![]() |
Turneu regizori (Editia 2) - Selectie (INSCHIS)
Topicul este dedicat selectiei regizorilor si filmelor care vor participa in turneu.
Optiuni selectie: Propunere regizori - deschis Votare regizori - deschis Departajare regizori - se va anunta cand va fi nevoie Propunere/Votare filme - deschis Reguli: 1. Filmele nominalizate nu trebuie sa fie prea populare. Regizorul poate fi daca filmele alese nu fac parte din categoria mentionata anterior. Regizorii care au participat in editia trecuta a turneului nu pot participa si acum. In caz ca nu stiti care sunt acestia verificati aici. 2. Oricine poate nominaliza un regizor sau un film al unui regizor deja nominalizat. Pentru a nominaliza un regizor trebuie nominalizate in acelasi timp minim 5 filme de-ale sale. 3. Nu exista o limita de nominalizari. 4. Oricine poate vota pro sau contra oricarui regizor sau film aflat pe lista nominalizatilor. 5. Orice regizor/film are +1 din moment ce e nominalizat. Va primi apoi +1 sau -1 in functie de voturile pro sau contra. 6. Oricine isi poate retrage votul. Daca cineva isi retrage votul pentru un regizor/film nominalizat de el/ea, iar punctajul nu devine 0 sau mai mic, regizorul/filmul va ramane ca nominalizare. 7. Pentru intrarea in turneu se ia in considerare punctajul final al regizorului. 8. Alegerea celor 5 filme ale fiecarui regizor care va participa in turneu se face pe baza punctajelor obtinute de filme. 9. Ultima zi de selectie va fi doar pentru departajarea regizorilor/filmelor cu scoruri egale. Rugaminte: pentru a putea numara mai usor voturile va rog frumos sa folositi caractere italice pentru filmele pe care nu le doriti in competitie si caractere ingrosate pentru cele pe care le sustineti. Va mai rog sa lasati spatii intre voturi si alte parti ale mesajului in acelasi scop. Anuntati orice editare a vreunui mesaj care poate modifica procesul de selectie. Lista nominalizari: Yasujirô Ozu (+2) Floating weeds An autumn afternoon Late autumn Early Summer The end of summer Jan Svankmajer (+1) Lunacy Greedy Guts Faust Alice Conspirators Of Pleasure Shion Sono (+1) Love Exposure Cold Fish Ekusute Suicide Club Be Sure To Share João César Monteiro (+1) Vai~E~Vem Recordações da Casa Amarela A Comédia de Deus As Bodas de Deus À Flor do Mar Zhang Yimou (+1) Red Sorghum Raise the Red Lantern Ju Dou To Live The Story of Qiu Ju Akira Kurosawa (+1) Rashomon Seven Samurai Throne Of Blood Ikiru High And Low Michael Haneke (+1) Benny's Video Funny Games (1997) The Piano Player The Seventh Continent Cache Dusan Makavejev (+1) Sweet Movie (1974) W.R. - Misterije organizma (1971) Montenegro (1981) Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967) Manifesto (1988) Sang-soo Hong (+1) Virgin Stripped Bare by Her Bachelors Woman on the Beach Night and Day Hahaha Woman Is the Future of Man Aleksandr Sokurov (+1) The Sun Father and son Mother and son Russian Ark Alexandra Michelangelo Antonioni (+1) The Passenger Zabriskie Point Red Desert L'Eclisse La Notte Andrej Zulawski (+1) Trzecia czesc nocy L'important c'est d'aimer Possession La femme publique Na srebrnym globie Lista eliminati: Stanley Kubrick |
Jan Svankmajer
Lunacy Greedy Guts Faust Alice Conspirators Of Pleasure |
Shion Sono - Poate cel mai exciting regizor japonez al momentului, filmele sale deseori extreme ca forma, au un simt al umorului si o inteligenta vie. Poate fi acuzat de orice, dar nu ca face cinema conventional sau banal. E un poet bipolar, iar daca high-urile sale sunt indescriptibil de intense (Love Exposure) si low-urile sunt pe masura (Cold Fish). E unul din acei regizori rari de la filmele caruia iesi electrizat si extenuat, cateodata bolnav, dar niciodata indiferent sau plictisit.
Filme propuse: Love Exposure Cold Fish Ekusute Suicide Club Be Sure To Share |
Am si eu doua propuneri.
João César Monteiro pe post de iconoclast, de scandalagiu, de agitatorul turneului, cam ce a fost Tsai Ming-liang la editia trecuta. Nu sunt filme usurele, relaxante, delectabile, dimpotriva se lasa cu scarpinari in cap, omul asta a facut in cinema cam ce a vrut pana lui fara sa-l intereseze publicul, dar categoric cred ca sunt filme ce merita vazute si comentate. Daca se poate. ALS zicea despre Monteiro A fost numit „closardul metafizic“, „umoristul subversiv“, „un anarhist trubadur“, „combinatie de Don Quijote, Sade si Nosferatu“... filmele lui J.C.M. nu pot fi povestite, nu in ultimul rind si pentru ca orice „povestire“ (transpunere in alt limbaj) nu ar face decit sa mute, involuntar, accentele, sa treaca, usor, pe linga, sa nedreptateasca – pina la urma – armonia unor opere dens-rarefiate in care rafinamentul viziunii (con)sta in perfectiunea aproape ireala a cadrelor... Un mare cineast, de descoperit neaparat de toti cei care mai cred in „insuportabila (Recordacoes) usuratate (A Flor do Mar) a Cinema-ului (Vai-e-vem)“. Am vazut 2/5 din lista de mai jos, sper sa nu o dau in bara cu celelalte 3 titluri. Vai~E~Vem Recordações da Casa Amarela A Comédia de Deus As Bodas de Deus À Flor do Mar Trebuie sa propun si un asiatic si il propun pe Zhang Yimou pentru simplul motiv ca nu i-am vazut filmele si vreau sa le vad: Zhang Yimou Red Sorghum Raise the Red Lantern Ju Dou To Live The Story of Qiu Ju Am vazut doar primul din lista asta, le-am luat pe cele mai bine cotate de pe imdb, daca credeti ca merita altele, taiati si adaugati. :D |
Originally Posted by Liviu-:
Cand e ultima zi? Vreau sa le pot pune pe toate deodata, sa nu ma lăbărțez cu jdemii de postări. |
Labarteaza-te, chiar nu e nicio problema :P Si ultima zi o sa o decid mai tarziu, in functie de cat de repede se aduna nominalizarile.
|
Eu ii aleg pe Kubrick,Kurosawa si Haneke.Total paraleli,stiu.
KUBRICK A Clockwork Orange Full Metal Jacket 2001:A Space Odyssey Paths Of Glory Lolita KUROSAWA Rashomon Seven Samurai Throne Of Blood Ikiru High And Low HANEKE Benny's Video Funny Games(originalul) The Piano Player The Seventh Continent Cache |
Bre, trebuie sa propui si cate 5 filme la fiecare regizor. Si nu cred ca o sa-i placa lui Liviu cateva nume din lista asta :))
|
Originally Posted by White1:
Am editat :) |
Dusan Makavejev
Sweet Movie (1974) W.R. - Misterije organizma (1971) Montenegro (1981) Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967) Manifesto (1988) |
Sang-soo Hong
Virgin Stripped Bare by Her Bachelors Woman on the Beach Night and Day Hahaha Woman Is the Future of Man Daca cunoasteti mai bine regizorul va rog sa interveniti. Aleksandr Sokurov The Sun Father and son Mother and son Russian Ark Alexandra Primele 4 as vrea sa le vad (din pacate n-am vazut niciunul pana cum), al cincilea l-am pus de forma. Care va pricepeti mai bine interveniti cu + si - :P Yasujirô Ozu Floating weeds An autumn afternoon Late autumn Early Summer The end of summer Michelangelo Antonioni The Passenger Zabriskie Point Red Desert L'Eclisse La Notte S-ar putea ca multi sa le fi vazut deja. Eu am ramas in urma cu Antonioni asa ca vreau sa-i dau o sansa :P Pe Kubrick il scot, e mult prea cunoscut si sigur e vazut cam de toti. La nominalizarile alea l-as scoate si pe Kurosawa, dar ma gandesc ca s-ar putea sa fie unii care nu iau vazut prea multe filme, iar eu de mult vreau sa revizionez unele ca Seven Samurai, Rashomon, Throne of blood, Ran. Asa ca-l las pe Kurosawa momentan sa vedem cum e primit. |
Din ce s-a propus pana acum
(+1) Yasujirô Ozu |
Originally Posted by omudindulap:
Ierta-mi fie malitiozitatea amicala :P , dar omule: tu doar te antrenezi, adica propui, de jucat meciuri oficiale nu joci? De comentat nu comentezi ? |
Eu doar impresariez, propun jucatori, fac lobby, d-astea. In functie de evolutia scorului si de forma de moment, voi incerca sa intru si pe teren, macar in ultimele 15-20 de minute.
|
Andrej Zulawski
Trzecia czesc nocy L'important c'est d'aimer Possession La femme publique Na srebrnym globie |
Robert Altman
McCabe and Mrs Miller Nashville The Long Goodbye 3 Women Images Pietro Germi Un Maladetto Imbroglio Divorzio all'italiana Seduced and Abandoned Signore&signori L'immorale Peter Greenaway The Draughtsman's Contract Drowning by Numbers The Cook the Thief His Wife & Her Lover The Pillow Book Prospero's Books Howard Hawks Scarface Only Angels Have Wings To Have and Have Not Rio Bravo The Thing from Another World (+1) João César Monteiro (+1) Jan Svankmajer (+1) Michelangelo Antonioni |
Reha Erdem
Times and Winds Oh, Moon! My Only Sunshine Kosmos nu m-am decis asupra ultimului. Stefan Uher The Sun in a Net Organ If I Had A Gun Three Daughters nu știu ultimul, poate mă ajută cineva. aș scrie denumirile filmelor în limbile lor, dar formatul forumului sau ce-o fi nu mă lasă să postez dacă am diacritice din alte limbi decât româna, mi-l taie de unde începe litera cu ghinion. Jafar Panahi Talaye Sorgh Dayereh Ayneh Badkonake Sefid mă mai gândesc Frastisek Vlacil Marketa Lazarova Udoli Vcel Adelheid Dablova Past nu știu încă |
lasa ca-l vezi tu alta data :D
si Antonioni si Kurasawa sunt cel putin la fel de celebri. toata lumea i-a vazut, toata lumea ii iubeste. sa nu ma inteleaga gresit marcusArcus, is primii si in topul meu, dar scopul jocului este in principiu (si va rog sa ma corectati daca nu e asa) de a descoperi noi filme si autori. despre acesti monstri sacri s-a trancanit atata incat e aproape imposibil sa mai ai o opinie proprie in privinta lor. de aceea, mie unul, nici nu-mi place sa vorbesc despre ei, pentru ca sigur as insira, vrand-nevrand, idei preluate de prin articole si carti. ori despre un autor mai putin cunoscut, despre un film nou, vazut la cald, poti avea o parere sincera. anyway, that's my two pennies worth. voi reveni cu o propunere sau doua. |
Aki Kaurismäki
Ariel/Shadows in paradise/The Match factory girl Leningrad Cowboys Go America The man without a past La vie de bohème Crime and punishment Douglas Sirk La Habanera Has anybody seen my gal? Written on the wind Battle Hymn The tarnished angels The First Legion Magnificent Obsession A Time to Love and A Time to Die |
Yasujirô Ozu +1
Shion Sono +1 João César Monteiro +50 :D Zhang Yimou +1 - sunt curioasă Dusan Makavejev +1 Sang-soo Hong +1 Aleksandr Sokurov +1 Andrej Zulawski +1 Pietro Germi +1 |
All times are GMT +2. The time now is 01:33. |