea grava, sunt altele mult mai rele... daca vii cu niste argumente bazate, promit ca inghit galusca si o sa-ti zic "da domnule, asa e"...

K's 08 Oct 2004 11:54

la cherryblossom: Re vera, cara mea, mea nil refert.

All times are GMT +2. The time now is 01:29.