![]() |
Anti-Matrix
Ma slobod in jocu asta pe calculator cu pretentii de film!
|
Re: Anti-Matrix
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Sa zici mersi ca iti facem educatie ciematografica pe gratis!
|
Originally Posted by Leonard Pyron:
|
Originally Posted by TLD:
Frate: sfat! Impusca-te "cu pistolu' de playstation"! PS: Si ai si un nick foarte prost. |
P.S: Iti dai seama ca incepe sa ma doara cotul?... :roll: |
Originally Posted by TLD:
Iti dai seama ca incepe sa ma doara penisul? |
Vezi un medic! Ca o fi ceva grav! Poate opereaza si in alte parti! ;) Hai ca o lasam cu joaca pe maine! Voi jucativa aici ca va citesc posturile! P.S: ASTEPTAM REVISTA CINEMAGIA! ;) |
Si, tine minte, matritza e un film de duzina.
|
true, true ambra blu
|
Am intrat shi pe alte forum-uri din afara in care parerile despre trilogia asta sunt impartzite ...se zice shi de BINE da' se zice shi de RAU sincer sa fiu nu am auzit pe nimeni sa faca filmul de duzina. Io' nu cred ca este de duzina - chiar DELOC!
Din moment ce s-a mobilizat jumatate de glob sa vada filmul asta nu cred k shtiti ce inseamna ca un film sa fie considert de "duzina". Poate sa fie el copiat shi rascopiat shi sa nu fie original ... dar din moment ce au fost spectatorii cu milioanele ... nu-s de acord! Filme de duzina: Craddle 2 the grave, Half Past Dead, seria Scream shi I know what u did last winter ... shi lista nu se opreshte aicea - pot continua cu zeci de titluri de filme .... |
Originally Posted by Gaandalf:
Lasa, ca s-a mai mobilizat ea juma de glob si la vreo doua razboiae mondiale cu succes de BO, asa ca nu ma incred deloc in spiritu' gregar. Judecatile de valoare potrivit principiului majority rules sint, din punctul meu de vedere, nule. Cel care semneaza cu nick-ul de Mala Portugal a oferit citeva argumente valide pentru care Matrix scirtie la capitolul, sa zicem, susbanta. As putea sa mai adaug si eu alte elemente care il fac sa fie un film prost, dar mi-e lene. Mi-am dat cu parerea despre Matrix 2 deja pe vreo 2 pagini, dar m-a "pierdut" emanuel. Subiect de banda desenata, lipsit de consistenta. |
sunt de acord cu tine... chestia asta o observ la televizor pe canalele de muzica cel mai mult. Apare un prost sau o proasta shi cum primeste nishte laude imediat devine cel mai tare shi mai la moda cantaretz... sau cantareatza! ce de kkt! principiul majority rules - e regasit shi in Fight Club - knd face misto Pitt de societatea americana ca este atat de patetica shi este ushor manipulata de filme shi SitCom's k totzi o sa ajunga star-uri shi o sa fie plini de bani ... "mob mentality". |
Eu nu consider filmul matrix de duzina...
Mie chiar mi-au placut primele doua... Dar nu sunt un fan al matrixului...dar nici anti matrix nu ma pot declara... Oricum..Sunt doar ANTI MATRIX 3 :D |
Originally Posted by aditza2004:
|
O porcarie mai mare ca seria Matrix nu am vazut in viata mea. Si nici macar nu m-am deranjat sa dau banii pe el la cinematograf. Am vazut primele 2 la calculator si al treilea inca astept sa apara sa vad ce alte porcarii mai are si asta de dat.
|
E bine ca l-ai vazut si asa... Sau putem sa o luam altfel: mai bine ca nu s-au obosit aia din cinemauri sa stranga, la finalul filmului, dupa tine! ;)
|
|
Originally Posted by Mala Portugal:
Mala, roz-bonbonul sincer cu care ai scris CEA ne-a convins definitiv. Oricum, trebuie sa-L intelegi si pe ambra care a ramas cu s(e)chele si sudori pe el de pe vremea in care multzi forumishti credeau ca este o femee de moravuri grele. ---------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Cel mai convingator ar fi sa prezinti o poza care sa indice lipsa catargului.
|
Originally Posted by crydead:
Heheheee, deats tru. Dar pe mine rozu cu care mala portugal a scris am face sa cred ca e gay. PS: Crydeadaa, ai vazut linkul ala trimis pe ym? Mie nu imi merge ym! |
mie 'matrix' mi s-a parut de departe cel mai bun sf modern. primul, adica! dar eu i-am dat o sansa, spre deosebire de alti fani, si partii a doua, o semi-dezamagire. 'revolutions' a fost mai bunicel.
spunea cineva ca subiectul lui 'matrix' este de benzi desenate! dar come on! 'matrix' ESTE o combinatie de benzi desenate (japoneze), alice in tara minunilor, western, john woo... sf-ul imi permite sa evadez total din real. de aceea imi place atat de mult sf-ul. de aceea admir atat de mult 'matrix'. |
nu compara manga-urile si anime-urile cu Matrixul..asa ceva nu se face. Manga-urile si Anime-urile sunt mult superioare Matrixului (vorbim de cele SF, ok? :D) si aici intervine extraordinarul Ghost In The Shell care este muuuuuuuuuuuult superior Matrix-ului si altor filme de gen.
|
Originally Posted by Ping:
|
nightwane, eu NU COMPARAM 'matrix' cu desenele animate ('anime-urile'). ci doar ziceam ca este o combinatie de... si citeste mai sus. atata tot.
p.s.: inca n-am avut timp sa-ti vad thread-ul la david lynch. mai vad eu! |
Originally Posted by notorious:
tot este un injuriu la adresa anime-urilor (si observi ca nu am zis desene animate ok?)... |
Originally Posted by Nightwane:
dar ce parere avetzi despre Animatrix ? V-a placut vreo parte sau nu ? Mie mi s-au parut destul de interesante shi realizate Excelent. Mai ales ... the Finla Fight Of The Osiris shi partea cu atletul shi cel cu "Alegerea!" Se aude shi ceva despre Animatrix 2 ... dar mai incolo ... ce parere avetzi ? |
mie mi s-a parut mediocru. dar a avut si momentele lui bune (mai ales partea aia cu copii aia, cu pisica etc.) dar a avut momente in care m-a enervat (partea cu negrul ala...care era in scaunul cu rotile or something)
|
Ce te enerva,Nightwane?Negrul sau scaunu' cu rotile?
|
mai mult negru' :D m-a enervat designul in primul rand
|
Un pic cam prea 'americanista' treaba...Superbe mi s-au parut cel cu trenul-ala da!rulez big-time si o multime de faze din ascensiunea robotilor.Mie animatrixul mi s-a parut,per total,mai bun decat Matrixul in sine...
|
mai intai, l-as ruga pe nightwane sa ma elucideze ce anume sunt 'anime'-urile spre deosebire de desene animate. s-ar putea sa banuiesc ceva, dar vreau sa fiu sigur.
eu n-am vazut de la 'animatrix' (care a avut o animatie care m-a dat pe spate) decat 'ultimul zbor al lui osiris' la inceputul lui 'final destination 2'. cu toate ca luand in calcul animatia, e excelent, nu pot compara nici in gluma 'animatrix'-ul cu 'matrix'. care-i chichita? sa vezi oameni facuti pe calculator atat de bine incat ai zice ca sunt in carne si oase? la ce scop demonstratia? o sa ne apucam de-acum sa-l facem pe terinatorul schwarzie pe calculator? poate pe de niro ( donald sutherland deja a fost 'clonat' in asa-zisele 'anime'-uri)? cam ca in 'final fantasy' - dovada ca vocea lui sutherland nu va inlocui niciodata ACTORUL sutherland. la filme de animatie (desene animate, animatie 3D) vrei sa vezi intocmai cu totul altceva! vreau sa vad figuri care sa ma inspaimante sau care sa-mi starneasca rasul, vreau sa-i vad fata adorabila a vagabontului si cea timida a 'doamnei'. asta vreau. 'matrix' este FILMUL. incomparabil cu orice copie a sa pe calculator. |
Originally Posted by notorious:
deci sunt 9 viziuni diferite asupra acestui fenomen Matrix shi toate stilurile de desene sunt diferite... dar e plin de simboluri shi de metafore shi e realizat super fiecare dintre ele. sa nu te ashteptzi k toate sa fie genul lu' Final Flight Of The Osiris - k nu sunt - ala khiar m-a lasat masca :o dar shi restul sunt adevarate... mai ales povestea cum s-a ajuns sa se faca Matricea shi razboiul - in 2 partzi ... ai rabdare sa le vezi pe toate la rand... dk vrei tzi le trimit io ... k sunt toate 9 pe un singur cdu' :D |
Matrix e un film uimitor celor care nu l-au inteles le recomand sa citeasca Platon,legendele grecesti ,Baudrillard si daca se poate Borges.Dupa asta mai uitatzi-va inca o data ..poate va schimbatzi parerea.Acest film poate fi vazut pe doua planuri :ca un simplu film de actiune/sf sau ca o parabola filosofica ,ca un puzzle uimitor de bine realizat.Totul depinde de spectator!
|
Nu vrei sa ne explici tu cum e cu parabola?
------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Danico, ai uitat de Kirkegaard...
|
plus niste Zdreanta, Arici-Pogonici si soimii Patriei...
|
Originally Posted by Danica:
|
[quote]
Quote:
...hmm ..nu cred ..mai tii minte pestera lui Platon?in care oamenii ,care stau cu spatele la foc urmaresc umbrele facute pe peretii pesterii shi cred ca aceasta este singura realitate..e bine cu ce seamana asta?iar "welcome to the desert of the real" e din Baudrillard |
[quote]
Quote:
...hmm ..nu cred ..mai tii minte pestera lui Platon?in care oamenii ,care stau cu spatele la foc urmaresc umbrele facute pe peretii pesterii shi cred ca aceasta este singura realitate..e bine cu ce seamana asta?iar "welcome to the desert of the real" e din Baudrillard |
|
??? eu vorbeam de altceva .mai citeshte inca o data textul
|
|
D c ?ai probleme cu, cuv.prea lungi?citeste-l tu cu atentie shi apoi mai incearca sa-mi raspunzi inca o data !poate de data asta itzi reusheshte!
|
|
well in "Republica",partea a 4-a este expusa imaginea unei pesteri in care traiesc oameni. Acestia au crescut si s-au dezvoltat acolo, doar la lumina flacarilor focului. Ei intrezareau aievea o lumina, dar nici unul din ei nu avea curajul si puterea sa mearga spre lumina aceea; era gura pesterii, iesirea din pestera. Cel mic, care era in crestere, se gandea cum era afara, dar refuza sa se mai gandeasca la aceasta, deoarece spuneau cei mari:
" …iar daca l-ar sili sa priveasca spre lumina insasi, nu crezi ca l-ar durea ochii si ca ar da fuga indarat, intorcandu-se spre acele locuri pe care poate sa le vada si le-ar socoti pe acestea, in fapt, mai sigure decat cele aratate?" Alegerea, in cele din urma era de a ramane in pestera.Vezi legatura cu Matrix ?Lumea artificiala ,poate mediocra a matrixului poate fi combatuta prin cunoashtere ,prin pilula rosie ( explicatia mea vad ca a fost mare prilej de amuzament pt tine).iar de pestera lui Platon a auzit toata lumea ,este chiar prima lectie din manualul de filosofie .deci gandeshte-te cine "deverseaza aberatii filosofarde".Iar cu desertul realitatii ,am vrut sa spun ca cateva replici din M1 sunt din cartea lui Baudrillard "Simulacra and Simulation " http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...60164?v=glance ...shi cu un link . Deci am vrut ca subliniez ca Matrix este mai mult decat un film de actiune .trebuie doar sa te uiti mai atent.ai inteles ce era cu pestera misterioasa? |
shi inca ceva..tii minte chestia aia cu socrate .. "eu shtiu ca nu shtiu nimic?
"daca da ...revizuieshte-tzi atitudinea! |
Si hai sa ne lamurim si cu Platon si "Res publica/lucrurile publice": daca observi nu este vb de artificial ca spatiu, ci de teama ca actiune. Aici intervine simbolul copilului care prin prisma inocentei nu contureaza sentimentul de teama. Sunt doua lumi,una cunoscuta, cealalta e vaga. Si Platon, aici, face atingere la functiile de sinteza ale psihicului(constiinta in primul rand). N-ai ales citatul potrivit pt cele conative si cognitive. Deci, sunt milioane de citate care se pot suprapune ideilor din Matrix. nu asta e relevant, ci ca acest film face confuzii de simboluri. Si inainte sa vii sa perorezi citate din manualul de filosofie invata mai intai sa gandesti un text filosofic. |
vad ca ti-ai amintit de "pestera misteriosa"shi inca ceva un mic citat din ..marx" Esti acelasi gen de personalitatye ca si Denica. Gasiti texte si apoi le inglobati in unitati personale ca fiind proprii definitii. "
Wow ,shi eu care credeam ca asta e forum ...nu cabinet de consultatii psihologice . ce e rau daca citeshti cartea ?mai afli de o pestera misteriosa ceva! :wink: iar daca cu adevarat ai vazut toate filmele Matrix shi ai citit shi acel volum din Republica ...e imposibil sa nu vezi legatura.Toata lumea a vazut-o.shi de chestia cu Socrate nu te-ai prins?pacat!cam atat ..imi pare rau dar n-am timp sa-ti explic legatura acum..de fapt in ceea ce ma priveshte discutia asta s-a terminat .[/quote] |
Indraznesc sa intru intre marx si Danica... Va rog, lasati teoria pesterii la o parte! Incercati alt film (marx stie care), dar nu "Matrix"! E prea mult pentru "Matrix"!
|
All times are GMT +2. The time now is 19:57. |