![]() |
Originally Posted by buticut:
si cu seria lui Sam Raimi ne mutam putin spre horror-ul comedie: Bubba Ho-tep (2002), cu cine altul decat deliciosul Bruce Campbell Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein ('48)[merg si Abbott and Costello Meet Dr. Jekyll and Mr. Hyde ('53), sau Abbott and Costello Meet the Mummy din '55] Tales of Terror ('62) Theater of Blood ('73) un alt film magnific: Young Frankenstein de Mel Brooks Bloodbath at the House of Death ('84) superbul The Vampire Killers de Polanski filmul-cult Attack of the Killer Tomatoes Dracula: Dead and Loving It Tremors Re-Animator Bad Taste Braindead Gremlins Critters The Frighteners The Happiness of the Katakuris (da, japonezii stiu sa faca si comedii horror :)) Vampire in Brooklyn Slither (care a 'furat' la greu din Night of the Creeps) Black Sheep Shaun of the Dead inchei post-ul cu o Capodopera: The Shining (de Kubrick) |
Apropo de horror-ul comedie: Dellamorte Dellamore (unic!), Survive Style 5 Plus, Masque of the red death (varianta din '64), personal as adauga si Ginger Snaps (2000) ca si cult classic.
|
Originally Posted by Twinsen:
nu am vazut Dellamorte Dellamore dar fiind regizat de Soavi sigur e foarte bun :D The Masque of the Red Death neaparat (doar ca nu prea e comedie)...una din piesele de rezistenta din filmografia lui Corman |
ne mutam la cineastii italieni
cel mai cunoscut este Dario Argento, ale carui filme sunt pline de elemente hitchcockiene...este unul din putinii care stiu sa exploateze sentimentul de friica la maxim, propunand a lume angoasanta in care suspansul atinge cote maxime, dureroase intr-o ordine (personala): Deep Red (1975) Suspiria - 1977 + Inferno - 1980 + Mother of Tears - 2007 The Bird with the Crystal Plumage - 1970 Tenebre - 1982 Creepers - 1985 Terror at the Opera - 1987 Sleepless - 2001 intram in universul bolnav al lui Fulci, pt care foarte multi fani horror au facut deja un cult, insa nu pt ca Fulci ar fi un mare regizor ci pt elementele gore si atmosfera terifianta, sufocanta de multe ori, care ii caracterizeaza filmele din genul asta deci: The Beyond - 1981 City of the Living Dead - 1980 The House by the Cemetery - 1981 Aenigma - 1987 Mario Bava demente, intunecate, adeseori filmele sale au o tenta sexuala Black Sabbath - 1963 Blood and Black Lace - 1964 Black Sunday - 1960 Baron Blood - 1972 Michele Soavi (a lucrat ca asistent de regie cu Dario Argento) pt Soavi horror-ul e o arta...nu e la fel de mare ca predecesorii lui dar mereu aduce ceva nou in filmele sale Cemetery Man - 1994 - din ce am citit se pare ca e cel mai bun film al sau Deliria - 1987 The Church - 1989 The Devil's Daughter - 1991 |
Jesus fucking Christ, cum am putut uita de Repulsion,cu minunata Catherine Deneuve :o ?
|
Originally Posted by buticut:
sper ca nu te referi la sectiunea horror cand dai exemplul asta.... |
Why? Doar pentru ca poate fi incadrat la mai multe genuri, nu inseamna ca nu "functioneaza". Mie mi se pare extrem de reusit si ca thriller si ca horror.
|
"Repulsion" este un horror prin excelentä - si de excelentä. Un film de continut, totodatä, care-si transcende constrângerile stricte de "gen". Personal, nu m-a dat pe spate - dar asta nu înseamnä sä nu-i recunosc valoarea, pe ambele planuri.
|
"The Silence of the Lambs" nu inträ la horror nici mort, oricum l-ai lua. E un foarte bun detective-thriller psihologic.
|
Originally Posted by Bogdan.Andro:
Diferenta dintre ele nu tine de nici un barem de vârstä. "T.N.M.T." e un S.F. care se adreseazä copiilor (începând de la cresä). "Maestrul si Margarita" sau "Versetele satanice" sunt fantasy pentru adulti. Diferenta tine exclusiv de sistemele logice. S.F.-ul se bazeazä pe "improbabilul posibil", inserat în realitate prin logica stiintei. Fantasticul foloseste logica magiei, sau alte sisteme logice imaginare, sau absenta oricärei logici (aici, abordând constient chiar imposibilul).
Mai e de retinut si cä, desi cele douä genuri sunt bine definite, fiecare în parte, ele se si suprapun, într-o zonä intermediarä - unde S.F.-ul devine foarte soft ("Star Wars", super-eroii), iar fantasticul, foarte riguros (Tolkien, etc.) |
si aici sunt titluri numai bune de coborat din podul cu comori :D
ce-mi vine acuma in minte: Legend ('85) - Ridley Scott Labyrinth ('86) Big Fish (2003) Beauty and the Beast ('46) - Jean Cocteau [cred...] |
Delicatessen si La cite des enfants perdus, ambele de Jeunet & Caro. :love:
|
Originally Posted by Twinsen:
interesante propuneri...cred ca City of Lost Children se incadreaza la fantasy (merge foarte bine si la sci-fi) mai bine decat Delicatessen |
:( :( Ati profitat ca nu eram si l-ati mentionat pe Burton inaintea mea.
Ce ziceti de Harvey, varianta "family friendly" a lui Donnie Darko :P? |
Originally Posted by Cinemania:
|
Originally Posted by Cinemania:
si zi-i la cite des enfants perdus...pronuntat cum trebuie suna de jde mii de ori mai bine ca varianata in engleza. |
Bre, vii la forumeeting, da?
|
Scuzati absenta, cand e forumeetingul? :D
|
@Pit si bre
va manca rau? :D |
Da
|
All times are GMT +2. The time now is 19:11. |