Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Reperele de bază ale unei culturi cinematografice (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93968)

Cinemania 05 Nov 2008 19:24

Originally Posted by buticut:

Trilogia Evil Dead

si cu seria lui Sam Raimi ne mutam putin spre horror-ul comedie:

Bubba Ho-tep (2002), cu cine altul decat deliciosul Bruce Campbell
Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein ('48)[merg si Abbott and Costello Meet Dr. Jekyll and Mr. Hyde ('53), sau Abbott and Costello Meet the Mummy din '55]
Tales of Terror ('62)
Theater of Blood ('73)
un alt film magnific: Young Frankenstein de Mel Brooks
Bloodbath at the House of Death ('84)
superbul The Vampire Killers de Polanski
filmul-cult Attack of the Killer Tomatoes
Dracula: Dead and Loving It
Tremors
Re-Animator
Bad Taste
Braindead
Gremlins
Critters
The Frighteners
The Happiness of the Katakuris (da, japonezii stiu sa faca si comedii horror :))
Vampire in Brooklyn
Slither (care a 'furat' la greu din Night of the Creeps)
Black Sheep
Shaun of the Dead

inchei post-ul cu o Capodopera: The Shining (de Kubrick)

Twinsen 05 Nov 2008 22:41

Apropo de horror-ul comedie: Dellamorte Dellamore (unic!), Survive Style 5 Plus, Masque of the red death (varianta din '64), personal as adauga si Ginger Snaps (2000) ca si cult classic.

Cinemania 05 Nov 2008 23:18

Originally Posted by Twinsen:

Apropo de horror-ul comedie: Dellamorte Dellamore (unic!), Survive Style 5 Plus, Masque of the red death (varianta din '64), personal as adauga si Ginger Snaps (2000) ca si cult classic.

nu am vazut Dellamorte Dellamore dar fiind regizat de Soavi sigur e foarte bun :D

The Masque of the Red Death neaparat (doar ca nu prea e comedie)...una din piesele de rezistenta din filmografia lui Corman

Cinemania 06 Nov 2008 19:10

ne mutam la cineastii italieni

cel mai cunoscut este Dario Argento, ale carui filme sunt pline de elemente hitchcockiene...este unul din putinii care stiu sa exploateze sentimentul de friica la maxim, propunand a lume angoasanta in care suspansul atinge cote maxime, dureroase

intr-o ordine (personala):
Deep Red (1975)
Suspiria - 1977 + Inferno - 1980 + Mother of Tears - 2007
The Bird with the Crystal Plumage - 1970
Tenebre - 1982
Creepers - 1985
Terror at the Opera - 1987
Sleepless - 2001

intram in universul bolnav al lui Fulci, pt care foarte multi fani horror au facut deja un cult, insa nu pt ca Fulci ar fi un mare regizor ci pt elementele gore si atmosfera terifianta, sufocanta de multe ori, care ii caracterizeaza filmele din genul asta

deci:
The Beyond - 1981
City of the Living Dead - 1980
The House by the Cemetery - 1981
Aenigma - 1987

Mario Bava
demente, intunecate, adeseori filmele sale au o tenta sexuala

Black Sabbath - 1963
Blood and Black Lace - 1964
Black Sunday - 1960
Baron Blood - 1972

Michele Soavi
(a lucrat ca asistent de regie cu Dario Argento)

pt Soavi horror-ul e o arta...nu e la fel de mare ca predecesorii lui dar mereu aduce ceva nou in filmele sale

Cemetery Man - 1994 - din ce am citit se pare ca e cel mai bun film al sau
Deliria - 1987
The Church - 1989
The Devil's Daughter - 1991

buticut 07 Nov 2008 14:41

Jesus fucking Christ, cum am putut uita de Repulsion,cu minunata Catherine Deneuve :o ?

ricutza 07 Nov 2008 15:03

Originally Posted by buticut:

Jesus f*** Christ, cum am putut uita de Repulsion,cu minunata Catherine Deneuve :o ?

sper ca nu te referi la sectiunea horror cand dai exemplul asta....

buticut 07 Nov 2008 15:06

Why? Doar pentru ca poate fi incadrat la mai multe genuri, nu inseamna ca nu "functioneaza". Mie mi se pare extrem de reusit si ca thriller si ca horror.

Pitbull 07 Nov 2008 15:15

"Repulsion" este un horror prin excelentä - si de excelentä. Un film de continut, totodatä, care-si transcende constrângerile stricte de "gen". Personal, nu m-a dat pe spate - dar asta nu înseamnä sä nu-i recunosc valoarea, pe ambele planuri.

Pitbull 09 Nov 2008 16:23

"The Silence of the Lambs" nu inträ la horror nici mort, oricum l-ai lua. E un foarte bun detective-thriller psihologic.

Pitbull 11 Nov 2008 04:05

Originally Posted by Bogdan.Andro:

Filmele fantasy sunt aceleaºi cu genul românesc fantastic (dar nu ºtiiþifico-fantastic) ?!

In mare parte, da.

Deci diferenþa dintre un fantasy ºi un SF este cã primul se adreseazã sub 14 ani, celãlalt peste ?! Cã doar ambele conþin elemente fantasmagorice.

Nu.
Diferenta dintre ele nu tine de nici un barem de vârstä. "T.N.M.T." e un S.F. care se adreseazä copiilor (începând de la cresä). "Maestrul si Margarita" sau "Versetele satanice" sunt fantasy pentru adulti.
Diferenta tine exclusiv de sistemele logice. S.F.-ul se bazeazä pe "improbabilul posibil", inserat în realitate prin logica stiintei. Fantasticul foloseste logica magiei, sau alte sisteme logice imaginare, sau absenta oricärei logici (aici, abordând constient chiar imposibilul).

Pãi Vrãjitorul din Oz e targetat pe sub 14 ani, cu toate cã, desigur-desigur, poate fi interpretat prin teme majore etc.

Just. In fond, dincolo de targetul lui imediat, Oz era o atroce satirä politicä a vremii.

Mai e de retinut si cä, desi cele douä genuri sunt bine definite, fiecare în parte, ele se si suprapun, într-o zonä intermediarä - unde S.F.-ul devine foarte soft ("Star Wars", super-eroii), iar fantasticul, foarte riguros (Tolkien, etc.)

Cinemania 12 Nov 2008 07:35

si aici sunt titluri numai bune de coborat din podul cu comori :D

ce-mi vine acuma in minte:

Legend ('85) - Ridley Scott

Labyrinth ('86)

Big Fish (2003)

Beauty and the Beast ('46) - Jean Cocteau [cred...]

Twinsen 12 Nov 2008 22:09

Delicatessen si La cite des enfants perdus, ambele de Jeunet & Caro. :love:

Cinemania 13 Nov 2008 07:55

interesante propuneri...cred ca City of Lost Children se incadreaza la fantasy (merge foarte bine si la sci-fi) mai bine decat Delicatessen

buticut 14 Nov 2008 11:41

:( :( Ati profitat ca nu eram si l-ati mentionat pe Burton inaintea mea.
Ce ziceti de Harvey, varianta "family friendly" a lui Donnie Darko :P?

Pitbull 14 Nov 2008 12:20

Originally Posted by Cinemania:

(merge foarte bine si la sci-fi)

Zi S.F., please.

bre 14 Nov 2008 12:27

Originally Posted by Cinemania:

interesante propuneri...cred ca City of Lost Children se incadreaza la fantasy (merge foarte bine si la sci-fi) mai bine decat Delicatessen

si zi-i la cite des enfants perdus...pronuntat cum trebuie suna de jde mii de ori mai bine ca varianata in engleza.

Pitbull 14 Nov 2008 12:33

Bre, vii la forumeeting, da?

Se7en 14 Nov 2008 18:09

Scuzati absenta, cand e forumeetingul? :D

Cinemania 14 Nov 2008 19:05

@Pit si bre

va manca rau? :D

buticut 15 Nov 2008 15:38

Da

All times are GMT +2. The time now is 19:11.