Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Turneu - Idei / Discutii / Nelamuriri (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98096)

Liviu- 29 Sep 2011 18:16

Din runda a doua chiar vroiam sa fie doar un meci pe saptamana, indiferent de cate filme sunt in meci. In cazul asta va fi doar o singura runda cu 4 regizori si momentan doua cu 3 (in mod normal ar fi trebuit sa fie doar un meci cu 3 daca as fi respectat regulamentul). Intr-adevar, pana si ritmul cu 4 filme pe saptamana e putin prea mult, pana la urma mai sunt si altele pe care vrem sa le vedem, mai apar filme si pe la cinema sau pur si simplu si 4/saptamana e un numar care dupa un timp devine obositor.

Imi place foarte mult ideea ta de organizare tip UCL, in primul rand pentru ca presupune minim 3 filme din partea fiecarui regizor, dar si pentru ca sunt sanse mai mici de egalitati.

Cand am zis chestia aia chiar la omuldindulap ma gandeam in primul rand :P

Sper sa raspunda cat mai multa lume ca sa facem in asa fel incat sa mearga in continuare turneul asta, dar sa fie si o participare crescuta. Orice sugestie e bine venita.

anaemona 29 Sep 2011 18:30

Eu am reusit sa vad doar 3 filme in timpul turneului, in saptaminile respective :). De fapt nu cred ca am vazut mai mult de 5-6 filme in ultima luna :( E putin deprimant sa vezi ce puni oameni participa la turneu in ultimul timp. N-am idee de ce nu participa omul, White, sergiu, stiu ca putini din noi avem "too much time, too little to do" :)

omudindulap 29 Sep 2011 18:43

Pe mine turneul asta m-a prins in mijlocul unei crize existentiale & shit :)) Nu vreau sa dramatizez, dar momentan nu ma pot concentra suficient, plus ca nu am starea necesara vizonarii unor astfel de filme elite, astfel ca am preferat sa stau deoparte, cel putin pana trece furtuna. Cu scuzele de rigoare...

Windom 29 Sep 2011 20:29

Pai nu trebuie sa mire faptul ca multi au participat la selectie si putini au ramas dupa, pentru ca e usor sa propui un film, dar un pic mai greu sa vorbesti despre el. Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada. Mai exista si problema filmului propriu-zis, in sensul ca un film "contemporan" va isca intotdeauna mai multe discutii decit un Eisenstein ori un Lang. De unde si retinerile cind vine vorba de un asemenea film "prafuit"...

Twinsen 29 Sep 2011 20:40

Eu am votat cel putin intr-un meci pe saptamana, uneori amandoua. Saptamana asta e o exceptie pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza regizorii, saptamana viitoare in schimb ma intereseaza toti patru. In perioada asta am vazut cam 10 filme noi (am si revazut mai multe pe care le stiam deja), dintre care nici unul nu a fost o revelatie. Doar la 1-2 m-as fi uitat pana la capat, daca nu erau in concurs. Cateva dintre ele au fost efectiv un chin de urmarit pana la final.

E asta o surpriza? Nu, e in linii mari ceea ce ma asteptam. Vreau sa-mi formez o cultura generala in domeniu, prin urmare sunt pregatit sa fac un efort. Nu cred ca e vreo problema fundamentala cu turneul sau cu regizorii. Problema e ca foarte putini oameni sunt interesati de filmul de arta si sunt dispusi sa-i acorde atentie si timp. Asta nu se va aschimba orice vom face. Deci eu zic sa acceptam situatia si sa mergem inainte. Daca sunt doar 3-4 voturi pe meci, asta e. Asa cum s-a spus e un turneu de elita, iar elitele sunt mereu in numar mic.

rvn 29 Sep 2011 21:49

eu chiar am fost interesata de turneu si de filme. nu am renuntat fiindca imi era greu sa emit pareri (proaste sau bune) , ci pentru ca intre timp s-a ivit o problema foarte grava care imi afecteaza viata. imi pare rau ca sunt foarte putini dispusi sa vizioneze filmele, dar asta n-ar trebui sa ne mire prea tare.sunt mai multe motive, dar cred ca se putea aduna mai multa lume la "sezatoare",daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!
cred ca un banner care sa faca putina reclama (macar discret) ar fi fost binevenit!

loud.rocks 29 Sep 2011 21:56

Eu imi cer scuze, am fost foarte entuziasmat cand s-a propus aceasta initiativa, atunci eram in vacanta si aveam mult mai mult timp liber.
Pana acum de la Bad Timing incoace n-am mai reusit sa vad niciun film, si pana si la cele la care am votat pana acum am facut-o tot timpul cu intarziere. N-am crezut ca o sa am un program atat de incarcat.. Cel putin la duelul de saptamana trecuta Herzog - Melville as fi vrut foarte tare sa votez, dar nu am reusit sa vad niciun film toata saptamana.. O sa fac tot posibilul de-acum incolo sa votez macar la un duel la doua saptamani.

Liviu- 29 Sep 2011 22:17

Originally Posted by rvn:

s-a ivit o problema foarte grava care imi afecteaza viata.

In cazul tau chiar ma gandeam ca s-ar putea sa fie ceva de genul asta. Imi pare rau si sper sa se rezolve cu bine.

daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!

Iti dau dreptate aici. I-am dat 2-3 mesaje Gloriei legate de turneu si de o eventuala minima recompensa pentru concursul de previziuni. Nu mi s-a mai raspuns nici acum, desi inteleg ca trebuie sa fie destul de ocupata. Iti dai seama, n-am mai putut cere vreo promovare dupa asta, desi un mic articol pe pagina principala ar fi fost foarte bine venit si nu cred ca ar fi deranjat pe nimeni din moment de majoritatea sunt articole lipsite de importanta, uneori chiar de cancan.

cred ca un banner care sa faca putina reclama (macar discret) ar fi fost binevenit!

Ma multumeam si cu ce-am zis mai sus.

@loud.rocks - Te inteleg. Si eu am fost ocupat mai ales saptamana trecuta cand vroiam sa vad foarte mult toate filmele, dar pana la urma am fost nevoit sa ma multumesc doar cu Ali. Saptamana asta sunt pe aceeasi lungime de unda cu Twinsen, nu prea ma intereseaza filmele si vreau sa vad niste titluri pe care le am in lista de mai mult timp, acum inainte sa incep facultatea. Am vazut mai demult Pasiunea si m-a impresionat foarte tare, parca mai bine l-as revedea pe asta decat pe celelalte. In schimb saptamana viitoare ma intereseaza foarte mult 3 din cei 4, dar foarte probabil il voi vedea si pe celalalt ca sa pot vota.

Bine a zis anaemona, eu tare as fi vrut sa-i vad pe sergiu si white participand. La fel si pe FreakDoll, Kriss si o mai mare prezenta a lui dragonfly :P

Cat despre meciuri, voi adopta ce am zis in mesajul precedent incepand cu runda 2, adica doar un meci pe saptamana. Cu ocazia asta mai experimentam in primul turneu ca lucrurile sa mearga mult mai bine in al doilea.

Twinsen 29 Sep 2011 22:24

cred ca se putea aduna mai multa lume la "sezatoare",daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!

Poate ca da, poate ca nu. Si in daca da, asta n-ar fi fost un lucru neaparat bun. Mai am si alte preocupari "de nisa" si stiu ce se intampla cand faci reclama. In primul rand, deseori nu are efectul scontat pentru ca cei care sunt interesati in mod natural de ceva, tind sa se ocupe deja de asta. Atragi in schimb un numar in general redus de incepatori, dintre care majoritatea o sa descopere doar ca nu-i intereseaza de fapt subiectul, iar pana descopera asta se produce un efort de integrare care e relativ irosit.

anaemona 29 Sep 2011 22:28

rvn, imi pare rau sa aud, stiu prea bine ce inseamna si nu-s de acord cu Eminescu "ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate", ma revolt oricum in van.

Liviu, n-am vrut sa-i pomenesc pe toti pe care as fi vrut sa-i vad comentind filmele, poate ar fi trebuit.

Liviu- 29 Sep 2011 22:38

Mie mi-ar fi placut sa vad si useri mai vechi revenind macar pentru asa ceva, pentru ca au plecat tocmai pentru ca nu era nimic interesant sau pentru ca existau certuri. Acum eu zic ca s-au mai schimbat lucrurile, dar in afara de Twinsen si MinRep (ii impartasesc parerea lui anaemona) n-am vazut pe nimeni. Poate nu se stie sau poate pur si simplu nu sunt interesati sau n-au timp. De exemplu mi-ar fi placut foarte mult sa-l aud pe che pentru ca l-am vazut postand unele mesaje minore prin alte parti, la fel si pe Cinemania, dar el e in starea asta de prezenta de foarte mult timp incat nu pot sa am vreo pretentie. In schimb m-a dezamagit foarte mult keep, care a revenit doar pentru a scrie intr-un topic de scenaristica:

"bai, ma uitam la un titlu de pe cinemagia...
cica "Mathew Fox, cel mai sexy actor al filmelor cu doctori"....
ce-i aia "film cu doctori"?
si cum poti sa fii sexy intr-un film cu spitale, sange si targi?"
in ce lume traim??!"

Si nu pot sa nu remarc nici absenta totala a moderatorilor sefi de pe forum, care intre un timp chiar mai intrau in discutii, desi oricum n-as avea pretentia sa participe aici incat ar consuma ceva timp.

rvn 29 Sep 2011 22:42

multumesc :ana,liviu,twinsen
@twinsen,
reclama e binevenita,daca o faci cum trebuie. de ce amesteci cibernetica cu comertul?

Mercutio 29 Sep 2011 22:55

Originally Posted by Windom:

Pai nu trebuie sa mire faptul ca multi au participat la selectie si putini au ramas dupa, pentru ca e usor sa propui un film, dar un pic mai greu sa vorbesti despre el. Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada. Mai exista si problema filmului propriu-zis, in sensul ca un film "contemporan" va isca intotdeauna mai multe discutii decit un Eisenstein ori un Lang. De unde si retinerile cind vine vorba de un asemenea film "prafuit"...

Eu unul nu pot sa abordez asa cu inocenta autori care sunt monstri sacri ai cinemaului. Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea. Cred ca n-au ce cauta intr-un concurs ca cel de aici. Autori contemporani - da, merge, totusi consider ca filmele ce intra intr-un duel (sau cum e numit) trebuie sa fie relativ comparabile: aceiasi perioada, acelasi gen. E tot o sugestie pentru concursuri viitoare.

anaemona 29 Sep 2011 22:59

:) Inteleg ce spui. Cind vezi cum au picat unul cite unul toti regizorii francezi iti vine sa te iei cu miinile de cap. Pe de alta parte asta e un exercitiu, nu un concurs. Eu am mai scris odata pe undeva, orice loc ar avea regizorii alesi in turneu, nu le poti lua locul din cinematografie.

Liviu- 29 Sep 2011 23:01

Votul si comparatia sunt pana la urma niste chestii care sa faca lucrurile sa mearga mai departe. Esenta turneului nu sta in comparatie, ci in vizionarea filmului si comentarea lui. Apoi se trag niste paralele si fiecare voteaza pe criteriile proprii. De altfel nici nu trebuie sa votezi, asa ca poti comenta fiecare film in parte si atat.

Si pana acum rezultatele au fost destul de echilibrate in ceea ce priveste vechi vs. nou, deci nu cred ca e chiar o problema aici.

LE: Tot legat de useri vechi, eu i-am dat un mesaj privat lui illo si nu stia de turneu, cu toate ca postez meciurile saptamnal pe fb (ce-i drept o fac mai sters pentru ca nu vreau sa scot ochii lumii si sa-i enervez). Ea a zis ca-i place, dar ramane de vazut daca o sa si participe ca pana la urma nu e singura persoana care a zis ca-i interesant, dar nu a participat.

Twinsen 29 Sep 2011 23:02

@twinsen,
reclama e binevenita,daca o faci cum trebuie. de ce amesteci cibernetica cu comertul?

N-a fost vorba nicaieri de cibernetica ci in general de hobby-uri. Daca ne referim in particular la situatia de fata, trebuie sa se combine multe aspecte ca sa ai un participant la turneu: om iinteresat de filme de arta, capabili sa le si comenteze, care sa fie interesat de comunicarea cu alte persoane pe un forum de internet si sa aiba energie/timp destul la dispozitie. Ceea ce afirmam e ca cei care au aceste inclinatii, sunt deja forumisti, iar o reclama ar atrage oameni putini, dintre care majoritatea ar descoperi ca de fapt nu le place turneul.

Liviu are dreptate, cea mai buna sansa de a atrage oameni e printre userii mai vechi, care postau mai putin recent. E partial si cazul meu, care postam rar pentru ca ma saturasem de scandalurile si moderarea dezastruoasa care era inainte aici.

rvn 29 Sep 2011 23:20

cred ca trebuie sa pricepem ceva o data pt,totdeauna. userii vechi nu se vor intoarce pe cinemagia. ei au plecat impreuna cu gastile din care faceau parte. eu cred ca acum, politica site-ului in ceea ce priveste cresterea calitatii ar trebui sa se concentreze mai mult pe selectia si atragerea unor useri noi,dornici sa capate cultura cinematografica,indrumati de userii vechi care mai activeaza inca.e ceva de munca,dar cred ca ar merita,daca vrem sa mai existe cinemagia ca forum de elita in acest domeniu.au aparut pe piata multe bloguri cu aceeasi tematica.unele amesteca filmele cu lectura si muzica intr-un melanj destul de interesant,dar tot nu inregistreaza traficul cinemagiei, de care ne plangem toti ca este cotropita de tot felul de specimene care numai "cinefili" nu se pot numi.
cred ca trebuie sa separam cumva zonele in cadrul forumului. adica sa avem un fel de club cu acces exclusivist, dar in care sa intre useri noi, atrasi si testati de userii vechi, "cu greutate".
cam asta ar fi viziunea mea...

FreakDoll 29 Sep 2011 23:29

@Liviu
Eu n-am timp. Poate la urmatorul.
Pana una, alta, bagati un premiu, ceva sa vedeti cum atrageti oamenii :-j

Liviu- 29 Sep 2011 23:38

Aici cam sunt de acord cu tine. Chiar la asta ma gandeam recent ca n-am mai vazut vreo ceva de un forum meerting de foarte mult timp si asta tocmai pentru ca a disparut exact acel grup de baza care participa de fiecare data. De asemenea s-au dus si "vedele", critici precum ALS, Pitbull si cine mai stie care mai scria sub vreun pseudonim. Multe persoane au disparut odata cu ele, desi nu pot sa cred ca useri precum corinka doar pentru ei stateau. In fine, in ultimul timp au mai aparut cativa useri noi care poate vor ramane si sper sa mai apara ca loc e destul.

Legat de bloguri, mi se par oarecum enervante tocmai pentru ca in mare nu presupun un dialog, doar cateva schimburi de replici (mai rar) si atat. Dar e treaba lor...

Nu stiu daca separarea zonelor poate fi o solutie, dar cred ca se poate ridica nivelul fara asta. Nu stiu cat de mult se observa, dar in ultimul timp mi se pare ca a mai scazut numarul mesajelor picate de pe luna si mult mai rar apar ratacitii pe aici. Cred ca daca observa ca li se sterg mesajele renunta singuri. Si cred ca o astfel de zona ar putea indeparta userii noi, posibil valorosi, care ar vedea-o ca pe un efort din partea lor si ar renunta de dinainte sa incerce. Eu zic ca tot forumul ar trebui sa aiba un anumit nivel, nu sa fie o zona pentru cei care chiar vor sa vorbeasca despre film si alta pentru cei care vor sa creasca numarul de mesaje. Exista pericolul de a se vedea mai tare cealalta zona si de a respinge pe cei potential valorosi. Asa ca cel mai bine ar fi sa fie tot forumul pentru prima categorie, atat pe cat se poate.

Originally Posted by FreakDoll:

Pana una, alta, bagati un premiu, ceva sa vedeti cum atrageti oamenii :-j

Am vrut asta, chiar am zis ca am incercat sa discut cu Gloria, dar se pare ca nu s-a putut. Si nu stiu daca lucrul asta ar atrage chiar persoanele pe care le-am vrea. Pana la urma cineva care chiar vrea sa discute despre filme n-are nevoie de un castig material (desi nu strica si un bonus).

rvn 29 Sep 2011 23:47

liviu,
omogenizarea inseamna mediocritate. niciodata elitele nu vor intra in aceeasi gramada cu novicii. cel putin, nu de pe aceeasi pozitie. cred ca esti de acord cu asta. in toate lucrurile de pe lumea asta exista o scara de valori. niciodata nu poate exista un dialog real, constructiv si interesant intre somitati si analfabeti.

All times are GMT +2. The time now is 02:41.