![]() |
cartea a aparut in colectia cotidianul si e roman
|
L'arrache coeur, dar sa puna altcineva citat, ca ma simt cumva prost ca am ghicit fara sa fi citit cartea :P
|
Lasa mai, ca nimeni n-a citit toate cartile. Pune tu citatul
|
Originally Posted by miercuri:
asta e. hai pune citat si lasa simtitu' :P |
Alors, daca insistati. Sa vedem.
Ma gandeam sa bag niste Gogol, dar m-am razgandit :P Avea oare sa vada politisti care il asteptau in fiecare port de care se apropia? La Alexandria? Istanbul? Bombay? Rio? N-avea rost sa se gandeasca la asta. Isi trase umerii inapoi. N-avea rost sa-si strice excursia nelinistindu-se din princina unor politisti imaginari. |
cumva Oscar Wilde?
|
Nu nu, e dintr-un thriller psihologic de succes din anii 50 cu o ecranizare destul de recenta, si mai de succes :D
|
S-a impotmolit? hmz, ce sa mai zic, ecranizarea e in regia lui Minghella :)
|
Patricia Highsmith, The Talented Mr. Ripley!
|
Ihi ihi, thrillerul meu preferat. :D
|
Bag niste versuri, recunoasteti autorul:
Inmiresmeaza-te, frumoaso, Ca pe-un altar de mirodenii, Cand zarea-i plina de albastru, Cand lumea-i plina de vedenii Si-atat cat darurile noastre Mai au pe margini bucurii, Caci maine in zadar vei bate La porti de suflete pustii. |
Ati abandonat? Nu recunoasteti poetul?
|
Felicitari pentru Google, atunci!
|
maestrul si margareta
numele proprii make things alot easier |
[...] in cele din urma, ajunsesem sa nu mai am chiar nimic; nici macar un pieptene sau o carte din care sa mai citesc cand viata mi se parea trista. Vara intreaga mi-am petrecut-o prin cimitire sau sus, in parcul castelului, unde sedeam pe o banca si scriam, unul dupa altul, articole pentru ziare, despre lucrurile cele mai diferite: inventii bizare, capricii, fantezii ale creierului meu agitat; in disperearea mea alegeam adesea subiectele cele mai putin actuale, care imi cereau eforturi indelungate si, pana la urma, nu erau primite de nici un ziar.
premiul Nobel |
E cumva Coetzee?
|
nu. e european si nu e in engleza.
|
Si o perioada in care a scris? Suna modernist, dar...
|
indiciul cu premiul Nobel iti indica si perioada. mai multe detalii la acest capitol ar face sa fie prea usor. mai incercati. ;)
|
Foamea de Knut Hamsun, right?
|
All times are GMT +2. The time now is 07:16. |