![]() |
Originally Posted by marius_em:
|
S-a tinut tare pe picioare. :)
|
Eu una-mi mă bucur că filmul a putut creşte atât de mult; dacă ar fi să mă exprim în termeni matematici aş spune: 180 de grade. ;)
|
Originally Posted by Windom:
Sau în circa = aproximativ? |
Cîrca. Mi se pare mie sau mesajul de mai sus a migrat putin?:-?
|
Eu scriu cârca - ca-n Topârceanu, îl stii care; äla cu:
Päsärile migratoare Se întorc din tropice. Gâzele depun la soare Ouä microscopice! ("Primävara") ...doar e primävarä, nu? Gata, back to topic. |
Pe mine una nu m-a dezgustat deloc, şi l-am văzut de cel puţin 3 ori. Da'la gusturile mele, probabil că se explică. ;)
Dacă o să dau peste un suntet şi-o imagine de calitate am de gând să-mi cumpăr şi DVD-ul. |
Originally Posted by sergiuseling:
|
E obligatorie pentru cei ce pot asimila o asemenea experienta, nu si pentru cei care ramin doar cu o senzatie de dezgust.
|
Originally Posted by Windom:
|
Originally Posted by Dragomara:
|
Oarecum sunt de acord cu tine Windom, e un film libertin pentru libertini.
Dar nu cred că anumite convingeri morale pot fi considerate prejudecăți. Că altfel ajungem la limita cealaltă și putem considera că avem prejudecăți asuprea criminalilor și spunem că sunt răi fără să știm și noi cum e să omori pe cineva. Ar fi o experiență unică (pentru cei ce o pot asimila), dar poate că nu vrem să mergem până acolo. |
De acord, însă cu o mică corecţie: formula este antonimul metaforei. :P
|
Normal că n-are nicio legătură, cine vorbea de libertinism? Eu unu sigur nu.
Ai dreptate, n-am văzut filmul, am văzut secvențe și m-au oripilat. Ce m-a mirat e că ai spus că e obligatoriu să vedem așa ceva, poate mesajul e unul bun, dar modul de prezentare pare a fi greu de înghițit, ba chiar se poate să te dezguste. Normal că sunt unii care cred că arta poate fi în orice, îmi aduc aminte de filme precum Salo sau 9 cântece. Aia după mine nu e artă și cred că unora, majoritatea de fapt, ne e mai bine fără. |
Originally Posted by sergiuseling:
Sfat amical: niciodată, da'niciodată să nu mai vb în public despre un film pe care nu l-ai văzut, cel puţin de două ori, te rog. :"> |
Antichrist este un film pentru a carui vizionare iti trebuie un stomac sanatos. Recunosc ca m-am uitat in alta parte cand Ea s-a automutilat, in rest am rezistat, desi n-a fost usor.
Nu l-am vazut in conditii prea grozave. Eram la TIFF, la proiectia in aer liber si era cam frig. Am tinut, insa, sa il vad, pentru ca il asteptam cu sufletul la gura, fiind vorba de febletea mea, LvT.:x M-a socat si am avut un mix de reactii (soc, amuzament, greata), nu stiam ce sa cred. Aveam senzatia ca LvT a facut filmul la misto, chiar mi-a venit sa rad vazand dedicatia finala. Nu mai era acel von Trier pe care il adoram eu. Credeam ca ne-a luat la misto pe toti, si pe spectatori, si pe Tarkovski, si pe juriul de la Cannes. Totusi, acum, dupa un timp, ma gandesc sa revad filmul, cred ca merita mai multa atentie si m-am inselat la inceput vazandu-l ca pe o gluma a unui geniu care a ajuns sa isi permita orice. Totusi, vulpea vorbitoare ramane un kitch de top! |
Am zis "libertin intelectual" ca sa nu zic "deschis la minte".:D E normal ca unora sa le stea in git filme precum Antichrist sau Salo, pentru ca-i trezeste din coma indusa de filme gen Up In The Air sau Avatar. Si ce bine-i acolo in coma, la adapost de toate relele, leganat pe undele armoniei, pacii & sentimentalismului de tip Hallmark.
Iti vine sa-ti parasesti cuibul? |
Libertin intelectual nu sună nici pe departe la fel cu deschis la minte. Poate provoca confuzii, eu mă gândesc la una tu vrei să spui alta.
În orice caz comparația între Up in the Air și Avatar e sub orice critică. Mai degrabă Avatarul seamănă cu Salo sau Antichrist. Ăstea sunt filmele care vor să impresioneze cu orice preț. Unul folosește efectele speciale și 3d, celelalte vor să șocheze cu orice preț, ori e vorba de sute de milioane de dolari ori cu imagini care nu credeam că poate cineva să le pună pe peliculă. |
In mai putin de trei ani, Lars von Trier se va dezice de Antichrist.
|
Mie sa imi spuneti cum e,dar nu cred ca e cine stie ce,dar astept un review.:-S
|
All times are GMT +2. The time now is 15:06. |