buticut |
20 Jan 2012 01:52 |
Originally Posted by Mercutio:
Originally Posted by Hattifnatt:
Dar ati scris frate la asta, ceva de speriat :) Nici n-am avut rabdare sa citesc tot.
O scurta observatie, nu neaparat legata de acest film: mi se pare aiurea sa folosesti argumente subiective pentru a demonstra/sustine o chestie care se vrea a fi obiectiva, de exemplu: "nu mi-a placut cum au jucat actorii in filmul cutare, asadar au jucat slab" etc etc, un obicei foarte la moda vad eu pe acest forum.
|
observatia e corecta, dar as vrea sa aflu si eu un forum unde e la moda obiectivitatea :)
|
1) E un forum de opinii. Opinions =|= facts, dar opinions = subjectivity
2) Chiar ai pretentia sa scriem de fiecare data: "asadar au jucat slab din punctul meu de vedere" ? Sau filmul e slab din punctul meu de vedere? Sau din punctul meu de vedere se putea si mai bine? Scriem ca filmul e slab, actorii sunt slabi, filmul e un rahat mare, dar desigur toate aceste pareri tin de subiectivitate, de felul in care l-am perceput si de cum a rezonat sau nu cu noi. Nimeni nu incearca sa para 'obiectiv' vorbind despre filme, pentru ca ele se raporteaza la simturile noastre si cand feeling-urile noastre sunt implicate, vor atrage dupa sine o doza mare de subiectivitate. Topic closed.
Cat despre film, va ramane sigur in topul meu 5, mai am doar cateva filme importante de vazut din 2011 si cel mai probabil se va lupta pentru locul sau cu Shame sau cu The Descendants. Nici nu stiu ce as mai putea zice de el, cand am apucat si eu sa il vad, deja erati pe la pagina 5 si ma simteam putin pe dinafara :)).
Tarantino pe cat de interesant este ca filmmaker, pe atat de dubios este cand vine vorba de gusturi. In fiecare an are in topul lui filme care habar n-am ce cauta cocotate acolo sus, gen Jackass 3D sau Get Him to the Greek. Anul asta vad ca i-a placut in mod special Cei 3 Muschetari :))
|