Cum am mai spus si inainte, categoria Supporting Actress pare sa fie cea mai incerta. Daca la restul nominalizarilor lupta se cam da intre doi/doua favoriti/favorite, aici e mai complicat. Melissa Leo pana de curand era data ca front runner, insa cum Hailee a fost nominalizata intr-o categorie "supporting", ea fiind insa clar "lead", are sanse mari. Pe de alta parte, Melissa si Amy Adams ar putea ajunge la o situatie de voturi impartite (unlikely, still...), astfel incat un dark horse precum Helena Bonham Carter ar putea crea o surpriza. Pe HBC o avantajeaza discursul ei delicios de la premiile BAFTA (Thank God ca macar la aceste premii i se permite castigatorului to take his time, nu ca la Oscaruri unde e regula aia stupida de 45 sec.) si atitudinea. The Academy likes nice, funny, witty and down-to-earth actors (see Sandra Bullock). Cu Jacki Weaver nu stiu ce s-a intamplat, dar i s-a cam dus tot buzz-ul.
Originally Posted by Liviu-:
I guess that explains why i'm not a grown up :P But what about you? :D
|
Eu? Deppinde...I'm a grown up, dar am zile cand ma simt ca si cum nu as fi, cand copilul din mine iese la lumina sa se joace :). Sincer, mie chiar mi-a placut TKS, s-a intamplat sa iasa si latura mea softy chiar in ziua in care am vazut filmul. Imi place ca TKS, cum am zis si pe Facebook, e un film care cuprinde toate acele motive pentru care ne place sa ne uitam la filme. Vrem ca filmele sa trezeasca ceva in noi, sa ne atinga cel putin o coarda sensibila, sa ne faca sa jubilam, sa bagam un OMG (:-O sau :))) la un moment dat, iar TKS exact asta face. Ca se mai impiedica pe ici, pe colo, nu conteaza prea mult, atata timp cat isi indepplineste scopul si la mine regula de aur pentru un film este ca in primul rand, sa nu imi fie indiferent. Protagonisti sau antagonisti, important este sa aiba ceva redeemable sau macar un coolness factor ridicat, ca sa simpatizez cu ei. Ma bucur ca au ales sa nu stea prea mult in the sob territory; TKS putea atat de usor sa fie un Titanic 2 si totusi, nu a fost. E un film care iti provoaca mai des cate un HaHaHa, decat un Awwww. De asemenea, nici protagonistul nu este genul de personaj care sa cerseasca compasiune, something like:
"Hey look, poor me I have a stammer!", dimpotriva, in unele situatii chiar m-a enervat complet atitudinea sa, ca de exemplu secventa in care ii aminteste lui Logue ca tatal lui a fost un simplu berar. Filmul are in centru familia regala si totusi trateaza politica doar superficial. Nu se vorbeste clar despre simpatia lui Edward pentru Hitler, ci doar se sugereaza subtil. Hitler e folosit pe post de ASA DA, cu privire la cum trebuie rostit un discurs. Asta nu este tocmai rau, filmul se numeste The King's Speech for a reason. Nu cred ca incearca sa faca vreun statement cu privire la razboi or something like that, nu glorifica Marea Britanie, ci pur si simplu vorbeste despre incapacitatea unui om de a se ridica la inaltimea asteptarilor unei intregi natiuni si despre incercarea de a depasi obstacolul care il impiedica sa faca asta. Totodata, este un film despre o prietenie unlikely, formata datorita faptului ca Bertie a reusit sa se dea de pe tron metaphorically speaking, coborandu-se la nivelul logopedului. O prietenie intre 2 oameni apartinand unor clase sociale atat de diferite nu ar fi fost posibila daca cei doi nu s-ar fi intalnit la jumatatea drumului, iar daca aceasta prietenie nu ar fi existat, probabil nici acel discurs nu ar fi avut impactul pe care l-a avut.
Momentul-cheie al filmului a fost, cum ar spune Nina Sayers, perfect. Pana la acea secventa, pseudo-suspanul a fost bine construit and it paid off in the end. Spun "pseudo-suspans", pentru ca, let's be honest...si fara sa stii mare lucru despre film, e usor de dedus ca regele va reusi in cele din urma si totusi, tot te tine in tensiunea de tipul: "Is he gonna make it"? Asa cum spunea Meg Ryan in You've got mail parca...desi citise Pride and Prejudice de vrei 100 de ori, tot ii era frica de faptul ca Mr Darcy si Lizzy ar putea sa nu sfarseasca impreuna.
E TKS previzibil? Of course. Ma deranjeaza asta in mod particular? Nope. De ce ar trebui, din moment ce imprevizibilul si originalul sunt doi termeni care incet-incet dispar din dictionarul Hollywood-ului. Heck, pana si Nolan, mai in gluma, mai in serios, s-a inspirat din Scrooge McDuck pentru Inception:
http://www.comicbookmovie.com/fansit.../news/?a=21055 . Probabil tocmai acesta este meritul lui TKS, ca in ciuda faptului ca e previzibil si trateaza tema mult-prea-des-abordata de "overcoming the difficulties", alege sa o faca in asa fel incat sa nu cada in extreme. Nu e too sappy, too emotional, too vulgar (fuck fuck fuck fuck fuck :))) - pur si simplu e bine "dozat". Nu e "too" nimic, ci just right.
E memorabil? Who knows, time will tell. Intrebati-ma peste vreo 5 ani daca mai imi amintesc de el sau nu. In orice caz, din punctul meu de vedere ar fi un BP winner satisfacator si genul de film cu care mai toata lumea ar fi multumita (people either like it or love it), in timp ce TSN e un film pe care ori il iubesti, ori il urasti. Practic, e un safe bet. Sigur, o alegere neconventionala gen Black Swan ar fi binevenita, dar buna e si asta :P.
TKS > TSN in my book. TSN e precum un pianist care isi executa perfect repertoriul, nimerind toate notele corect, insa interpretand fara emotie. TSN e pur si simplu empty...it's Benjamin Button all over again - excelent din punct de vedere tehnic, dar cu un protagonist de care pur si simplu nu mi-a pasat si cu un plot meh. Plus...se poate ca zapada si respiratia rece sa arate mai fake decat a aratat in film? Pe cat de grozav filmata a fost competitia sportiva, pe atat de oribila mi s-a parut ninsoarea aceea simulata.
Back to the Oscars,
Quote:
In hopes of trimming down the Big Show, the AMPAS has decided to nix the best part of the show, the movie montages and the popular decision to have multiple best actor and actress presenters.
|
This sucks!!! Montajele alea erau chiar misto, desi imi amintesc ca la cel horror de anul trecut, au fost alese unele filme dubioase pentru genul respectiv. Edward Scissorhands horror? Really??
Mai bine ar taia unele premii tehnice (ca de ex cele pentru sunet), short-urile si momentele intended-to-be-funny si ar acorda mai mult spatiu pentru discursuri si pentru acele montaje.
Oscarurile de anul acesta ori vor fi totally predictable (=major sweep), ori totally unpredictable. Daca castigatorul BP va fi cel pe care eu mizez, atunci ma astept ca filmul respectiv sa ia vreo 6 Oscaruri. Upsets could happen @ Best Supporting Actor/Actress si Director.
EDIT: Bollocks, cam lung mi-a iesit mesajul :)). Note to myself: don't post after 4 AM.