Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

Judex 04 Apr 2010 22:28

Poate c-ar trebui sa cauti o reteta pentru tort insiropat cu bun simt.

vave 11 Apr 2010 15:15

Am mâncat azi o ciorbă de urzici soră cu desfătarea. :D

MariaMona 12 Apr 2010 10:26

N-am mancat niciodata urzici...:-/ . Aseara am facut o groaza de clatite (ma specializez la clatite in my 30s ca pana acum se rupeau toate...)

vave 12 Apr 2010 11:10

Până acum mâncasem urzica gătită ca spanacul. Ieri a fost prima dată când am mâncat-o gătită ca supa de salată [sau şelate cum se zice pe aici :P]. E foarte bună! :D
P.S. Ador clătitele. =P~

vave 12 Apr 2010 13:24

Supă de urzici

Nu ştiu să spun în cantităţi:

Se iau urzicile, se spală cu atenţie, apoi se pun la fiert în apă. După ce a dat primul clocot se iau, se strecoară, se taie [chiar în strecurătoare] şi se pun într-o oală cu apă ce fierbe. Separat se topesc câteva bucăţele de slănină, care se adaugă peste urzici. Se poate pune opţional şi o mână de orez. După ce s-a fiert se mai adaugă smântâna, mărarul şi usturoi zdrobit. Se mai lasă să dea un clocot se sărează şi e gata.

Sper că n-am uitat nimic. :-?

Neuptolem 12 Apr 2010 16:12

Vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D
Sa contina legume multe iar carnea sa fie doar de pui. Hai si peste.:)
Am vazut ieri in Transporter 3 cum au "ratat" Curieru' si Pachetu-so-cea-Buna-from-Russia un meniu de peste cu morcovi a la Bucarest. :))
La fructe sa nu te bagi ca de alea ma pot ocupa si eu. Decat daca e si carne la mijloc.
Si vezi si tu sa fie legume, ingrediente, GASIBILE, retete omenesti, nu cu tot felu' de dracii fitzoase, cum ar fi algele si traditionalitatile din Miami ori Singapore.

vave 12 Apr 2010 16:27

Originally Posted by Neuptolem:

vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D

Cred că te-ar putea ajuta mai bine Dragomara.

Neuptolem 12 Apr 2010 16:49

Originally Posted by vave:

vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D

Cred că te-ar putea ajuta mai bine Dragomara.

Nu! Poate ma "otraveste"! :))

vave 12 Apr 2010 17:03

Păi... şi eu nu te pot "otrăvi"? :-?

Neuptolem 12 Apr 2010 18:03

Păi... şi eu nu te pot "otrăvi"? :-?

Corect! Prea multa inteligenta inteleapta! Ma duc sa "prostesc" pe altcineva. :))

miercuri 12 Apr 2010 21:18

Eu de cateva zile cochetez cu ideea de a face sushi, dar momentan e tot in faza de cochetarie...

vave 12 Apr 2010 21:28

Nu am făcut niciodată, dar am mâncat făcut de un japonez. Nu m-a încântat prea mult, dar oricum mă aşteptam să aibă un gust mai oribil. :)
Îmi place puiul gătit de japonezi. :D

MariaMona 13 Apr 2010 10:18

Multumesc, vave! Cand imi gasesc curajul si manusile sa culeg niste urzici (sau cand trec prin piata :) ), o sa o fac sigur. Iti spun cum a iesit. Deocamdata urmatoarea pe lista e supa de macris fiindca tocmai ce am primit ieri un castron plin.

vave 13 Apr 2010 10:47

Oare nu se găsesc la piaţă? Oricum din câte ştiu, posibil să fi reţinut greşit, la urzici se culege doar vârful. :D
De măcriş chiar nu am mâncat niciodată. Te rog să vii cu detalii.

Windom 13 Apr 2010 11:09

Exista o postata in padure la Reghin cu cele mai gustoase urzici. Secretul consta in ceea ce se afla six feet under.;) >:)

vave 13 Apr 2010 11:12

Las' c-ajung eu să mă dumiresc ce-i cu pădurea şeea! :-?

copila_satanista 13 Apr 2010 11:13

Daca-s gustoase poi atunci care-i baiu? si vitamine sa aiba si-i numa bine >:)

copila_satanista 13 Apr 2010 11:25

Stiind-ul cat de cat pe Windom n-as prea zice :-?

miercuri 13 Apr 2010 21:01

Nu am făcut niciodată, dar am mâncat făcut de un japonez. Nu m-a încântat prea mult, dar oricum mă aşteptam să aibă un gust mai oribil. :)
Îmi place puiul gătit de japonezi. :D

Futomaki sushi sunt geniale. Check this out :D

vave 13 Apr 2010 21:18

Foarte interesant, tocmai ce mi-am dat seama că nu am mâncat niciodată avocado. :-?
Problema cu mâncărurile asiatice este că nu sunt o mare fană a orezului. :P

All times are GMT +2. The time now is 05:42.