![]() |
Cele mai bune filme ale anilor 2000
indraznesc sa deschid si eu un subiect care poate va fi considerat un cliseu, avand in vedere ca propun un "alt top" (ten sau five sau 25 cum doriti) al filmelor. insa sunt chiar curios (si aici astept parerea celor Guru :P ) cam care ar fi cele cateva filme de influenta, sau cult, sau, ma rog, decisive pentru arta cinematografica a ultimilor 8 ani (sau 7).
|
Re: Cele mai bune filme ale anilor 2000
S-au mai facut clasamente / liste pe tema asta, e un cliseu insa, chiar si asa, sunt tentat sa propun o lista.
Anii 2000: Dogville, Requiem fo a Dream, Memento, Donnie Darko, In the Mood for Love, Moulin Rouge, 21 Grame, Lilya 4-ever, The Hours, Good Bye, Lenin, Match Point, Munich, No Country for Old Men, Leben der Anderen, Moartea domnului Lazarescu, Elephant etc. Continuati, va rog. |
Trei din 10 all time personal sunt din anii 00 :
Eternal sunshine of the spotless mind 21 gramms Dogville iar No country for old man incepe incet incet sa ma faca sa regindesc topul. |
goodbye lenin nu prea are ce cauta in top .si cred k als o sa ma sustina1
|
1. Trilogia Lord of the rings (filmul meu preferat all time)
2. Gladiator restul aleatoriu Crash Babel 21 Grams Amores Perros Dogville Big Fish Mystic River Cold Mountain There will be blood No country for old men ...si probabil mai sunt |
Mulholland Drive
Inland Empire Zodiac No Country for Old Men The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford |
e greu sa faci un top cand ai vazut multe filme
e mai simplu sa faci pe tipuri de film. le pun si eu totusi la gramada. insa nu prea imi vin acuma multe filme in minte. If only The lake house Sweeny Todd The Demon Barber Of Fleet Street Edward scrissorhands American pie the five people you meet in heaven ratatouille am incercat sa pun cate unu din fiecare categorie. |
Originally Posted by XamWaZ:
|
No Country for Old Men
Cidade de deus Das Leben der Anderen Requiem for a Dream Donnie Darko A Beautiful Mind The Pianist Mystic River XamWaZ @ Edward Scissorhands e din 1990, iar topul e destinat filmelor dupa anul 2000. |
Sa incerc :
The pianist Equilibrium Suspect Zero Hotel Rwanda Eternal Sunshine of the Spotless Mind Cidade de Deus Snatch No Country for Old Men Collateral Crash Poate nu n ordinea asta dar..... |
Nu ma pot pronunta pentru ca anii 2000 inca nu s-au incheiat
Plus ca nu am vazut toate filmele ca sa pot intr-adevar sa le numesc pe cele mai bune ;) |
Originally Posted by wihay:
Ai perfecta dreptate. Cum sa te pronunti cand mai sunt inca 992 de ani pana se incheie mileniul. Eu zic sa mai astepti pana atunci ;) Si topicul cere filme din ultimii 8 ani, dar ai fi stiut asta daca ai fi citit. |
De fapt, mai sunt 993 de ani pana se termina mileniul 3 :P
Ai dreptate, nu am citit primul mesaj. :? my bad Numa' bine :) |
"Dansand in noapte" a lui Lars von Trier, cel mai bun film care l-am vazut in mileniul asta!
Altfel, am vazut mai multe... |
Iată aici un top al filmelor pentru cinefili în care cei interesați pot descoperi multe filme valoroase și cineaști de primă mărime.
Topul pentru anii 2000 al cinematecii FIF de la Toronto |
Puteau, totusi, sa puna pe prima pozitie ceva mai putin pretentios si plictisitor.
|
Aia e o medie. Topul personal diferă în funcție de preferințele fiecăruia. Oricum, observă te rog clasarea excelentă a lui Puiu și Mungiu.
|
Pai MDL si 4,3,2 sunt prezente printre primele locuri in multe topuri, deci nu e cine stie ce surpriza. Oricum sunt multe filme de prin topul ala pe care mi-am propus sa le vad dupa ce termin sesiunea, momentan abia am vazut cam 25%-33% din ele, deci am de unde alege...
|
In The Mood for Love
2046 Dancer in the Dark Ichi the Killer Punch-Drunk Love The New World, Eternal Sunshine of the Spotless Mind Crouching Tiger,Hidden Dragon Adaptation. Ellie Parker Mulholland Dr. Amores Perros 25th Hour Memento |
Pai sunt o gramada de filme foarte bune.Dar cel mai bun ar fi Hachiko Povestea unui caine.:| :|
|
All times are GMT +2. The time now is 12:42. |