![]() |
Originally Posted by StefanDo:
Arata dorinta evreilor cum sa se fi terminat razboiul, din acest punct de vedere este relevant. |
Pe bune...? :-O Chiar ASA doreau evreii sä se fi terminat räzboiul...? :| Bä nene, da' zäu cä nu m-as fi asteptat!
|
Filmul e relevant doar in universul lui QT
|
Dar de cand e musai sa fie relevante filmele? Si sa releve ce?
|
Cat timp prezinta ceva intr-un anumit mod / viziune mereu releva ceva. Mai mult sau mai putin voit.
|
Cam de pe la Méliès, Cori.
Orice fapt artistic (inclusiv un film) trebuie sä releve un sens, o semnificatie, o idee - deci, sä fie relevant! Altfel, cade în afara artei, devenind artizanat, floare de plastic, räpire din serai, peste de striclä pictatä pe lada studioului, cap de cäprior pirogravat cu "Amintirie din Bustenii 1967"). A fost prima lectie pe care am învätat-o de la Lucian Bratu. Si este prima lectie pe care le-o predau în fiecare an elevilor mei. |
si iese ceva?
|
Huh? :|
|
si iese ceva? = elevii tai pricep lectia pe care le-o predai?
|
Originally Posted by buticut:
Nu inteleg de ce nu "ar iesi".../:) Sau pipes a fost dezamagit de faptul ca dupa atata timp ce credea ca mileul de pe TV e arta pura, a venit cineva cu o teorie care a deosebit arta de artizanat... |
Päi având în vedere cä anul trecut rata de intrare la facultate a fost de 100% (trei la actorie, trei la regie), si cä anul ästa deja sunt gata douä scenarii de scurt-metraj foarte bune, si încä vreo patru sunt în finisäri... eu as zice cä ceva-ceva tot iese.
|
Slab filmul un film plictisistor care are din cand in cand o faza de comedie sau de actiune !
|
Pe langa infinte semnificatii subiective pe care le poate gasi cineva in tot felul de detalii, filmul are o relevanta cat casa vizavi de natura umana, in general, si despre razbunare in particular. Cum poti nega asa ceva?
- - - Am vazut "The Dirty Dozen" , filmul din care -auzeam ca- s-a inspirat Tarantino si pot sa zic ca... s-a inspirat un pic mai mult. Legaturile dintre "Avatar" si "Dances with Wolves" sunt neglijabile fata de de cele dintre celelalte doua filme. Unele imprumuturi sunt atat de evidente incat "IB" lasa impresia de remake . |
personal nu-l agreez pe tarantino. poate e genial, altii pot spune, dar e un pic prea agresiv pentru gustul meu. Inglorious mi s-a parut ok, a avut o poveste de spus, dar daca mi se ingaduie, mi s-a parut cam dur fata de nazisti. in ideea ca pentru ce au facut pot fi batjocoriti pana la loc comanda fara sa spuna nimeni nimic. e doar o parere
|
si inca ceva. evreii nu s-au lasat datori celor ce i-au nedreptatit (vezi nurnberg, evenimentele prezentate in filmul Munchen, etc.), dar impresia mea e ca nici ei nu agreeaza in spiritul lor soiul asta de batjocura fata de dusmani. ei se razbuna, nu rad de ei. tarantino nu face un serviciu evreilor prin acest film, ci mai degraba foloseste istoria ca pretext pentru a-si etala inca o data stilul agresiv de a face film. Dar nici nu cred ca pretinde altceva.
p.s. am urmarit cu placere kill bill 1,2, chiar pulp fiction si altele, doar am tinut sa spun lucrurile astea. |
Originally Posted by bogdann1980:
Filmul nu e pentru evrei si nici nu e o razbunare. Nu e Schindler's List. Sunt doar niste tipi rai ucisi pe ecran. Si nu e chiar batjocora, nazistii sunt prezentati mai mult decat ca niste idioti ce urmeaza ordine. In scena prizonierului german, avem un soldat adevarat, loial, si care moare chiar cu onoare. Sa nu mai zic de Landa, cel mai extravagant, complex si inteligent nazist pe care l-am vazut pana acum pe ecran. |
Originally Posted by marius_em:
|
Al naibii Tarantino asta :D. Cand nazistii o incaseaza, ne amuza, dar cand nazistii sunt glorificati prin filmul acela de propaganda, suntem dezgustati de rasul acela sadic al lui Hitler. Exact, daca cineva e pus intr-o lumina negativa, e chiar Americanul incapabil sa invete o limba straina :)).
|
Originally Posted by miercuri:
|
atunci poate n-am inteles eu bine. imi asum greseala. vorba cuiva "de la prea multele filme pe care le vedem, nu le mai stim aprecia". sau cam asa ceva.
|
All times are GMT +2. The time now is 01:39. |