![]() |
Festivalul International de Film Independent "Anonimul&
"Cu filmul in Delta
La mare, la munte, au tot fost festivaluri. Pentru prima oara, Fundatia Anonimul organizeaza unul in Delta Dunarii, la Sfantu Gheorghe intre 15 - 22 august. Manifestarea - competitiva - include trei sectiuni: lungmetraj, documentar si scurtmetraj, iar in sectiuni paralele vor fi prezentate filme recent premiate sau participante la festivalurile importante ale acestui an, scurtmetraje cenzurate, realizate in Europa Centrala si de Est, documentare ale unor autori din cele noua tari riverane Dunarii. Prima editie va omagia un mare cineast roman, pe Liviu Ciulei, cu prilejul implinirii a 40 de ani de la lansarea ecranizarii "Padurea spanzuratilor" ce avea sa dobandeasca Premiul pentru regie la Cannes, in 1965. Pana acum s-au inscris in concurs peste 250 de filme din 40 de tari. Producatorii romani sunt si ei asteptati cu pelicule produse dupa 1 ianuarie 2002. Dupa preselectie vor ramane in competitie 11 lungmetraje, 12 documentare si 36 de scurtmetraje. Premiile insumeaza 35.000 de dolari, dintre care 10.000 vor reveni castigatorului trofeului festivalului." Poate facem un grup si trecem pe acolo....CE ziceti |
prin urmare dakino ramane la bucuresti?
de unde ai informatiile? si ne cazam unde? say hi to the mosquitos from me! |
Pai nu se mai construieste orasul fantoma care va gazdui miile de cinefili impatimiti ce vor migra spre delta? :lol:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
Pai ce e asta? Le peuple migrateur? |
oricum ar trebui sa fie fun. as sugera organizatorilor sa puna accentul pe "interactivitatea" festivalului--sa organizeze pe fatza, un carusel ar groazei, in care oponentii participantzilor sa fie tzantarii(10 puncte), serpii(50 puncte), braconierii(100de puncte), iar daca din gresala lovesti un pelican, sa ai penalizari...
|
Originally Posted by capitain:
|
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Daca tot suntem obligati sa donam sange, ar trebui sa existe niste reduceri, gratuitati ceva. :D
|
Pai credeai c-o sa iti ceara cineva taxa pentru innoptatul in stufaris? :?
|
Originally Posted by Mala Portugal:
Descalecarile se lasa si cu incalecari si impreunari in contra si sinul naturii? |
Originally Posted by Jay:
surprinzator (pt mine) in liceu imi placea, insa am hotarat sa ma las de sportul asta, sufar mai mult decat ma bucur - oricum, am inteles de ce e tiff in cluj si mi se pare ok, chiar daca mi-a fost imposibil sa ajung, insa povestea cu delta mi se pare deplasata (e ceva de genu - hai sa-i mai scoatem si pe cinefilii astia din casa ca au facut panze de paianjen la ochi de cand se tot uita la divx-uri) (si bineinteles pot sa prinda tantari cu panzele de pe ochi - asta in loc sa se uite la filmele din competitie) :w00t: |
|
Eu cred ca am sa merg, macar pentru 2 zile
|
Na ca se pusera si selectiile aciulea:
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=1263&hist=0 Comments anyone? ---------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Da, e bine ca e Kim Ki Duk, cu cel mai misto film al lui. In rest, de alelalte nu am auzit de niciunu'. 'Examen' e sequel la 'Liceenii'?
ps: daca a ales Irina Tristor, e clar. |
nu, e fostul "taxi contra limuzina", cica ok-- de vazut, nu l-am vazut caci in buna traditzie a lansarilor de filme romaneshti fara productzie mare, s-a scos din cinema-uri dupa 3 sapt. de rulat(dintre care una la cinema flamura....).
iar apropos de restul filmelor, daca ne gandim k e organizat de extraordinara echipa dakino, care a anuntzat o gramada de filme care n-au ajuns(+ k vine tarantino...he-he-he)......... |
Dintre scurtele romanesti selectate le-am vazut pe toate, in afara de Boborul, care am inteles ca e film de animatie.
De remarcat aparitia lui "Daca aveti un minut, foarte bine" - care e si foarte bun (merita sa-l bag la selectia pt. cel mai bun scurt-metraj...dar nu cred ca l-a vazut prea multa lume). Nu inteleg cum dreq au ajuns curcile alea p'acolo...dar ma rog, sa zicem ca a luat premiul publicului la dakino si ca trebuia sa apara... :sick: |
itzi zic eu de curci: ghici cine a filmat plimbarea lui chishu in jurul lumii?
pam-pam, da, chiar el, operatorul curcilor. da', acu' , ia ghici cine a numarat voturile premiului de popularitate.....he-he-he. |
ma chisu pi iel di film, zise moldovianu din mini
daca erau potarnichi, prepelite, pelicani, cocostarci, tiganusi...mai intelegeam...ca se integrau bine in fauna deltei, dar ashea... |
off-topic...dakino se mai tine?
|
All times are GMT +2. The time now is 06:25. |