![]() |
Eragon
Revin cu un subiect mai normal si in limitele decentei.
Cu toate acestea deja, adik inca din titlu, am inceput stramb, fiindca nu poti sa compari o carte nou aparuta cu HP sau LOTR; ar fi un sacrilegiu. Insa, daca pe parcurs se va dovedi ca o comparatie ar fi posibila, atunci iertati-mi exprimarea. Sau poate cine stie, cartea in cauza va fi intre cele doua, o combinatie. Dar aceasta ramane de vazut. Nu stiu cati dintre voi au auzit de noul bestseller (de peste Ocean) numit "Eragon", scris de Christopher Paolini. Este vorba de un nou fantasy, primul volum dintr-o trilogie al carui nume este "The Inheritance". Are cam 500 de pagini, adik cat primele doua HP la un loc. Ar mai fi de zis ca scriitorul are 19 ani si a inceput lucrul la 14-15. Credeti ca poate lucrul acesta (tineretea in varsta inseamna tinerete si in idei?) va aduce o noua viziune? Poate un baiat de varsta lui sa conceapa ceva superb? (despre observatia aceasta spun eu ca nu ramane decat sa asteptam si sa vedem; pana n-ai cartea in mana nu poti zice nimic). Pentru mai multe detalii cautati pe google (veti gasi multe chestii interesante), daca nu cumva voi incerca chiar eu sa aduc cate o mostra din ceva articole si caracterizari publicate pe margine acestui nou roman. Va rog sa postati aici parerile voastre. Am deschis subiectul fiindca am vazut ca multor forumisti le plac fantasy-urile, eu fiind unul dintre ei. V-as ruga sa impartasiti si opinia voastra, si anume daca se va face film dupa aceasta noua carte (e greu de crezut ca Hollywood-ul o sa scape printre degete o noua sansa de a face bani). Sau aceasta rugaminte din urma o puteti uita, fiindca nu puteti sa va dati cu parerea despre ceva ce nu ati citit inca. |
Re: Eragon-viitorul Harry Potter sau viitorul Lord of the Ri
Originally Posted by Freaak:
mai stii...........daca nu acuma ,poate mai tarziu Doar shi Tolkien a fost marcat de copilaria sa ,Shire-ul fiind semanat cu locurile in care a crescut dupa ce s-a mutat in Anglia,shi uite ce a reuashit sa faca;adevarat mai tarziu dar totushi ...cati reushesc sa conceapa o noua lume,etc Dar sa nu incep eu sa-l compar pe Tolkien cu altii.............ce a facut el--greu sa egalezi Chestia asta cu idei noi.......doar daca baiatul asta despre care zici este cat de cat original(parerea mea) |
E posibil sa fie o combinatzie intre cele 2. Ar fii jalnic insa sa amesteci LOTR cu HP. Frodo devine ceva gen Potter shi i-a lectzii de magie de la Gandalf ca sa lupte impotriva railor Nazguli, intruitzi de Regele Vrajitor, intre ale magiei shi dupa un inamic mai rau gen Sauron...impreuna cu prietenii sai...etc...bla-bla-bla...yadda-yadda...Sau poate ma inshel shi iese ceva k lumea...
|
inca nu as putea sa apreciez opera lui christopher....ma intai sa citesc cartea (sau mai stiti...poate vad filmul....)
|
Interesant. N-am auzit de acest nou roman.
Ai idee a cumparat cineva de la noi drepturile pentru Romania? Avem si noi sansa sa-l citim? |
:x :x :x 'Goddamn mongolians!' O sa fie un kkt....presimt...nici n-am de gind sa incerc sa aflu mai multe...deja a devenit un fel de moda sa tot refaci traseul lui Tolkien...si toate incercarile(SLAVA DOMNULUI!) au esuat...
|
Si eu imi declar interesul in aceasta chestiune...
|
Originally Posted by raptor:
http://ancanar.com/img/main/about_postcard.jpg - imi place k actori nu sunt big f@cking movie-stars :) |
Ma bucur ca v-am stransit interesul. In primul rand as vrea sa-i comunic lui Emanuel ca nu stiu exact daca cineva din Romania a cumparat inca drepturile de autor, insa am vazut ca in majoritatea tarilor in care a aparut romanul, drepturile sunt detinute de Egmont. Asa ca, cel mai probabil, si la noi va aparea (dar mult mai tarziu, cum ne este felul) sub editura cu pricina.
Vreau sa-i multumesc lui Gaandalf pentru pontul "Ancanar". Cred eu ca pt filmul acesta ar tebui deschis un topic special, fiindca am citit (sau mi s-o fi parut mie ca scrie asa) ca filmul este realizat de fanii Tolkien (inceput in '99 cu un buget de doar 20,000$ si altele). Suna interesant intr-adevar, sa vedem cum o sa iasa. |
Despre Ancanar am citit si eu pe site la ei ca este un film facut de fanii Tolkien pentru fanii Tolkien... insa pana acum nu auzisem nici de Ancanar nici de "Eragon"...
|
Bey sa vedetzi ca pana la urma in termin shi eu "povestea" shi o public shi eu shi atunci sa vedetzi nervi... :P
|
Primim bilete gratuite la premiera filmului care o sa se faca dupa ea? :happy:
|
Pai cred ca o sa va reincarnatzi de n ori pana cand o sa se faca film dupa ce scriu eu...But thx...sounds more then a dream... |
Eu parca vad ca nu va fi cine stie ce chiar din titlu............Eragon
a liitle bit of Aragorn don't u think so?? There goes the originality :P .but who knows |
Originally Posted by Demona:
|
Originally Posted by Gaandalf:
Sau si mai grav: O sa dai cu trelfa apostrofu si virgula duap toti prin storyul asta?! :P ;) |
Asha, asha...ca pana la urma o sa scriu "The Quest - The Great journey for the fiding of the the lost soul..." (asta fiind undercover story la "my life)...acolo chiar ca incapetzi totzi...elfi, hobbitzi, leprachuns, dragons, men...etc...dar la aia se mai ashteapta...e in lucru, dar mai sunt 2 inainte de ea....
|
:)
|
|
rapty s-a bolonzit! :huh: |
Esti off-topic |
:P Ce sa-i fac?cu o mina zic hai romania cu una zic hai irlanda... :)
|
Originally Posted by Demona:
:lol: waaaay...make waaaaay for meeeeee.....I'm meling!I'm melting...what a world!!!! |
Revin cu ceva vesti noi. Cartea se poate comanda prin Books Unlimited si costa cam 35 de dolari (cu taxele de transport si vamale incluse). Trebuie platit un avans de 20% inainte, iar livrarea se face in 6 saptamani (pare mult, insa daca stati cu mainile in san n-o s-o aveti deloc). Daca exista persoane interesate o sa postez si un mail sau o adresa de net, ca sa luati legatura.
|
stii ceva daca se va face un film?, ca sa egaleze lotr si hp
sincer as mai vrea un film gen lotr |
Originally Posted by Ionutz55:
|
Din cate stiu nu este in proiect nici un film, iar cartea este aparuta recent, in iulie 2003. Pana o sa ajunga la noi o sa mai ia un an doi, asa ca mai bine iei cartea decat sa astepti degeaba.
Filmul despre care vorbea LadyEowyn se numeste Ancanar, daca nu ma insel. |
Nu stiu despre voi,dar daca se vor mai face filme gen lotr sau hp(cu exceptia celui mentionat mai sus),eu nu cred ca m-ashi uita cu acelshi interes ca la lord(de ex)
|
chiar as vrea sa mai fie unul in gen lotr, pt ca mam plictisit de filmele proaste care apar unul dupa altul
|
Originally Posted by Freaak:
|
Originally Posted by Ionutz55:
pana peste cap......dar sa nu nceapa cu din astea ,dar oricum o poveste ca cea din lord cu greu........ if u get my drift ;) |
gandy zice ca a citit si ca o sa aibe locurile aceleashi denumiri. Middle-Earth & stuff. asta e rau de tot :x
Daca strica Rivendell sau Lothlorien :x :(( |
Lume, lume, Eragon ajunge in sfarsit, si dupa o perioada relativ scurta de timp, si in Romania; la toamna, sub egida editurii RAO, cel tarziu la targul Gaudeamus. Iata cum suna o bucatica din mail-ul de raspuns pe care l-am primit:
"Asa ca stati linistit: cartea o sa apara in toamna, o s-o gasiti cu siguranta la Gaudeamus, atit contractul extern, cit si cel intern fiind semnate de destul de multa vreme. (Probabil ca o sa va bucurati sa aflati ca acea coperta care v-a placut atit de mult a fost premiata anul trecut de asociatia editorilor americani, care au considerat-o cea mai frumoasa coperta a unei carti pentru copii/adolescenti.)" Bine ca au premiat-o in State. Eu unul vreau s-o vad si pe editia romanesca. |
Eragon a aparut si in Romania!
...la RAO, insa, nu la Egmont. Costa 379.000 lei, poate fi cmd on-line pe www.raobooks.com
|
wow! :lol:
|
Bine ca s-a gandit cineva sa resusciteze acest subiect!
Cine citeste / cine a citit Eragon, asteptam pareri. Eu am parcurs deocamdata doar 130 de pagini din 544, asa ca mai am ceva. Oricum inceputul e promitator (si stiu ca aici o sa supar pe multi) dar mi se pare mai interesant decat LOTR! (Nu dati cu pietre-n mine!) |
shi in ce limba gasesc cartea? este romana shi engleza,sau numai una?!
|
Romana, evident
...in genere cartile editate in romania apar in limba romana. so, daca o vrei in limba romana, o iei de pe www.rao.ro sau din orice librarie serioasa din rom, daca o vrei pe aia americana, mergi la un importator de carte cum e books unlimited sau libraria noi si ti-o iei in engleza. editiile bilingve cred ca sunt costisitoare si cu un public miiiiiiiiiiiiiiiiiic de tot!
|
|
Se ecranizeaza si asta. Incep filmarile prin vara/toamna in Ungaria..cica au gasit acolo peisaje foarte potrivite pt un fantasy... :shock: imi scapa ceva...frumusetea peisajului plat maghiar posibil...cea mai recomandata pt un film cu si despre dragoni :hmm: Anyway, bugetul in jur de 100 milioane $, inca nu se vehiculau actori in ultimele zile, dar se pare ca va fi in genul Dragon Heart 1si 2 sau George and the Dragon-adik ca la capitolul special effects aproape de zero. Pacat, cartea ar fi meritat putin mai mult
|
Originally Posted by emanuel:
Adevarul e ca LOTR se pierd la inceput in detalii de Hobbitul ( care nu sunt necesare pt deja am citit cartea ) , si are o actiune destul de complexa cu prea multe personaje , iar JRR se cam departeaza pe unele portiuni povestind despre personaje un pic cam mult ... Nu pot sa zic ca Eragon e mai bun sau nu ca nu am citit inca , o am in casa sper sa ma apuc curand de ea . |
N-am mai revenit cu detalii. Am terminat de mult romanul si mi-a placut la nebunie!
Astept acum filmul si cel de-al doilea volum numit Eldest. Sunt curios ce actor va fi ales pentru a-l interpreta pe Eragon. |
Daca zici ca e dragut atunci ma apuc si eu de citit
|
Originally Posted by emanuel:
se face film sigur ? |
Eu am cartea in romana ... a aparut cred din mai , cel putin eu atunci am cumparat-o
|
Originally Posted by Felix:
|
|
|
Dar nu s-au grabit de loc cu filmul ... vad ca nici distributia nu o au ( dar ce ma mir ... Razboiul Lumilor care sta pe pagina de start de vreo ceva zile a fost filmata in 12 saptamani )
|
Si pentru ca subiectul o luase putin razna, am decis sa fac putina curatenie aici.
De curand am primit un mesaj de la Freeak in legatura cu Eragon. O parere foarte pertinenta asupra romanului, si il rog sa o posteze si pe forum, pentru a o putea vedea si discuta cu toti cei interesati de acest roman. |
All times are GMT +2. The time now is 05:10. |