Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Jean-Luc Godard (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86394)

klein 11 Jun 2009 10:30

Originally Posted by illotempore2002:

Klein, esti o teribilista si daca mai continui in ritmul asta te dam in judecata!
;)

nu inteleg cum te face respectivul teriblista dupa ce, cu cateva ore inainte, iti spusese ca te intelege si ca-ti accepta punctul de vedere. sa fie labilitate sau ipocrizie?

eu cred ca fac parte din cei care KIAR nu-l gusta!
;)

illotempore2002 11 Jun 2009 10:41

[-(

Alex Leo Serban 11 Jun 2009 10:58

@ klein: sint convins k TU ai inteles k nu ma refeream la tine (dupa cum spuneam si in paranteza...)!

altfel, total d'acc cu ce spui - mai ales partea a 2-a ;)

illotempore2002 11 Jun 2009 20:27

eu cred ca A bout de souffle are cele mai multe voturi pt ca e cel mai usor de inteles :D

Judex 11 Jun 2009 20:39

Eu cred ca ala e singurul lui film pe care-l intelegi.

corinka 01 Jul 2009 01:09

Tocmai am vazut Bande a part. =D> =D> =D> MI-NU-NAT! :x Continuu maine, acum mi-e somn.

corinka 01 Jul 2009 09:45

Amy Taubin of the Village Voice called it "a Godard film for people who don't much care for Godard".

Nu se inseala, cel putin in cazul meu este valabila afirmatia.

Filmul acesta chiar m-a tinut lipita de monitor, Anna Karina este minunata. In filmele pe care le-am vazut pana acum (nu multe!) parea un personaj distant, oarecum intangibil (ex. Alphaville). Aici e amuzanta, fermecatoare.

Cel mai mult mi-a placut dansul din cafenea. :x

illotempore2002 06 Jul 2009 01:34

Deci am ras pe burta la Charlotte et son Jules =))
e un scurt de 12 minute bestial.....Belmondo nu poate fi real in rolul ala, atat e de delicios in postura iubitului abandonat si care timp de 12 minute ii tine un discurs certator-iubitor-declarator-razbunator-reamintitor-zeflemitor-indragostitor iubitei care trecuse pe la el intr-o scurta vizita. Insa tantalaul nu stie care era scopul vizitei si se-mbata cu apa rece, crezand ca ea s-a intors la el.

Genul de film pe care il poate face oricine cu putin haz si cu asa un actor. Emblema Godard consta in genul de relatie amoroasa pe care o surprinde: una conflictuala dar tandra, care nu se stie daca va sfarsi prost sau bine (pana la finalul filmuletului), dulce, amuzanta (in tot timpul in care Belmondo o cearta pe Charlotte, aceasta se stramba la el, se schimonoseste, il imita etc).

Daca ar fi o prajitura, acest film ar fi o tarta cu fructe.

Judex 06 Jul 2009 01:37

Cu vanilie. :)

klein 06 Jul 2009 01:56

Deci am ras pe burta la Charlotte et son Jules =))
e un scurt de 12 minute bestial.....Belmondo nu poate fi real in rolul ala, atat e de delicios in postura iubitului abandonat si care timp de 12 minute ii tine un discurs certator-iubitor-declarator-razbunator-reamintitor-zeflemitor-indragostitor iubitei care trecuse pe la el intr-o scurta vizita. Insa tantalaul nu stie care era scopul vizitei si se-mbata cu apa rece, crezand ca ea s-a intors la el.

Genul de film pe care il poate face oricine cu putin haz si cu asa un actor. Emblema Godard consta in genul de relatie amoroasa pe care o surprinde: una conflictuala dar tandra, care nu se stie daca va sfarsi prost sau bine (pana la finalul filmuletului), dulce, amuzanta (in tot timpul in care Belmondo o cearta pe Charlotte, aceasta se stramba la el, se schimonoseste, il imita etc).

Daca ar fi o prajitura, acest film ar fi o tarta cu fructe.

cred ca asta mi-ar placea si mie:)

illotempore2002 06 Jul 2009 02:00

@Klein,

da, ti-ar placea, nu are nimic din "fitzele" si snobismele intelectuale ale lui Godard, e un film simplu, straight si asa, ca o pastilutza de cinema. Are ceva din primele filme, naturaletea si simplitatea usor primitiva a filmelor lui Lumiere, Melies etc. In sensul ca se focuseaza pe un singur aspect pe care-l urmareste cu un focus marit pana il epuizeaza.

Judex 06 Jul 2009 02:05

Vezi ca in cinema focus inseamna altceva.

illotempore2002 06 Jul 2009 02:07

Bine, ma refer la mecanismul psihic de stimulare si reglare a comportamentului numit Atentie.

illotempore2002 06 Jul 2009 02:11

bai ai un stil cu offtopicurile tale....deturnezi orice discutie spre porcarii.

ca sa nu mai zic ca focus e un termen potrivit pt mai multe domenii, nu doar pt film/fotografie. dar iti place tie sa faci pe desteptul atata, punand monopol pe un cuvant banal.

Focus: the best thing in psychology since the phrase "would you like to talk about it" :D

Judex 06 Jul 2009 02:20

Ei, uite, d-aia ma enervezi. Ca nu te concentrezi indeajuns inainte de a da verdicte. Ce era asa de greu sa frazezi corect in limba romana?

Ca sa fiu on topic - ia da-ne si noua filmuletul lui Goddard.

PS
Poza? :-?

illotempore2002 06 Jul 2009 02:22

O sa vi-l transferez maine aici, sa il ia si Klein. mie mi-l transferase Halebardul asa ca dau si eu mai departe.

p.s. a fost cat se poate de corecta folosiea focusului asa cum am zis mai sus. nu e absolut nimic gresit.

Judex 06 Jul 2009 02:44

On topic:
http://european-films.suite101.com/a...s_bande_a_part

Te rog eu nu-mi mai sterge mesajele. Esti scarboasa la faza asta.

corinka 06 Jul 2009 08:18

Nu va mai agitati atata pentru un cuvant! Chiar si daca l-ar folosi gresit, ce mare lucru?! Illo, asteptam filmuletul. Pare fain, din ce ai spus tu.

illotempore2002 06 Jul 2009 10:01

vi-l pun diseara, pe la7, cand ajung acasa de la bureaux, da?

e super super super filmul :) adica te uiti la el si ranjesti ca prostu'....

klein 06 Jul 2009 10:27

vi-l pun diseara, pe la7, cand ajung acasa de la bureaux, da?

e super super super filmul :) adica te uiti la el si ranjesti ca prostu'....

=D> abia astept

All times are GMT +2. The time now is 20:09.