Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

Windom 15 Nov 2009 13:59

Nadja (1994)

Voiam de multa vreme sa vad filmul asta, am tot auzit despre el verzi si uscate, despre originalitatea lui, despre cit de ciudat e, plus ca-l are si pe David Lynch ca si producator executiv (alaturi de alti citiva colaboratori fideli de-ai sai – Mary Sweeney, Angelo Badalamenti, Portishead).
Din pacate, trebuie sa spun ca m-a dezamagit – cred ca e singurul film in care a fost implicat Lynch despre care pot sa spun asta. Ciudat e, asta-i adevarat, dar nu-i ciudatenia aceea cu care ne-a obisnuit Lynch, e pur si simplu pretentios.
Povestea evolueaza in jurul unei familii de vampiri disfunctionale (cu radacini in Romania, of course), dar e dezlinata si greu de digerat. De actori cu calibru nu duce lipsa - Peter Fonda (cel mai atipic Van Helsing pe care l-am vazut), Martin Donovan, Suzy Amis, chiar si Lynch are un cameo de circa 1 minut, ca paznic de noapte la o morga... Cu totii insa functioneaza doar la 10% din capacitate. Se fac multe referiri debile la Romania – pe conte il cheama Voievoda Ceausescu Dracula – iar cind eroii ajung pe tarim mioritic, unul dintre ei explica faptul ca vor trebui sa ajunga la castel cu barca deoarece, dupa Revolutie, drumurile noastre au devenit impracticabile...
In plus, regizorul foloseste imagini pixelate la greu, ceea ce oboseste si enerveaza in acelasi timp.
Filmul se vrea a fi ceva intre The Hunger si filmele lui Guy Maddin dar, per total, e un esec, in opinia mea...

Chambord 15 Nov 2009 16:57

Originally Posted by Windom:

Martyrs, Haute Tension

Astea sunt filme (horror) bune ?? Unde dracu e ARTA ? Astea sunt just-for-shocks. Arata a propagandisme ieftine pentru un auto-sadomasochism patologic, ori de unde ai privi lucrurile. Te rog nu o lua ca pe o ofensa personala caci nu e.

Windom 15 Nov 2009 17:27

Da, sint FILME HORROR BUNE si asta pentru ca livreaza exact ceea ce trebuie sa livreze un film horror ce se respecta - o simfonie a macabrului. Nu se joaca cu tine, nu se invirte pe dupa deget, cum fac filmele horror americane de 2 bani (asa-zis cosmetizate). Iti ofera exact ceea ce te astepti sa-ti ofere un film horror - SHOCK & HORROR, BLOOD & GUTS (iar in unele cazuri mai fericite, te face si sa gindesti un pic - vezi Martyrs ori Inside, in cazul carora afirm fara nici o retinere - da, e vorba de arta, mai greu de inghitit, dar arta)... Desigur, daca ai stomacul pentru asa ceva...
Iar daca tu crezi ca Martyrs a fost facut just-for-shocks, inseamna ca nu ai priceput mesajul filmului...
Asemenea, sa nu o iei ca pe o ofensa personala, pentru ca nu e.:)

Dragomara 15 Nov 2009 18:24

şters!

Windom 15 Nov 2009 18:36

Pampers-i sint aceia carora li-e frica sa vada un film pe intuneric si au cosmaruri 2 saptamini dupa ce au vazut un strop de singe. Ramineti oameni buni la Hangover si alte asemenea filme "de arta" daca nu va tine stomacul...;)

alxfirst 15 Nov 2009 20:07

Aseara am vizionat de 2 ori Filantropica , si spus in stilul poetului din gara de nord : "Divin!" si plin de scene monumentale care m-au facut sa lesin de ras =)) .
Apoi 2 filme pe HBO foarte comice, unul cu 2 frati care vor sa faca un copil si au grija de tatal lor care este in coma (comic rau filmul).
Si apoi alta comedie tot pe HBO - Searching for Amanda.

Au fost foarte ok avand in vedere ca nu ma mai uitasem la filme la TV de mult.

Dragomara 15 Nov 2009 22:58

şters!

tibzone 15 Nov 2009 23:22

Biker Boyz
Year : 2003
Genre : Action | Drama | Crime
My Rating : 7.5

Liviu- 15 Nov 2009 23:29

Entre les murs - Personal mi-a dovedit faptul ca aveam dreptate (poate nu chiar intotdeauna) cand luam apararea profesorilor in multe discutii cu unii colegi. Desigur nu putea sa lipseasca replica mult intalnita "profesorul are ciuda pe mine", la care in film vine si raspunsul profesorului "ma trezesc si ma gandesc cum sa ma razbun pe X?" sau ceva in liniile astea. Pacat ca majoritatea elevilor nu pot intelege lucrul asta, care e de fapt foarte simplu si necesita poate doar un minut de gandire in care sa te pui in pielea profesorului. Un film simplu pana la urma, dar foarte sincer.

Windom 16 Nov 2009 07:41

Smilla's Sense of Snow (1997)

Cum poate un film care incepe atit de bine sa se sfirseasca atit de prost? Avea toate premisele unui thriller de nota 10 si a esuat lamentabil intr-un episod prost din X-Files... O poveste atit de bine orchestrata in prima jumatate de ora se duce pe apa simbetei in urmatoarele 90 de minute, toate momentele tensionante, atit de inteligent manevrate la inceput, sint risipite in van, iar ceea ce putea deveni un inteligent studiu de caracter, nu poate depasi granitele unui action cu un plot debil... Pacat.

5/10

Gospin 16 Nov 2009 09:50

Red Sands (2009) Ce pot sa spun? Ca un inceput promitator poate sa insele si pe parcurs ce filmu' ruleaza devine din ce in ce mai prost? Nu! Acest film incepe prost, continua prost si se termina tot ... prost! E inevitabil, o poveste subreda care nu aduce nimic nou ci doar incearca sa impresioneze ceea ce nu-i iese deloc, nici macar nu am rezistat pana la final ...

redmen 17 Nov 2009 15:32

S`a strigat SPAAAM ! Pardon .. am vrut sa zic BAAAAN !

omudindulap 17 Nov 2009 21:55

Fahrenheit 451

Am vazut acest film pe tv1000 si pot spune ca este unul foarte reusit, regizat de cunoscutul regizor francez Francois Truffaut. Filmul, ecranizare a cartii lui Ray Bradbury, o distopie, asemenea Portocalei mecanice a lui Burgess, ne prezinta o lume in care preocuparea pompierilor nu mai este de mult aceea a stingerii incendiilor, ci a arderii cartilor, cauza principala a nefericirii oamenilor. Cartea este inlocuita de televizor, acesta fiind sursa adevarului absolut, numarul televizoarelor indicand si statutul social al familei. Cartile erau considerate a fi principala sursa a discriminarilor, a razvratirilor populatiei, astfel ca raul trebuia numaidecat eliminat. Acestea erau arse, iar poseorii lor arestati.

Personajul principal al filmului, Montag, un pompier model, care urmeaza sa fie avansat, decide sa ia pozitie in momentul in care vecina sa, o tanara ''nebuna'' in varsta de 17 ani, ii trezeste acestuia curiozitatea si apetitul pentru citit. L-a mai vazut cineva?

Disciple 17 Nov 2009 21:57

Interesant subiectul.
Bun venit pe forum,omuledindulap!:)

redmen 18 Nov 2009 00:08

Un film bun.Welcome to the forum omule din dulap!

Judex 18 Nov 2009 09:22

Am revazut azi-dimineata pe HBO Cei trei muschetari. Minunat!:)

omudindulap 18 Nov 2009 10:53

Bine v-am gasit !

tibzone 19 Nov 2009 02:15

Battle in Seattle
Year : 2007
Genre : Action | Drama
My Rating : 9.0

Windom 19 Nov 2009 07:47

Rear Window (1954)

Pe locul al doilea in topul personal al filmelor lui Hitch, dupa Psycho, Rear Window este, cred, filmul cel mai reprezentativ al maestrului si ramine unul dintre cele mai reusite studii ale voyeurismului imortalizate vreodata pe pelicula.
O experienta antrenanta, ori de cite ori l-ai vedea...

marcusARCUS 20 Nov 2009 12:26

Concertul aseara la Cinema City.Foarte bun.

All times are GMT +2. The time now is 13:27.