![]() |
Cartea e sub film. E o carte ca oricare alta. Filmul in schimb devine esenta cea mai selecta a cartii.
|
Originally Posted by illotempore2002:
Nu cred ca e prea sanatos sa comparam prea mult cartea si ecranizarea - dauneaza si uneia si alteia. |
Sunt de acord cu Girafel aici - Milos a povestit mai bine decat Kessey. ;)
|
Arthur Conan Doyle - Cainele din Baskerville. Dupa ce am vazut filmul am zis sa pun mana si pe carteB-)
|
Zece negrii mititei - Agatha Christie
|
De veghe in lanul de secara - J.D.Salinger
|
Notes from Underground - (inca)O minunata, comica dar adevarata incursiune in arta literara a lui Dostoievski.
L.E. Lectura placuta |
Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
|
In urma cu cateva zile am terminat de citit trilogia lui Mario Puzo compusa din: The Godfather, Ultimul don si Omerta, carti care au stat la temelia filmului The Godfather. Cu o fluiditate a scrisului iesita din comun, Mario Puzo a reusit sa prezinte in detaliu viata familiei Corleone. Evenimentele sunt prezentate intr-un mod inconfundabil.
Ca de fiecare data cartea bate filmul. Recomand tututor trilogia! |
Goodbye to Berlin - Christopher Isherwood, e romanul/povestirea care sta indirect la baza musicalului Cabaret, dar de fapt e o mancare de peste destul de diferita. Cred ca primul meu bookcrush pe 2010, pur si simplu o carte asa de frumoasa, atmosferica, un portret al Berlinului decadent de dinainte de Hitler. Mi-a mers direct la inima. Nu e un roman propriu zis, ci o colectie de nuvele.schite inspirate de anii pe care Isherwood i-a petrecut la Berlin in tinerete, cu personaje recurente absolut memorabile si acelas narator pasiv si totodata nostalgic. Isherwood e un scriitor mult prea underrated, merita sa fie undeva acolo sus cu Huxley, Orwell, Maugham. O sa citesc si A Single Man cat de curand, ca tot vreau sa vad si filmul.
|
Ingeri si Demoni! :) Mi-a placut la nebunie! Urmeaza Codul lui Da Vinci si Simbolul Pierdut.
|
Ultima carte (de fapt, re)citita? Hm...,hmm..., :"> pardon de expresie, Gnozele dualiste ale Occidentului (IPC)... Dar asta a fost de mult, cind nu eram inca asa de inteligent, 8-} si mai trebuia sa citesc (macar) cind si cind cite ceva - ca-n vorba aia (o stiti): oricit ai fi de curat tot trebuie sa te mai speli din cind in cind...;)
|
|
Ultimele trei:
In numele trandafirului, Umberto Ecco Engelby, Sebastian Faulks O luna de duminici, John Updike |
Kate Mosse - Labirintul
EDIT! Mi-a placut, in mare. E putin cam prea lunga si mult prea bogata in descriere, dar bine documentata si interesanta. Doua fire narative, unul cu un final dragut, dar celalalt lasa de dorit. Totusi, eu zic ca merita citita. |
Scurtă istorie a timpului, Stephen Hawking.
|
The Death of Ivan Ilyich, Leo Tolstoy
|
Asterneti si cite o impresie, o parere, despre cartea respectiva, poate astfel veti stirni si altora curiozitatea...;)
|
Originally Posted by moltisanti88:
Chiar asa, cum ti s-a parut asta? Ai inteles paradoxul gemenilor? dar mai ales, ai inteles cum anume se curbeaza timpul in jurul gaurilor negre sau quasarilor? Eu inteleg ecuatia curbarii spatiului, dar pe a timpului imi este imposibil. Poate gasesc lamuririle in Universul intr-o coaja de nuca pe care dat fiind ca am dat o carutza de bani, as face bine s-o si citesc curand. |
Ultima carte citita: Alfred Adler, Sensul Vietii.
Despre cum omul are de indeplinit minim 3 misiuni, numite si sarcinile vietii: sarcina muncii, sarcina relatiei de iubire si sarcina insertiei in social. Cum apar tulburari ale sentimentului de comuniune sociala la copiii pana in varsta de 3 ani si cum asta le tulbura definitiv traseul in viata. Cum te dezvolti ca personalitate daca esti primul nascut dintre fratii tai, daca esti al doilea sau al treilea (samd). Mai precis zis, constelatia familiei. Si despre de ce s-a certat Adler de Freud si despre cum il face Adler cu ou si cu otet pe Freud :) |
All times are GMT +2. The time now is 05:40. |