Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Filmul politic (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96451)

corinka 14 Dec 2009 12:44

Filmul politic

Motto:
Toti politicienii trebuie sa aiba trei palarii : una pe care sa o arunce in ring , una prin care sa vorbeasca , si una din care sa scoata iepuri in cazul in care sunt alesi.
Carl Sandburg

Poate ca mai sunt topicuri similare (eu nu am gasit), desi mi-e greu sa cred ca pe un forum populat de atatia politicofili (nu asa se numesc?), un asemenea topic nu ar fi mereu actualizat.
Daca tot v-a luat Cinemania jucaria, va puteti muta aici. Ia sa vedem, se va posta macar pe jumatate fata de cat s-a postat la topicul despre alegeri?

Sa vorbim despre filmele pe tema politica, sa facem recomandari etc. Mie mi-a plcut Toti oamenii presedintelui, dar l-am vazut tare de mult. Sa vedem, aici aveti ceva de discutat sau subiectul e mort din start (avand in vedere ca e vorba despre filme, deci despre fictiune, nu despre realitate)...

Im.Kino 14 Dec 2009 12:50

Recomandari Part one: JFK, Z, The Manchurian Candidate, The Parallax View, The Contender

marius_em 14 Dec 2009 12:51

In the loop

Windom 14 Dec 2009 12:52

Tocmai am terminat de vizionat State of Play (BBC). Maraton de 6 ore - a meritat fiecare secunda. Se incadreaza perfect in categoria asta. Inca nu am vazut versiunea americana...

StefanDo 14 Dec 2009 12:55

e buna si versiunea americana
si filmul politic al acestui an e, desigur, frost/nixon

Im.Kino 14 Dec 2009 12:55

Pai mai bine o vedeai inainte, caci post isprava BBC nu prea are nicio sansa.

Sigur, e buna si versiunea americana.... Cam la fel de bun e si The Departed comparat cu trilogia Infernal Affairs :)

Judex 14 Dec 2009 12:57

The Year Of Living Dangerously. Mel Gibson, reporter in Indonezia.

Im.Kino 14 Dec 2009 12:57

Originally Posted by StefanDo:

e buna si versiunea americana
si filmul politic al acestui an e, desigur, frost/nixon

As zice ca Il Divo.

Recomandari part 2: All the King's Men

Windom 14 Dec 2009 12:59

Una calda, una rece:

Wag the Dog - una dintre cele mai inteligente satire politice.

The West Wing - asta-i pentru cei care inca mai inghit idealism politic made in USA.

Im.Kino 14 Dec 2009 13:03

Buongiorno, Notte

Chambord 14 Dec 2009 13:06

Missing, de Costa Gavras. Meserieeeeeeeee.

Dr. Strangelove.
The Battle of Algiers

toate capodopere

Im.Kino 14 Dec 2009 13:14

Se cuvine o prima concluzie - de capodopere in acest gen nu ducem lipsa.

Windom 14 Dec 2009 13:18

Richard Nixon ramine personalitatea politica cea mai interesanta si ofertanta pentru regizori - vezi si Magnus Opus-ul Nixon (Oliver Stone) ori Secret Honor (Robert Altman).

Judex 14 Dec 2009 13:18

Bineinteles ca nu ducem lipsa de capodopere in ceea ce priveste filmul politic. Acest topic este insa o diversiune. :D

Windom 14 Dec 2009 13:19

Binevenita.:D

manwithamoviecamera 14 Dec 2009 13:20

filme de john ford, unele de cecil b de mille.rossellini, resnais cu stavisky, eisenstein cu crucisatorul potemkin, fassbinder, pasolini cu salo.
filme romanesti imediat post-revolutie.

Im.Kino 14 Dec 2009 13:22

I beg to differ - Lincoln a fost si mai "curtat", cu Anthony Mann si-al sau The Tall Target drept cap de afis.

Chambord 14 Dec 2009 13:23

Este bineinteles mana lu Basescu care ca sa uitam noi k el a fraudat alegerile a pus-o pe cory sa deschida topicul asta k sa nu mai vorbim de el in cel cu alegerile. pffffff. nu tzine dom' Base. nu tzine ! mai incercatzi dvs si maine >:P

Windom 14 Dec 2009 13:24

Vedeti pina unde va intoarceti ca dam in film istoric.:D Sau poate fii bagat si ala la politic in anumite situatii?:-?

Judex 14 Dec 2009 13:25

Pai istoria si politica se cam intrepatrund. ;)

All times are GMT +2. The time now is 00:06.