![]() |
Originally Posted by music.is.my.life:
|
Originally Posted by music.is.my.life:
|
Azi`noapte am visat iarasi ca era cutremur.De data asta a fost mai usor,nu s`a mai daramat nici un bloc,doar se zguduia foarte tare si eu incercam sa ies cat mai repede afara in strada.
|
Earthquake
To dream of an earthquake, suggests that you are experiencing a major "shake-up" that is threatening your stability and foundation. The dream highlights your insecurity, fears and sense of helplessness. Is there something in your life that you feel at "fault" for? If you find cover from the quake, you will overcome these challenges. If you become trapped or injured during the quake, you will suffer some sort of loss in your life. According to the bible, earthquakes symbolize God's anger and power. |
sau poate un sentiment de pierdere a controlului asupra vietii tale acum sau asupra unor aspecte din viata ta, unde s-ar parea ca nu depinde mai nimic de tine.
Asta ar putea sugera ca ai nevoie sa controlezi lucrurile ca sa te simti safe si linistit si ca sfat ti-as sugera ori sa iei volanul in mana si sa conduci tu masina ori sa iti temperezi nevoia de control. zic. |
Tencs illo ... posibil sa fie asa cum zice acolo.
|
In prima explicatie ai o viziune mai freudiana, in a doua explicatie, a mea, e o viziune adleriana :)
Care e mai aproape de adevarul tau? |
Azi noapte nu am visat nimic dar acum vreo 2 zile s`a repetat pentru a 3a ( ? ) oara un vis in care sunt langa o prezenta feminina, ne uitam la un film, ne plimbam ( actiunile conteaza mai putin pt ca nu sunt aceleasi ) dar careia nu`i vad chipul :-?
|
Si cum te simti in timpul visului, care e feelingul?
|
Curiozitatea ar caracteriza destul de precis visul. Sunt confuz, dar linistit. Cu toate astea, nu imi amintesc sa ma preocupe foarte tare ca nu pot sa atribui un chip anume persoanei.
|
Nu a fost în noaptea trecută, ci acum vreo 2 nopţi.
No, se făcea că eram ţigancă, de-aia foarte neagră, foarte urâtă şi foarte-foarte tristă. Tocmai ce mă obligau să mă mărit cu Borat. Cel pentru care evident nu simţeam nimic; în incultura mea nu-i văzusem nici măcar filmul. :( Mă simţeam extrem de tristă, exclusă, persecutată şi iremediabil nefericită. Urma noaptea nunţii... şi parcă toată viaţa mea depindea de supunerea pe care tb. să i-o arăţ sorţii. Ceea ce e straniu în visul ăsta e faptul că existau două Dragomare: una care trăia această tragedie - ţiganca, şi cea reală care privea şi simţea disperarea amândorura. Din fericire nu am nicio amintire despre noaptea nunţii. =)) =)) Deci m-am trezit 9 luni după, când, ca în orice roman de duzină trebuia să nasc, şi, excact ca-n viaţă mă obişnuisem cu Borat (=răul necesar, aşa cum îl percepeam amândouă). Şi aici urmează o scenă cel puţin ilogică, care nu are absolut nimic de-a face cu Dragomara reală. No, deci trebuia să nasc, şi totul urma să se petreacă în mijlocul naturii, ocazie cu care eu m-am urcat pe o stâncă înaltă şi i-am spus soţului meu să stea jos, la poalele ei, ca să prindă copilul. :-& :-& :-& Categoric nu doream acest copil, io, cea care-s moartă după orice bebel. Următoarea imagine care-mi vine în minte este cea a unui băieţel - al meu - la al cărui chip, gene luuuungi mă tot holbam. Ultimul lucru pe care aş fi vrut să-l simt ar fi fost fericirea că eu eram mama lui. Nu aş putea spune că mă deranja prezenţa lui, însă nu am simţit nici cel mai micuţ fior de trandreţe - de exemplu - pentru el. NU ştiu dacă puteţi înţelege asta, nu era ca şi cum aş fi fost obligată să-l am, dar nici ca şi cum mi l-aş fi dorit. No, şi ăsta a fost coşmarul meu. :-/ :-? |
Am avut unul dintre cele mai ciudate vise:
Eram in subsolul unei case darapanate. Niste muncitori lucrau deasupra. La un moment dat se surpa totul si ma ingroapa. Fade out... Acum sint in afara casei si ma indrept spre propria casa. Pe drum trebuie sa trec peste un pod (care exista si in realitate). Podul nu mai exista, in schimb albia riului respectiv e enorma, cam de 10 ori mai mare decit in realitate. Exista o singura balustrada de beton care traverseaza albia. Incep sa inaintez pe ea, pe la jumatatea drumului mi se face frica si ma intorc. Pina in acest moment, nici suflet de om prin preajma. Cind ajung inapoi pe "malul" riului, exista citeva persoane acolo. Unul imi spune ca am stat ingropat sub casa aia darapanata 25 de ani, iar intre timp a avut loc un fel de Apocalipsa care a decimat populatia. O iau la picior cu gashca asta si ajungem la un fel de mall. Intru inauntru si acolo se desfasoara un fel de parada a modei. Imi dau seama ca sint in cautarea cuiva, dar nu stiu a cui.:-? Merg la etaj, acolo se afla o tipa beton. Ma saruta, o string in brate, apoi tipa se mumifica sub ochii mei si cade la pamint. Ma trezesc...(:| :-S :-? P.S. Nu stiti vreo metoda prin care se pot induce cosmaruri? |
de obicei ai sanse mai mari sa ai cosmaruri atunci cand esti stresat si dormi putin ;)
|
Originally Posted by Windom:
PS: Super şi absolut de înţeles ;) :P faza cu tipa beton! :-* PS1: cel mai mult mă dau în vânt după visele premonitorii. N-am mai avut cam demulticel unul. :-? |
@Windom nice dream.
|
Da, il felicitam pe Winom pt visul lui frumos.
|
Windom , lasa-te macinat de lucrurile carora nu le gasesti solutii. :) Streseaza-te.
Illo cred ca visul lui Windom spune multe lucruri :) (ce-am terminat de citit Adler ) |
Riscul cu un vis ca al lui Windom este foarte mare, cu cat visul e mai complex si mai narativ cu atat mesajul e mai ascuns si munca unui analist mai grea.....nu m-am inhamat la asta pt ca riscurile sunt mari. S-ar parea ca windom are un conflict atat de puternic interior incat pt a se adapta socialului a creat foarte multe refulari, impachetate cat mai frumos posibil ca sa reuseasca sa le accepte. Asta ar fi o perspectiva freudiana. Adler zice ca visul e o harta care ne arata scopurile noastre (deci centrat pe viitor) si ofera totodata si solutia.
Ai terminat Sensul vietii? |
Originally Posted by illotempore2002:
|
Da, illo. Dar mi s-a parut destul de tehnica, de nisa. Poate pe viitor am sa mai revin asupra unor pasaje fiindca n-am fost cu mintea acolo cand le-am citit.
Windom e clar ca ai multe semne de intrebare >:) ... And you feel like there is no way out. De aceea senzatia de claustrare, de ingropat, la fel si drumul fara pod . Start opening some doors :> |
All times are GMT +2. The time now is 14:31. |