Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   REZULTATE CONCURS CNC (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84989)

Leonard Pyron 01 Aug 2004 10:05

REZULTATE CONCURS CNC

Ce ziceti de palmaresul asta ?

Mala Portugal 01 Aug 2004 14:20

Pai nah jubilam ca domnul inginer sergiu nicolaescu o sa ne arate iar ca nimeni nu face filme de seria B ca el, ca gabrea o sa ne asasineze iar cu o plictiseala gen noro, ca fata cu stejarii o sa ne tranteasca alta productie "internationala".
Enfin, mor de curiozitate sa-i vad threesome-ul lu' Giurgiu si mi-s fi dorit sa-l vad pe Constantin Popescu producandu-se si intr-un lung (harbr n-am daca a concurat si la lung)

Ambra Blu 01 Aug 2004 15:12

Eu chiar sint curios cum o sa iasa al lui Giurgiu, ca banuiesc un touch occidental. Imi pare rau ca la lung metraj nu a participat si Porumboiu, singurul care ar putea sa faca ceva pentru filmul romanesc (altceva decit glumite locale).

pt 01 Aug 2004 21:02

rezultate concurs cnc

dar nu e aiurea?!

Puiu ia ursul de aur si pierde in fata lui nichitus?

pt 01 Aug 2004 21:10

rezultate concurs cnc

A, si-n plus:

fata aia gresita -camelia popa - cistiga cu un scenariu de s-m scris de baiatul lui carmazan???? In timp ce erau proiecte care aveau scenarii ok, cum ar fi hanno hofer sau mungiu si altele, din cite am auzit, care aveau ceva bani de-afara...

Helmis again dupa filmul de anul trecut, care inca n-a iesit dar am auzit ca e varza???

Chevorchian, un actoras ratat devine scenarist&regizor pt ca e ginerele lu' zizi bostan?

ted nicolau e un regizorash de filme horror american si face filme pe bani rominesti....scrise de nevasta lu' caranfil...

giurgiuca-nepotul lui ion iliescu din nou va comite un jeg. De data asta cu un scenariu scris de insusi maestrul sergiu nicolaescu...

Viitorul e cam nashpa daca astia tineri si valorosi n-or sa faca ceva sa le dea in fata la papagalii astia...

Ambra Blu 01 Aug 2004 21:18

Pai n-are cum sa le dea in fat atita timp cit in Romania la CNC nu va conta calitatea scenariului, ci numele producatorului.

pt 01 Aug 2004 21:28

rezultate concurs cnc

Conteaza producatorul, nu scenariul?

Ok, dar zi-mi si mie Marius Barna are firma Paradox. Si a cistigat cu multe proiecte!Paradoxal e ca n-a mai produs nimic in viata lui.

ceilalti producatori sunt Nicolaescu si fieful cescatorului de ciori Carmazan - temple film.

Asta mi-a povestit un amic care stie mai bine situatia.

In rest, la debut in l-m de ex sunt nume ok - mitulescu nemescu giurgiu- dar cine p. mea sunt radu potcoava si cristina ionescu???? a mai auzit cineva de ei????

Mala Portugal 01 Aug 2004 23:20

Re: rezultate concurs cnc

Zice-se ca din cauza ca la Concursul National de Imprejurari au iesit cam multi castigatori va scadea si cuantumul de finantare pentru fiecare film.
Cristina Ionescu, pare-se e si ea sotia cuiva :lol:

Ambra Blu 02 Aug 2004 11:11

Care rima cu Dan Badea?

crydead 02 Aug 2004 11:54

Ca sa stim despre ce vorbim:

Zece lungmetraje si 11 scurtmetraje vor primi finantare
http://www.romanialibera.ro/editie/i...1072004&idx=49

"Zece lungmetraje si 11 scurtmetraje vor primi finantare de la Centrul National al Cinematografiei in urma primei sesiuni a concursului de proiecte 2004. S-au inscris 128 de scenarii, dintre care 53 de lungmetraj si 75 de scurtmetraj. Juriul, compus din Radu F. Alexandru, Dinu Tanase, Ioan Carmazan, Florin Mihailescu si Bogdan Dumitrescu, a ales urmatoarele titluri pentru lungmetraj: "Legaturi bolnavicioase" (producator Libra Film, coproductie romano-franco-germana, scenariul Cecilia Stefanescu&Tudor Giurgiu, regia Tudor Giurgiu), "California Dreaming" (producator Zootrop Prod., scenariul Tudor Voican&Cristian Nemescu, regia Cristian Nemescu), "Calatoria lui Gruber" (producator Orion Film, coproductie romano-germano-israeliana, scenariul Eugen Uricariu, regia Radu Gabrea si Copel Moscu), "15" (producator Cine TV, scenariul D.R. Popescu&Sergiu Nicolaescu, regia Sergiu Nicolaescu), "Un acoperis deasupra capului" (producator Artis Film, coproductie romano-germana, scenariul Mora Nicolescu, regia Ted Nicolau), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (producator Strada Film, coproductie romano-germana, scenariul Andreea si Catalin Mitulescu, regia Catalin Mitulescu), "Dupa ea..." (producator Temple Film, coproductie romano-germana, scenariul Lia Bugnar, regia Cristina Ionescu), "Ryna" (producator Strada Film, coproductie romano-germana, scenariul Ruxandra Zenide&Marek Epstein, regia Ruxandra Zenide), "Happy-end" (producator Paradox Film, scenariul Mihai Fatu, regia Radu Potcoava), "Si... totul era nimic" (producator DGM Film, scenariul Cristina Nichitus, regia Cristina Nichitus). Proiectele de scurtmetraj alese sunt: "Maria, regina Romaniei" (scenariul si regia Sorin Iliesiu), "Canton" (scenariul Cristian Mungiu, regia Constantin Popescu), "Sarmalele reci" (scenariul Tudor Voican, regia Catalin Cocris), "Iubire de-o noapte" (scenariul si regia Florin Kevorkian), "Medalion Amza Pellea" (scenariul Sergiu Nicolaescu, regia Ionut Giurgica), "Dumbrava minunata" (scenariul Tatiana Apahideanu, regia Adriana Badea), "Quick-Fresh" (scenariul si regia George Dogaru), "Povara umbrei" (scenariul si regia Dragos Iuga), "Trista fata a veselului Pan" (scenariul si regia George Obrocea), "Challenge Day" (scenariul si regia Napoleon Helmis), "Doi crai" (scenariul si regia Camelia Popa).
Este de remarcat ca din cele 10 lungmetraje care vor fi finantate sase sunt debuturi si alte sase sunt coproductii. De remarcat si prezenta lui Sergiu Nicolaescu, din nou cu un lungmetraj si un scurtmetraj premiate. Printre perdantii actualei sesiuni se numara si tandemul Cristi Puiu&Razvan Ra-dulescu, al caror scenariu de lungmetraj n-a intrunit voturile comisiei. Acestia, precum si ceilalti nemultumiti pot depune contestatii in termen de 30 de zile de la data anuntarii rezultatelor."

-----------------------------------------
Viitorul suna ocupat

dragos2 03 Aug 2004 01:55

Bai fratilor,ca bag eu de seama ca mai toata lumea care umbla pe site/ul asta are ceva de/a face cu cinematografia/voi chiar nu vedeti ca e manareala pe fata?Nu vreau eu sa fiu aparatorul lu Puiu ca nu are nevoie el de mine sa il apar da e evident ca i/au dat/o in gura ca era singurul cu gura.adica ceva de genul>baieti ,care mai deschide ciocu de acum iata ce va pati.>Nu se poate sa faca dom Nicolaescu 2 filme si lui sa nu ii dea nici unu...Este pur si simplu Kafka>adica si actorii au repere culturale>adica aia care erau anu trecut in comisie fac filme anul asta,aia care sunt anul asta, pun mana in foc ,vor face la anul,ceva au dat la tineri ca sa nu poata comenta nimeni,dar lu ala care chiar avea si ..testicole si gura mare i/au dat/o prin gura.Traiasca romania...

KORBEN 03 Aug 2004 14:17

cu sau fara palme d`or si taticu in spate, mitulescu a facut un film cretin care e jenant de autohton
in alta ordine de idei
am vazut mentionate nume ca nemescu si voican, deci poate o sa iasa si ceva bun din banii astia aruncati cu lopata lu nicolaescu si la alti nomenklaturisti
mai mult decat nicoleascu (era de asteptat) ma enerveaza scroafa aia cu pretentii de regizoare, responsabila pt jegul absolut si mizerabil de stejarii verzi

dragos2 03 Aug 2004 16:05

nu e baiatul lui acel mitulescu...Iar chestia asta cu<berlin sau palm d/or>e cam ce banuiesc eu ca zic Nicolaescu & co.Faptul ca au avut niste recunoasteri la acest nivel cred ca le da oarecare avantaje si ar trebui sustinuti.|Daca nu ei cine?

pt 03 Aug 2004 16:55

rezultate concurs cnc

Mitulescu e, totusi, un foarte bun regizor chiar daca scenariile pe care le alege nu sunt mereu grozave. Si oricum, ne place su nu filmul lui, a luat un mare premiu, ceea ce reprezinta un motiv suficient ca sa faca filme cu bani de la cnc.

La fel si in cazul lui zenide. Filmul ei e nashpa, dar are premii etc. In cazul ei, ca si in cazul acelui misterios-necunoscut Ted Nicolau, problema e mai degraba cetatenia. gagica e, din cite am citit prin ziare, de origine romina, dar are cetatenie elvetiana. Iar nicolau e american 100%. Miine poimiine o sa ne trezim ca toate filmele romanesti sunt facute de regizorashi de mina a doua de prin strainataturi...De ce nu, daca li se permite?

Alex Leo Serban 04 Aug 2004 10:36

mi se pare tipic pt cacanareala model cnc.
adica: punem si baieti tineri, sa nu se zica k..., punem si dinozauri, sa 'echilibram' balanta...
cel mai tare ma revolta prezenta unor nicolaescu sau nichitus (care, e clar, NU mai au ce spune in cinema! - in caz k au avut vreodata...) si trintirea usii in nasul lui puiu, care - desi nu m-am dat in vint dupa kartushul sau, dar era ok - a luat totusi ursul la berlin, nu?
adica - daca nici asta nu e un argument, atunci care e?
daca nu asta, atunci cine?

re-trimit la dezbaterea de la tiff, gazduita de observatorul cultural de sapt. trecuta!

Ambra Blu 04 Aug 2004 15:57

Originally Posted by KORBEN:

Originally Posted by giulkiuz:

La concurs au primit finantzare oameni valorosi (Catalin Mitulescu)

poate valoros la kilometraj in moneda din Botswana.

Am ris la asta. Oricum, lasa, am inteles de la cineva ca, sub forma de sinopsis, Trafic avea oarecare sens. Problema a aparut cind a trebuit sa il transpuna sub forma de poveste, in film. Mai bine incerca si el un "Following", ca al lui Chris Nolan ca mi se pare la fel de inchegat firul narativ.

dragos2 05 Aug 2004 16:32

Bineineles....Mitulescu iar avut pile la Cannes,ca doar d/aia l/au tot invitat pe acolo.Trafic e un film de cacat.Premiul ala de cacat de la Cannes nu reprezinta mai nimic pt noi si daca ei au senzatia ca Mitulescu e asa bun sa il finanteze cu banii lor.Sa nu profitam ca 3 regizori romani au reusit sa sparga 2 festivaluri de talia aia si sa nu ii creditam ca poate da naiba si mai fac vreun film bun.Hai ba,chiar daca nu/ti place Trafic(asta pot sa inteleg)tot nu poti spune ca Mitulescu nu era de debututat in lung metraj...

Ambra Blu 05 Aug 2004 16:38

"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (producator Strada Film, coproductie romano-germana, scenariul Andreea si Catalin Mitulescu, regia Catalin Mitulescu), - ce titlu misto.

dragos2 05 Aug 2004 22:37

Ma faci sa fiu mai atent la propriile/mi rautati...

Alex Leo Serban 06 Aug 2004 12:08

ce-a mai transpirat de la concurs: k cica notele cele mai joase la scenariul lui puiu & radulescu le-au dat carmazan (previzibil) si... bogdan dumitrescu, membru al aceleieasi nou-infiintate asociatii cu... puiu! ;)
isn't that sweet? :sick:
solidaritate (de generatie) my ass :w00t:
c-asa-i romanul... (chiar si) cind se roieste (afara) :D :D

zizi 06 Aug 2004 13:43

ai punctat exact unde trebuie.

Leonard Pyron 06 Aug 2004 14:53

Totusi, revin, cine e p...licea asta de Zenide care a aparut peste noapte in peisaj si o gramada de lingai de serviciu au sarit cu limbile erecte s- sarbatoreasca. :P

herbert 06 Aug 2004 19:00

Zenide (Ruxandra) are 29 de ani si a plecat la 7 ani din Romania. acum sta in Elvetia. licentianta in Relatii Internationale la Geneva, cursuri de film la New York, apoi scoala de film de la Praga. are 4 scurt-metraje: "Shoot me" (8 minute); "The Waiting Room" (15 minute); "Dust" (18 minute) si "Stejarii verzi" (34 minute). cum se observa, se apropie de "filmul mare".

recomand pentru cei interesati un dosar/grupaj important despre ultima generatie de cineasti romani in revista "Cultura", nr. 20/2004 : Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Ruxandra Zenide, Cornel Porumboiu, Hanno Hofer, Catalin Mitulescu, Constantin Popecu, Radu Munteanu... interviu-dezbatere cu tot cei pomeniti mai sus, cronici la unele filme...

mihai_t 06 Aug 2004 22:31

daca puiu e asa de bun, de ce nu isi cumpara o camera digitala mai de doamne ajuta, daca nu deja are una, vorbeste cu vreo doi-trei prieteni actori care vor sa filmeze si altceva decat reclame, si trage un film. ziua, noaptea, prin parcari, pe dupa blocuri, in cranguri, unde vrea, tara e mare, putini o filmeaza, prea multi o coloreaza (in alb, in negru, roz). si sa-mi nu spuneti ca "daca nu e pe 35 mm nu e film".

dragos2 07 Aug 2004 03:46

Draga Mihaita se vorbea despre rezultatele CNC nu despre cum sa ne jucam cu p,,,a in nisip.
Si pe langa notele de patru din partea d/lor Carmazan si Dumitrescu pt scenariul domnului puiu un alt lucru interesant este ca juriul a votat in unanumitate 10 pt dl.Nicolaescu.

Ambra Blu 07 Aug 2004 10:12

Puiu trebuia sa aplice tactica lui Mitulescu: odata ajuns pe podium si la interviuri, sa spuna ca mai mult il emotioneaza filmele d-lui Nicolaescu decit Troia. Puiu n-a avut abilitatatea sa pupe in cur, dar nu ma tem, nu e totul pierdut. Oricum, mi se pare o prostie sa vb de rau CNCul apoi sa participi la concurs sa le iei banii.

mihai_t 08 Aug 2004 01:21

din pacate se vorbeste prea mult si se filmeaza prea putin. probabil ca prin facultati toti viitorii regizori sunt invatati cum sa face marile filme, cu marea echipa de filmare, cu marele operator, cu marile lumini, in speranta marilor premii, si pentru toate astea iti trebuie multi bani, stiu. pe care in tara asta numai cnc-ul ti-i poate da. stiu si asta. dar daca nu vrei marile premii, si crezi cu adevarat ca poti spune ceva diferit despre lumea asta cu ajutorul imaginilor, atunci te poti lipsi de linsul in c_r al membrilor cnc si poti filma si cu o camera digitala.
nu m-as fi bagat p-aici daca nu ar fi fost vorba despre cristi puiu, regizorul singurului film romanesc de dupa '90 care aduce ceva nou, straniu, printre atatea filantropii, furii si sunseturi.

Ambra Blu 08 Aug 2004 10:22

straniu poate prin disocierea de film si infratirea cu teatru ;)
sigur, nu doar cnc da bani in romania; de exemplu, pintilie si-i ia direct de la ministeru'culturii. si eu sint adeptu'digitalelor, dar, decit sa iasa ca 'trei pazeste', mai bine nu.

Alice_Fluture 09 Aug 2004 23:06

Re: rezultate concurs cnc

Originally Posted by pt:

Conteaza producatorul, nu scenariul?

Ok, dar zi-mi si mie Marius Barna are firma Paradox. Si a cistigat cu multe proiecte!Paradoxal e ca n-a mai produs nimic in viata lui.

Asta mi-a povestit un amic care stie mai bine situatia.

In rest, la debut in l-m de ex sunt nume ok - mitulescu nemescu giurgiu- dar cine p. mea sunt radu potcoava si cristina ionescu???? a mai auzit cineva de ei????

Potcoava, daca nu ma inshel, a terminat la Hyperion si a facut "Aceeasi gara pentru doi" (scenariul Tudor Voican). A fost la DaKino in 2001. De Cristina Ionescu nu stiu nimic... inca...

Si ce-ti mai povesteste amicu' ala? Despre ce proiecte paradoxale e vorba?

zizi 11 Aug 2004 01:31

gata, s-a rezolvat cu puiu. dispozitie de sus: cristi puiu face film. FADE IN. LINISTE.

Alice_Fluture 11 Aug 2004 11:00

Serios? Zi-ne mai multe, come oooon....

KORBEN 12 Aug 2004 23:00

sugerez citirea lu ultimu nr din catavencu pentru un dosar dsp rezulktatele acestui "concurs"
si mi-a picat total intamplator in mana un nr din in "cultura" cu ceva gen dezbatere dsp filmu ro
intrebari de ca Kat, raspunsuri penibile si plikticoase
am o parere destul d proasta dsp maj celor intervievati
si asta in urma lecturarii platitudinilor abisale pe care le pot scoate din ei
si in obs cultural o masa rotunda dsp cum se face cum s-ar putea face si cumk ar trebui facut film ro
de cacao, pliktis la maxim, probabil aveau 2 pagini libere sau nu semnalizez io corect signifianta acelei mase ( sau mese?) rorunde
e o chestie de insdide planning care nu prea are cum interesa publicu cititor

EgoN 13 Aug 2004 00:06

Originally Posted by Alice_Fluture:

Serios? Zi-ne mai multe, come oooon....

cica ar fi dat unda verde Rãzvan Theodorescu in urma contestatiei.

Jay 13 Aug 2004 16:19

Apropo de Puiu.... Aseara la Europa FM, ora 20:00 jurnalul se deschide cu urmatoarea stire....
<<Concursul pentru finantarile acordate filmelor romanesti provoaca reactii negative din partea cineastilor. Unul dintre cei mai premiati regizori din ultima vreme Cristi Puiu, a luat nota 4, pentru scenariu, de la unul din componentii comisiei de jurizare. Dupa ce a contestat concursul, el a primit insa din partea Ministrului Culturii, finantarea proiectului. Cristi Puiu afirma ca sistemul este deficitar si trebuie inlocuit: "Cred ca in primul rand CNC-ul trebuie sa redevina independent si cred ca toate disfunctiile care au aparut la acest cconcurs, la concursul de anul trecut si din anii precedenti, pot fi inlaturate numai printr-o interventie asupra legii cinematografiei. Exista un model foarte eficient in Franta, CNC-ul francez functioneaza foarte bine, din cauza asta cinematografia franceza este cea mai importanta de pe continent. O sa facem o interventie la Parlament, trebuie sa existe interes din partea parlamentarilor sa sprijine un posibil proiect de lege a cinematografiei". La randul sau Mircea Toma de la Academia Catavencu afirma ca ce s-a intamplat este un razbunare a clasei politice fata de tinerii regizori contestatari: "Corectarea erorii grosolane comise de juriu, de a omite 5 mari premianti internationali din calificari acuma, semnifica pe de-o parte ca este o forma de razbunare. Sunt 5 care au facut scandal si anul trecut, deci mucles. iar reparatia pe care o face ministerul arata ca toti la cheremul nostru sunteti, cand vrem noi va dam, dar mecanismul in sine nu functioneaza decat daca vrem noi. Deci ei compromit in acest moment, acest examen, el ar trebui sa fie practic reluat si pana anul viitor sa se rescrie un nou regulament, eventual chiar lege". >>

Jay 13 Aug 2004 16:25

Si tot in conflictul asta avem si din Ziua:
http://www.ziua.ro/display.php?id=22505&data=2004-08-13

Sau Adevarul:
http://www.adevarulonline.ro/index.j...cle_id=929 54

SAu Jurnalul National:
http://www.jurnalul.ro/modules.php?o...rder=0&thold=0

herbert 13 Aug 2004 17:27

vai, se va finanta un nou "sfaraiac" marcat Puiu!
cam labil personaju' si plat-mediocru - cu ifose de tip arogant, care simte mai mult decat poate formula - in interviurile pe care le-a dat in ultimile luni. nu se merita... eu mai astept o promisiune de regizor in Romania asta deloc cinematografica.

EgoN 13 Aug 2004 18:46

Originally Posted by herbert:

cam labil personaju' si plat-mediocru - cu ifose de tip arogant, care simte mai mult decat poate formula - in interviurile pe care le-a dat in ultimile luni. nu se merita... eu mai astept o promisiune de regizor in Romania asta deloc cinematografica.

Draga herbert, cred ca esti nitel cam exigent cand e vorba de cinematografia romaneasca (am impresia ca te astepti mereu sa apara vreun Tarkovski sau Bergman autohton) - sau cum ar spune un coleg de breasla al tau, "exigente prost plasate". Puiu, desi e un personaj de o moralitate dubioasa(a se vedea incidentul Pintilie sau acuma, cu ministrul culturii (aici kiar is curios daca isi va mai permite glumite de genu "multumiri dl. Nastase")), e un regizor BUN , care a facut deja un film cult ,din punctul meu de vedere, pentru cinematografia romaneasca: "Marfa si banii".
Mai gandeste-te ca-s o groaza de nume ce abia is la inceput : Muntean, Porumboiu, Nemescu, Mitulescu, Giurgiu, Popescu carora daca nu le acorzi putin credit zic ca e pacat, zau asa :)

zizi 13 Aug 2004 20:12

iar articolele din ziare de mai sus, sunt simple speculatzii(cvazi-ridicole)asupra situatziei momentane din cinematografie, jocurile de culise, interesele, gashtile, chiar in randul tinerilor...

Ambra Blu 13 Aug 2004 23:42

criticii literari ar trebui sa isi vada de enachita vacarescu si sa nu comenteze in domeniul cinematografiei. puiu se stie pe treaba lui, adica teatru, mult mai bine decit nemescu, muntean, caranfil , etc. apropo, noua, ca forumisti, ne fac astia viata mai buna?

herbert 14 Aug 2004 00:32

Originally Posted by EgoN:

Originally Posted by herbert:

Draga herbert, cred ca esti nitel cam exigent cand e vorba de cinematografia romaneasca (am impresia ca te astepti mereu sa apara vreun Tarkovski sau Bergman autohton) - sau cum ar spune un coleg de breasla al tau, "exigente prost plasate". Puiu, desi e un personaj de o moralitate dubioasa(a se vedea incidentul Pintilie sau acuma, cu ministrul culturii (aici kiar is curios daca isi va mai permite glumite de genu "multumiri dl. Nastase")), e un regizor BUN , care a facut deja un film cult ,din punctul meu de vedere, pentru cinematografia romaneasca: "Marfa si banii".
Mai gandeste-te ca-s o groaza de nume ce abia is la inceput : Muntean, Porumboiu, Nemescu, Mitulescu, Giurgiu, Popescu carora daca nu le acorzi putin credit zic ca e pacat, zau asa :)

nu cred ca poti fi excesiv in exigenta... cand si "valurile" tinere, mai scolite, eliberate de restrictii ideologice s. cl. aduc mediocritate. inca nu cred ca Puiu este BUN, iar ca sa conteze pentru mine trebuie sa fie FOARTE BUN...
tot nu inteleg refrenul cu criticu' literar. care e ma critic literar aici? deconspira-te, ca devin curios. mai am putin si ma enervez.

Mala Portugal 14 Aug 2004 01:19

In articolul din Adevarul am gasit o fraza delicioasa:
"Te-ai fi asteptat ca la intalnirea cu jurnalistii Cristi Puiu sa anunte, poate, faptul ca refuza privilegiul acordat de ministru si ca tot ce a urmarit, cu contestatia sa, a fost sa demonstreze ca are dreptate si ca proiectul sau este valoros."

Then again, cine i-o fi punand pe astia care traiesc in/cu telenovele sa scrie despre film?

KORBEN 14 Aug 2004 15:44

mai lasati-ma-n pace cu puiu asta, ca nu vad vreun geniu autohton in persoana-i
chestiile minimaliste si filmu din care tot ce ramane e replica "la sticla de sticla sau la sticla de plastic?" nu-mi par delok palatabile

Ambra Blu 14 Aug 2004 16:08

Originally Posted by KORBEN:

mai lasati-ma-n pace cu puiu asta, ca nu vad vreun geniu autohton in persoana-i
chestiile minimaliste si filmu din care tot ce ramane e replica "la sticla de sticla sau la sticla de plastic?" nu-mi par delok palatabile

categoric ca nu e geniu, dar ai vazut tu vreun maestru in filmul romanesc? doar mestesugari mai mult sau mai putin maiastri, pe deasupra caruia nu a zburat nicicind aripa geniului, ci doar li s-a cacat - unora - magarul cu monede de aur in buzunare.
oricum, dintre toti astia care se screm sa scrie filme, cristi puiu are cele mai firesti dialoguri, chiar daca sint numai vorbe mici, pentru capete mici. cine ai vrea? muntean, care nu poate sa isi scrie un film singur si pune trei oameni, si aia mediocri in scriitura? (nu ma refer la alte domenii unde unii din ei exceleaza). si, oricum, 'furia' & 'marfa si banii' mi-au placut, fiind cele mai bune comise de romani. in rest, unde vedem dialoguri? in 'damen tanga'? unde debiteaza radu f. alexandru - prin gura lui mihai calin si m X 2 - numai platitudini? mungiu, cu glumite de bucuresteni traitori in drumul taberei? mitulescu, visindu-se deja occidental si crezind ca daca bagi o intrebare in gura unui personaj si un raspuns in a altuia ai deja un dialog? nemescu & voican in supra-apreciatul 'poveste de la scara c'? unde dialogurile cu glumite de gen: 'hai-sa-ridem-de-telenovele-si-doamnele-din-fabrica-si-de-familia-bucuresteana'? ar trebui sa ma faca pe mine sa zic ca vad un film bun? nu, fata de mostrele astea de dialog, vorbele lui puiu, ca tot vorbeai de palatabil, sint bune ca piinea calda.

ps: nu contest ca unii din cei nominalizati nu comit vorbe bune in alte filme, eu vorbesc doar de ce am vazut; nu l-am mentionat pe nae caranfil, un textier foarte bun, insa nu in genul apreciat de mine. legat de articolul din A.C. mi s-a parut un lobby prea transparent pt c. puiu, asta ca sa vin de unde n-am plecat, deci nu ma-ntorc.

Jay 14 Aug 2004 17:00

Subscriu si eu pentru Marfa si banii care, sa zicem din punctul de vedere al dialogului.. este printre cele mai bune..

Mala Portugal 15 Aug 2004 20:50

Originally Posted by Ambra Blu:

supra-apreciatul 'poveste de la scara c'

Well...o mica curiozitate...de ce spui ca e supra apreciat? :huh:

Ambra Blu 15 Aug 2004 20:54

Originally Posted by Mala Portugal:

Well...o mica curiozitate...de ce spui ca e supra apreciat? :huh:

Pentru ca are prea multe premii pentru valoarea lui, asa cum o percep eu. Un criteriu subiectiv, deci. Pentru ca, in lipsa de ploaie, oamenii aplauda si roua.

Mala Portugal 15 Aug 2004 23:42

Totusi e una din putinele chestii lipsite de incrancenare care au iesit din cinemaul romanesc

Ambra Blu 16 Aug 2004 09:59

corect. si este foarte plastic, si foarte proaspat filmat; faza e ca astept mai multe si mai serioase de la autorii lui (jos glumiteleeeee!). asta mi se pare la categoria juniori. repet, asta cred eu; poate filmul e chiar bun bun.

Alex Leo Serban 16 Aug 2004 16:21

daca intereseaza pe cineva: 'scenariul' dlui sergiu n. pt a primi bani pt filmul '15'... si pt care a primit 10 pe linie de la membrii juriului... si deci o sa-l faca... :love: :sick: :love: :sick:

Conceptie regizorala

Filmul va porni cu doua povestiri, care, aparent nu au nici o legatura. Anul 2004, unBucuresti stralucitor, in pline pregatiri petru sarbatorile Craciunului, pornit la drum cu o a cincea legislatura, avind inca proaspata satisfactia a intrarii Romaniei in NATO (doi aprilei 2002). In jurul orasului occidentalizat cu mult lux si uneori chiar cu gust, au rasarit cartierele de vile ce depasesc ca numar si bogatie orice tara europeana. In acelasi timp, din sursa viguroasa au crescut zecile de cazinouri, marile magazine, bancile superluxoase, hoteluri de cinci stele… dar si mafii ale drogurilor, ale exploatari pedofilei si prostitutie. Mai trebuie sa adaugam copiii canalelor, denumiti aurolaci si bineinteles, ciini vagabonzi.

Toate acestea sunt vazute de o ziarista frantuzoaica, venita sa afle ce s-a intimpat cu tara lui Ceasescu, ultimul dictator ridicol al Europe, dupa cisprezece ani de la acel decembrie 1989, care a pus capat comunismului printr-o revolutie, pentru prima data in lume.

1989. In paralel filmul se preocupa de destinul unor personaje devenite, fara voia lor, victime ale evenimentelor istorice petrecute in ’89 la Constanta, Timisoara, Bucuresti. Revolutia si evenimentele legate de aceasta sunt doar pe planul al doilea. Povestea pe care o urmarim este a unui marinar modest, betiv si mitoman, care doreste sa se casatoreasca cu iubita lui, insarcinata in luna a noua.

Gindesc un film modern, facut cu ritm si agresivitate, sincer, sentimental, dur, dar frumos!

Mai cred ca nimeni nu este in masura ca mine, sa atace un astfel de subiect. Este intr-un fel si un fel de zguduire a constintelor si o datorie pe care o am fata de trei generatii: cea interbelica, cea comunista si cea care a facut revolutia din ’89. De cei de astazi sa se ocupe alti.

Ma voi adresa, ca de obicei, publicului larg, asa cum a fost intodeauna crezul meu. Chiar si filmele inspirate din istorie erau pentru mine o ocazie de a le “impana” cu rezonante atunci actuale. Pentru ca in realitate nu ar trebui sa existe filme istorice sau de actualitate, formule folosite in comunism, ci doar filme realizate la nivelul gindiri prezente.

Dovada sunt filmele mele, indiferent de gen, care dupa treizeci de ani sunt perfect valabile si pentru noile generatii. Acest lucru l-au hotarit tot spectatori. Luati cifrele si faceti comparatii.

Eu cred ca in arta nu putemi fi adeptii ezoterismului.

Semnat: Sergiu Nicolaescu.

Ambra Blu 16 Aug 2004 16:24

:lol:
what's this? an in-joke?

All times are GMT +2. The time now is 14:27.