![]() |
"Vlad Nemuritorul" - bataie de joc
Va rog omeneste sa nu mergeti la acest film.Este o bataie de joc la adresa inteligentei,la adresa culturii si poporului nostru.Pare o schita de teatru cu copii de scoala.Ce montaj,ce interpretare,ce coloana sonora...Nu avem nevoie de astea...Lasa ca prostii de romani se pacalesc si acum si platesc sa vina...Jignitor
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-11-24 16:08 ]</font> |
lol
te cred pe cuvant din moment ce asta e primu tau mesaj pe forum. imi inchipui ca atat de dezgustat ai fost incat ti-ai facut un id numai pentru a spune asta lumii. noroc cu tombola aia,nu?ti-ai lasat numele pe tichet acolo?poate castigi masina ce-o dau astia... |
Multumesc pentru gandurile bune;poate ma intelegi de ce ma revolt atat de tare daca ai vazut filmul.M-a dezgustat atat de tare incat nici la tombola nu am depus ticketul :smile:.Ma bucur ca strigatul meu de disperare a fost auzit macar de un suflet.Sa ma auda si altii!!!!!!PLS
|
Asa iese filmul cand regizorul-producator chemat la cadru spune trageti fara mine ca eu am de facut niste calcule contabile.
Din pacate, asta nu e o gluma gen Ed Wood, ci chiar s-a petrecut pe platourile de filmare de la Vlad. |
nu ii iau apararea filmului, ca nu l-am vazut si nici nu prea am cum in viitorul apropiat. dar din situl oficial deduc ca se vrea un efort comercial, ca producatorii vor sa cash in pe singurul mit cu indiscutabil potential din toata cultura noastra (desi, din pacate, autorul nici macar nu era roman, dar deh, a pus transilvania pe harta pentru omul de rind occidental)
un lucru nu inteleg: de ce sa fie vlad interpretat de marius bodochi si doar cu vocea lui marcel iures? marcel avea si infatisarea ideala pentru rol, si mai era si singurul nostru actor cu un inceput de faima mondiala. straniu, cel putin. poate cineva care a vazut filmul sa imi explice si mie. si ce as mai vrea sa stiu: e cit de cit bun ca film de groaza? te tine pe marginea scaunului? cit despre adevarul istoric, etc., sa nu le pomenim ca nu cred sa aiba rost discutia. si daca popovici e si producator, normal ca avea de rezolvat de-ale bugetului :smile:. nu vad nimic rau in a da unui second unit director sarcina de a trage scene mai putin importante. deci, avem un film cu potential de cariera internationala sau asta a fost doar "socoteala de acasa"? ricciotto |
Filmul este, intr-adevar, o porcarie. Eu m-am dus l apremiera, sa nu cumva sa ratez un film romanesc facut misto, cu Adrian Pintea. Ce tzeapa am luat....incredibil, de foarte mult timp nu am mai vazut o imbecilitate mai mare. BTW, scenariul e semnat Nicu Covaci..ce treab o fi avut Covaci cu scrisul scenariilor??
|
Bataia de joc e evidenta chiar din website. Lasand la o parte design-ul jenant, combinatiile de culori orbitoare (care a fost ala cu ideea de glow rosu in jurul credits-urilor ca sa nu se poata citi nimic?) si TK-ul + encodarea facuta in joaca, macar greselile de ortografie puteau fi corectate...
N-ar fi nimic rau daca ar vrea sa aiba valente comerciale, dar production value-ul e atat de ieftin incat nici macar pentru categoria B nu cred ca se califica. Cum sa faci un film in 2002 care sa arate asa? Din trailer si still-uri as spune ca second unit director-ul a delegat mai departe cadrul pana a ajuns sa fie filmat de vreun PA amarat, pentru ca altfel nu se explica. Oricum, cand o sa am timp o sa ma duc sa-l vad, din curiozitate: uneori filmele de genul acesta sunt atat de proaste incat trec dincolo de absurd si devin cult... desi tot trebuie sa aiba un sambure de coolness pentru asta. :grin: Salutari, Andrei |
Asa cum spuneam si in primul mesaj,banuiesc ca s-au gandit la bani si la fraierii de romani care,pana la urma(trebuie sa recunoastem) au pofta si de niste filme romanesti bune.
Eu chiar am avut asteptari mai ales ca au abordat un subiect destul de exploatat si credeam ca il aduc intr-o lumina noua.Insa nu stiu ce au facut cu el,l-au ascuns dupa ceva opac;chiar nu imi dau seema ce e in mintea lor. Business-to-business,inteleg dar trebuie sa castige amndoua partile. Si cred ca Iures a fost prea baiat destept ca nu a jucat...stie el ce stie... Cand am vazuit Filantropica am crezut ca e un nou inceput-dar ala era Caranfil nu ...micul rebel sau cine e baiatul asta |
i mare. BTW, scenariul e semnat Nicu Covaci..ce treab o fi avut Covaci cu scrisul scenariilor??
[/quote] da,scenariul era semnat de nicu covaci,dar aparent astia i l-au cumparat si au facut ce-au vrut din el. omu' neaga orice legatura cu filmu asta.chiar el spunea ca au facut o mizerie din ceea ce el scrisese. |
eh, amyd, daca era sa judec filmul dupa site, n-as mai fi pus nici o intrebare :smile: dar sint totusi meserii extrem de diferite si ma feresc sa trag concluzii interspecii. desi recunosc ca ar fi trebuit sa imi dea de gindit 'sinopsis'-ul de acolo, ala e clar ca venea de la echipa de productie si era ininteligibil, m-au lasat nervii in timp ce citeam. dar dadeam vina pe vreun temp de serviciu lucrind peste program si pe lipsa de coordonare intre web team si restul lumii. ca sa vezi hal de optimism :smile:
multumesc pentru lamuriri! cu un oftat, ricciotto p.s. si nici "plan 9 from outer space" it ain't, ha? chiar, care o fi cel mai penibil film romanesc? :smile: |
si daca popovici e si producator, normal ca avea de rezolvat de-ale bugetului . nu vad nimic rau in a da unui second unit director sarcina de a trage scene mai putin importante.
lol care second unit ca era o singura echipa... apropo, am inteles ca "regizorul" n-a reusit sa termine facultatea de profil de la Hiperion... |
Iata o intrebare pentru cinefili:
Cum credeti ca au fost obtinute imaginele din film cu New York-ul? |
Quote:
Ne iei la misto, nu? Nu am remarcat ca s-a filmat ceva la New-York. Scenele de-acasa de la madam Bleont sint filmate in Parcul Rezidential de la Baneasa, iar scenele din Crypta cred ca s-au filmat in Bucuresti...parca niste amici imi spuneau acu' vreo 2 ani ca au facut figuratie intr-un film cu dracula....asa ca.....Da' care e site-ul filmului, ca io nu am vazut ... |
Scenele din New York sunt in cazul cel mai bun cumparate de la o companie de vanzari de stock-footage (exista 2 sau 3 mari, e usor de verificat de la care s-a facut tranzactia) si in cazul cel mai rau furate fara plata drepturilor de autor.
Either way, sunt probabil cele mai ieftine dpdv financiar cadre din film si totusi sunt de departe cele care arata cel mai bine. Paradoxal, nu? :grin: Salutari, Andrei |
Credeti voi ca au cumparat imaginile?Poate le-au luat dintr-un film mai vechi de pe un cd-rom chinezesc si l-au montat direct.
Parea un screen-capture,nicidecum banda cumparata. ma vad nevoit sa repet:JENANT!!! Iar domnita aia Elisabeta tipa ca fraiera':'Vlead....Vlead...' ...iar m-au luat nervii!!! |
oricum filmul asta nu se afla pe lista prioritatilor mele, dar acum cand am vazut cum l-ati disturs, chiar nu mai am nici o urma de dorinta sa merg la el...
eu nu reusesc sa inteleg insa de ce regizorii romani se incapataneaza sa faca filme care se vor comerciale, cand este mai mult decat evident ca Romania nu e pregatita de asa ceva...dupa parerea mea, singurele filme care se pot face aici si care pot redresa oarecum cinematografia romaneasca, sunt cele de genul Filantropica si Occident adica aflate la granita dintre comercial si arta... |
Hello,
Filantropica a fost chiar reusit insa Occident m-a cam dezamagit.Bine ca nu am fost si la Turnul din Pisa :smile: Insa cu toata nemultumirea mea cred ca o sa merg sa vad Furia.cred ca o un mix de copie intre Fast & Furious si altceva.Pare interesant. Daca si cu asta ma pacalesc jur ca nu mai merg la un film romanesc o perioada. Oricum sa nu renuntati la ideea de a va sfatui bine prietenii sa nu mearga la Vlad. Intrebati-i pe cei patiti!!! |
[quote]
On 2002-11-29 20:19, calexandru wrote: Credeti voi ca au cumparat imaginile?Poate le-au luat dintr-un film mai vechi de pe un cd-rom chinezesc si l-au montat direct. Parea un screen-capture,nicidecum banda cumparata. ma vad nevoit sa repet:JENANT!!! RAAAAAAAAAAASPUNS coreeeect: screen-capture! Castigatorul CALEXANDRU a castigat marele premiu, i se vor returna banii cheltuitzi pe bilet |
din cate vad sunt singura careia i-a placut filmul.dar de muzica din film ce aveti de comentat ?
|
Gyovanna...nu te vad bine... :smile:
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Danny pe 2002-12-03 00:15 ]</font> |
Crydead, daca esti sigur si stii din intamplare si de unde au fost "imprumutate" respectivele imagini, spune-mi and things will happen. :grin:
Cum au preluat imaginile? Macar au avut minimul bun-simt sa copieze un pozitiv, sau le-au filmat din proiectie? Sau - *gasp* - le-au luat de pe vreun VHS/DVD? Chiar sunt curios. :smile: Salutari, Andrei |
Esti intr-adevar singura careia i-a placut filmul.Sincer te intreb,ce ti-a placut?Ce putea sa imi placa?Iar muzica?Infecta!!!Nu stiu daca ai observat si faptul ca la un moment dat ei vorbeau in engleza si noi ii auzeam in romana.Dar,stupoare,noi suntem romani.Ce noroc pe noi ca beneficiem de titrare.
Cum sa iti placa filmul asta?Argumenteaza te rog. |
Din ce stiu eu respectivele imagini au fost obtinute prin filmarea unui TV.
|
Nu vreau sa imi inchipui e caraghiosi au fost cand filmau ecranul televizorului
|
E timpul pentru un nou concurs!!!!! Ce onorariu credeti ca a primit directorul de imagine???
Informatie ajutatoare: nu e vorba despre o cifra deosebita, cam asa se plateste in general! Marele premiu al concurrrsului nostru: O LEGITIMATIE DE ACCES NELIMITAT LA DRACUUUUULA!!!!!!!!!!!!!! |
Quote:
Pai nu asta a primit si el? :lol: |
Ce scrieti voi ?! Nu mi se pare asa de prost cum scrieti voi. Poveste are , interpretare are ( atat cat pot interpreta ai nostrii actori), coloana sonora are ( depinde in ce cinematograf ati ascultat voi !!!A, poate nu sunteti obisnuiti cu efectele pe sunet la filmele romanesti), chestia cu Nicu Covaci e o mare porcarie ! Omul si-a luat banul cerut , si-a dat acordul la toate modificarile facute de american si dupa aia a inceput sa mormaie ! Cine il cunoaste pe Covaci stie ca am dreptate.
|
Am uitat sa va explic cum e cu stock-shot-urile ! Ele sunt cumparate din SUA !!! Sa stiti ca sunt multe banci de imagini ( ca asa se cheama ) nu doar 2-3. Si daca tot puteti verifica , intrebare lansata pentru un concurs imaginar : " De la ce banaca de imagini au luat imaginile ? " Oricum nu sunt piratate , cum scrieti voi ( asta demonstreaza ca nu prea stiti cu ce se mananca) si nici de pe un TV nu au fost luate. Ele au fost gonflate la Lab. Kodak din Bucuresti.Atata stiu ei sa faca - atat au facut.
Mai baieti si fete mai intrebati si voi in jurul vostru ! Aia vorbeau in engleza desi noi in sala am auzit romaneste - ca asa s-a impus ! Versiunea din strainatate va fi engleza cu engleza. Apropos am auzit ca vor sa-l ia americanii la targul de la LAX. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
poate imi explici si mie in ce constau aberatiile lui crydead...nu de alta dar eu nu am acces la toate lucrurile din spatele culiselor pe care se pare ca le cunoasteti voi...
|
Eu unul nu am vazut filmul asa ca nu pot sa ma pronunt.
Insa nu cred ca trebuie sa incepeti sa va .... Este unul dintre putinele forum-uri in care se discuta decent..si ar fi bine sa ramana asa. |
Eu nu inteleg de unde apar aplaudacii astia care se inregistreaza pe forum numai pentru a lauda un anumit film romanesc (Vlad, Nekro, etc.) si a injura pe cei care l-au criticat ca apoi sa dispara la fel de rapid in neant. Daca faceti parte din echipa filmului respectiv, pai spuneti asa, mates, nu e nevoie sa va ascundeti dupa degete. Nu va ia nimeni capul (putem cel mult sa radem de voi).
Co2, am spus ca sunt 2-3 companii mari. Sunt sute si mii mai mici, specializate mai mult sau mai putin pe anumite domenii (material de arhiva, nature shots, whatever). Cat despre cadrele din Vlad, bazandu-ma pe ce am vazut in trailer, par sa fie de la Getty Images. Dupa aliasingul care apare in imagine, probabil ca nu s-au cumparat copii dupa negativ, ci s-a ales varianta uprezzing-ului de pe video (care nu se face in Romania - Kodak Cinelabs Bucuresti preia comanda si o trimite in afara pentru executie). Cum de obicei pentru folosirea in filmele pentru marele ecran stock footage-ul nu se vinde royalty free ci rights managed, daca e totul in ordine din partea producatorilor lui Vlad, atunci nu vad de ce sa nu recunoasteti de unde le-ati luat, ca sa putem verifica ce fel de contract ati negociat... :grin: Salutari, Andrei |
Amyd are dreptate in ceea ce priveste userii-de-un-mesaj...nici mie nu mi se pare corect sa vina sa acuze alti useri fideli cinemagiei fara macar sa aduca niste argumente solide...
|
Pai e mai usor sa incepi sa-l .....
|
mie nu prea imi place sa am astfel de reactii!
|
Hello,
Acest hello e pentru toti oamenii normali la cap care au citit in viata lor o carte si care au o educatie,nicidecum pentru cei care au un vocabular limitat la cateva cuvinte(si alea din spatele blocului). Subiectul forumului era destul de clar(cred eu).Aici lumea e nemultumita de ceva.Aici imi exprim nemultumirea: eu am platit bani pe care mai bine ii dadeam de pomana decat sa intre in buzunarele unora care nu sunt in stare sa creeze si vor doar sa pacaleasca. Sper ca nu o sa fii la concursul nostru de prostie pentru ca o sa radem de tine si mai tare decat o facem acum |
'Incearca sa ai putin respect si bun simt pentru ce fac altii ' spui tu.
Eu as vrea sa te intreb:dar acesti 'altii' au avut respect pentru noi cu aceasta bataie de joc de film? Ar mai bi o problema.Multa lume face ceva doar ca sa 'se afle in treaba'.Asta nu e munca cinstita si nu trebuie respectata-sa stii si tu in viata ca sa iti fie mai usor sa te descurci(poate mai usor decat sa injuri). <font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-09 11:46 ]</font> <font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-09 11:52 ]</font> |
PANUCCI: acele imagini care tu crezi ca au fost filmate de pe tv, se numesc stock shot-uri si le poate cumpara oricine care are bani sa plateasca.
CO2: Oricum nu sunt piratate , cum scrieti voi ( asta demonstreaza ca nu prea stiti cu ce se mananca) si nici de pe un TV nu au fost luate. Ele au fost gonflate la Lab. Kodak din Bucuresti. Voi ziceti ca ati cumparat respectivele imagini in format video si le-ati gonflat la Kodak Bucuresti unde, asa cum zice si Amyd, nu exista aparatura necesara. Eu cred ca ati cumparat respectivele imagini in format video, ati dat play si aþi filmat un televizor/monitor. Daca voi aveti dreptate, filmul ramane unul prost. Daca eu am dreptate, filmul ramane unul prost, realizat de niste nulitaþi care au gasit in productia de cinema o metoda simpla de a se imbogaþi. |
N-o sa ma chinui sa va raspund la fiecare , pentru ca daca sunteti asa destepti precum va dati veti intelege ca aveti fiecare cate un raspuns in aceste randuri !
- sunt doua persoane ( va las sa descoperiti singuri la cine ma refer !)care vad ca stiu foarte multe lucruri "din interior" .Curios !Eu credeam ca pe site-ul asta intra cei pasionati de film nu cei care stiu ce inseamna CNC , Kodak si asa mai departe... Mi se pare chiar bataie de joc. Daca tot stiti ca la Kodak nu se gonfleaza spuneti-mi si mie ce filme ati realizat voi , sau la ce birou din CNC lucrati ( vad ca le aveti si cu legea...)? Dupa mine ori sunteti rau voitori ori ... rau voitori ( ca mai urat de atata nu pot sa scriu). - sa va mai dau un nume de banca de imagini : Energy . Vad ca sunteti buni si de SRI asa ca astept sa descoperiti voi de unde au luat imaginile si daca imi spuneti si valoarea ... va voi lauda !!! - poate imi explicati si mie cum e cu concursul CNC . Unul din voi stie bine chestia asta si as vrea sa ma lamureasca si pe mine. - nu cred ca ati pus voi monopol pe discutiile astea si daca eu vreau sa intru si sa spun ca mi-a placut un film ( pe care voi il criticati ) am tot dreptul , c-o fac pe banii mei si nu pe ai vostri !!! - argumentele mele sunt : ideea buna , povestea mi-a placut , imaginea buna ( cu exceptia celor gonflate afara , daca ziceti voi, si e foarte tragic !!!!), muzica mi-a placut , locurile ales foarte bine ( bravo lor - inseamna ca a functionat bine productia si scenografia) , bataile bine facute ( atat cat pot fi ele la noi ), regia - buna pentru un incepator , care se pare ca n-are nici facultate . Voi nu prea ati fost in stare sa veniti cu argumente. Poate le dati acum. |
In primul rand Energy Film Library (caci presupun despre ei vorbesti) este un brand al Getty Images, care a fost preluat in 1997 si inglobat prin 2000 daca tin eu bine minte in colectia Imagebank. Asa cum spuneam, sunt foarte putine colectii mari, care de obicei detin o gramada de sub-colectii specializate pe anumite domenii.
Vrei sa spui ca nu am ghicit corect cu Getty Images? Daca am gresit, chiar te rog sa ma luminezi, sunt curios. :smile: Ce legatura are faptul ca stim ce este aceea CNC cu pasiunea pentru film? Nu sunt mutual exclusive si nu trebuie sa lucrezi la CNC ca sa cunosti modalitatile de cumparare de stock footage (care oricum btw. nu prea au nici o legatura cu CNC-ul, poate cel mult cu ORDA). Daca nu ai nici o legatura cu productia lui "Vlad", atunci scuzele mele pentru banuiala, dar pari sa fi foarte sigur de sursa imaginilor, asa ca nu pot sa nu ma intreb de unde cunosti ce si cum? Daca laudele pentru film erau sincere, well... to each his own, I guess. De gustibus. Salutari, Andrei |
- poate imi explicati si mie cum e cu concursul CNC (...)bataile bine facute ( atat cat pot fi ele la noi ), regia - buna pentru un incepator , care se pare ca n-are nici facultate .
Nu e mult de explicat cu CNC-ul! Uite ce simplu e sa primesti vreo 350.000 de para de la ei sa faci film, nici nu trebuie sa fii regizor. Si eu ma mai miram ca respectivul nu sta la cadru cand se filmeazã! |
Quote:
De curiozitate am intrebat pe cineva cati bani au avut ei pentru film de la CNC-ul asta.Stii cat ? 2,3 miliarde lei! Din care cam jumatate in 1999 ( lucrez la o agentie de turism si iti spun axact cat era dolarul:18.000 lei , deci aprox 64.000 usd )si jumatate in 2000 cand dolarul era vreo 21.000 lei , adica vreo 55.000 usd ), adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd .Iti spun cifrele astea pentru ca am o prietena care lucreaza la ei la contabil. A cerut voie si m-a pus in legatura cu un "sefut" , care afland ce se comenteaza mi-a aratat contractul cu CNC-ul. Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara .Daca ai vazut filmul ai recunoscut si tu locurile(Sighisoara,Bran,Mare,Vulcanii,Rasnov,Ialo micioara )si banuiesc ca nu costa prea putin - cazarea si diurna oamenilor. Chestia cu 350.000 para ... poate la cei cu pile , ca asa am inteles. Cand am scris de "birouri CNC" ma refeream la altcineva , care intr-o alta discutie pe site-ul asta raspundea altcuiva referitor la data cand se pot depune scenarii la concurs. Si ca sa te linistesc - nu am lucrat la productie , dar stiu o gramada care au lucrat la ei si care mi-au povestit cati si-au batut joc de ei , pentru ca proveneau din afara lumii filmului .Eu am vazut doar filmul si pentru ca lucrez in turism si sunt economist, pot sa-mi dau seama cam cat au costat multe chestii din filmul asta. Ei au mai produs de atunci alte filme , dar stii cum e... intre timp au invatat meserie.Oricum ca producatori nu cred ca poti spune ca nu au facut treaba buna.Gandeste-te doar la campania facuta. Chestia cu realizarea depinde ... de realizatori ( regizor,director de imagine,actori si altii ).A! Inca un lucru - esti rau cand spui ca regizorul a lipsit de la cadru. Mie mi s-a spus ca a fost prea domn si nu i-a dat afara pe cei care au vrut doar sa bifeze un filmul ( chestie care i-a costat inca o saptamana de filmare ) Oricum e un debut - gandeste-te ca a avut ideea sa faca altceva , fara sa fie regizor si eu zic ca a reusit.Cati regizori romani , cu diploma fac porcarii mai mari.Unii zic ca nici Furia nu e extraordinar si totusi Munteanu e om cu facultate . Important e ca afara isi vor scoate banii.Deja filmul este solicitat la targuri.Probabil ca al doilea va fi mult mai bun. Eu ii acord aceasta sansa. Ai vazut Turnul din Pisa ? |
Ati degenerat discutia in polemici mai mult sau mai putin inutile. Nu sint lupul moralizator, si nici nu vreau sa devin. Ma enervati ca va certati ca chiorii pe niste ***aturi. Filmul este cu adevarat prost, pe nimeni nu intereseaza citi bani s-au primit si cum s-au cheltuit sau de unde s-au luat niscaiva imagini penibile. Nu intereseaza pe nimeni cita experienta are cutare regizor sau operator. Singurul lucru interesant si enervant e ca am dat banii pe bilet. Atit.
|
am observat mai co2 ca m-ai ascultat si ai explicat de ce ti-a placut filmul.
eu as mai vrea sa stiu daca tu l-ai considera un film bun si daca nu ar fi fost facut de romani, si mai mult, daca nu ai fi stiut nimic legat de ceea ce a insemnat realizarea filmului... daca tu raspunzi cu "da" la intrebarile de mai sus, atunci eu iti respect parerea si chiar ma gandesc daca ar trebui sau nu sa vad si eu filmul asta. |
Quote:
Sa inteleg ca bugetul total a fost de $450k? Well, in acest caz, este mult. Enorm. In special tinand cont cat din buget a ajuns pe ecran si in special daca stii costurile aproape derizorii pentru echipamente si in special oamenii in Romania. Ca sa-l parafrazez pe Chris Rock, cineva a plecat acasa cu vreo $50k-$100k in buzunar de la filmul asta... Faptul ca nu provin din "lumea filmului" e destul de vizibil... senzatia generala e de amatoricism. Un producator de film trebuie sa se implice in toate, nu isi permite sa arunce leapsa la "realizatori", pentru ca e vorba de banul lui care zboara pe fereastra. Cat despre diplome... nu prea ma incalzeste cu nimic ideea ca atat cei care le au cat si cei care nu le au fac filme proaste. Mai bine nu le-ar face deloc, nici unii, nici altii. "Furia" e oricum cu cinci capete peste, asa ca nu vad de ce il aduci in discutie. Si in final, cel putin din incasarile de pana acum, in Romania "Vlad" pare sa se indrepte spre a fi un esec ... nu unul major, cu 3 spectatori dintre care 2 neplatitori, dar oricum un esec ("Furia", cu 3 copii standard mai putin si lansat cu o saptamana mai tarziu a strans deja mai multi bani - adica aproape dublu). Ma cam indoiesc ca pe piata de filme C din America o sa-si recupereze pierderile... but, who knows? Salutari, Andrei |
mie, personal, discutia mi se pare fascinanta, nu doar interesanta.
daca filmul isi va face banii in occident ramine o intrebare deschisa, indiferent cit de reusit este, dpdv artistic sau macar "mestesugaresc" vorbind. bine impachetat, din pura natura a subiectului, e posibil sa scoata incasari serioase pe video; multa lume e plictisita pe lumea asta si subiectul vampirilor tratat chiar la ei acasa pare o incercare meritorie de a ucide o seara, din perspectiva americana cel putin. europenii s-ar putea sa fie mai putin tentati. numai sa se bata moneda pe treaba asta in marketing-ul din strainatate. cumva. i dunno, it might work. cit despre distribuirea lui pe marile ecrane, nu cred ca incape discutie, sa fim seriosi. chiar, care a fost ultimul film romanesc distribuit in cinematografele americane? sau: sa fi fost vreunul? vreodata? nu am nici o idee :smile: dar pe video? ricciotto |
Daca nu ma insel, "Mihai Viteazul" a fost distribuit in State intr-un release limitat in cinematografe.
De restul, nu stiu. Poate "Nekro". :grin: Salutari, Andrei |
Quote:
In sfarsit o persoana mai normala ! Ma bucur. La varsta mea vad altfel lucrurile...Asta este motivul pentru care insist si vad , cu parere de rau , ca pe multi ii streseaza acest lucru. Daca nu ar fi fost facut de romani as fi zis ca e un film mediocru ( care ar fi meritat vazut din curiozitate pentru poveste ) , ca multe filme americane ( care culmea au si bugete mai mari ! ).Iti dau exemplu chiar si filmele americane sa zicem de bugete asema - natoare facute la Castel Film in urma cu un an ( pana ca acest studiou sa fie dat MIRAMAX-ului pentru achitare de datorii )la bugete de 600 sau 700.000 usd (tot cu actori romani , echipa romana - dar postproductie in SUA ) In comparatie cu ele filmul asta e trasnet ! Chiar si numai prin ce a insemnat productia lui. Daca privesti problema din alt punt de vedere : film romanesc cu un subiect total diferit , film romanesc care se vrea vandut pe piata americana , film romanesc vorbit in enegleza ,film romanesc in care se incearca ceva efecte facute la Kodak ( recunosc ca sunt mici diferente de imagine - probabil ca asta e nivelul lor ), film romanesc care se aude bine ( are efecte pe sunete - ieri l-am revazut la Mall unde se aude foarte bine ), film romanesc facut in locatii superbe , imagine buna ... atunci pot spune ca este un film romanesc bun. Macar din curiozitate si merita sa incerci. Iti spun si defectele : exista ceva mici probleme de sincron care acum se remediaza ( am inteles ca trebuiau neaparat sa iasa cu filmul ) ; gonflarea imaginilor nu e traznet; exista cateva replici rostite in engleza dar au fost dublate in romana . Eu zic ca merita sa-l vezi - macar si pentru o mai buna informare. Fa abstractie ca dupa ce vezi orasul american de sus te trezesti intr-un cartier pe care il recunosti (asta dupa parerea mea nu e gresala !Nimeni nu a zis ca au filmat in SUA !Nu vreau sa ma injuri , dar eu zic sa mergi. Te salut! |
All times are GMT +2. The time now is 22:14. |