![]() |
cel mai sfasietor soundtrack
Topic alternativ
o tema muzicala impresionanta.... eu votez pt 'in the mood for love', cu astor piazzola si nat king cole sau 'dancer in the dark' "you just did what you have to do..." any other sugestions? |
Gladiator la sfarshit... numai muzica m-a facut sa plang, jur!
|
Requiem for a Dream.
|
Sunt o groaza de filme cu coloane sonore exceptionale ! Subscriu la Gladiatorul ! Lord of the Rings....muzica se potriveste perfect cu peisaje, stari, personaje ! Mi-au mai placut coloanele sonore de la "Cruel Intentions" si "Sweet November" !
|
Gangs of New York.
si tema de la 25th hour mi-a placut. |
la intamplare... bladerunner (vangelis), fallen angels (tot al lui wong kar wai, laurie anderson si remixuri chinezesti dupa massive attack :)), trainspotting, amelie (tot urma sa fie mentionat pana la urma), rocky horror picture show :P, man with a movie camera (coloana sonora facuta recent de cinematic orchestra)... sunt mult prea multe... plus "clasicii" angelo badalamenti, ennio morricone, danny elfman, un philip glass prin seria -qatsi, michael nyman (prin greenawayuri si chiar gattaca) etc
|
"Schindler's List" - John Williams este cel mai bun (parerea mea) compozitor de muzica de film contemporan. Adevarul a ca a avut mai mereu pe un alt individ langa el care a regizat filmele la care a scris muzica: Steven Spielberg. Sper sa mai traiasca ca sa mai aud si alte capodopere cat de curand. Pacat ca l-am "descoperit" numai acum 7 ani.
|
Angelo Badalamenti va spune ceva? Sfashietor de-a dreptul...numai cand ma gandesc la muzica din Twin Peaks sau Blue Velvet sau Mulholland Drive sau...wow! extraordinar! Nici Hans Zimmer nu-i de aruncat totushi :)
|
Hmm... Iara am ajuns sa vorbim despre soundtrack si sa o confundam cu coloana sonora originala/tema? Of, of, of... ricutza are dreptate, pana la urma, mai uitati-va si pe la subiectele mai vechi!
Of, of, of... P.S.: "Sfasietor" suna bine, totusi... Nominalizez si eu pe John Williams. |
Originally Posted by MinRep:
Incep sa cred MinRep k ashtia intra doar la Film In General .. shi restul pauza ... ALOOOOOOOO! uitatzi-ve k topicul asta mai exista ... Lord of the Rings cum spunea mai sus Persephone ... e rupere ... io knd am auzit prima oara Gollum's Song am plans - nu mai zic de melodiile ppe kre le putem gasi in ambele albume ... shi a 3-lea o sa fie shi ala rupere ... matrixu' are o coloana sonora super adevarata ... genul de muzica de club ... kre itzi da o pofta de club shi muzica tareeeee! Pulp Fiction am fakut rost de ele akum ceva vreme shi este super adevarat ..... |
Muzica lui Preisner din "Blue" a lui Kieslowski.
|
dupa parerea mea, cele mai misto sountrackuri(si nu neaparat cele mai "sfasietoare") sunt cele de la Cradle 2 the Grave si Training Day.....poate ca sunt si pe placul meu,dar sa ii auzi pe eminem, dre sau nelly....ce iti poti dori mai mult.
Dar daca topicul tot se numeste "cele mai sfasietoare.." din punctul asta de vedere mi-a placut la nebunie soundtracku de la "Crimson Tide"(ala cu Denzel Washington, Gene Hackman....)...eu caut melodiile alea de vre-un an, si tot nu reusesc sa le gasesc :(( |
Howard Shore in LOTR shi Klaus Badelt-asta in Mashina Timpului-filmul pute in ultimul hal dar muzica merita.Si Reqviem for a dream,shi Braveheart shi Ultimul Mohican,shi Conquest Of Paradise.As zice si Jerry Goldsmith in '12 razboinici shi uite-l shi pe Banderas',dar acolo sfasietor nu prea merge.
|
Sound track-ul "Queen of the Damned". "Forsaken" face ravagii mai ales ca e un cantec compus de Jonathan Davis. Sau, cum zice Persephone shi Gaandalf, sound track-ul "Lord of the Rings". Melodii ca "Aniron" sau "Gollum's Song", imposibil sa te fii lasat indiferent...sau "Counting Crows - Color Blind" sound track-ul "Cruel Intentions", sunt multe, multe , multe..."Tomb Raider-Delerium - Terra Firma", sound track-urile "Matrix"...
|
Mai da nimeni nu mentzioneaza nimik despre Gladiator ... oare sa nu fie nici un simpatizant pe la noi pe aicea kre sa-i placa muzica ?
|
Sfasietor nu stiu dak e, dar merge la suflet. Anume (hai stiu ca styiti!) .............
e vb de soundtrackurile matrix. Gasesti o multitudine de piese. Si dak tot veni vb de gladiatorul m-a impresionat melodia de pe finalul filmului (dak nu ma insel...), s-ar putea sa fi fost pe credits... In rest nimi care sa-mi vina in minte. Poate ceva puternic, gen 2F2F... |
Originally Posted by Lady_Skar:
"Sunt o groaza de filme cu coloane sonore exceptionale ! Subscriu la Gladiatorul" Cum sa nu amintim mai Gaandalf de "Gladiator"....aia e o coloana sonora care nu se uita ! |
Originally Posted by Persephone:
Nici o problema Persephone ... knd voi primi Gladiator soundtrack vei fii atenta la telefon k sa-l auzi k de la mine nu vei primi nimik ... :evil: |
Asa mai Gaandalf ! Fii rau....Eu iti atrag atentia in cel mai frumos mod posibil, iar tu te ataci ! Of of of.... :-?
|
muzica din serialul Friends mi se pare de-a dreptul sfasietoare. pacat ca e doar generic. Este aproape la fel de buna ca si coloana sonora din matrix :P
|
Originally Posted by regedit:
Opaaa un simpatizant la capitolul FRIENDS ... i-auzi Persephone ... regedit itzi place Friends ? No0i avem toate sezoanele la Friends ... mai putzin sezonul 10 da' e pe vine shi ala ... :o |
Hmmm...sa fie de-al nostru ??? We must be certain.... 8) We can't let no one in before he passes THE TEST !!! It will be a rough one....if he wants to join the club of the "Friends-o-Maniacs"! :wink:
|
Nu inteleg ce e asa sfisietor cu muzichia Friends-ilor. Un sitcom prelungit artificial, cu mici accente de drama la final ...iar soundtrack-ul de comedie, of course. Ca sa fiu in topic totusi, recomand soundtrackul celui de-al 4-lea film al lui Tarantino, Kill Bill. Parerea mea, hai noroace!
|
nici eu nu-mi dau seama ce o fi asa interesant la muzica de la "tovarsi"..in fine....fiecare cu-ale lui...eu am revazut zilele astea "Meet Joe Black"..daca nici filmul asta nu are muzica super, atunci nu mai am ce zice...hai zbye!
|
nelamurire
topicul suna asa: cel mai sfasietor soundtrack
ce e sfasietor la matrix, de exemplu?. ati uitat topicul sau ce? eu votez pt requiem for a dream. |
Angelo Badalamenti, Hans Zimmer....Danny Elfman...si or mai fi...
|
Re: nelamurire
Originally Posted by alexedi:
Sfasietor poate insemna si care merge la inima...
E o muzica antrenanta, care se potriveste perfect cu atmosfera sobra a filmului. Si ai uitat de opinia fiecarui, mai lotr boy? |
Re: nelamurire
|
Ei eu ascult is acuma, ingeri furiosi! Si soundtrackul e aparut de prin mai... :roll:
|
Si piesele lui Aimee Mann din coloana sonora de la "Magnolia" m-au facut sa ma simt de parca as fi avut un milion (fix) de furnicute pe sub piele.
|
cand ma gandesc la soundtrack, ma gandesc in primul rand la greenaway si la nyman, dar sfasietor nu este cuvantul potrivit! Acolo, muzica e un personaj, iar cadrele picturale greenaway-ene par lipsite de o coerenta impecabila fara muzica.
desigur, ma gandesc la kusturica si la brecovic, iarasi o combinatie, zic eu, fericita... soudtrack-ul titanicului, la a treia vizionare ajunge sa ti se para penibil, ca o muzica de fond, telenovelistica. de ce nu trainspoting, totusi? De ce nu bjork si sa nu uitam faptul ca in dancing with the dark ea a vrut sa fie numai compozitoare, ci nu si actrita? Meritul lui von Trier ca a convins-o... |
Originally Posted by inda:
Bregovic shi cu kusturica au lucrat shi au scos cel mai tare soundtrack la Arizona Dream ... am akasa shi filmul pe Dvd .. este plin de simboluri ... de fikre data il urmaresc cu dictionarul de simboluri in mana ... iar muzica rupe in 2 ... Bregovic Rulzzzzzz! Clificativul meu : (*) (*) (*) (*) (*) |
Cu tot respectul coloana sonora de la Frida ....
cine nu a vazut filmul sa-l vada ( s-ar putea sa moara mai devreme si sa piarda asa film)..... cine nu a ascultat muzica s-o asculte.... merita .. merita... |
iti sfasie creierii: PI :x
|
yo, gandalf, lasa draga dictionarul de simboluri...pai daca la arizona dream folosesti dictionarul, ce te faci la tarkovski? enciclopaedia britannica ar fi o solutie... nu uita ce a spus marele tarkovski, bucura-te de imagini, lasa-te cuprins de atmosfera, forget the metaphors... e pacat sa stai cramponat cu cartea-n maini...si, by the way, ca tot te vad pasionat de LOTR, ce simboluri 'destepte' ai mai gasit pe acolo?
|
Blade Runner,Spirited Away,Requiem for a dream,Natural Born Killers ...
|
Originally Posted by keyzer soze:
da ma asta e ... ma uit la film cu dictzionarul ptr k totdeauna imi place sa aflu chestii noi .. shi probleme sau ce ? iar la LOTR priomit k itzi voi da private message k sa intrii pe forum sa citeshti k e foarte mult de scris akolo ... "we're going deeper undergroound"... ne "auzim" nici o problema .... Keyzer ... :o |
Originally Posted by Gaandalf:
pentru serialul friends .... ma limitez la capitolul muzica de generic ... si cum nu a fost schimbata de-a lungul seriilor (din cate stiu eu) e OK atat cat am vizionat. sorry ...daca sunteti amatori va bag in clubul meu de BH90210 !!!! |
despre cuvinte
mosu cu surpriza, nu sunt de acord cu 'sfasietor' in acceptiunea ta. 'sfasietor' inseamna nu sa te unga pe suflet, ci sa ti-l rupa in bucati. Ori oi fi eu si dexul prea optimisti. Daca e potrivita cu atmosfera filmului (aici recunosc ca tehnopartiul cu neosex din matrix este cum nu se poate mai potrivit...) nu inseamna ca e sfasietoare. nu sunt 'lotr boy', am trecut de ceva timp de varsta corespunzatoare determinantului 'fan(atic)'. Asa ca pe mine nu ma sfasie muzica din friends,de exemplu, chiar daca e muzica destul de draguta.
|
asa, ca uitasem
TLD, adica- uitasem nick-ul :)
|
Requiem for a Dream ....cu siguranta "sfasietor"!
|
:)) :)) :))
:lol: :D :lol: da, si la propriu.
|
Re: despre cuvinte
Si dak tie nu ti se pare sfasietor nu poti discuta gusturile altuia. Muzica lui Rob Dungan (sau cum l-o chema...) mi se pare una care sa-ti mearga la inima. In fine subiectu tinde sa devieze in penibil, deci discutie inchisa (din punctul meu de vedere...) |
sfasietor
da'eu nu fac nimic pe gustul nimanui! ideea e sa intelegem ce inseamna adjectivul asta nenorocit. incearca sa te intrebi ce inseamna 'sfasietor' in afara contextului cinematografic. numai asa, ca vorbitor de limba romana :) (ba urate mai sunt emoticoanele astea, parca toate-s rautacioase)
|
primul meu mesaj o sa intre aici pentru ca un soundtrack mi-a cam schimbat viata : stapanul inelelor - cele 2 turnuri - un gen de muzica care m-a marcat pe viata, un gen de muzica asa cum n-am mai auzit pana acum si nu cred ca voi mai auzi decat in celelate 2 parti
am cautat pe net si am aflat ca exista si partea 1 - fratzia inelului si o sa apara si intoarcerea regelui - astea sunt niste filme pe care le-am vazut abea acum de curand dupa ce m-am lasat de muzica veche pe care o asultam, spre rusinea mea : manele si mi-am dat seama ca sunt alte chestii mai misto decat tot ceea ce reprezinta muzica gen manele ce am simtit cand am ascultat partea a2a a trilogie nu pot sa va explic si meritul il are sora mea :lol: cu care m-am certat in ziua respectiva ca nu vroiam sa ascult altceva decat manele. Pielea gaina si un sentiment interior de tristetze si fericire in acelashi timp, melodie dupa melodie o ambiantza de plans shi de ras am vazut si filmele si am ramas uimit si am reuit sa ascult un pic din partea 1 a coloanei sonore care este intoxicanta. Am cautat pe net si am aflat ca Howard Shore a compus muzica pentru filmele astea si am realizat ca este cel mai tare al tuturor timpurilor |
col. lotr
mie mi s-a parut putin cam bombastica pe alocuri si uneori prea TARE, frate! :D
|
mie nu mi s-a parut deloc tare ... ba chiar potrivita, nu perfecta ......
este super adevarata shi Devil ala ... il intzeleg ce simte k shi pe mine ma ia tremuratul la Evenstar shi la Amon hen, Lothlorien, breath Of Life, the Prophecy ... mai multe .... :o |
Uite ca nu ma asteptam ca "miracolul" pe care unii il numesc lotr, sa faca minunea de corecta caile ratacite ale diavolului manelist. Un pic de credit merita lotrul, de dragul upgrade-ului muzical. Acum, daca tot te-ai desprins de vechile apucaturi, devile, ce-ai zice sa-ti mai incordezi muschii cerebrali si sa urmaresti de ex. Amadeus (poate iti va place Mozart), sau alt ex. la oha, Pianistu', si dupa aia vei fi cel mai bengos din gasca cind asculti la maximum cu casu' pe umar niste bucati de Chopin? S-auzim numai de bine!
|
Originally Posted by gabrielu:
... taticule !!! ... aia cu casetofonu' pe umar era de cand erai matele tinerel. acu nu se mai poarta. |
the hours
si col de la the hours e f eficace.
|
All times are GMT +2. The time now is 01:10. |