![]() |
SPOILER!
Originally Posted by manwithamoviecamera:
Din pacate nu, dar ar fi fost tare finalul daca murea =)) Era o serie pe youtube cu "how it should have ended", Avatar cu siguranta o sa faca parte din ea :)) |
Originally Posted by manwithamoviecamera:
Din punct de vedere al avansului tehnologic al "Avatar" fata de Beowulf si de orice alt film de pana acum, te inseli amarnic, indiferent de ce ti se pare ca vezi. Si tare ma indoiesc ca a stat Cameron si a lucrat 4 ani la film doar asa, ca sa faca propaganda pro-americana. Nu stiu ce asteptai tu de la film: o cronica a prostiilor pe care le-au facut americanii in ultimii ani? La urma urmei e o poveste SF, nu un documentar de Michael Moore, nu inteleg ce treaba are. |
o cronica adevarata care as fi vrut sa-mi apartina, mult mai frumoasa si completa decat insusi filmul:
Quote:
|
Unde e cronica filmului? Cameron are acnee pe creier, e frustrat de... nu stiu, cinematografie. Fanii sunt pustani ce fac filmulete cu telefonul, manelisti, etc. Si despre film... nimic.
|
Nu te-ai prins ca sunt multi frustrati pe lumea asta?
|
Ce cronica de cacat a postat Manwithamoviecamera.
S-ar zice ca pt el nimic nu e indeajuns de bun, nici Lars von Trier nici Cameron. |
Originally Posted by TheDork:
Sunt multe persoane subiective. Nu uita insa ca sunt de ambele parti... Aceeasi intrebare la ce-a postat manwiththemoviecamera: unde e cronica? |
Nu e o cronicä, ci un pamflet. Inteligent si justificat, dar foarte exagerat, plin de räutate nemotivatä. Un exemplu:
Originally Posted by Djrezinski:
...Si tot asa. |
Eu il suspectez tocmai pe acest autor al cronicii de mai sus de o boala mentala, iara nu pe Cameron, cum zicea frustratul ala.
|
Mintalä, Illo pui, mintalä - adicä la minte, nu la "mentä".
|
Originally Posted by Pitbull:
E corect si "mentala" :P Sper sa nu ma insel, dar sunt aproape sigur ca am dreptate. :D |
E corect si mentala.
|
mental cica se refera nu la minte, ci la barbie :)
oricum, mental suna mult mai bine decat mintal, asta e clar :D |
http://dexonline.ro/search.php?cuv=mental
Si reveniti on-topic. |
Faptul cä D.E.X.-ul îl acceptä (ceea ce stiam de vreo 30 de ani si ceva - de la editia 1978) nu înseamnä cä ar fi si corect. D.E.X.-ul atestä, din diverse motive neserioase, jalnic de multe greseli de limbä. (Vezi Graur, "Dictionarul greselilor de limbä"), asa cä trebuie sä fie consultat cu rezerve responsabile, nu cu devotament biblic.
Dacä româna ar fi adoptat si "minte" pe variante (de exemplu: "minte" si imaginarele "mente", "mens", "mensä", "ment", "mentä", sau mai stiu eu cum), ar fi fost motivat. Dar cum noi avem NUMAI rädäcina "minte", derivatele ei nu pot avea decât forma cu i. Exceptie: "mentalitate", fiindcä în latinä nu exista: l-au creat francezii, de la «ment» - «mentalité», filierä pe care a ajuns si la noi. Hai, back to "Avatar". |
Din "mentalitate" reiese cuvantul "mental" nu din minte.
Frumos film ,joi ma duc sa-l vad!:D Ps: Poate sa fie aceeasi cheste cu "diseara" sau "deseara"? |
Nu, evolutia etimologicä e asa:
(lat.) "mens" -> (rom.) "minte" -> "mintal" (lat.) "mens" -> (fr.) «ment» -> «mental» -> «mentalité» -> (rom.) "mentalitate". Deci, "mintal" nu-i e fiu, nepot sau alt urmas direct sau colateral lui "mentalitate", ci dimpotrivä: unchi cu douä generatii în avans. * * * Intr-adevär, frumusetea e una dintre calitätile principale ale filmului. Nici nu m-as gândi sä i-o contest. |
Parca incepe sa va ia mintile filmul asta. In sensul in care unii, in functie de pozitia abordata, va ofticati si va simtiti atacati de ceea ce scriu cei care se situeaza in tabara cealalta. Da' Avatarul asta o fi vreo papusa la care ati ajuns sa tineti cu mare drag si pe care nu cumva s-o flocaiasca cineva? :D
|
E clar cä pentru unii da!
Unul dintre mai-susii jos-pusi fetisisti ne-a si fäcut "trasi din pui-de-lele" - pe noi, criticii cei critici. |
Hai sa nu exageram atata ! Eu un film bun si cu asta basta :D ! Vreti o cronica decenta ? Uite una scrisa de prietenul meu pe un alt site de profil...
"AVATASTIC! Locatie: Samsung IMAX/ Cinemacity/ AFI Palace Cotroceni Mall/ Bucuresti/ Romania, sala arhiplina; nu stiu cum vedeau cei de pe primul rand... Data: 19.12.2009, ora 12:30 Motivul: Unul dintre cele mai asteptate filme ale sfarsitului de an pentru unii, CEL mai asteptat film al anului pentru altii, inclusiv pentru mine. In doar cateva minute, coordonatele spatio-temporale devin cu totul altele: Locatie: Pandora Data: anul 2154 James Cameron dovedeste inca o data ca este "king of the world", cel putin cel al efectelor speciale. In doar cateva minute am fost atat de absorbit de Planeta Pandora creata de vizionarul Jim, incat nu mi-am mai putut dezlipi ochii de la ecran... You're not in Kansas anymore! Asa e! Imaginatia lui a dat roade, astfel ca flora, fauna, populatia indigena Na'vi, un nou limbaj, formele de relief, toate par atat de reale, incat iti vine sa te duci la o agentie de turism sa vezi cat te-ar costa drumul pana acolo... Oricum, m-a impresionat atat de mult planeta imaginata de Cameron incat am sa mai fac o vizita Pandorei cat de curand ;). Chiar ca simti ca se deschide cutia Pandorei atunci cand pasesti pe acea planeta tot felul de animale exotice, unele periculoase, feroce, altele inofensive, plante fosforescente si multe alte surprize... Fara doar si poate numai daca nu te duci cu inima deschisa nu ai cum sa nu observi munca depusa, indelungata, pentru acest film, faptul ca bugetul urias pe care l-a avut (de peste $300 M) se vede in fiecare secventa. De fapt recenzia acestui film nu poate cuprinde toate epitetele si superlativele meritate pe buna-dreptate... Scenariul la Avatar a fost conceput acum 15 ani, insa Cameron a trebuit sa astepte pana tehnologia i-a permis sa-si vada ideile transpuse in practica... Dar nu a asteptat cu mainile in san ci a reusit sa inventeze o tehnologie noua impreuna cu echipa lui, tehnologie care i-a impresionat pe Steven Spielberg si Peter Jackson, astfel ca o vor folosi si ei pentru trilogia Tintin... Desi pe-atunci a fost ales cel mai bun scenariu al anului pentru filme care ar trebui produse, multi vor imputa fimului faptul ca acest scenariu este totusi liniar si previzibil, personajele nu-s prea dezvoltate, avem si cateva inspiratii de la alte filme precum Matrix (AMP Suits), Dances with Wolves, The Last Samurai, insa totul paleste in fata betiei de culori si a efectelor vizuale (Oscar 99% sigur pentru aceasta categorie). De fapt acesta este punctul forte al lui Cameron pe langa atentia la detalii. In plus, pentru cei care au vazut Aliens, Terminator 1 & 2, The Abyss, True Lies si/sau Titanic stiu cu siguranta faptul ca Jim creeaza niste personaje feminine puternice, acesta fiind si un alt lucru care imi place foarte mult la Cameron. Michelle Rodriguez face un rol scurt, dar de efect, Sigourney Weaver interpreteaza cum altfel decat cu gratie rolul Dr. Grace Augustine, iar Zoe Saldana in rolul lui Neytiri demonstreaza ca are talent cu caru' si cu siguranta va fi una dintre actritele de care vom mai auzi in viitorul apropiat... Stephen Lang in rolul Colonelului Miles Quaritch face un rol de villain convingator, iar Sam Worthington este din nou remarcabil, un alt actor promitator, de al carui talent eram convins inca de la T4, unde fusese singurul lucru demn de retinut... Muzica lui James Horner este de efect, fara insa a impresiona decat pe alocuri, iar melodia interpretata de Leona Lewis are sanse sa fie nominalizata la Oscar. Pentru cei care au vazut teaser-ul, trailer-ul sau chiar cele aproape 30 de minute de Avatar Day, le pot garanta faptul ca aproape nu au vazut nimic. Ganditi-va ca sunt peste 150 de minute grandioase. Mi-au placut si aluziile eco, comuniunea cu natura, cu animalele, cu plantele (printr-un port USB, dupa cum glumea un amic), primul zbor al lui Jake Sully (o sa vedeti despre ce vorbesc), plantele fosforescente, Hallelujah Mountains, cenusa dupa primul asediu... gata, nu mai divulg nimic!... decat faptul ca batalia de la final este "mama tuturor bataliilor", este epica, eclipsindu-le si pe cele din LOTR, fiecarui erou gasindu-i-se un final pe masura. Parca aduce un pic si cu Warcraft/Starcraft (aici minereul se numeste Unobtanium, amuzant, nu?), se fac referiri si la razboaiele din Irak (We fight terror with terror), Afganistan, la amerindieni, azteci etc. Se pot face tot felul de comparatii... James Cameron este ceea ce-si doresc sa fie regizori precum Michael Bay sau Rolland Emmerich! Si cu siguranta si-au luat notite si la acest ultim film al lui... Din punct de vedere al box-office-ului, desi NU cred ca va depasi Titanicul ($600 M doar in USA, $1.8 B in intreaga lume), cel mai mare succes al tuturor timpurilor, opera tot a lui James Cameron, Avatar ar trebui sa obtina minim $70M in weekend-ul de debut si peste $300M la final in USA, cu sanse mari de a se apropia sau chiar a depasi miliardul de dolari incasari in toata lumea. In ceea ce priveste Romania, cred ca va fi unul dintre succesele anului, si are sanse la 60.000 spectatori in weekend-ul de debut si 240-260.000 in 8 saptamani. Oricum va fi atat in Romania cat si in USA constant intre primele filme pana in februarie. Stiu ca Sam Worthington a semnat pentru o trilogie si ca Jim a declarat ca, daca va avea succesul scontat, vor urma si partile a doua si a treia, probabil despre lumile de pe lunile Pandorei, insa sper ca urmatorul film al lui sa fie totusi Battle Angel Alita, chiar daca bazat pe aceeasi tehnologie, deoarece pare interesant. Asa cum in cutia Pandorei a ramas Speranta ultima, astfel cred si eu, am speranta ca Jim nu ne va dezamagi nici pe viitor si sper ca in urmatorii 5-6 ani sa vad 2-3 filme regizate de el. Pana atunci... I see you! You should see Avatar!... in 3D! " |
All times are GMT +2. The time now is 23:17. |