Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   critica de film: "pamantul care vibreaza" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83868)

Ambra Blu 22 Mar 2004 12:07

Bai aleseule, cit mi-ar displace, trebuie sa admit ca ai dreptate! Gonzo asta vrea sa se ia la intrecere cu filmu' el, se si crede vreun Fellationini al scrisului.

KORBEN 22 Mar 2004 18:52

...mda...
situatiunea prezinta galme si umflaturi tepoase......
interesant
astept developarea subiectului
si poa o sa inteleg si io d c are ambra blu o parere asa de buna dsp el/ea
nivelul scazut de self-esteem al lu notorius e de inteles doar e clasa a 12a in tulcea si lu als nu i`a placut lotr3 si lu gorzo nu i`a placut kill bill si nu stiu exact cine a scris dsp tarantino e artikolu e kam...prost si concluzia ar fi rafinamentul scriiturii vs cronica cracita la lime cu f mic???
oare mai exista filme cu Fmare???
incotro se indreapta critica bastinasa ded film?
ar trebui sa ne ingrijoram????
oh, za hiumaniti

notorious 22 Mar 2004 20:35

Quote:

nivelul scazut de self-esteem al lu notorius e de inteles doar e clasa a 12a in tulcea si lu als nu i`a placut lotr3 si lu gorzo nu i`a placut kill bill si nu stiu exact cine a scris dsp tarantino e artikolu e kam...prost si concluzia ar fi rafinamentul scriiturii vs cronica cracita la lime cu f mic???

chiar nu pricep de unde ai tras concluzia ca am un nivel scazut de 'self esteem' ??? mie nu mi-a placut LOTR cu mult inainte sa citesc vreo cronica de ALS, cu ata mai putin una de gorzo... n-am citit in intregime articolul despre tarantino - daca e atat cat e postat pe 'quentin tarantino cult' - e de rau. dar trebuie tinut cont, ca, la o revista sponsorizata si distribuita gratuit ai serioase limite de spatiu. deci, imi place sa cred ca ambra n-a avut spatiu sa se 'dezlantuie'. ma mai lamuresc dupa ce citesc revistele, pe care benny imi tot zice ca mi le trimite.

Serghei 22 Mar 2004 22:16

Gorzo e tipul de critic care il considera pe Taratino un fel de parazit,o malformatie a cinematografiei aparuta odata cu trecerea la globalizare,un pseudo artist care evident n-are nici o legatura cu filmul cu F mare.
Era unu' pe la 1800 si ceva de isi zicea Kogalniceanu(cu K de la Kill Bill)care zicea "sa judecam opera si nu autorul",cred ca 70% din cronica e despre Tarantino,asemanari cu Sergio Leone(evident dupa celebra replica a lui Tarantino despre reinventarea genurilor)cu Andy Warhol(care se vrea o gluma dar nu prea are simtul umorului baiatul asta),faptul ca a lucrat intr-un magazin de inchirieri.

Ca in final sa dea lovitura de gratie:
Originally Posted by gorzo:

Alti spectatori, care nu s-ar duce la un film bun de acþiune, se duc la acesta si se autoconving cã e bun: stiu cã Tarantino e cool si nu vor sã rãmînã în urmã. Cu asta am o problemã: problema e cã se numeste snobism, iar problema cu snobismul e cã se mai numeste si nesinceritate.

Unde a citit mesterul Gorzo ca acuzi spectatorii care nu sunt de acord cu tine de snobism?
Treaba lui e sa analizeze filmul nu cat de cool se cred spectatorii!
Un sfat de la un snob:mai citeste "Micul ghid al cronicarului amator".

P.S.Pt carcotasii care vad numai o bazaconie cu sange:
Ce pula mea mai ziceati daca la sfarsit scria "directed by Pulea Spataru'"

BeNnY 22 Mar 2004 22:24

You said it Serghei...

Unde gasesc cronici de-ale lui Gorzo?

Ambra Blu 23 Mar 2004 10:06

Originally Posted by notorious:

deci, imi place sa cred ca ambra n-a avut spatiu sa se 'dezlantuie'. ma mai lamuresc dupa ce citesc revistele.

Ca sa ii raspund lui Korben: Ambra Blu are o parere asa de buna despre el din cauza ca s-a inventat oglinzilii.

Notorious, si ca iti place si ca nu iti place, eu nu scriu nici pentru tine, nici pentru Gonzo. Intr-adevar, la cinemagia e o limita de spatiu, si trebuie sa concentrezi acolo lucrurile care trebuie zise. Oricum, ca tot n-ai tu parte d ecinemagia pe hirtie, o sa iti trimit un singur articol in avans, cronica la '21 Grams'. Il citesti si gata. Dupa aia te sfatuiesc sa mai tai cu astea: e bun Ambra Blu, nu e bun. Eu, spre deosebire de ALS si Gorzo nu sint cronicar profesionist de film, ci fac lucrurile astea din pula placere.

Alex Leo Serban 23 Mar 2004 11:11

Originally Posted by BeNnY:

You said it Serghei...

Unde gasesc cronici de-ale lui Gorzo?

in b-24 fun & dilema veche (care e si pe site)

KORBEN 23 Mar 2004 14:04

offffffffff..........
pe scurt
1 @ notorius
din propiile tale formulari, de unde altundeva
2 as putea taia in 2 controversa da prefer sa mai vad ce scrieti....
sau, in alta formulare nu am rabdarea de a face remarci de bun simt acuma
3 @ ambra blu
te pomenesti c`oi fi vrun stripar care in timpu liber scrie cronice de film

BeNnY 23 Mar 2004 18:48

Acum am citit si eu ce a scris Gorzo despre Kill Bill...

El nu trebuia sa scrie despre filmul Kill Bill?! In 65% din articol omu' il critica pe Tarantino ca vezi Doamne, are el un fetis cu sangele! Si voi spuneti ca lumea chiar vrea sa citeasca cronicile lui?! Pe masura ce-o citeam imi venea sa-l injur din ce in ce mai mult! Adica, daca el n-a inteles care-i treaba cu filmul "Kill Bill" atunci sa taca dracului din gura! Mi s-a parut ca a scris inutil! Parca cronicile erau facute orientativ! Gorzo a criticat la sange Kill Bill-ul si pe QT ... mai avea un pic si-l injura! E, pai nu asta vreau eu sa citesc: injuraturi!

Recent am dat peste niste cronici ale Adei Rosetti si si ALS si Ada Rosetti scriu CU MULT MULT mai bine decat Gorzo! Mai mult m-am enervat!

Ambra Blu 24 Mar 2004 09:26

Originally Posted by KORBEN:

3 @ ambra blu
te pomenesti c`oi fi vrun stripar care in timpu liber scrie cronice de film

stripar? dream on, kiddo. i'm just a bitch who doesn't give a buck.

KORBEN 24 Mar 2004 12:06

@ambra blu
& apparently 4 da last months u ain`t got a fuck, either.
pi romanieste, da`te rotund in alta parte ca nu tine
@ benny(??)
da...cronika in cauza m`a skandalizat si pe mine, da n`a percutat la film, ce sa`i faci, asta`i omu....
ce m`a deranjat most e ca s`ar putea concluziona ca e nasol sa ai un fetish pt sange...lucru pe care il consider minunat
si faza cu muzica prost inregistrata
tre totusi luata in consideratia si faza ca i`a placut muntele rece si a zis ca un film care iti reda dorinta de a avea o idila cu cinema-ul( sau asa ceva) lucru destul de ciudat si chiar interesant, caci io il citesc ca pe un indemn la necrofilie, avand in vedere filmu d care vorbea
cat dsp comparatia cu ada rosetti..nu ma pot pronunta ca n`am pre citit nimika de ea in ultimii ani

Danny 24 Mar 2004 12:59

Originally Posted by notorious:

trebuie tinut cont, ca, la o revista sponsorizata si distribuita gratuit ai serioase limite de spatiu.

Mda, nu prea e spatiu...pentru ca revista contine zeci de pagini de prezentari inutile de filme (unele cu greseli, inclusiv de ortografie gen: "toti copii din film...?") alte cateva zeci de pagini sunt "dedicate" sponsorului...si mai ramane asa: 1 pagina iconoclast, 1 pagina prezentare monstru sacru, 1 pagina prezentare bajet/mujere "hot", 1 pagina box-office.
Lipsa spatiului nu reprezinta insa o scuza pt. Ambra, pentru ca ar trebui sa fie in stare sa cuprinda esentialul in randurile alea (putine?) pe care le are. Iar la Tarantino numai asta nu a facut...
Oricum, la Dogville - LVT parca se observa o imbunatatire.

Gaandalf 24 Mar 2004 14:34

Originally Posted by BeNnY:

Acum am citit si eu ce a scris Gorzo despre Kill Bill...

El nu trebuia sa scrie despre filmul Kill Bill?! In 65% din articol omu' il critica pe Tarantino ca vezi Doamne, are el un fetis cu sangele! Si voi spuneti ca lumea chiar vrea sa citeasca cronicile lui?! Pe masura ce-o citeam imi venea sa-l injur din ce in ce mai mult! Adica, daca el n-a inteles care-i treaba cu filmul "Kill Bill" atunci sa taca dracului din gura! Mi s-a parut ca a scris inutil! Parca cronicile erau facute orientativ! Gorzo a criticat la sange Kill Bill-ul si pe QT ... mai avea un pic si-l injura! E, pai nu asta vreau eu sa citesc: injuraturi!

Recent am dat peste niste cronici ale Adei Rosetti si si ALS si Ada Rosetti scriu CU MULT MULT mai bine decat Gorzo! Mai mult m-am enervat!

unde gasesc mey cronicile astea sa le citesc shi io' k vad k s-au gasit totzi mari expertzi in a 7 a arta in pul@kisu' meu ... k ma shi enervez de ce citesc pe aicea ..
totzi ashtia kre nu le plac ceva imediat se arunca shi injura un film pana nu mai pot - prea multzi haters in ziua de azi ... :evil:

marcu 24 Mar 2004 14:48

Mai Gaandalfe, om de la mare, ai auzit de Dilema veche? Acolo semneaza Gorzo saptamanal o cronica de film. www.algoritma.ro/dilema
Presa romaneasca poate fi citita pe www.ziare.com
Cronicile lui Alex. Leo Serban le gasesti pe www.liternet.ro
Citeste sanatos shi scrie, te rog, mai ingrijit. Abandoneaza stilul asta abracadabrant.
salut - cu prietenie shi simpatie

BeNnY 24 Mar 2004 19:00

si faza cu muzica prost inregistrata

Asta e cea mai mare prostie din toata cronica! Muzica a fost excelenta!

KORBEN 25 Mar 2004 18:59

@ beny cathch`ul era cam altu, da s`o lasam asa
pentru ca in obs cultural, amiku bangu da cu bata in balta
pe scurt
e o cronica la kill bill
in care face ce a facut si gorzo, adila desfiinteaza filmu
io cred ca numitu bangu poate fi desfiintat numa prin ce a scris
1 nu cunoaste ce insemna un atentat, dar foloseste termenu cu aplomb
2 metafora " bucata de stofa scufundata intr`un pahar cu vitriol" pe langa faptul ca "suna ca cU rul" mai este si de o tampenie abisala.....poaTE i se pare ka da bine, dar NU este asa
3 " tarantino de nerecunoscut" ba, e chiar mai tarantino decat ever
4 "nu sunt fan/cunoscator al cinematografiei nipone"
in cazu asta mai bine TACI, sau, daca tre sa spui ineptii nu`ti da singur cu firma in cap( asta presupunand ca ai avea vro firma)
5 asta ar fi ca o observatie colaterala
cred ca gorzo se tinea bine si singur pe baricade, si ca nu avea nici un rost sa reia bangu cronica lui negativa, decat daca avea si altceva de spus fata de gorzo

BeNnY 25 Mar 2004 19:05

@ beny cathch`ul era cam altu, da s`o lasam asa
pentru ca in obs cultural, amiku bangu da cu bata in balta
pe scurt
e o cronica la kill bill
in care face ce a facut si gorzo, adila desfiinteaza filmu
io cred ca numitu bangu poate fi desfiintat numa prin ce a scris
1 nu cunoaste ce insemna un atentat, dar foloseste termenu cu aplomb
2 metafora " bucata de stofa scufundata intr`un pahar cu vitriol" pe langa faptul ca "suna ca cU rul" mai este si de o tampenie abisala.....poaTE i se pare ka da bine, dar NU este asa
3 " tarantino de nerecunoscut" ba, e chiar mai tarantino decat ever
4 "nu sunt fan/cunoscator al cinematografiei nipone"
in cazu asta mai bine TACI, sau, daca tre sa spui ineptii nu`ti da singur cu firma in cap( asta presupunand ca ai avea vro firma)
5 asta ar fi ca o observatie colaterala
cred ca gorzo se tinea bine si singur pe baricade, si ca nu avea nici un rost sa reia bangu cronica lui negativa, decat daca avea si altceva de spus fata de gorzo

101% de acord cu tot ce ai spus tu acolo! Mai bine de atat nu se putea spune!

P.S. mai ales cu faza cu catchu ca n-am inteles ceva :P :roll:

Ambra Blu 26 Mar 2004 13:32

@ambra blu
& apparently 4 da last months u ain`t got a f***, either.
pi romanieste, da`te rotund in alta parte ca nu tine

Dearest lousy carpet licker, try and write 'to ambra blu', instead of' @ ambra blu'. Blow me and gargle (speaking of snow balls).

KORBEN 26 Mar 2004 14:40

faza cu carpet licker tot pe chatu de lezbiene ai invatat`o???
atunci s`a meritat timpu petrecut akolo

Alex Leo Serban 27 Mar 2004 18:19

recomand calduros cronica lui gorzo la raport despre starea natiunii! am ris cu lacrimi (cei care au vazut filmul rid mai bine :wink: ). sigur, si in cronica mea (postata kiar pe cinemagia) e vorba cam despre aceleasi lucruri, dar a lui e mult, mult mai buna!
o cronica excelenta la un film execrabil.
o, tzara trista, plina de umor!
noi scriem pe bune, iar ei se fac ca f.u.c.k. filme...
macar se cheama ca noi, astia criticii, ne-am facut datoria, nu? :lol:

All times are GMT +2. The time now is 11:11.