![]() |
Sunt ei oamenii, dar cainii?:| Presimt ca in curand vom ajunge si noi sa-i mancam. Wow. Ce idee geniala. Daca i-am manca, ar disparea toti foarte repede :-?
|
Eu sunt pentru adoptie. Sa-i luam de pe strazi, sa-i vaccinam, sa-i deparazitam extern si intern, sa-i ingrijim, sa respectam mediul curatand dupa ei. Altfel, suntem ipocriti! Sa nu pretindem ca-i iubim daca nu vrem sa facem niciun sacrificiu ca sa-i ajutam, intr-un mod responsabil! Ce valoare sociala are iubirea si compasiunea pentru criminali? Ce valoare morala are cinismul in fata suferintei celor inocenti?
|
Originally Posted by Nekkyosha:
|
Originally Posted by Liviu-:
A raspuns Pitbull la intrebarea "De ce cainii sunt mai presus decat porcii", asa ca o sa ii dau quote, pentru ca nu cred ca o pot face mai bine decat el:
Originally Posted by Pitbull:
|
Eu i-as inculpa pe nesimtitii aia care isi permit sa lipeasca afisele cu animale sacrificate.
Sacrificarea acestor animale e facuta numai de catre profesionisti (sau, ma rog, asa ar trebui sa se procedeze in orice stat civilizat), iar cand cumparam carne pentru consum platim de fapt si spor de pacat acelor profesionisti, dar platim si ca sa mancam in liniste, nebantuiti de imaginea animalelor sacrificate. Profesionistii stiu ca nimeni altii anatomia animalelor si cum sa le curme acestora (care, apropo, nici nu s-ar naste daca n-ar exista cerere economica pentru carnea, laptele, blana lor) viata, astfel incat ele sa sufere cat mai putin si, afara de cazul unor dezaxati, isi fac meseria mai degraba cu cinism decat cu sadism, cel putin la noi. Oamenii apreciaza carnea unor anumite specii de animale, in functie de particularitatile culturale, dar, ca reguli generale, omul evita carnea provenita de la speciile necrofage (unde intra si genurile canis, felis etc., cainii din crescatorii avand de multe ori o dieta vegetariana), dar si de la animalele considerate de companie (multa lume are bunaoara oroare de carnea de iepure, multi macelari neprofesionisti au suferit atacuri de cord cand au incercat sa sacrifice suide sau alte animale personale de care se atasasera nepermis de mult, altor crescatori fiindu-le imposibil sa manance carnea unor animale tratate in chip imprudent drept animale de companie). |
dragutz cutzu de la avatar ;)
|
Nu-i asa?! Imi place cum scoate limba la lume.
|
Uraaaaa!!! In sfarsit s-a votat Legea Eutanasierei Cainilor! Felicitari!!!
|
Asta era sustinuta de PDL parca... din acest punct de vedere nu-mi place legea. dar altfel poate, in sfarsit, scapam de unele animale turbate de pe strazi.
dupa ce se face curatenie, devenim si noi civilizati, ne ducem la adapostul de caini si din cei cativa catelusi orfani sustinuti de altfel din banii nostri salvam un suflet minunat luandu-l la noi in curte. |
eu am vazut azi la tv, si era si Pitbull pe acolo, si o tinea pe o tanti in brate.
oricum din punctul meu de vedere este un pas spre normalitate. |
da, l-am vazut si eu pe pitbull, pe realitatea:)
simpatica catelusa alba!:) |
Buey, aia e Hera! :P
|
Aia care compara cainele cu alt animal bun de sacrificat pentru a fi mancat stau prost cu istoria si cultura civica. Animalele precum gaini porci vaci etc, sunt animale de consum, fiind crescute de sute sau mii de ani special pentru a fi mancate, este cat se poate de firesc. Ca in secolul 21 lucrurile au degenerat si au ajuns sa fie sacrificate inutil sute de milioane de animale ptr lacomia omului de la oras, asta e alta treaba. La tara e un oarecare respect pentru animalul din curte cu greu crescut ca apoi sa fie mancat. Cat despre caini, pana si stramosii nostrii si-au dat seama de utilitatea cainelui si inteligenta lui, asa ca au decis sa-l DOMESTICEASCA, nu sa-l manance. Aia care maninca caini sunt asiaticii ( cu exceptie japonezii ) chinezii de fel si coreeni sunt foarte realmente prosti. Din cauza asta sunt considerati inferiori de catre japonezi.
Asa ca incetati cu aberatii de genul '''daca porcul poate fi omorat atunci dc nu poate fi si cainele'' ca daca v-ati intoarce in trecut cu astfel de afirmatii ati primii palme peste bot de la oamenii mai ''primitivi'' |
Originally Posted by cristi88:
Care ar fi utilitatea lui? (eu nu vad decat o situatie in care cainele e mai util decat alte animale domestice, iar situatia respectiva nu prea exista la oras) Si la ce mai exact te referi cand zici "inteligenta" lui? PS: Faci multe afirmatii care te depasesc. Ma refer la generalizarile tale legate de chinezi si alte chestii prin celalalt topic. PS2: Devine plictisitor aerul de superioritate morala al iubitorilor de animale care se cred niste persoane bune si "mai" umane. |
hai sa va zic si eu una...
daca cumva, ar exista un vot / sondaj sau chiar puteau sa intrebe la recensamant, daca sunt de acord cu maidanezii , si va asigur ca peste 70% din populatia tarii ( mai ales cei de la oras ) ar fi pro eutanasiere. |
Originally Posted by Liviu-:
Afirmatii care ma depasesc ? Eu cred ca tu esti depasit de afirmatiile mele. Daca nu ai abilitatea cognitiva de a constata evidentul, inseamna ca tot ce nu iti suna tie bine este generalizare ? Cat despre utilitatea cainelui, se vede ca nu prea te-ai uitat pe Discovery in copilarie, sa vezi si tu importanta lui pentru om. Era folosit la razboaie, era folosit ca insotitor, paznic, vanator. Cand se ascund criminali prin paduri, cu ce vine politia sa-i caute ? Cand sunt aduse droguri in tara, cu cine vine politia sa verifice masinile ? Daca esti incapabil sa depistezi inteligenta la un simplu caine, atunci cat de capabil esti sa o depistezi la un om ? Superioritatea morala a oamenilor iubitori de animale este doar falsa ta impresie. Daca ai compasiune pentru oameni implicit ai si pentru animale si vice versa. |
Esti amuzant :))
|
Eu iubesc cainii, in momentul de fata am 5, dar maidanezii trebuie eutanasiati pentru ca-s prea multi si prea periculosi. Bine ar fi daca s-ar putea scoate profit din asta si sa se puna la bugetul statului. Nu i-am putea ambala si trimite in China sau Vietnam?
|
Originally Posted by chuckyfan:
Asta cu ambalatul si trimis la asiatici e teribilism. Eu cred ca mai repede merg trimisi aia 5 caini ai tai ca sigur sunt mai dolofani si ciolanosi si lasa niste rahati cat pumnul prin parcuri. Esti fals ca falsa mea pudoare daca spui ca ai caini dar restul de pe strada sa fie eutanasiati. Repet, maidanezii sunt o problema dar nu trebuie rezolvata prin exterminare. Ei s-au inmultit ptr ca primaria si ONG-urile au furat banii ca apoi cainii sa fie omorati cu batele in adaposturi de recidivisti platiti. Solutia este sterilizarea. |
cristi, o solutie este si sterilizarea, ai dreptate, dar un caine sterilizat nu poate ataca un om, la fel ca un caine ne sterilizat?
e ca replica din Lord of War, cand lui Nicu Cusca ii zice negrul ala, ca un glont tras dintr-un AK , de un copil de 8 ani, are aceeasi putere ca un glont tras de un om matur. si faza cu sterilizarea nu rezolva repede problema , in Ro se doreste rezolvarea problemei curand, pentru ca persista de mult timp. |
All times are GMT +2. The time now is 11:41. |