![]() |
S-au despartit aia de la Vama Veche
yeyeyeyeyeyey!
|
|
Originally Posted by lestatika_29:
|
Dupa cum spuneam nu pot. Cred ca s-ar opune familia.
|
AUAUAUAUAUUA LAI LAI LAI LUGU LUGU SNU SNU LAILAI LAI
@gestatica: nu, mersi. am de unde sa fac rost de muieri. |
ma doare-n cur
|
Asta... nu e bine!
|
chiar asa
|
La radio
Vreau sa ajung la radio Sa vada o tara intreaga cat de penibil sunt Cu-adevaraaaaaaaaaat........ :w00t: |
imi placea vama veche, nu la nebunie, dar totusi im placea pt ca aveau versuri originale :lol:
sper sa revina, totusi |
Ce a fost Vama Veche a fost. N-o sa mai fie si e mai bine asa.
|
Vama Veche n-a existat niciodata. Exista doar formatia Tudor Chirila.
|
Dacä täceai, filosof rämâneai.
Vama Veche, în formula initialä, a fost rezultatul initiativelor si creativitätii celor trei membri fondatori ai formatiei: Liviu Mänescu, Tudor Chirilä si Traian Bälänescu. Toti trei au contribuit în egalä mäsurä la nasterea albumelor "Nu am chef azi", "Vama veche" si "Am sä mä întorc bärbat". De pe la "ASMIB" încoace, colaborarea între ei a început sä scârtâie. Tudor, care era cel mai tânär, se maturiza si evolua spre formule muzicale mai sofisticate (primele semne se observä în "ASMIB", apoi în remixärile de pe CD-ul "Best of Vama Veche"), în timp ce Liviu si Traian (si Lapi, devenit între timp bateristul formatiei) preferau sä rämânä la simplitatea formulelor initiale. Acest conflict stilistic a atins masa criticä o datä cu albumul "Fericire în rate" - compus aproape integral de Tudor Chirilä si Eugen Caminschi. Imediat dupä lansare, au ajuns la concluzia cä nu mai pot lucra împreunä, si s-au despärtit. Acum, Tudor si Eugen au format grupul Vama, împreunä cu Raul Kusak (claviaturi), Dan Opris (chitarä bass) si Lucian Hoargä (tobe - colaborator), iar Liviu, Traian si Lapi lucreazä si ei la închegarea unui grup propriu. Oricum, am spus toate astea ca sä nu creadä lumea toate prostiile si zvonurile. Altfel, topicul e off-section (fusese deschis de Nightwane ca sä mä tachineze pe mine). Si cum a umplut tot forumul de topicuri paralele, n-are nici un rost sä-l trimitem pe ästa altundeva. Gata. Emanuel sau MinRep, încuiati-l, vä rog. |
Cine la ce a contribuit nu prezinta nici o importanta. Absolut nici una. Vocea lui Chirila e Vama Veche. Sau Vama, sau orice alta formatia ar mai pune la cale.
|
Da, si Soarele se-nvârteste-n jurul Pämântului, lipitorile vindecä orice boli, si nazistii au exterminat sase milioane de evrei. Hai pa.
|
mai, eu am suferit in taina aceasta despartire a vamiotilor...
am ascultat si eu o piesa "Vama Veche" pana la capat, ceva "...ne vom iubi sub apa...", parca asa ceva. nu era proasta. imi notasem ca tre' sa caut sa mai ascult ceva si cand colo - ca o lovitura in plex - grupul se destrama. as zice ca-mi pare rau, asa de amorul unitatii, dar mai intai sa ascult cateva piese... mai bine zic ca-mi pare rau pentru Pitbull, care a muncit pe site-ul cela si, probabil, mai aranja vreo rima in textele cantecelor... si totusi, in acest moment dureros, sa gandim pozitiv: aceasta despartire sa ne aduca doua formatii noi, bune. depinde cine dintre ei vor reusi s-o prinda cu vreun contract pe Cleopatra Stratan :) |
He he, Herbie ("he he", adicä zâmbesc, nu mä bâlbâi), :)
Ce ciudat: melodia la care te referi, adicä "Vino sä visäm sub apä", e chiar cea mai proastä din tot repertoriul. Indiscutabil, apogeul lor a fost "A.S.M.I.B." - pe care-ti recomand insistent sä-l asculti cap-coadä, e album tematic. Dintre celelalte piese, cele mai bune sunt "Nu am chef azi", "Calul din Marlboro", "Vama Veche", "Vara asta", "Copilul si durerea", "Ana", "V.S.T.", "Omul plajei", "Hate", "Armata", "Metrou", "Sf. Petru"... Iar de pe ultimul album, "F.I.R.", bat de departe "Cântec prost", "Zmeul" si "Buze blonde". (Apropo, dacä te afli prin Bucuresti, sunä-mä si te cadorisesc c-un repretoriu complet pe CD, sä-l asculti în ticnä. Si mai bem si noi o bere, ca az-varä la Bookfest.) |
Ok, hai sa judecam la rece. O mierleste guristul de la Queen. Care e rezultatul? Queen devine brusc o formatie decapitata. O formatie inexistenta la ora actuala. Din cand in cand mai organizeaza niste parastase cu public, unde cate un cantaret zelos isi chinuie vocea in stilul originalului. Frectie la piciorul de lemn.
Isi imagineaza cineva vreun hit Vama Veche cantat de formatia celorlalti? Fara vocea lui Chirila? Nu prea. Inimoarele fanilor bat alaturi de Tudorel. Ceilalti nu conteza. |
Doamne, de ce n-am eu atâta tupeu sä mä dau däjtept si sä vorbesc cu ditamai aplombu' de chestii de care n-am habar? As putea sä-mi dau cu presupusu' despre arhitectura Casei Poporului, despre tratamentul pentru psoriazis, despre politica de cadre a revistei "Cutezätorii", despre cresterea viermilor de mätase din Nanjing - despre, despre, despre... Da' uite, eu când nu stiu - tac! :(( Si-acum e fum si este scrum si simt cä-nnebuneeeeesc...!!!
|
Nu e vorba de priceput aici. In afara de cativa fani toba de istoria Vamei Vechi restul il asculta pe Tudorel.
Pitbull, din moment ce esti toba de Vama Veche (asta e clar) lamureste-ma si pe mine: vor fi doua formatii, cea a lui Chirila si cea a exclusilor, probabil aflata in perioada de conceptie. Care din cele doua e Vama Veche? Vom avea doua Vami Vechi? |
All times are GMT +2. The time now is 18:20. |