Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cel mai bun film românesc dintre 1989 si 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92580)

halebardul 19 Mar 2009 13:57

Da chiar, ce premiere se mai anunta?

Pitbull 19 Mar 2009 14:02

On-topic:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...t=94090&page=6

halebardul 19 Mar 2009 14:15

de unde stii ca sunt off-topic aici? Daca urmeaza premiera celui mai bun film romanesc?
:)

Pitbull 19 Mar 2009 14:38

Din sala de proiectie.
Nu urmeazä.

Pitbull 20 Mar 2009 12:28

Tot ce se poate - dar de ce sä riscäm a fi off-topic cu speculatii, când nu ne costä nimic sä fim on-topic cu certitudini?

halebardul 26 Mar 2009 11:17

bine ca n-ai o simpatie deosebita pentru Barna, ce ne faceam atunci? :)

halebardul 26 Mar 2009 11:28

sclipirea aia poate sa existe, i se poate imtampla oricui.
doar ca filmul nu se face intr-o sclipire de-o clipita. Ce va face in restul timpului, cat realizeaza filmul (minus clipita aia)?

halebardul 26 Mar 2009 13:13

eu nu fac critica, nu sunt critic, deci nu sunt neprofesionist nici imoral. :) (a la Eugen Ionescu)

pe de alta parte, ce faci? citesti toate romanele de Sandra Brown, poate-poate la un moment dat scrie si ea, intr-o sclipire de geniu, Fratii Karamazov?
Nu-s prejudecati - sunt judecati de valoare. Orice contrazicere a lor e binevenita.

halebardul 26 Mar 2009 13:32

arata-mi mie unde am zis eu ca B e regizor prost :)

nu-i clasifici, dar simpatia ta deosebita pentru Nae de unde se trage? Chestii personale sau pt ca-l consideri un regizor mare (poate genial, cum zici)

Recunoasterea post-mortem nu prea e pentru regizori. Rareori. Mai mult pentru poeti, pictori, compozitori etc.

Pitbull 26 Mar 2009 13:42

Originally Posted by halebardul:

citesti toate romanele de Sandra Brown, poate-poate la un moment dat scrie si ea, intr-o sclipire de geniu, Fratii Karamazov?

Nici nu se pune problema - e o scriitoare bunä si asa; romance-urile ei sunt printre cele mai sclipitoare si mai bine scrise (le traduc mereu cu pläcere, desi DETEST genul!), iar thriller-urile se citesc pe neräsuflate.

Suspect de bizar 02 Apr 2009 22:57

Din 93 de votanţi până în momentu' ăsta topu' îi:

1.„Moartea domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu(21)
2.„4 luni,3 săptămâni şi 2 zile” de Cristian Mungiu(19)
3-4 „California Dreamin'(nesfârşit)” de Cristian Nemescu(16)
„E pericoloso sporgersi” de Nae Caranfil(16)
5-6„Hârtia va fi albastră” de Radu Munteanu(6)
„Balanţa” de Lucian Pintilie(6)
7.„Examen” de Titus Munteanu(4)
8.„A fost sau n-a fost” de Corneliu Porumboiu(3)
9-10„Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”(1)
„Legături bolnăvicioase”(1)

Topu' îi mult mai strâns ca la cel pre-'89.

halebardul 05 Apr 2009 22:47

Originally Posted by mafalda:

simpatia ta deosebita pentru Nae de unde se trage? Chestii personale sau pt ca-l consideri un regizor mare.

Pentru ca i-am vazut filmele! Le consider bune pe toate.
Si cu toate astea, daca Nae va face un film pe care il voi considera slab nu voi ezita sa o afirm, dar cu eleganta!
Si la fel daca in viitor Barna va face un film exceptional nu voi ezita sa il laud.
Apropo, eu am vazut filmul lui Barna "Fata in Fata" si nu mi s-a parut prost. Plus ca scenariul filmului e scris tot de Barna si initial a fost publicat intr-o carte premiata de Uniunea Scriitorilor pentru debut in literatura!
Prefer sa stau stramb dar sa judec drept!

da, a fost o simpatie marius barna - alex stefanescu la un moment dat, care s-a lasat si cu premii.

banalitati: de la literatura la film sunt pasi mai multi de facut, nu garanteaza nimeni ca un text bun duce la un film bun.
radicalitati: textul (ca n-o sa-i spunem literatura) lui E Serbanescu putea sta foarte bine pe un raft de biblioteca, dar sta foarte prost pe un ecran.

daca m.th.b. vine cu un film bun, nimeni n-are nimic impotriva lui. Sa vina!

Judex 05 Apr 2009 22:50

dar sta foarte prost pe un ecran.

Si scump.

Gospin 06 Jun 2009 12:05

1. Patru luni, 3 saptamani si 2 zile. Pe 2 as clasa fara discutie:
2.California dreamin' .

gajasebi 09 Jun 2009 11:57

evident, Moartea d-lui Lazarescu

identitateascunsa 14 Sep 2009 05:54

pacat ca lista nu include debutul lui Malaele, "Nunta Muta". desi nu a ajuns sa fie suficient de vazut, este in momentul de fata filmul meu preferat. al doilea e California Dreamin', urmeaza niste caranfilisme si Moartea Domnului...

filme bune post 89 in orice caz. sper doar sa nu se intre intr-un curent, intr-o monotonie, cum se zice uneori ca ar fi cazul, pentru ca minimalismul e bun, realismul si el, dar ce-i prea mult, proverbial si nu numai, strica :-bd

Pitbull 18 Dec 2009 12:37

Foarte interesant, multumim!

Anahin 13 Jan 2010 13:32

Mie mi-a placut foarte mult legaturi bolnavicioase...mi s-a parut destul de interesant..

raptor 13 Jan 2010 17:07

Hohoho
foarte bine realizat, bine structurat, personaje credibile in limita situatiei incredibile, actiune plasata corect, replici istete. genul de film de craciun pe care as putea sa il revad, an de an, laolalta cu singur acasa, sa zicem - deci cam ceea ce lipsea cinematografiei romanesti, un adaos necesar pentru a o repune pe un fagas normal, inclinat spre public, ofertant pentru acesta, si indraznesc sa spun ca asta si face...re-aduce cinematograful acolo unde ii e locul.

MirrorYourss 22 Jan 2010 14:46

Salutare.În legatura cu intrebarea care sa pus„Care considerati cä e cel mai bun film românesc de dupä 1989?„ cred ca ar trebui mentionat ce gen de film.E cam greu de hotarît ce film a fost bun deoarece inainte de anul1989 romani nu au dus lipsa de calitate a-l filmelor,ba chiar au avut filme de exeptii cel putin genurile de comedie majoritatea au fost si vor ramane mereu filme bune sau frumoase si de calitate,din punct de vedere artistic.Asa ca cel care o sa mai puna intrebarea„Care considerati cä e cel mai bun film românesc de dupä 1989? ”sa zica si genul de film.Și daca tot am apucat sa scriu si eu ceva pe aici doresc administratorului acestui site noroc,bucurie si viata lunga!!Și sa-l lase asa cum e ca e destul de bun si frumos.O zi buna Domnisoarelor,Doamnelor si Domnilor. :-SS

All times are GMT +2. The time now is 17:15.