![]() |
Filme TIFF 2005
Impresionanta lista, imho. Check it out for yourselves:
http://www.tiff.ro/pagina.php?limba=...ea=4&pagina=20 |
Hmm... Asia Argento si ultimul film al lui Kari sunt in competitie, great. Dar soc total: in loc de Miyazaki la 3x3 e Jean Jacques Beineix. Trilogia "Infernal Affairs" 8) Pubic Display of Affection (Romania) 8)
Sounds like fun. |
Cam asta as fi vazut la tiff, daca as fi mers:
Guard Dog (scurtmetraj) (SUA) Regia: Bill Plympton Moartea domnului Lazarescu (Romania) Regia: Cristi Puiu Dark Horse / Voksne Mennesker (Danemarca) Regia: Dagur Kari 4 (Rusia) Regia: Ilya Khrjanovsky The Yes Men (SUA) Regia: Dan Ollman, Sarah Price, Chris Smith Blood and Bones / Chi to hone (Japonia) Regia: Yoichi Sai Take My Eyes / Te doy mis ojos (Spania) Regia: Ic�*ar Bolla�*n Osama (Afganistan, Olanda, Japonia, Irlanda, Iran) Regia: Siddiq Barmak Three / San geng (Hong Kong, Coreea de Sud, Thailanda) Regia: Peter Chan Drowning Ghost / Strandvaskaren (Suedia) Regia: Mikael Hafström Palindromes (SUA) Regia: Todd Solondz Nine Songs (Marea Britanie) Regia: Michael Winterbottom A Hole In My Heart / Ett hal i mitt hjärta (Suedia, Danemarca) Regia: Lukas Moodysson 3 x ROY ANDERSSON Turkey girl Regia: Cristian Mungiu Bucuresti Berlin (Germania, Romania) Regia: Anca Miruna Lazarescu Pana atunci, am sa-mi organizez propriul fest de seara cu fratii Quay, The Saddest Music in the world si Layer Cake. |
De vazut tot "Lost and Found"-ul, inclusiv Turkey Girl. atentie la animatia lui Mait Laas. :happy:
|
Am inceput sa salivez cand am vazut sectiune True Brit. Then again Mike Leigh & Ken Loach n-au fost niciodata printre favoritii mei asa ca mi-a cam pierit entuziasmul.
Si tot citind printre titluri (deja mi-e ciuda ca iar n-o sa apuc sa vad tot ce vreau) am dat, la shadows, de Paul Fuller - premiatul nostru de anu' trecut de la scurt metrej. |
macar e Howl's Moving Castle :love: pacat ca e versiunea dublata in engleza. Damn those people that dub anime!!!
|
Acum vad ca e si noul film al lui Dagur Kari pe lista :o Care e anul asta in competitie la Cannes, pt "Un certain regard", aceeasi categorie cu Cristi Puiu :)
|
In general, cam dupa o lista asemanatoare cu cea a lui keyser am sa ma ghidez si eu. Ma eneveaza un pic ca e plin de filme nordice (v. sectiunea "Swedish Bitter") si asiatice, dar ce sa-i faci - asta e! Cam astia fac filme.
As adauga - usor din deformatie profesionala - "The Extraordinary Adventures of Mr. West in the Land of the Bolsheviks" (Kuleshov). Oricum, de-abia astept festivalul asta (ca sa va dati seama cat de mult, nici nu-mi pasa de premiera "Star Wars" de peste 4 zile). |
Originally Posted by MinRep:
Da, astia fac filme. Si le fac bine de tot. |
:lol:
Despre cum figureaza TIFF-ul pe imdb.com, la sectiunea release dates pentru "Moartea domnului Lazarescu": http://indie.imdb.com/title/tt0456149/releaseinfo |
Figureaza corect. Cinema Republica, Iasi.
|
Premiera nationala va fi la Iasi.
|
Data aia eu am bagat-o pe imdb. Mi-ai dat emotii cind ti-am citit postul, am crezut ca am gresit cu ceva :) Astept sa vad cind exact e programat la TIFF, sa trimit si data respectiva. |
Originally Posted by christi:
|
.avem Plympton in deschidere :w00t: PLYMPTON!
|
adica festivalul filmului european, filiala iasi. ce nu-ntelegi? |
Ah, now it all falls into place... :oops: Sorry, prea mult "Star Wars", poate.
|
La TIFF, Moartea dlui Lazarescu va fi prezentat in seara de 2 iunie (joi). Ceea ce inseamna ca n-o sa-l vad, pt ca joi si vineri va trebui sa ma intorc la Bucuresti :(
|
.o sa ti-l povestim noi :D
|
Originally Posted by christi:
|
All times are GMT +2. The time now is 18:04. |