Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Lynch vs. Nolan (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83665)

notorious 29 Dec 2003 17:27

Lynch vs. Nolan

as zice ca "memento" si "mulholland dr." sunt amandoua la fel de provocatoare si incitante. lynch e veteran in cinematografia suprarealista ("mulholland" mi se pare cel mai bun al maestrului), nolan e nou venit si pe el si poate pe bryan singer si darren aronofsky se sprijina cinema-ul ala cu "C" de la hollywood.

ce ziceti?

Nightwane 29 Dec 2003 17:45

hmm...eu am fost, sunt si voi fi un true Lynch follower asa ca....prefer LYnch oricand insa Memento mi-a placut foarte mult...dar totusi...prefer LYnch pentru ca a facut ce a facut...

Nightwane 29 Dec 2003 17:56

si de la Lynch nu lua in seama doar Mulholland Drive...mai ai si un Blue Velvet...un Eraserhead....etc. etc.

MinRep 30 Dec 2003 16:01

Deci, comparam "Memento" cu "Mulholland Drive" sau Lynch cu Nolan? Oricum, deocamdata Lynch iese invingator, nu numai pentru "Twin Peaks" sau "M. Drv." ("Blue Velvet" nu mi-a placut), dar si pentru "The Straight Story", unde dovedeste ca nu are talent uni-lateral. Dar Nolan este inca tanar (2 filme importante), iar daca "Memento" este remarcabil si inovator, "Insomnia" esuaza un pic, nu din cauza regizorului, actorilor si in nici un caz a povestii, dar nu accede la un anumit nivel (poate Robin Williams nu a fost cea mia inspirata alegere, dar sa nu intram in detalii...)

metamorphosis 30 Dec 2003 16:28

iuhuuu ce i-ati gasit!:) i hate both of them. e bine ca-s bagati in aceeasi oala altfel trebuia sa-mi reconsider parerea pt. unul dintre ei:)

Nightwane 30 Dec 2003 16:56

poate explici si de ce nu iti plac...

ricutza 30 Dec 2003 22:34

mie imi plac amandoi regizorii foarte mult...cred ca Lynch e inovator din punct de vedere al scenariilor...mi se pare ca el reuseste mereu sa faca ceva ciudat care te socheaza...
Nolan nu sicheaza foarte mult din punctul de vedere al povestii ci mai mult din modul in care a decis sa nareze povestea (cel putin in Memento)...

notorious 31 Dec 2003 11:12

cred ca am facut greseala sa va dau ideea ca il comparam pe nolan cu lynch, ceea ce e imposibil in conditiile date (lynch, my god, are o cariera zdarvana in spate). cam ca minrep, incercati sa analizati filmele. mie 'memento' mi s-a parut mai bun ca 'mulholland', desi si 'mulholland' m-a lasat gura-casca.

ca fapt divers, nu stiu ce cariera post-'memento' il asteapta pe nolan, pt ca am vazut ca deja a semnat un contract pt 'batman 5' (!!!). si pt nu-mai-stiu-ce film din 2005 pe care imi pun sperantele.

P.S.: CE DRACU' TRE' SA FACI CA SA PUI UN CHESTIONAR??? intre 'mulholland' si 'memento'.

Nightwane 31 Dec 2003 11:25

pai chestionaru' trebuia facut de la inceput :D cred...

oricum...memento si mulholland drive sunt total diferite...eu nu vad ce am putea compara...dar Mulholland Drive mi-a placut mai mult..mai ales pt. actori si muzica si evident Lynch...

oricum e clar ca Lynch este OMUL da' multi inca nu si-au dat seama (si sper k unii sa nu-si dea :D)

Dan Gerose 03 Jan 2004 15:18

Greu

E greu sa-l compari pe Lynch, care a spus ceva in cinematografie pana acum, cu Nolan, care e la primii pasi (ce-i drept, excelenti !). Poate ca vom avea aceasta ocazie peste cativa ani, cand new-comer-ul va deveni si el un clasic in viata (sper !).

marx 03 Jan 2004 15:58

Eu ii propun semi-cronicarului sa-si decapiteze acest "semi" care-l face semicaraghios.Urmatoarea lui idee va fi :cine e mai plin de senzualitate,ochelarii lui Woody Allen sau teasta iluminista a lui Malkovich?

notorious 04 Jan 2004 11:57

draga veterane, pluralule (ca universul) si non-pateticule marx...

nu-nteleg ce anume te deranjeaza la 'semicronicaru'' dar nick-ul este MENIT doar sa fie o poanta. ai atata ironie-n tine ca-ti iese pe nas! citesti 'observatorul cultural'? daca da, probabil ai vedea ca am publicat (cu ajutorul lui a.l.s.) niste cronici vreme de 5 numere si sper sa mai apara. deci, acel 'semi' era din dorinta de a le publica. acuma ca au aparut, as putea sa ma numesc prea bine 'semi-gazetaru''.

happy now? oricum, apreciez ca ai comentat pe marginea temei la fel ca orice tantalau care suna la '13-14' si intreaba cat e ceasul.

nimeni nu mai poate spune care film prefera?? discutam ,REPET, filmele, nu regizorii! NORMAL!

marx 04 Jan 2004 12:10

Originally Posted by semi-cronicaru':

citesti 'observatorul cultural'? daca da, probabil ai vedea ca am publicat (cu ajutorul lui a.l.s.) niste cronici vreme de 5 numere si sper sa mai apara. deci, acel 'semi' era din dorinta de a le publica. acuma ca au aparut, as putea sa ma numesc prea bine 'semi-gazetaru''.

Deci,tu esti celebrul Bangu caruia eu ii spun "protejatul zBANGhiU a lui ALS"?Se vede ca pe ALS l-au ajuns batranetile....
Bai,nu te mai lauda cu asemenea articole penibile ca devii din semi-stupid un manifest de penibilitate galopanta.

Serghei 04 Jan 2004 21:05

Lynch all the way!!! :lol: :lol: :lol:

notorious 05 Jan 2004 20:19

bai, universalule marx, tu ce dracu' ai??????

te mananca-n fund?... ai limbrici?... ti-e prea cald?... ai o iritatie pe spate si nu poti sa ajungi cu ghearele la ea?...

ce ti-am facut EU? i-am furat poseta lu' ma-ta??... am agresat-o pe sora-ta?... ti-am spanzurat pisica si ti-am atarnat-o in bucatarie?... nu, serios!! raspunde, lamureste-ma!...

n-ai ce face cu banii si te apuci sa faci misto de oameni aiurea? cere-i mamii o bicicleta... sau o masinuta telighidata... sa vezi tu ce zboara timpul.

nu ma laud cu cronicile mele, desi tocmai am aflat ca o sa mai apara. asta e in lumea de fata, ce sa-ti fac?... numai prostie in jur! scapa si sinucide-te! filosofia lui sartre...

un sfat din partea unui exemplu de penibilitate galopanta!

marx 06 Jan 2004 13:42

Originally Posted by semi-cronicaru':

te mananca-n fund?... ai limbrici?... ti-e prea cald?... ai o iritatie pe spate si nu poti sa ajungi cu ghearele la ea?...
ce ti-am facut EU? i-am furat poseta lu' ma-ta??... am agresat-o pe sora-ta?... ti-am spanzurat pisica si ti-am atarnat-o in bucatarie?... nu, serios!! raspunde, lamureste-ma!...
n-ai ce face cu banii si te apuci sa faci misto de oameni aiurea? cere-i mamii o bicicleta... sau o masinuta telighidata... sa vezi tu ce zboara timpul.
nu ma laud cu cronicile mele, desi tocmai am aflat ca o sa mai apara. asta e in lumea de fata, ce sa-ti fac?... numai prostie in jur! scapa si sinucide-te! filosofia lui sartre...
un sfat din partea unui exemplu de penibilitate galopanta!

Cata elocinta zace in tine,domu' cronicaru' semi-minunatu'!Faci niste glume de balci magnifice.Esti perla perlelor din arhipelagul semi-sterp al neputintei.
Hai Bangule, posteaza si aici ce publici in Observator,daca ai curaj de peste tulcean.Poti sa-l aduci si pe ALS.

crydead 06 Jan 2004 13:58

Mmm....certuri... zupeeeer yummy!!!
Sa-mi trag fotoliu din odaie, sa destup sticlutza cu vin si sa ma asez comod sa vad daca veatza bate filmu' sau invers.
Aaa... unde e fetitza aia despuiata care isi plimba fizicul pa the ring intre runde? :roll:

-------------------------------
Welcome to fight club, if this is your first night, you have to fight.

marx 06 Jan 2004 14:32

Originally Posted by crydead:

Aaa... unde e fetitza aia despuiata care isi plimba fizicul pa the ring intre runde? :roll:

Nu cred ca vine nici o fetitza sa-l vada pe semi-semi cu cuvintele in beatitudine.

wulfila 06 Jan 2004 16:41

Originally Posted by marx:

Esti perla perlelor din arhipelagul semi-sterp al neputintei.

Fraza asta e super marfa!
Am citit si eu articolele din Observator.Nu sunt decat incercari minore de a cauta/descifra un sens al filmului respectiv.Asemanator cu ce faceam la scoala.

notorious 06 Jan 2004 17:07

draga marx...

stimate medic proctolog... am un coleg care are hemoroizi. poti sa-l ajuti?... te roaga frumos...

credeam ca pt a fi medic trebuie sa fii mai mult decat o gura cat o sura care-ar face-o invidioasa si pe ursula andres! n-am nevoie nici de unul, nici de doi, nici de o suta de proctologi care sa-mi spuna ca cronicile alea sunt penibile. eu am 18 ani, inca invat la liceu (de multe ori, invat sa si tac, desi acu' nu-i cazul), am un bacalaureat anul asta, si intamplator, absolut INTAMPLATOR am intrat in vb cu a.l.s., caruia i-a placut si mi le-a publicat pe 'obs'. daca nu va place, asta e. lui ii convine, directorului ii convin (pt ca o sa mai apara) - ca doar nu vrea doar sa-si umple spatiul! daca nu va plac voua, nu le mai cititi - ce sunteti masochist, dle. proctolog?

daca dl. proctolog nu mai are nimic de zis si sper sa nu ma mai intoxice pt ca nu mi-a dovedit decat ca e 'loco', propun un top 5 david lynch incep eu:

1.'mulholland dr.'
2.'twin peaks' (seria, nu lung-metrajul 'fire walk with me')
3.'lost highway'
4.'the elephant man'
5.'blue velvet'

p.s.: daca fete nu vin ca sa vada un semi-semi, cu siguranta n-or sa se duca la un proctolog. salutare, dle. medic si nu mai cioparti pe nimeni!

All times are GMT +2. The time now is 07:46.