![]() |
Re: filme
Originally Posted by johnnyg:
Pãi da, asta dacã încerci sã gãsesti un sfârºit la filmele lui Lynch. La Lost Highway spre exemplu. :) La Lynch, nimic nu e previzibil. |
Acuma in masura in care poti.
|
Cel mai imprevizibil sfarsit este cel din "MOARTEA DOMNULUI LAZARESCU" :lol: :lol: :lol: . Un film bun n-are nevoie de un final care sa te lase :o sau :shock: sau :?. Dovada o face printre altii si Puiu da cred ca asta s-a mai scris . Majoritatea thriller-ilor bune (SEVEN, THE SIXTH SENSE au fost invocate) se termina intr-o maniera care vrea sa sfideze logica, dar foarte putine dintre ele suporta macar o revizionare. Teza acelui "guru" al scenaristilor ratati din "Adaptation" in legatura cu finalul ("Nail'em in the end" parca era) e valabila doar in cazul in care genul reclama o astfel de inventie. Exista filme care joaca totul pe cartea unei rupturi intre ceea ce ar fi fost de asteptat din partea spectatorului nevoit sa construiasca un suport epic al imaginilor filtrate intr-un timp scurt si finalul propriu-zis. Uneori, acestea sunt atat de slabe, de plictisitoare, atat de incapabile sa atate interesul pentru o vag intuita si latenta revelatie incat nu mai apuci sa vezi finalul, pierzi focul de artificii. Sfarsitul peliculei nu trebuie sa coincida neaparat cu sfarsitul filmului si cele care reusesc sa lase un semn al intrebarii sunt cateodata preferabile celor in care orice posibilitate a intregului de a mai supravietui fie si intr-o celula cenusie izolata moare.
|
Originally Posted by jimi-jazz:
|
Ca tot mi-a adus aminte cineva, Fightplan a avut pentru mine unul dintre cele mai imprevizibile finaluri. Incepuse bine si aveam mai multe variante psihotice in cap, iar am fost de-a dreptul socat sa vad ce final ridicol de banal au ales.
|
Quote:
bine zis, de acord |
Poate ca ma insel dar de departe filmele cu cel mai imprevizibil sfarsit ar fii in ordine aleatoare Stay(cu Ryan Gosling si Ewan McGregor),Indentity,K-Pax,The 6th sense,Dogville,Saw.
|
Limbo - chiar daca nu imprevizibil, un final original. :)
|
Frequency, nu m-am gandit la un asa sfarsit cu toate ca ai putea sa bunghesti, dar de cate ori se schimba cursul actiunii.................... in timpul filmului. Oricum mi-a placut mult!
|
The 6th Sense (la final cu siguranta nu ma asteptam)...Mindhunters,If Only,A Walk To Remember
|
a walk to remember????? :shock: :shock: ce e asa de imprevizibil la acel sfarsit????????? era clar ca ea va muri! ca sa nu mai spun ca ve luat exact dupa love story! :w00t:
|
Pe mine m-a surprins finalul filmului "The Life of David Gale" cu Kevin Spacey.
|
Originally Posted by dan4y_all:
In "The life (and death) of DG", nu finalul este punctul cheie. Finalul este pregatit din timp - e felul cum e spusa povestea elementul care-i da filmului dramatismul, 'aww'-ul. Parerea mea. |
Se7en, Fight Club si mai ales The Usual Suspects
|
Cand vad un film bun care ma tine cu ochii lipiti de ecran dar care se termina aiurea sau cu final "in coada de peste" ma enervez de-mi vine sa sparg ecranul. Ma simt trasa pe sfoara!
|
3:10 to Yuma a avut un final la care nu ma asteptam,care m`a scos din sarite dupa ce urmarisem filmul cu placere.
|
Vreau si eu un film cu final surprinzator,toate mi se par cu final previzibil..
|
Originally Posted by Pauline Kael:
Incerca "I Am Legend". Nu o sa ti vina sa crezi cine moare in final. |
un final imprevizibil are sh "the others","a tale of two sisters" si "identity"
surprinzator mi sa parut "the others" :D [nu mi-ar fi trecut prin cap nici intr-o mie de ani acest sad end] |
Originally Posted by ArsDeViu:
De acord ! Pe tot parcursul filmului nici nu mi-a trecut prin cap, ca o sa moara ... |
All times are GMT +2. The time now is 00:39. |