![]() |
Originally Posted by Pitbull:
|
Nu neaparat. Si un film dupa un scenariu original poate costa mult mai mult decat unele ecranizari.
|
Dar când scrii un scenariu nu-l scrii gândindu-te la o superproducţie,mai ales că majoritatea regizorilor îşi scriu singuri scenariile.
|
nu a votat nimeni Duminica la ora 6?
se gaseste pe undeva filmul asta, ca tot incerc sa-l aflu? mi l-a povestit cineva si ma atrage ingrozitor tema - intotdeauna voi fi fan al ileglistilor/dizidentilor politici, a cartilor si filmelor despre ei. so, unde pot gasi filmul? |
Aici, Illo:
http://www.romaniainedit.us/showthread.php?tid=13474 ...si muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte altele! (Zero voturi pentru "Duminicä la ora 6" e freakingu' meu pe acest topic. Adicä, pula mea - CEL MAI BUN FILM AL LUI PINTILIE...!!! Rotund, echilibrat, subtil... O bijuterie, ce mai! "Reconstituirea" e mult mai puternic, plus mai curajos politic - dar inegal si explicit... |
da, asa am auzit si eu, ca e grozav filmul.
mersi de link, ma bag ! |
cum faceti sa dezipati fisierele? Imi cere o parola si cea care e pe site nu merge. nu prea le am cu informatica, asa ca va rog sa nu radeti de mine daca e simplu ca bonjour
|
E vorba de volumele de la romaniainedit?
Mie mi-au mers toate parolele, nu tin minte sä fi avut probleme. Totul e cä site-ul foloseste câteva parole, nu una singurä. Predominä parola www.romaniainedit.tk, dar uneori s-a folosit "bibescu", "parola", etc... Uitä-te cu atentie CHIAR IN LOCUL de unde ai accesat volumele ca sä le downloadezi. Acolo e trecutä parola corectä. Dacvä-i vorba de "Duminicä la ora 6", acolo scrie: - parolele la arhivele mele sunt www.romaniainedit.tk sau www.romaniainedit.us ...si cum eu mi l-am luat, si tin minte cä l-am si verificat, e clar cä una din astea este. |
asa e. merci :)
|
We are here to serve.;;)
|
eu unul aş vota, dar cum trebuie să aleg doar un film, e greu să fac diferenţiere între câteva din ele ...
|
top ten ro <89
|
Eu am votat "Morometii" , desi observ ca sunt cam in minoritate ... eu am vazut si "Padurea Spanzuratilor" si nu pot sa spun ca mi`a placut mai mult !
|
Morometii:)
|
Mi se pare bizar ca Morometii a adunat mai multe voturi decat Reconstituirea sau alte cateva filme.....in orice caz, nu le-am vazut pe toate din lista, stiu, sunt o rusine dar promit sa ma reabilitez :)
In alte cuvinte, am vazut si io, in sfarsit Padurea spanzuratilor (da, stiu, urmeaza sudalmi scrise sau in gand din partea voastra ca abia acum) si m-a impresionat, nu la fel de tare ca Reconstituirea totusi. Incredibila imaginea lui Ovidiu Gologan, si compozitia cadrelor, atat de plastice, apasatoare, tensionate m-a captat total....campul acela de la marginea satului, vast, fara speranta, gol si vantul sinistru care legana streangul.... Incredibila Lumina / Farul si modul in care "albea" imaginea cand aparea, de un simbolism si o putrere de expresie rare in toata cinemtografia, nu doar in cea romaneasca.....cred ca toata esenta filmului, la nivel de spiritualitate, moralitate, destin, tragedie, tensiune, sunt concentrate in lumina cu pricina.... Am mai remarcat in mod placut inceputul filmului cu trupele deplasandu-se spre un loc anume si modul in care imaginea cu soldatii devine blurata, incetosata, transformandu-i pe acestia in niste stafii fara contururi, o masa fantomatica (urmand sa devina asta). Mi-au placut stop-cadrele cu chipul lui Bologa si a mai fost unul in final, la fel de puternic. |
Totusi, am sesizat o secventa relativ incoerenta dpdv scenariu, poate ma lamuriti: Apostol si cu Ilona fug pe camp atunci cand taranii, plecati sa are pamantul (care se afla pe linia de front) sunt atacati....si in timp ce se arunca cu foc si au loc explozii pe camp, cu taranii chiar acolo, cei doi isi fac declaratii de dragoste.......adica ok, ta-su Ilonei e intre obuze si gloante iar ea ii marturiseste lui Apostol ca il iubeste dintotdeauna???? :-O Sau nu am inteles eu bine?
|
Si aia e o metafora.
|
Atunci explic-o: deci tatal aleia moare iar ea, in acest timp, ii face declaratzii de amor lui Bologa. Vreau sa inteleg aceasta "metafora". Faptul ca oricum, sa zicem ca e o metafora, nu inseamna ca ii scuza lipsa de logica. Metaforele sunt si ele structuri foarte coerente.
|
Bologa era soldat contra Romaniei. Ilona reprezenta dusmanul. Toti mor in jur, ei se iubesc in pula mea!
|
Pun pariu pe un milion de euros cä spatiul iubirii lor postulat de tine nu exista pe vremea aia.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:51. |