![]() |
"Dragoste pierdutã"
|
Mare premiera.
|
Mie nu-mi plac filmele astea asa.
:P :w00t: |
Il vom vedea luni dimineata, la vizionarea de presä.
Gloria sau Stefan, mutati topicul la "Cinematografia româneascä", s.v.p. (Hai, mä Pauline, doare dacä esti si tu putin atentä...? :hmm: ) |
Mai bine la "Vreau sa stiu" ca Pauline vrea sa stie daca o fi ceva de filmul ala.Nu a deschis nici un fel de discutie despre el ...
|
Inseamnä c-a deschis-o färä sä vrea; poate chiar si färä sä stie.
|
Ce discutie sa deschid,daca nu l-am vazut? Si se potrivea si la "Acum pe ecrane",ca ruleaza acum,si pe la topicele din zona bate vantul.
In general nu agreez filmele romantice decat daca sunt iesite din tipar.N-am vazut film romanesc care sa faca asta,ca sa nu mai zic de distributia lesinata. :) LE:Pitbull,relax. |
Originally Posted by Pauline Kael:
Tocmai. |
pauline, redimensioneaza-ti avatarul, te rog
|
Din topicul paralel sters:
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
|
Cum, scenaristul filmului e Mihai Ispirescu? Adica ala care a fost director adjunct la Teatrul National si si-a montat propria piesa "Tehnica raiului"
I-am scris atunci o cronica lui Ispirescu de l-am facut praf, imi era si frica sa mai intru in TNB sa nu dau ochii cu el! |
bag seama ca ne trebuie o "clasa de mijloc" a cineastilor romani.
deocamdata, vad ca avem, pe de o parte, capodopere si genii, iar pe de alta parte, catastrofe si idioti. :huh: |
@Maffy: Voil�* de vezi!
@Prolly: Truth spoketh! |
@proletar
Ce intelegi prin "clasa de mijloc" de cineasti? Adica cei care nu sunt nici catastrofe dar nici genii, adica cei mediocri? Monser, da' cred ca pot sa-ti fac o lista cu cineasti romani mediocri! |
Originally Posted by mafalda:
mediu nu inseamna neaparat mediocru. ma refer la acei regizori care sa faca filme decente, onorabile, fara pretentii de Cannes sau Oscar, filme ce pot fi vazute cu placere, intr-o dupa amiaza calma de duminica. |
Cred ca pot sa-ti dau un exemplu: Nicolae Margineanu, ca i-am vazut filmul "Logodnicii din America" intr-o dupa amiaza calma de duminica. :)
|
Da. Chiar voisem sä räspund cu aceeasi precizare, dar am renuntat, mi se pärea self-evident.
Profesionisti buni, corecti, comerciali în sens pozitiv. L.E.: Nu - Märgineanu s-a degradat... "Logonicii..." e o oroare diletantä. Vezi c-avem topicul p-acilea. |
Originally Posted by mafalda:
cred ca era o dupa amiaza de caine... :D |
Originally Posted by Pitbull:
Exact asta spunea Nae in emisiunea lui Turcescu cand a fost intrebat: care e cea mai importanta calitate a regizorului? Sa reusesti sa tii la proiectul tau pe toata durata realizarii lui, sa-ti pastrezi entuziasmul, pentru ca filmarile si tot restul vor fi o perioada de mare stres si solicitari din toate directiile, care te cam fac sa lasi naibii toate si sa nu mai vrei film, sa vrei acasa sa te culci. Sau chiar sa ajungi sa-ti bati joc de proiect, ca in cazul de fata, ca razbunare. (P.S.: Totusi, ce sanse erau sa fie un film bun cu titlul asta "Dragoste pierduta/Aripi de fluturi"? Cel mult un oracol de liceeana acneica.) |
Nu numai din cauza titlului - TEXTUL îi anula din start orice sansä. Nu stiu cum arätau nuvela si piesa, dar ceea ce se întelege din scenariu väzând filmul denotä un diletantism funciar de conceptie... Respectivul Ispirescu pare a gândi literar la nivelul unei subrete convinsä cä viata ei e un roman...
Poate cel mai fabulos exemplu de autoträdare a unui proiect a fost cel al lui Iulian Mihu, care când fäcea "Comoara" (1982; scenariul: Costache Ciubotaru), o biatä însäiläturä medieval-ridicolä plinä de ahuri si ohuri patriotarde, pe la jumatea filmärilor brusc s-a decis sä facä o comedie/parodie - si a doua jumate a filmat-o ca atare. La port-procesare, a venit ordin de la stäpânire cä nu e voie, asa cä montajul si post-sincroanele s-au fäcut iar la modul solemn. MERITA sä vedeti ce-a iesit! |
All times are GMT +2. The time now is 11:56. |