![]() |
Critica criticii de film
Cine mai scrie bine despre film la ora asta? Care sunt cronicarii vostri preferati (romani si/sau straini)? Recomandari, sugestii, links, orice, astept cu aviditate.
Ricciotto |
Pot sa spun cine nu imi place deloc? That would be Mr. Ebert. Superficial pe alocuri, prost informat adeseori, transformat in vedeta si ridicat pe postament parca ar fi Kael reborn (fara mari proteste sau semne ca ar vrea sa renunte la cele 15 minutes of fame prea curand), pretentios fara motiv si snob fara a fi cool, he basically sucks.
Favorita mea e, desigur, Mrs. Betty Bowers and the Landover Baptist team. Salutari, Andrei |
si mie mi se pare overrated ebert. din pacate, a devenit un soi de piatra de hotar a criticii de cinema americane. eh.
unele dintre "cronicile" de la link-urile tale sunt to die for indeed :) dar parca mai egal in talentul sau ar fi the filthy critic - curat de referinta (lotr fans, don't even THINK of clicking there!) in ultima vreme m-a cam parasit rabdarea si m-am multumit blurb-urile expeditive de la "variety" - imi place stilul lor de cronicari sportivi/business execs - ocazional dind cite o tura pe la rottentomatoes.com, cind voiam amanunte. mai nou insa am citit citeva cronici romanesti care m-au siderat prin lipsa de profesionalism. erau de vreo trei sortimente: 1. cronici mondene ale vietilor din spatele camerei, juicy details gen cine s-a casatorit cu cine dupa filmari, cine cu cine se mai inrudeste, etc. (like i could possibly care???) - totul facut intr-un spirit de veche clica, oameni care se cunosc, se viziteaza si se plac de o viata, vorba aia, si cum sa vorbim filmul lui x de rau, il laudam fara sa fim prea specifici si incheiem apoteotic cu un indemn catre spectatori ca nu cumva sa il piarda; 2. foarte personale notatii doar prilejuite, asa, in treacat, de vizionarea filmului respectiv, un fel de vitrina a vietii interioare bogate a romancierului ratat care isi cistiga o piine scriind cronici de cinema -uneori dindu-ni-se chiar prilejul sa catch a glimpse intru activitatile zilnice ale acestuia, gen mers nu stiu unde, intilnit cu nu stiu cine, i am so cool si bagat in seama, am auzit ca m-a citit si cutare si a zis x, etc. - absolut patetic... 3. rezumate de film, ocazionale povestiri constiincioase vag punctate de cite un comentariu. pina la urma, cele mai oneste, daca mai bine nu se poate. andrei gorzo e deocamdata singurul palatabil, imhobowiksf*. trebuie sa mai fie si altii, nu? acu' pe bune... ricciotto * in my humble opinion, based on what i know so far |
Adica voi chiar cititi ce scrie Mr. Ebert? Acum un an, eu mai citeam, dar am inceput sa ma prind ca ceva nu e in regula cand Red Dragon a primit 4 stelute.
Oricum, la recomandarea lui Amyd, am vazut ce scrie si Betty Bowers & Co. si, intr-adevar, e extraordinara! Mai ales ca imbina tot felu' de glumite cu religia (ma rog...) si profesionalism. Dupa cateva minute, citatul meu favorit despre "8 Mile": In 8 Mile, Jesus (Eminem) has returned to warn Americans who bathe, but blithely go about sinning that Hell is a lot closer than they think Cat despre critica romaneasca, mai incercati prin "Romania Libera" ("They get lucky sometimes" - vorba lu' Will Smith in "Men in Black") sau "Dilema". In orice caz, mai mult prin ziare si reviste sub forma de ziar. In rest... Revista aia a CNC, "Cinema" e destul de ingaduitoare cu multe filme. |
Mie imi place Mr Cranky. http://www.mrcranky.com/index.html
|
Mergeti si pe o pagina romaneasca, cu un design saracacios:
www.filmcritic.ro Niste ATFisti isi dau cu parerea, fac lobby, etc. Mi-a placut ce zice acolo von Trier (ale carui filme nu imi plac, though): "Sa zicem ca cinematograful este un alfabet. Si ca eu caut o litera in plus." |
Andrei Gorzo este intr-adevar un critic excelent si in mod cert preferatul meu. L-am remarcat in revista Secolul 21 unde avea niste articole minore in comparatie cu cele scrise de Ada Rosetti, St. Aug. Doinas sau Alex Leo Serban, dar extrem de bine scrise( ca si cele din Dilema). Ultimul impreuna cu Mihai Chirilov intra foarte bine in categoria criticilor penibili...atunci cand am fost la lansarea cartii "7 scenarii" a lui Cristian Mungiu, Chrilov(sper sa nu-l confund) trebuia sa prezinte o parere avizata despre opera. in loc sa faca asta, a vorbit tot timpul despre un sms pe care i-l trimisese Mungiu si de nu stiu ce prieten pe care il regasise (eram oare la emisiunea Surprize Surprize si nu mi-am dat seama?) datorita acestei lansari...cand a fost atentionat mai in gluma mai in serios, ca divagase mult prea mult de la subiect, a recunoscut ca nu citise ce avea de comentat, dar ca era convins ca scenariile erau excelente! asa cum a remarcat si editorul lui Cristian Mungiu, reusise sa vorbeasca despre orice altceva, mai putin despre scenariile in sine...
Cat despre Alex.Leo Serban, de cand scrie cronici in revista Elle si s-a intalnit la Cannes cu Liza Minelli, a capatat o atitudine foarte snoaba si superficiala...ma si mir cum mai discuta cu muritorii de rand...probabil ca este un efort infiorator! |
do minor
Originally Posted by ricciotto:
:lol: :lol: :o :oops: :lol: :lol: :D :-? :cry: :o :roll: :lol: :D :lol: :D Unul dintre cele mai interesante topicuri de pana acum... criti'ca c'riticilor facuta de jumatati de oameni: 1. citate din ricciotto: "nu stiu cine e gorzo, dar oricum... there." (ricciotto - in MP, 16 ianuarie) "uit ca esti disciplinat ca roman, citesti "dilema" si cunosti nume de cronicari precum "andrei gorzo". (ricciotto - in MP, 22 ianuarie) 2. iar de amyd, am aflat, surse sigure, prostate pe forum, ca ii place sa si-o ia singur la vituperat 3. ricutza, pupice dulci, tu macar mai trebuie sa cresti... oricum ai gura prea mare pentru varsta ta... semnat: Alg |
How about a ban pentru criticul criticilor de critica? :lol:
Gluma, gluma, dar Cinemagia nu e tocmai coltul blocului. Salutari, 1/2 de Andrei |
ok, ok...am inteles mesajul...recunosc ca am fost un pic deplasata...sau poate mai mult...
eu sincer il adimir foarte mult pe Gorzo si ma enerveaza ca nu iese in fata...este chiar super-bun si nu multi stiu asta...probabil insa ca nu ar trebui sa apar atata o persoana pe care nu o cunosc si nici sa-i judec pe cei doi...la urma urmei, nu am acest drept si nici nu stiu cum m-as fi comportat in situatia lor! Aligator, esti dragut dar nu e cazul sa te impacientezi...eu cred ceea ce spun dar nu spun tot ceea ce cred...sunt foarte rare astfel de momente in care nu ma pot abtine de la anumite comentarii.... |
pfff :) aligator pastreaza mp-uri si le mai si citeaza :) asta da, merita ban. ok, daca ti s-a intimplat ceva oribil in viata privata si ai uitat de orice dimensiune a netichetei, poate vreodata vei fi iertat. dar nothing short of being lobotomized and completely broke in an unfriendly hospital could (somewhat) account for it.
da, onorat public, la data aceea habar nu aveam ca se gasea pe lumea asta un critic cu numele de "andrei gorzo". mare crima mare. prima oara am auzit numele cu pricina pomenit de aligator, dar nu a fost un motiv suficient sa si aprofundez problema. am retinut insa sonoritatea (rima cu gonzo). si abia acum citeva zile am citit o serie de cronici semnate de respectivul, in urma unui search google. si atunci am decis ca omul era ok (gorzo, nu alig...onzo). trebuia sa mentionez toate acestea? I THINK NOT! e x t r a o r d i n a r ! aligator stia de gorzo dinaintea mea? i can now go kill myself, this life ain't worth living. ricciotto wtf, chiar ca incepe sa semene a colt al blocului. |
... and in case you didn't notice, aligator: eu SOLICITAM nume de critici romani, in primul rind. critica romaneasca de film mi-a ramas necunoscuta, fara regrete, multi ani de zile. nu mi-a lipsit. dar chiar deloc. dar, mai nou, am citit citeva cronici ale unui film romanesc (nu aveam alte resurse, intelegi pina si tu de ce, nu?) si atunci am perceput o anumita lipsa de profesionalism in peisajul critic si m-am exprimat totusi, nu voiam sa cred ca lucrurile stau chiar asa de trist, putea fi vorba doar de ghinionul meu de a gasi surse demne de citit. deci voiam sa aflu si alte nume de critici romani care MERITA parcursi.
si nu, tot nu citesc nici "dilema", nici "academia catavencu", nici "secolul 20" (mai exista?), nimic. nu stiu nici cine este andrei gheorghe, la care facea referire intr-un reply cineva, imi scapa deci o gramada de bancuri. hai, cearta-ma ca nu tin legatura cu glia. trage-mi un perdaf. why not. singura legatura virtuala a mea cu romania ramine "cinemagia", believe it or not. ma intereseaza viitorul cinema-ului romanesc, atit. prezentul - heh, nici macar nu il pot evalua, prea rar am ocazia cite unei casete trimise, etc. dar of course, make my day, convinge-ma ca nici macar "cinemagia" nu mai e un safe haven from romanismul pur si dur de care nu imi este si nu imi va mai fi vreodata dor. sois 'baiat de cartier', citeaza pm-uri, jigneste fara motiv in stinga si in dreapta, fa pe desteptul, ya know it all so well, the works. ricciotto |
do major
1. Amyd: scuze, nu stiam ca Cinemagia e o biserica si ca nu am voie sa fluier in ea... scuze, nu am vrut sa iti distrug sentimentul sacrului sa te smulg din mysterium tremendum cu ironia mea de dinamovist din Stefan cel Mare (mda, de cartier)... dar eu am monopol pe pretiozitatea, snobismul, calofilia (yes, Ambra Blu, I love you, you were right) si toata gama de pozitiuni increzute de p'aici, iar din vocabular, pe vituperare... de ce? uite-asa, pentru ca e jocul meu si tu nu faci parte din el decat ca obiect...
oh, my little boy, he felt vilified with being delurked in his same feelings... P.S. internetul e prea democratic pentru ca un interzis aruncat pe grumazul meu sa aiba vreun efect, sweetheart; si apoi, eu unul am spus doar adevarul... 2. Ricciotto: problema nu e daca tu stiai sau nu stiai; problema nu e daca eu stiam sau nu stiam... problema e ca odata folosesti informatia minimalizant ("roman din clasa medie... citeste Dilema...etc, Gorzo, cine-o mai fi si ala) si dup'aia saruti unde ai scuipat si ti se pare palatable si opinia mai inainte dispretuita devine fashionable ( 8) :D :lol: :o :P :P :-? :x :roll: :D :lol: :D :lol: ) No hard feelings... 500 de cuvinte ca sa te explici e cam mult... "cauzele sunt scuze" (undeva prin Magnolia, sau ah nu, prin Ocean's Eleven, ma insel, cred ca era o replica din Traffic) |
Era vorba de a pastra un ton cat de cat civilizat, dincolo de expunerea propriilor complexe de inferioritate, care sunt de inteles. 8)
Daca promiti dragul meu ca de acum incolo te comporti frumos, ca un aligator bine crescut, te iert. Daca nu, o sa insist ca Internetul sa devina un loc infinitezimal mai mic pentru tine... Jumatate de salutari, Andrei |
stiu ca e mult, ca nu ma mai asculta limba romana, si nu fac un secret din asta. dar nici in 500 de cuvinte tot nu ai priceput. sau doar le-ai numarat fara sa le citesti?
cine scuipa pe cine? si cine saruta pe cine? eu notam cu surprindere, in ceea ce citezi cu NESIMTIRE din mp-urile mele, ca tu inca citeai "dilema", desi erai abroad (mesajele tale in care imi dadeai de inteles ca avem lucruri in comun m-au facut sa cred ca esti demult plecat, nu doar recent si pesemne temporar) si faceam misto *very mildly* deci DE TINE, ca esti "disciplinat" ca roman, si nu de gorzo. iar a spune despre cineva ca e "palatabil" e totusi diferit de a il "saruta". i-am citit doar o cronica si trei eseuri, nu ma avint in nici o directie. e doar ok, am zis. reiau in si mai putine cuvinte: nu scuip(am) gorzo, nu sarut(am) gorzo. poate acum e clar. si "no hard feelings?" wtf? nu, si eu chiar cred ca meriti sa nu mai calci prin forumul acesta. n-as fi schimbat nici umbra unui mp cu tine daca te banuiam in stare de asemenea demonstratii violente si perfect gratuite de frustrare. ricciotto |
( pe un ton mai calm si cu un reflex de ingrijorare la gindul suferintei reale prin care pare a trece un semen )
anyway, aligator, diareea aia repetata de emoticoni din mesajele tale indica totusi ca ti s-a intimplat ceva, you are not your old self. whatever, man, just sufera si tu in tacere. si nu aici. mai sunt forumuri. sheesh. ricciotto |
Dincolo de balustrada
nu merita.
|
aia era poanta ricciotto... asta e cel putin a treia oara cand ameninti... nu te-ai prins deja? sterge-o cat mai ai timp... cara-te si scrie filme, pune mana pe treaba
frustrare ziceti? la ce mama dracului frustrare? un nebun arunca o piatra in balta si o mie de destepti se chinuie sa o scoata... io mi's nebunu' si nu's frustrat deloc... poate doar ma distrez cu voi... daca erati asa moderati cum pretindeti, subectu' s'ar fi terminat cu primul meu posting... complexat zici Amyd? Pal, you're just a piffling lunkhead... eu unul nu stau sa fac pe desteptul printre prosti, tu te ocupi cu asta... Nu-mi vine sa cred, ce scurt-metraj ar iesi din chestia asta... Oh.... I'm in the mood... I want more... anything... |
Quote:
oh, no, not another "art film" lover! barf! ricciotto ce misto era daca eram moderator si in forumul acesta... "sinteti sigur ca vreti sa stergeti utilizatorii selectionati?" "Da!" - ...bliss... |
Originally Posted by ricciotto:
Oooh... dictator paranoic... well, stiam de ce nu m-am bagat eu p'acolo... cum nu se conformeaza cineva... harsti... DELETE... ce-i aia opinie diferita, ce-i aia pozitie opusa? ...stiti de ce are ricciotto full cloak cum declara pompos? ...pentru ca ascunde ca nu are ce ascunde... altii, Ambra Blu de ex., macar se expun persoanelor ale dracu', cum sunt eu... si, ma intreb, au pierdut ceva? cum ti-am spus deja ricciotto, ameninti, ameninti, da' daca mai vorbesti mult o sa-ti ramana doar placa.... cara-te si scrie filme.... |
Aaa... Ceva elemente de frustrare pe aici...
Oricum, hai sa revenim un pic la subiect! Am achizitionat de curand "Dictionar universal de filme" de Tudor Caranfil (asa, vreo 400.000). Care l-a vazut as vrea sa-mi spuna ce crede! Sau cei care il cunosc pe Caranfil! |
Printre scanteile dintre unii useri imi dau si eu cu presupusul. Criticul roman preferat este dna. Viorica Bucur. Mi-a placut mereu ca stie sa pastreze o atitudine echidistanta si daca e sa scrie ceva de un film prost o spune astfel incat sa-ti vina sa vezi acel film. Am urmarit-o la televizor de dinainte de '89, pe cand se difuza "Gala desenului animat", daca imi aduc bine aminte.
Are o voce placuta si un mod de a scrie care te imbie sa vizitezi in fiecare zi sala de cinema. Dintre criticii straini nu stiu absolut pe nimeni, intrucat pana acum nu am avut finantele sa cumpar o revista din afara, iar numerele vechi care se vand nu ma mai atrag. Deplang Pro Cinema-ul. Au fost acolo cativa redactori care chiar mi-au placut cum prezentau filmele/serialele si cum alcatuiau documentarele. |
Daca iti place cum scrie Dna. Vorica Bucur, am o surpriza... in curand vor aparea pe CineMagia la "Ochiul Critic" si cronicile dansei (pe langa cele ale lui Alex Leo Serban si Gabriela Hurezean care deja se gasesc pe site).
|
Ce pacat... am aterizat shi eu tocmai cand s-au linishtit apele... :( Da, Andrei Gorzo este un tanar critic (singurul, de altfel) de mare viitor. Adica, probabil o sa plece din tara. Si asa in bransha o sa ramana tot felul de bunicutzele sovietice si un celebru cuplu dosnic (vorba cantecului, am boala pe barbatii care se freaca cu barbatii! :evil: )
Am rasfoit si eu (evident ca nu l-am cumparat) dictionarul lui Tudor Caranfil... n-are nimic in plus de ce gasesc in revistutzele cu programul tv. Personajul si-a facut nishte fishe ca sa nu uite cine joaca, care a regizat, ce premiu a picat etc si, facand curat in casa, s-a gandit ca decat sa le arunce mai bine le publica. Totusi autorul ramane cu meritul de a fi tatal lui Nae. |
Cred ca defectele lui Caranfil sunt ca e prea critic si un pic cam ingamfat (desi vrea sa para exact pe dos), dar dictionarul in sine mi se pare foarte bun, criticile foarte concise, chiar daca parerile lui nu prea cioncid cu ale mele (punctaj maxim pentru "Singin' in the Rain" - mai da-o undeva!)
|
Re: do major
Originally Posted by Aligator:
de-asta mi-ai placut inca de la inceput, jupine care semnezi cu aligator. ca ai singe in pula. pacat ca esti dinamovist... pacat ca dinamo se califica in finala datorita unor penaltiuri date de corpodean. dar, cu mindria mea de stelist, pot sa va felicit pt jocul din stefan cel mare. cit a fost scoru' ? 2:4? si, pe bune acuma, nu te mai lua in gura cu toti ruptii astia in gura de pe cinemagia. stii prea bine ca amyd e cel cu muia. sfat de viata, as the song has it: "ai grija doar de numarul unu daca cerul cade tre sa ti se rupa pula." asta legat de mysterium tremendum. stii tu, posterii astia de pe site nu au tupeu ala iconoclast de a da cu piatra in cer. eu iti intind toiagul meu noduros, my dearest Robin Hood, si impreuna we might get to cross the river (hai intr-un bar si bem noi si vorbim de lucruri care pe atefisti ii depasesc). daca vrei sa fii singur, te las, frate Don Quixote, si iti urez succes in cruciade. |
as the loony tune goes; am tot ce n-are sfintu' sa fie drac ce mama dracu'. |
Re: do minor
mami, listen; daca tot m-ai bagat la categoria jumatate de om, ************************************************** ************************************** |
Sa cenzuram...
Sa nu cenzuram.... :-? |
Cred ca ne trebuie un critic sportiv aici...
Ce ziceti de niste pronosticuri? Cenzurate, evident! |
Eu zic ca nu trebuie cenzurat nimic. Este interzis sa interzici. :evil: Aligatorul ...pe numele adevarat Cristofor e chiar simpatic, a reushit sa-l trezeasca iarashi pe bunicutzul sfatos care zace in Amyd, devenit celebru cu replica kantiana Esti frustat, amice.
Cine vrea vulgaritatzi este invitat sa citeasca luni in presa centrala lista cu cashtigatorii concursului ONC. Ce putem sa facem pentru a nu-i oripila pe fanii Heidi de pe forum e sa punem cerculetzul roshu in colt cand se mai flueira p-aici.---------- :oops: "Nu va bucuratzi, nu ninge, scuipa deasupra noastra plictisitzii din Paradis!" |
Critica de sport, critica de film, tot una. Vorba aia, romanul s-a nascut critic de poezie. Or something. :roll:
Generatia Filmberichterstattung im Fernsehen over and out. Salutari, Alamicul |
N-ai dreptate, Amyd! Despre filme nu au voie sa-si dea cu parerea decat profesori universitari, academicieni, absolventi a cel putin 2 facultatzi.
Cei care nu se regasesc in aceste categorii selecte sunt condamnatzi sa aprecieze doar cu nashpa si marfa un produs al celei de-a shaptea arte. Am zis. |
Aha, din fericire nu sunt inca absolvent cu patalama, macar al unei facultati... naspa. 8)
Salutari, Andrei |
Critica de sport? Oi fi eu (rosso) Blu, dar, muri-mi-ar pula, eu am auzit numai si numai de cronica de sport. Desigur, asta doar pentru ca eu sint unul dintre membrii acelei degeneratii urmatoare, mai degraba preocupat sa imi ard noptile prin Fire si creierii cu scenarii...In rest, Crydead, eu cred ca despre filme nu au voie sa emita opinii pertinente decit cei care au vazut minim 500 de filme pe an, dintre care 400 alb negru iar restul CASSablanca si Gone With the Wind. Sau mai trebuie sa ne pricepem la baterii, cabluri si chestii care vibreaza si sa stim cine a fost Conrad Hall si ce inseamna aia Young Turks.
PS: Amyd, Te crezi mai tare decit esti, Decit te-a inzestrat natura? Vrei s-auzi parerea mea? Esti mina care-mi suge pula. (citat din Kagula cu Despot). |
Heh, cronica de sport pur si simplu prezinta faptele (ya know, scoruri & stuff), critica de sport in schimb il injura pe Becali or whoever it is these days pentru ca Ceahlaul Piatra Neamt a facut egal cu Steaua si Divizia Z e masluita. Acum te-ai prins? :lol:
Ai vazut ca nu era greu? Si nu, inca nu stiu tot... Salutari, ****** |
sunt de acord cu crydead, daniel...nu cred ca trebuie cenzurat nimic!
si mai cred ca aici isi poate da oricine cu parerea despre tot ceea ce inseamna cinematografie... si va rog nu mai fiti rai cu amyd pentru ca este unul dintre cei doi favoriti ai mei, si nu aveti voie! |
..si care e cel de-al doilea favorit, daca nu sint indiscret?....
|
esti! :D
|
Originally Posted by Amyd:
Sigur, "Procesul Etapei" are toate atributiile unei critici sportive - inclusiv revderea si comentarea unor faze - insa am niste retineri uriase - sint constipat, chiar - in a concepe existenta unei categorii de critici sportivi. Pina si Ioan Chirila nu era altceva decit un cronicar/ jurnalist sportiv. Vezi tu, mami, nu pentru orice domeniu exista un Ortega y Gasset. Pentru ca, at the bottom of it, a critica ceva, nu inseamna numai sa ii gasesti defaults sau sa il acclaim, ci si sa inaintezi niste argumente pentru asta, sa propui un pat procustian (personal, accourse) pentru actiunile lui, un mobilier universal de valori (un Neoset, sa zicem) la care il raportezi, so on, so fart. Daca tu vezi asta la Ovidiu Ioanitoaia sau la Topescu, inseamna ca esti un visionaire, 'cuz it so happens that they lack exactly the things required of a reviewer. Secondly, din cite imi amintesc eu, in Italia secolelor quatrocento si cinquecento, exista o categorie de indivizi cuprinsi de febre creatoare, pe care istoria secolelor ulterioare avea sa-i retina sub numele de umanisti. Talente complexe, puteau activa in multe domenii ale sferei artistice, de la sculptura la compusul de sonete si laisuri, deraind uneori prin filozofie sau astronomie. Secole mai tirziu, in Romania avea sa traiasca un forumist, traitor sub nickul de Amyd. Imprumutand un ton didactic (ce te invata in scoala o tirfa didactica?), el emite opinii pertinente in toate domeniile de interes, de la ortografia limbii romane, la lentile concave si convexe, la semiotica si semnatica si, lately, fotbal. Cu toate acestea, el nu stie inca tot. Nu stie inca tot, pentru ca, invatat pina la genunchiul broastei, se afla la un lat de pula de adevarata cunoastere. Pula mea. Leapfrog, baby! Land on it! |
Originally Posted by ricutza:
ricutza, ce faci mami?..ajung sa ma rog de tine?...:-) zi-mi daca ti-a placut gangs of new york.... stiu ca e samtaj, dar.... |
Nu credeam ca o revista poate sa arate asa de prost. Vorbesc despre publicatia editata de ATF, F.
|
Care publicatzie, pardon, Ciocanu?
|
Ei ii zic F. O fi prescurtarea de la fut? Ma rog, au o coperta jalnica - de pe care nu putea sa lipseasca omuletul lui Gopo, could he - si niste informatii atit de academice si de interesante (gen scenarii premiate pe la CINEMAIUBIT) incit nu te poti abtine sa n-o arunci scirbit la locul ei, in biblioteca.
|
Aha...
|
Am un tovaras jandarm la BNR care baga 12 cu 24. Cind nu gaseste "Acaterinca Catavencu", cumpara "Dilema". Asa am ajuns sa citesc si eu reviewul lui A. Gorzo la "8 Mile". Sint dezamagit. Nu ca as dau eu mai mult de six pence pe un critic de film (in nici un caz pe A. L. Serban), dar, dat fiind ca am inteles ca Gorzo ar fi o speranta, ma asteptam la mai mult. In primul rind, stimulat poate de faptul ca Marshall Mathers este un strategically self-proclaimed role model - I came to the club drunk, with a fake ID/ Don't you wanna grow up to be just like me? -, Gorzo l-a asezat in categoria unor grei ca James Dean. Comparatia cu Travolta nu ma deranjeaza, pt ca, pt mine, Travolta ain't nothing but a dancer. Caracterizarea pe care o face eroului imi aminteste dureros de mult de perioada liceului cind eram obligat sa scriu comentarii cu comparatii, epitete si alte figuri de stil (us). :) Gorzo il vede pe Rabit prin contagiune cu personajul real, MM, asa cum acesta din urma depicts himself prin cintece. Speriat de bombe, cu probleme cu mama, a white Jesus trying to make himself heard in the ghetto. Which sucks. Muzica lui Eminem, versurile lui sint excelente. Atitudinea lui, pe care Gorzo o simpatizeaza, lasa de dorit. Gorzo aminteste apoi ca Eminem ar merita un rol mai solicitant, intr-un film mai abraziv, mai putin hollywoodian. Cred ca intr-un astfel de film Eminem ar esua lamentabil. All Eminem can do is impersonate himself, and I bet not his true self, but his carefully designed outer appearance. Rabit nu e un personaj real, ci are o aura atit de romantioasa (n-am zis romantica, mind me) incit he bores the shit outta me. Take, for comparison, a real thug, Tupac.
Scene de genul in care Rabit "da rime de bine " :) in autobuz in timp ce oamenii lucreaza pe ogoare imi amintesc de alte faze la fel de obosite gen DiCaprio plimbindu-se pe plaja, insailind versuri in "Romeo + Juliet". Gorzo pare sa aprecieze scene de genul asta. Acum, eu nu stiu daca o face ca asa simte, sau ca o atare atitudine s-ar potrivi cu un atare subiect. In plus, destul de putine date legate de sinopsisul filmului, de filmografie, chestii care, chiar daca pe mine unul nu ma intereseaza, ar fi dat cronicii lui un aer mai serios. |
Servus!
Bre, eu acum am intrat pt prima data pe pagina asta. Merge tema... Cit despre nume de critici de film din Rom., critici buni si impartiali, e cam greu. Am sa vin cu nume cu alta ocazie pt ca acum nu imi vin in creier... Oricum, eu o apreciez pe Irina Margareta Nistor, care continua sa ramina ce este... In rest, nu ar trebui sa ne intereseze prea mult parerea lor(a criticilor), deoarece de multe ori bat cimpii. Daca nu le place un film, care insa place la public, il demoleaza. Bahh! Noi sa fim sanatosi, ca-n rest!... Parerea mea, vorba unui coleg de site! Pa! |
Originally Posted by spartacus:
Subscriu. : :-? |
Hehehe, ieri, la "Talk to Her", Alex Leo Serban nu s/a ridicat de pe scaunul acreditatilor din spate ca sa stea o doamna nu-atit-de-draguta de la TVR, care isi uitase acreditarea acasa.
|
era Alex Leo Serban in sala? eu nu l-am vazut...mai bine totusi!sunt extrem de curioasa ce o sa zica el despre film...voi vedea probabil cronica lui in viitorul numar Elle...
|
All times are GMT +2. The time now is 16:43. |