Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ce te Enerveaza Ingrozitor? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96010)

faraimaginatie 25 Jun 2014 02:01

Mie poezia nu mi se pare absolut deloc grea. N-am predat niciodata la gimnaziu deci nu-s sigura care-i programa dar mie mi se pare o poezie accesibila.

Exista si ceea ce se cheama sinonime imperfecte sau partiale. Un sinonim, in cazul asta, e strict legat de context si-atunci merge a solicita sau a pretinde.

Nu zic ca subiectul e perfect dar nu cred ca e atat de grosolan pe cat zici.

Twinsen 25 Jun 2014 09:32

Originally Posted by faraimaginatie:

Mie poezia nu mi se pare absolut deloc grea. N-am predat niciodata la gimnaziu deci nu-s sigura care-i programa dar mie mi se pare o poezie accesibila.

Atunci te rog explica-mi-o si mie.

marillion 25 Jun 2014 10:26

Originally Posted by Twinsen:

"a dori" sau "a vrea" nu sunt sinonime pentru "a cere".

http://dex.dictoo.eu/refer.php?m=2&id=1824#.U6qHd0Dm63M

A dori, a pofti, a voi, a vrea sunt sinonimele adecvate, "a pretinde" e prea imperativ, presupune forţă.

faraimaginatie 25 Jun 2014 10:28

Ma indoiesc ca mesajul poeziei nu-i destul de evident dar, uite, o sa ti-o explic si tie.

Cred ca-i vorba despre excitabilitatea pe care ti-o produce un nou inceput, in cazul de fata, Anul Nou. Tot timpul se pune o presiune foarte mare pe inceputurile astea...de an, de saptamana, rezolutii si alte cele. E evidenta cerinta/rezolutia eului poetic pentru noul inceput care-i gata sa-i paseasca pragul. Anul Nou inseamna speranta si de-acolo tonul demanding, vrea si el sa inceapa anul bine, 'cu piciorul drept'. Inceputul de an inseamna o foaie alba pe care poti scrie sau mazgali dupa cum ti-e dorinta (''trup curat, neprihanit''). si-apoi ultima strofa e un fel de cugetare asupra timpului care pare ca trece prea repede si nu ma are rabdare, vorba lui Preda. dorinta aia arzatoare de-a savura fiecare clipa si luciditatea aproape dureroasa ca clipa-i trecatoare si firul se poate rupe oricand. Toate astea imbracte intr-un stil foarte jucaus, pare un soi de incantatie a unui copil.

sigalia 25 Jun 2014 10:32

Pentru mine capacitatea a insemnat sfarsitul copilariei.
Si daca mi-ar sta in putere as incepe reforma invatamantului interzicand orice examen inainte de majorat.
Pe vremuri bacalaureatul se numea examen de maturitate si parca era primul din viata unui om.Dar societatea evolueza,nu ?:D

O faza reala din scoala de azi :
Un profesor de desen,un dascal cum rar mai vezi ,imi spune ca a dat la clasa a 5-a copiilor drept tema ilustrarea unei sevcente sau a unui personaj dintr-un basm preferat.
7 copii din clasa de 28 au fost in imposibilitatea de a executa cerinta deoare ....nu auzisera,nu citisera sau nu li se citise nici un basm vreodata.
Mentionez ca nu ne aflam intr-o scoala sateasca rupta de lume ,ci intr-unul din orasele mari ale tarii.
"Si ce-ati facut ?- il intreb pe om - i-ati pus sa deseneze un personaj din jocurile online ?"
"Oh,n-a fost nevoie !"- vine raspunsul.
Copiii au in topul favoritelor ceva care le place mult mai mult.Ghiciti ce ? Ta-tu-a-je-le ! :))
Sunt atat de pasionati si fermecati de ele incat fac niste lucrari impresionante prin originalitate si libertatea de expresie ;)

Twinsen 25 Jun 2014 11:38

faraimaginatie, comentariul tau e exact ce se astepta de la elevi. Si prin asta e un esec in a intelege poezia si intentiile reale a lui Minulescu. Am putea inlocui poezia cu un articol din ziar despre anul nou si comentariul tau n-ar avea nevoie decat de mici ajustari. 'trup curat, neprihanit'' nu se refera la orice inceput, ci exprima efectiv o dorinta de puritate, ceea ce devine si mai clar in poezia completa, unde e alipit de o referinta la Isus. Singura remarca mai putin generica, cea ca poezia are "stil foarte jucaus, pare un soi de incantatie a unui copil" trece oblic pe langa, avand in vedere ca stilul e de fapt foarte matur si masurat, in pofida aparentei de lejeritate. Deseori cand vezi un maestru practicandu-si arta, totul pare simplu, o joaca, asta pana incerci sa faci si tu acelasi lucru si descoperi complexitatea reala.

Originally Posted by marillion:

A dori, a pofti, a voi, a vrea sunt sinonimele adecvate, "a pretinde" e prea imperativ, presupune forţă.

Nici unul dintre ele nu poate inlocui "cer" in contextul poeziei. In general vorbind, mie nu mi se pare de exemplu ca "a vrea" e un sinonim pentru "a cere", poti sa vrei o gramada de lucruri, fara sa le ceri. Dar daca asa zice dictionarul...

bremen1980 25 Jun 2014 11:57

Daca atatia oameni ( cu minte mai multa si trecuti prin viata si prin carti ) nu reusesc sa le vina de hac acestor subiecte intrun mod satisfacator , ce pretentii sa mai avem de la niste elevi de clasa a 8 a ??? :( .

De la astia cu comentariile lor pompoase ni se trage totul . Au vrut astia sa faca din elevi niste producatori de texte simandicoase .'' Eminescu o sa-i judece ''' pentru ca au ajuns la asa ceva :-O :

Perle academice:

„Într-o operă non-canonică, recurenţele chreodei şi raporturile incertitudinale se manifestă pe deplin, printr-un permanent dinamism contradictorial magmatic. Cele patru «stoikeia» la care am recurs spre a indica răspîntiile tensionale ale poeziei secolului al XX-lea, se regăsesc în opera eminesciană ca unde magmatice în plină desfăşurare epirogenetică...” Pompiliu CRĂCIUNESCU în Eminescu – paradisul infernal şi transcosmologia, Editura Junimea, Marele Premiu al Centrului de la Ipoteşti în 2006

„Caietele ne dezvăluie cît de rodnică ar fi putut fi toamna eminesciană dacă am fi avut şi o vară eminesciană şi dacă verile – în sensul real al cuvîntului – nu i-ar fi fost confiscate de istovitoarea muncă din redacţia bucureşteană, goală în sezon estival, cînd ceilalţi îşi făceau vacanţele la munte sau la mare.” Vasile MUSCĂ în Lumile şi trecerile lui Eminescu, Editura Grinta, 2004

„Numele său iniţial Mihai Eminescu are exact 14 litere (5 şi 7). Poetul va debuta în revista Familia – 7 litere – la 25.02.1866, asuma cifrelor 30, adică 3 sau de 5 ori 6, chiar şi anul jucîndu-se iar cu 5 şi 7. dacă mai luăm în coniderare şi titlul poeziei, aşa cum a fost scris atunci («De-a ave…») vom găsi din nou 7 litere. Recunoaşterea sa ca poet a avut loc la Junimea, care are iarăşi şi iarăşi 7 litere. Capodopera sa «Luceafărul» (10 litere adică de 2 ori 5) va apărea în revista Convorbiri literare la 7.08.1883, sumă de cifre 35, adică 8 sau de 5 ori 7. Şi mai evidente sînt aceste «coincidenţe» în opera eminesciană: time, cuvinte, titluri, toate poartă ca o povară apăsarea acestui algoritm.” Lucian FILIP în Graiul Maramureşului, februarie 2000

„Arheul devine unicul principiu al unei ontologii eminesciene, dar nu atît al uneia explicite, care nici nu prea există la Eminescu, decît în măsura în care am văzut, cît al uneia implicite, cam în sensul în care nemţii vorbesc, despre un necesar Weltanchauung al unităţii şi coerenţei operei, deci condiţionat estetic.” Mihai CIMPOI în Dacia literară, nr. 1/2000

„CHEMARE LA ROMÂNISM – An de an ne întîlnim în ziua de 15 ianuarie pentru a sărbători naşterea lui Mihai Eminescu. În fapt, în fiecare an ce trece îl îngropăm tot mai mult în propria-i imagine. Vă invităm în aceeaşi zi de 15 pentru a încerca, renunţînd la inevitabilele vanităţi ale epocii, să-l dezgropăm pe Eminescu dezgropîndu-ne în acelaşi timp pe noi.” Afiş pe holul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj

„Opiniile eminescologilor, spre exemplu cea a Acad. M. Cimpoi converge spre aceea că viaţa umană se defăşoară sub semnul cumpenei eminesciene cu două ciuturi care cînd urcă cea plină, se coboară cea deşartă.” Vlad CHIRIAC în Ecoul Eminescu, ziar editat de Centrul Academic Internaţional Eminescu, Chişinău, nr. 6/2004

„O formulă celebră din Noul Testament preconizează «Dacă ochiul tău te duce la păcat, smulge-ţi-l!» Din fericire, nici un creştin şi nici Eminescu nu şi l-a smuls. În ultimă instanţă, nici etica creştină şi nici cea a grecilor antici nu pot lămuri problema cuplului.” Svetlana Paleologu-MATTA, Eminescu şi abisul ontologic, Aarhus, Nord, 1988, p. 88)

„Spaţiul temporal 15 ianuarie – 15 iunie are deja o ciclicitate mistică. Poetul se naşte în fiecare 15 ale primei luni a anului, pe 15 iunie se duce să moară puţin – vorba altui poet – iar celelalte şase luni ale anului se purifică în Nirvana creştină, pentru a reveni iarăşi în orizontul de referinţă al românilor. De fapt, ziua de naştere fiind oarecum în apropierea Crăciunului, iar ziua morţii aproape de ziua Învierii şi Înălţării la cer a lui Isus Hristos, momentele de referinţă ale vieţii lui Eminescu se înscriu între coordonatele principalelor sărbători ale creştinătăţii ortodoxe. [...] Dumnezeu a creat lumea, dar fiul lui Dumnezeu – Eminescu a creat neamul românesc.” (Aureliu Goci, Eminescu la infinit, Bucureşti, Viitorul Românesc, 1997, pp. 32-33)

„Trecerea de la tradiţie la tradiţia rupturii nu poate fi săvîrşită decît prin intermediul unui proiect multidimensional al gîndirii, în care dimensiunile sunt date nu de ’structuri’ (fixe) ci de unde magmatice succesive şi simultane. Aceasta este noima construcţiei dinamice a interpretării, invocată mai înainte prin conjugarea mişcărilor oro- şi epirogenetică [....]. Căci într-o operă non-canonică, repetăm, recurenţele chreodei şi raporturile incertitudinale (pe care aceasta le implică), se manifestă pe deplin, printr-un permanent dinamism contradictorial magmatic. Cele patru ’stoikeia’ la care am recurs spre a indica răspîntiile tensionale ale poeziei secolului al XX-lea, se regăsesc în opera eminesciană ca unde magmatice în plină desfăşurare epirogenetică...” (Pompiliu Crăciunescu, Eminescu – paradisul infernal şi transcosmologia, Iaşi, Junimea, 2000, p. 66)

„Dacă Eminescu ar fi trăit încă 33 de ani, mai precis din 1883 încolo..., ar fi construit şi modernizat, în viziune românească, toate ştiinţele universului, afirmăm utopia cu o durere gravă îndelung mistuită de gîndirea noastră, şi Gemenii reprezintă în acest sens una din dovezi.” (Constantin Crişan, Eminescu versus Dumnezeu sau Blestemul în genunchi, Bucureşti, Eminescu – Vinea, 1999, p. 50)

„Fiecare ieşire peste graniţă, era însoţită în prealabil de o şedinţă de spiritism, spiritul lui Eminescu asigurîndu-ne că totul va fi bine şi să nu uităm că în toate călătoriile, spiritul lui şi al Petriei sunt alături de noi tot timpul şi orice s-ar întîmpla, ne vor scoate din încurcătură. Să ai asemenea garanţii şi să se îndeplinească absolut toate prezicerile, ne făcea să trăim permanent, miracol după miracol, un fel de Nirvana, pe care am fi dorit-o s-o trăiască cît mai mulţi dintre semeni de ai noştri.” (Aurel Constantinescu-Severin, Revelaţii din lumea de dincolo, Editura asociaţiei Culturale UNESCO „Iulia Haşdeu”, 2003, p. 20)

„Asemeni oricărui tînăr îndrăgostit, Eminescu se va plimba pe lîngă plopii fără soţ şi va degera în faţa casei, aşteptînd ca iubita să se arate la fereastră. O va dori trupeşte, demonstrînd o normalitate contestată pe nedrept de unii, iar tocmai de aceea va fi înţeles şi căutat nu numai de abstinentul adept al amorului frustrat şi pur.” (Ovidiu Vuia, Misterul morţii lui Eminescu, Bucureşti, Editura Paco, 1996, p. 61)

Din ancheta „Românul secolului, românul mileniului” realizată în anul 1999 printre de către Ziarul de Cluj, iată cîteva dintre motivaţiile celor care l-au nominalizat pe Eminescu:
• „Pentru că este unificatorul naţiunii şi coloana sa vertebrală” - Nicolae Breban
• „Pentru că a realizat chintesenţa spiritualităţii româneşti.” - Adrian Iorgulescu
• „Pentru că a sublimat tot ceea ce putea fi sfinţire în stilul românesc.” - Cornel Nistorescu
• „Pentru că a întruchipat esenţa spiritualităţii culturale româneşti.” - Şerban Papacostea
• „Pentru că este stîlpul fiinţei naţionale.” - Răzvan Theodorescu

http://dilemaveche.ro/sectiune/dilem...poranul-nostru

faraimaginatie 25 Jun 2014 12:01

Twinsen, bine, tu stii mai bine.

MariaMona 27 Jun 2014 12:58

Originally Posted by marillion:

Nici unul dintre ele nu poate inlocui "cer" in contextul poeziei. In general vorbind, mie nu mi se pare de exemplu ca "a vrea" e un sinonim pentru "a cere", poti sa vrei o gramada de lucruri, fara sa le ceri. Dar daca asa zice dictionarul...

Faptul ca nu ti se pare tie, nu inseamna ca ai dreptate. Aici e vorba de sensul pe care il are in poezia asta, in contextul asta. Cand ii spui cuiva, de exemplu unui copil: "Fa-ti temele! Ai auzit ce-ti cer!" e clar ca poti spune "Ai auzit ce vreau?!". Daca tu nu vezi asta, nu e vina noastra sau a dictionarului de sinonime (Sau poate esti tu fara imaginatie?! :) ) Si, intr-adevar, exista mai multe feluri de sinonime, nu toate sunt perfecte - adica reprezinta sensul exact al unui cuvant.

Uite, in linkul asta iti da si exemple in paranteza cu diferitele posibile sensuri si sinonime ale lui a cere http://dexonline.ro/definitie-sinonime/a%20cere

Si, va rog frumos, CITITI scriosarea din linkul asta - Scrisoarea unei profesoare de limba romana! E fix pe subiect si cred ca ne intereseaza pe toti cei care traim in Ro, fie ca avem copii sau inca nu.

Twinsen 27 Jun 2014 15:46

Mi-e teama ca faci niste confuzii in ceea ce priveste sensul cuvintelor. "Ai auzit ce vreau?!" presupune o pozitie atat de inferioara a celui caruia te adresezi incat nu vad cum s-ar potrivi in poezie. Parca poetul vorbeste cu Anul Nou, nu cu fiu-so cel mic...

"A vrea" sau "a dori" se refera la sentimentele si impulsurile interioare, nu la obligatia altora de a le indeplini. Daca ai fi citit cu atentie link-ul pe care chiar tu l-ai dat, ai fi remarcat ca exemplul dat de ei e "ochii vad, inima cere". E un sentiment, un impuls interior, nu o cerere adresata unei alte persoane. Poti sa inlocuiesti "cer" cu "doresc" atunci cand se refera la sentimentele si impulsurile tale interioare, nu atunci cand cererea depinde de libertatea altei persoane. Poate exista situatia in care alte persoane sunt obligate sa iti indeplineasca dorinta, vrerea, impulsurile tale interioare. Si atunci simpla exprimare a dorintei tale, se traduce intr-o obligatie pentru ei de o indeplini. Cand ii spui copilului tau "Fa-ti temele! Ai auzit ce-ti cer!" tu de fapt nu adresezi o cerere altei persoane, ci iti impui propria ta dorinta. De asta poti sa inlocuiesti "cer" cu "doresc".

P.S. De acord cu ce exprima doamna profesoara in scrisoare. Ar fi trebuit sa fie mult mai multe reactii de felul acesta.

iiii 01 Jul 2014 14:10

cum naiba nu sunt bani pentru salvamari dar sunt pentru care alegorice si carnaval la mamaia?:-/

c0nt 04 Jul 2014 21:46

Pe zi ce trece, se ingusteaza sulul de hartie igienica.
Ma refer la sulul de 50 de bani din piata, nu la ala din supermarket, cuantificat si parfumat pentru cururi de pension.

Micsoreaza diametrul sulului, in mamaliga ma-tii de afacerist harciog. Fa panglica aia de hartie mai scurta, mai lejer rulata, mai expandata, mai pufoasa, mai eterata, daca altfel nu te duce mintea sa-ti faci afacerea rentabila, dar, pliz, nu-i micsora latimea. Unde naiba o sa ajungem?
La bideu?
N-am bideu.

copila_satanista 08 Jul 2014 14:52

:))) mi-a placut asta!

faraimaginatie 08 Jul 2014 17:51

Care-i faza cu reclama aia la kfc? Apare pe ecran si adio, forum; nu mai poti face nimic. Very smart ad, I must say.

marillion 09 Jul 2014 07:40

Adblock Plus 2.6.3 extensie de Mozilla (asta folosesc eu) şi nu vei mai vedea reclame.

Twinsen 15 Jul 2014 21:39

https://www.youtube.com/watch?v=AxJb...utu.be&t=4m44s

Base: Masura asta va crea un deficit de 5 miliarde, de unde ii recuperam?
Doamna ministru: Aaaa...e o masura buna, o sustin din tot sufletul!!! Am si un studiu...
Base: Da-ti-mi studiul.
Doamna ministru: ..................

Ce viitor maret se prefigureaza....

anaemona 15 Jul 2014 22:02

Twinsen, care e masura? Ce inseamna MTO? Da-mi un link, nu zic sa explici.

Am ascultat putin, n-am rezistat, parca sint niste elevi de scoala, oamenii astia au in miini destinul unei tari?

Aseara am inceput sa vad Inside Job, n-am rezistat de somn, dar era si prea tehnic pentru mine, filmul. Cum au fost lasate si s-au facut legi care sa le permita bancilor sa investeasca cu risc foarte mare. Filmul incepe cu Islanda - inainte de falimentul din 2008 era o tara cu aer nepoluat, oamenii aveau tot ce le trebuia ca sa traiasca, un fel de model de tara in care sa traiesti, cred ca excluzind frigul. Cum a privatizat statul bancile, desi nu era nevoie, cum au imprumutat bancile bilioane de dolari, de 10 ori mai mult decit produsul brut al intregii tari, cum au lasat diverse firme sa polueze si in final cum au devenit saraci. E absolut strigator la cer.

rvn 15 Jul 2014 22:14

Originally Posted by anaemona:

Ce inseamna MTO?.

pun pariu ca nici cei care au inventat termenul nu stiu exact.:)
exista o vorba care nu s-a demodat niciodata "teoria , ca teoria, da' practica ne omoara." si nu inteleg de ce toata lumea este extaziata de modul acesta in care se platesc polite. parca am asista la un meci si aplaudam cand favoritul mai da cate una la...gioale. ar trebui sa ne intereseze esentialul din tot acest circ mediatic: este sau nu, un moment potrivit pentru o relaxare fiscala? cat despre efecte, astea sunt clare si intuitiv, normale, fara a ni le explica insusi ministrul.

Twinsen 15 Jul 2014 22:19

Twinsen, care e masura? Ce inseamna MTO? Da-mi un link, nu zic sa explici.

Masura e reducerea taxelor la angajator, sa plateasca mai putini bani la stat pentru angajatii lor. Cat despre MTO: http://ec.europa.eu/economy_finance/...m/index_en.htm

Twinsen 15 Jul 2014 22:29

Originally Posted by rvn:

exista o vorba care nu s-a demodat niciodata "teoria , ca teoria, da' practica ne omoara." si nu inteleg de ce toata lumea este extaziata de modul acesta in care se platesc polite. parca am asista la un meci si aplaudam cand favoritul mai da cate una la...gioale.

Daca asta ai inteles tu din imaginile alea, atunci cred ca ar fi bine sa le revezi. Reducem taxele pentru angajator => mai putini bani la buget care e deja stramtorat => de unde recuperam banii lipsa? Vorbim de miliarde de lei, o suma uriasa. Iar raspunsul ministrului finantelor e ca ea crede cu "tot sufletul"? Si nu e in stare sa prezinte nici o analiza, nici un studiu, ar trebui sa ne incredem in sufletelul ei? E stupefiant si nu are vreo legatura cu politica ci cu logica si bunul simt.

anaemona 15 Jul 2014 22:40

Masura e reducerea taxelor la angajator, sa plateasca mai putini bani la stat pentru angajatii lor. Cat despre MTO: http://ec.europa.eu/economy_finance/...m/index_en.htm

Mersi. Complicat MTO-ul asta. Daca reduc taxele la angajator probabil le vor mari pe ale salariatilor, asta e masura peste tot. N-am inteles de ce trebuie sa ne purtam frumos cu firmele, pentru ca aduc joburi si nu cu salariatii, pentru ca sustin economia, atit cu taxele, cit si cu consumul.

rvn 15 Jul 2014 23:18

Daca reduc taxele la angajator probabil le vor mari pe ale salariatilor, asta e masura peste tot. N-am inteles de ce trebuie sa ne purtam frumos cu firmele, pentru ca aduc joburi si nu cu salariatii, pentru ca sustin economia, atit cu taxele, cit si cu consumul.

pai, explicatia ar fi simpla. importanta este reducerea CAS pe total, mai bine sa reduca cota angajatorului, fiindca cea a angajatului inseamna o valoare mai mare a punctului de pensie (contribui mai mult la asigurarea personala). dupa cum toata lumea stie, ambele cote sunt calculate, retinute si platite de angajator. daca se reduce cota angajatorului, cred ca nu este greu de ghicit ca asta inseamna ceva economie de cheltuieli, mai ales in cazul firmelor cu cifra de afaceri mare. in felul acesta, angajatorii sunt stimulati sa evite folosirea muncii la negru, sa evite sa riste plata unor amenzi foarte mari, in cazul in care o fac, si in felul acesta, o parte din veniturile de pe piata neagra sa treaca la vedere pentru a putea fi la randu lor, impozitate.
problema, dupa parerea mea, nu ar fi neaparat reducerea impozitarii veniturilor. angajatorul intampina tot felul de probleme legate de legislatia muncii, de drepturile si obligatiile lui, de drepturile si obligatiile angajatilor. faptul ca, peste noapte (sa presupunem), angajatorii ar renunta la folosirea muncii la negru, ar declara toti salariatii, inclusiv venitul lor real, acest lucru, nu inseamna, automat, ca vor creste incasarile bugetare. una este sa declari, alta este sa si platesti!
din nefericire, in Romania, neplata stopajului la sursa a devenit de mult timp, sport national. iar in realitate, este foarte, foarte greu, sa recuperezi de unde nu exista decat scriptic, iar faptic, aproape deloc.

rvn 15 Jul 2014 23:31

si inca ceva, nu lipsit de importanta. incepan cu luna aceasta, salariul minim pe economie a crescut de la 850 lei la 900. tinand cont ca reducerea CAS ar incepe de la 1 octombrie, poate calculele facute au avut in vedere si aspectul maririi bazei de impozitare. adica aplici un procent putin mai mic, la un venit un pic mai mare. cumva, totul tine de largirea acestei baze, fiindca in ultimii ani, cresterea veniturilor bugetare s-a bazat in mare parte pe lucrul asta, si mai putin pe impozitarea unor venituri suplimentare. este ideal sa reduci fiscalitatea si in acelasi timp, sa mentii ritmul incasarii de impozite si taxe. lucrul acesta presupune o buna cunoastere a realitatii economice, proceduri fiscale simple, dar eficiente,un sistem fiscal fiabil. din pacate, noi suntem departe de ideal.

bremen1980 19 Jul 2014 19:43

Mondialul de fotbal mi-a folosit mai mult decât aş fi crezut .A fost un spectacol reuşit , dar şi un bun pretext pentru o ( nouă) rundă de băgat capul în nisip.Am ales politică struţului şi am redus cât am putut expunerea mea la mass-media : ştiri radio /TV , ziare , bloguri , FB ,s.a. Au mai scăpat câteva radiaţii( niscaiva titluri de Click/Libertatea citite prin tramvaie ) , dar în mare măsură ,scutul a rezistat şi mi-am păzit mintea de vibraţii negative .
Mondialul s-a dus , scutul protector s-a dus şi el .Curiozitatea a învins şi au apărut de vreo săptămâna : Băsescu-Ponta/Petrescu , avionul doborât în Ucraina , Israel -Gaza , M. Columbeanu şi copilaşii ,Andrei Pavel divorţează , bloguri şi pagini de FB pline de înjurături şi de ura. Bonus : Victor Slav dat afară de la Pro TV .

Parcă m-aş fi întors din vârful muntelui, la furnalul unui combinat chimic sau la o groapă de gunoi .
După pauze din astea ,creierul procesează mai greu şi noutatea rămâne parţial nedigerata . Când am auzit de avionul malaezian prăbuşit am avut o reacţie demnă de EBA :'' Bă , dar cum a ajuns avionul ăla din oceanul Indian în Ucraina şi unde a stat atâtea luni ???? "

Nu ştiu până la urmă de câtă informaţie avem nevoie şi cât putem noi digera fără să facem buba la cap . Nici să nu ştim pe ce lume suntem , dar nici să ni se umple mintea de toate dramele şi spaimele lumii .
Azi am început ziua cu stângul şi m-am repezit de dimineaţă la troacă cu lături şi dai şi te enervează pe net . Afară plouă şi eu mă enervăm citindu-i pe cei atât de inteligenţi , dar din păcate atât de răutăcioşi .După câteva ore de ingerat otravă, am ieşit soarele ,am spus stop şi am ieşit prin parcuri . Altă lume , alte perspective , multe mirese , mulţi naşi /nănaşi . Sâmbătă e zi de pozat nuntaşii în parcuri . Rude arse de soare venite la nunat nepoţilor , bărbaţi în costume noi ( şi cam incomode) şi cămăşi mov/roz , mirese zâmbăreţe care-şi prind tocurile printre dalele de pe alei , baloane sparte de prichindei ferchezuiţi . Sâmbătă se pozează lumea lângă statui . Sâmbătă trebuie să stai cât mai puţin pe net

bremen1980 12 Aug 2014 12:18

Mă supără ura asta îndreptată împotriva bătrânilor . Au ieşit câţiva zevzeci la marşul organizat de Antena 3 ( unde erau şi mulţi tineri) , şi brusc bătrânii din ţară asta sunt învinuiţi de toate relele . Au dus ţară în prăpastie , trag Romania în jos , pensiile lor ne mănâncă nouă viitorul ,s.a.m.d. Nu mai avem noi loc de bătrâni să trăim şi trebuie să scăpăm de ei . Se plimbă toată ziua cu cărucioarele lor prin autobuze şi nu ne lasă pe noi ăştia tineri să câştigăm mii de ero pe luna la joburile noastre glamoroase.
Mă mir că nu i-am prea auzit şi pe cei care să sară în apărarea bătrânilor

c0nt 12 Aug 2014 21:40

Si, mai mult, se plang unii din astia cu capetele pline de fumuri ca batranii si taranii au nenorocit tara asta. Bine, nu chiar toti batranii si taranii, mai mult aia atinsi de saracie, ramolisment si analfabetism, votand ca vitele, fermecati de mesajele caravanelor de stanga.
Si, cica, o vor nenoroci-o si la toamna.
Eu nu pot gandi asa despre batrani, eu mor de respect cand am de-a face cu unul. Nu conteaza cum a trait, cat a curvit si pe cati i-a calcat pe gat la viata lui. Merita respect neconditionat pentru ca e Batran.

rvn 14 Aug 2014 22:08

Originally Posted by c0nt:

Eu nu pot gandi asa despre batrani, eu mor de respect cand am de-a face cu unul. Nu conteaza cum a trait, cat a curvit si pe cati i-a calcat pe gat la viata lui. Merita respect neconditionat pentru ca e Batran.

ca sa castigi respectul celor din jurul tau, nu trebuie sa ajungi octogenar. mi se pare absolut firesc sa ofer scaunul de langa mine, unei persoane in varsta. este o chestiune de bun simt si de educatie.mi se pare normal sa ajut un batran sa traverseze strada, sa-l ajut cu o sacosa grea, sa-i citesc pretul intr-un supermarket, sau sa-i ofer prioritate la coada. dar, atat si nimic mai mult. pe batranii din propria familie, ii poti iubi sau ii poti detesta, depinde de sentimente.
indiferent de cat de multa moralitate ne-ar coplesi atunci cand suntem sensibilizati de neputinta datorata varstei, sau de cat de cuceriti suntem de intelepciunea faptelor lor, cred ca trebuie sa cumpanim inainte de toate,OMUL si nu varsta lui:
http://youtu.be/Yrnb5SOODRI
p.s. parere personala: cu cat inainteaza in varsta, adultul redevine copil.

c0nt 16 Aug 2014 21:39

Nu, rvn, e oleaca de sarcasm in ce spun eu acolo, bremen l-a sesizat dar si-a sters postarea.
Din punctul meu de vedere, oricat ar fi el de fluid, nu respect nimic daca nu merita respectat. Babele zbarcite, vopsite si fardate, nevrand sa recunoasca fata de ele insele ca fizicul le-a scos pe linie moarta, bosorogii care isi declama cu orice ocazie alea cinspe idei in fata carora s-au plecat si de pe urma carora au profitat, samd.

Apropo, bremen, mersi pentru link-ul spre innuenda, mie nu mi-e rusine sa recunosc ca-mi place, o sa citesc tot. In fata cui sa-mi fie rusine? Daca da vreo Melancholie peste noi, indivizii ca innuenda ar fi...
Fir-ar, nu mai stiu ce ce vroiam sa spun. Hac, ma duc sa ma culc (:|
Originally Posted by rvn:

p.s. parere personala: cu cat inainteaza in varsta, adultul redevine copil.

Intr-adevar, asa ar trebui sa fie, si nu e vorba de regresie. E neti-neti sau ce-o fi, dar nu ramolisment.

rvn 16 Aug 2014 21:49

Originally Posted by c0nt:

Nu, rvn, e oleaca de sarcasm in ce spun eu acolo, bremen l-a sesizat dar si-a sters postarea.

de regula, depistez nuantele. daca tu spui ca-i sarcasm, atunci,e unul foarte negru. mesajul lui brem l-am scapat.

bremen1980 17 Aug 2014 16:22

Am șters-o pentru că generalizam prea mult .
Cazuri concrete :

1. Vineri - mă întorceam acasă cu un autobuz în care ''aeru' '' funcționa, dar nu se prea simțea X( . Urcă un țigan burtos pe la 40 ani , se aruncă pe-un scaun și deschide larg geamul . La câteva rânduri în față , un moșulică începe să urle : ''Inchideti geamurile , că merge aeru ' ! "" Țiganul era răcorit de ce intra pe geam așa că nici gând n-avea să închidă geamul .Moșul trepida și se înroșise de furie : ''Sunt în autobuzu ' asta niște tâmpiți care nu-și dau seama că trebuie să țină geamurile închise dacă merge aerul condiționat '' .Țiganul nici că se sinchisea de moș , nici măcar cu o înjurătură .
Coboară țiganul și moșulică ăla sare că un tigru și închide geamul . Când să se întoarcă la scaun , surpriză, cineva îi luase locul . După ce coboară moșul , o femeie :''Asta era din ăla care toată viață a lucrat în armată sau la poliție , numai astai sunt așa ...'' >:) Adevărul e că moșul era din ăla slab , dar vânos și plin de răutate .

2. Nu suport cărucioarele cu care se tot plimbă prin autobuze pensionarii . M-am trezit de multe ori cu ditamai căruțul parcat pe câte un picior . Bineînțeles că nu era gol :(( . Cum văd un căruț din asta , cum mă feresc .
Așteptam tramvaiul zilele astea și vine la mine o băbuță cu un căruț : ''Domnu'/baiatu' mă ajutați și pe mine să urc în tramvai căruțul asta ??? :-O . Tocmai pe mineeeee.
Bineînțeles că am ajutat-o și bineînțeles că avea vreo 50 kg . Ce cumpărături făcuse oare femeia aia ??? Spanac cu fier (beton) sau ducea vreun calorifer la fier vechi ??

În concluzie : viață e complexă și-are multe aspecte .

bremen1980 17 Sep 2014 19:39

Cică au ajuns și femeile să înșele ! Pe asta chiar n-o bănuiam . :(( :-O

http://womensinfidelity.com/

bremen1980 29 Sep 2014 22:26

ISIS e la periferia Bagdadului

Mari demonstraţii în Hong Kong

Ebola în Africa

Vulcani activi în Japonia

Alegeri în Romania ......

şi George Clooney s-a gândit să se însoare.

bremen1980 16 Oct 2014 12:09

Basescu pleaca de la Cotroceni , dar pleaca cu scandal . Deconspira ,balacareste , ataca furibund si tardiv incheindu-si mandatul la fel cum l-a inceput . Bagacios , odios , enervant , marlan , dar nici nu vad pe altcineva care s-o fi pus parte-n parte cu caracatita PCR/FSN/PSD . Ca la randul lui a ajutat la nasterea unei alte mici mafii ....
10 ani de circ demn de DDTV s-au dus asa de repede si parca au trecut fara folos .
L-am votat pe ''marinar '' si partial regret . Ma asteptam la mult mai multe , mai ales ca avut un deceniu Romania pe mana . Ma consolez cu urmatoarele :
- daca era Nastase la putere -linistea era la ordinea zilei , dar coruptia se tripla
- justitia a inceput sa functioneze sub Basescu chiar daca inca e incompleta , e directionata doar in unele parti ( dirijata politic) . Treaba asta nu este meritul lui Basescu , dar barem in mandatul lui s-a dat primul cep la butoi .Sa speram ca urmatorul presedinte o sa sprijine o justitie pe derulare rapida si care sa atace coruptia din toate taberele .

Twinsen 16 Oct 2014 16:02

Basescu a reusit niste performante fantastice. Nu "a avut Romania pe mana", cand de fapt existau deja sisteme de putere atat interna cat si externa, plus inertia istorica a poporului roman. E absurd sa crezi ca un singur om le va face pe toate, va face economia sa duduie, va rezolva problemele de educatie si sanatate, etc. A avut insa capacitatea sa indrepte Romania spre statul de drept, spre niste valori corecte. E ceea ce isi propusese de exemplu Emil Constantinescu, dar a esuat pentru ca a fost prea slab. Basescu e un patriot real, un om cu un psihic de fier, iar in spatele hahaitului sau popular e o inteligenta foarte ascutita. E destul sa-i asculti un discurs, aproape oricare dintre ele si sa vezi ca e ani lumina in fata oricarui contracandidat: ideile au consecventa si logica, sunt livrate intr-un stil accesibil si au un impact pozitiv sau negativ asupra audientei, sunt foarte greu de ignorat. Si nu sunt discursuri goale, ci urmate de realizari. Sa asculti un discurs a lui Johannis e somnifer garantat, continut banal si expresie de caramida. Iar Ponta nu reprezinta nici o valoare, e camelonul ideal, minte cum respira.

Istoria ii va face dreptate lui Basescu, se va vedea curand cum e tara cu altul ca presedinte. Sa nu uitam cum prezidentiabilul Geoana se ducea la consfatuiri cu Vantu, care printre altele a furat banii oamenilor cu FNI. Asta ar fi fost presedintele tarii, prietenul unor oligarhi cu care ar fi saracit in continuare natiunea. Lui Basescu nu i s-a putut niciodata reprosa ca e controlat de baroni locali, de oligarhi, de oricine altcineva de altfel. Ce i se poate intr-adevar reprosa e grosolania, dar e ca si cand te-ai plange ca omul care vasleste barca spre mal miroase a transpiratie. Preferi un domn parfumat cu care sa te ineci? Intr-o tara ca Romania, ca sa faci lucrurile sa se miste din pacate trebuie sa fii uneori badaran, altfel risti sa fi luat drept fraier. Basescu a fost un mic miracol si asta se vede in campania electorala actuala: nimeni nu se apropie nici pe departe de capacitatea sa.

bremen1980 16 Oct 2014 19:25

Nu l-as clasa pe Basescu la miracole pentru ca ar trebui sa diluez supranaturalul . L-as pune insa la categoria ''la timpul potrivit '' .Era timpul ca cineva sa aprinda focul in jungla romaneasca si Basescu asta a facut . Au luat foc vizuinele si lighioanele afumate fug in toate directiile .

Nu putea sa faca Basescu toate de unul singur si tocmai de aia ar fi fost buna nitica diplomatie din partea lui . Am scris diplomatie si nu compromis pentru ca de diplomatie avea nevoie ca sa-si faca o echipa redutabila . Prin caracterul lui a facut exact opusul , adica i-a alungat pe toti de langa el , buni sau rai . Nu poti sa te certi cu toti si tot timpul si sa vrei sa mai construiesti ceva .
Basescu a fost un presedinte care a daramat structuri care trebuiau daramate , dar in viata trebuie sa si construiesti . Nu era normal sa lase cativa oameni de calitate la butoane dupa plecarea lui ??? Dreapta e dezbinata rau , Johannis scos din joben abia mormaie doua vorbe , Monica Macovei are idei putine si fixe , de Udrea ce sa mai vorbim .
Sper sa nu fie asa, dar Ponta pare sa fie favorit in ciuda dezvaluirilor . Cei care-l voteaza pe Ponta nu pot fi clintiti de dezvaluiri din astea( plagiat , agent acoperit) pentru ca ei tocmai asta apreciaza la un politician /afacerist - ca a reusit sa pacaleasca sistemul si ''s-a ajuns'' . Daca-i spui unui nea X ca nu stiu ce politician a furat x milioane o sa-ti zica : '' Pai doar n-o fi prost sa aiba atatea fonduri pe mana si sa nu puna si el mana . Cine are mierea , se linge pe degete '' . Omul obisnuit il injura pe politician cu gura , iar in inima lui are invidie ca nu e el in locul norocosului .

In fine , vom trai si vom vota .

Twinsen 16 Oct 2014 20:13

Originally Posted by bremen1980:

Basescu a fost un presedinte care a daramat structuri care trebuiau daramate , dar in viata trebuie sa si construiesti . Nu era normal sa lase cativa oameni de calitate la butoane dupa plecarea lui ??? Dreapta e dezbinata rau , Johannis scos din joben abia mormaie doua vorbe , Monica Macovei are idei putine si fixe , de Udrea ce sa mai vorbim .

De unde sa lase oamenii aia de calitate? Uita-te la oamenii politici romani din orice partid, unde vezi calitate? Tocmai de aia il apreciez asa mult, ca printre orbi chiorul e imparat. :P Daca il puneam langa Carol I de exemplu, mai palea admiratia, fara a disparea. Dar langa Johannis sau Ponta...............

bremen1980 17 Oct 2014 11:30

Tatulici si procurorul cel mai tanar (pe) ''care l-a gasit in parchet '' . O fi raschetat mult dupa el ??? :(( . Sectorul 5 producea multe valori din vremuri imemoriale : Vanghelie , Ponta .....

http://reportaj.stirileprotv.ro/victor-ponta-candidat/

Twinsen 20 Oct 2014 15:19

Am facut un drum in weekend in care am strabatut jumatate de tara. Peste tot erau afisaje electorale, dintre care cele a lui Iohannis aratau cam asa: http://i0.wp.com/www.sansanews.ro/me...7663.jpg?w=740 Din mersul masinii textul cu "lucrului bine facut" era aproape invizibil, din cauza fontului mic. Ramanea "Iohannis, Romania" care e o chestie absolut banala ca si slogan, cei mai in varsta poate isi amintesc slagarul "Poporul, Ceausescu, Romania". :D Un alt element definitoriu a afisului e gestul mainii, molatec, cu degetele indreptate in jos, parca temator sa nu atinga ceva. Alte variante ale afisului, au degetul aratator aratand in jos ca aici: http://www.ziartricolorul.ro/wp-cont...al-300x244.jpg un gest cu o conotatie instinctiv negativa. Pacat de milioanele alea de dolari care cica s-ar cheltui pe campania electorala, daca astea sunt rezultatele.

bremen1980 20 Oct 2014 19:19

Nici nu stiu cat mai pot sa influenteze toate afisele astea un electorat care e de ani de zile impartit . Caprele si oile sunt deja separtare , dar e o problema cu aia care nu se dedic daca sa ajunga la vot si cu cine sa voteze.

Am auzit in ultimele luni piesa asta de mai multe ori . E ok , dar ce mesaj transmite barbatului mioritic ??? S-o lase sa plece asa usor fara s-o ameninti si sa bagi spaima in ea ???Fara sa te stie vecinii din blocul in care ea s-a mutat de frica ta ?? Fara s-o urmaresti la munca , la parinti ( unde s-a refugiat) , fara sa-i faci viata un chin cu urmari demne de stirile de la ora 5 ??? Unde va credeti domnule Berindei ??? Aici e Romania , nu Olanda , Suedia sau Elvetia .

https://www.youtube.com/watch?v=rbTpuP_3dAQ

sigalia 20 Oct 2014 23:11

Am facut un drum in weekend in care am strabatut jumatate de tara. Peste tot erau afisaje electorale, dintre care cele a lui Iohannis aratau cam asa: http://i0.wp.com/www.sansanews.ro/me...7663.jpg?w=740 Din mersul masinii textul cu "lucrului bine facut" era aproape invizibil, din cauza fontului mic. Ramanea "Iohannis, Romania" care e o chestie absolut banala ca si slogan, cei mai in varsta poate isi amintesc slagarul "Poporul, Ceausescu, Romania". :D Un alt element definitoriu a afisului e gestul mainii, molatec, cu degetele indreptate in jos, parca temator sa nu atinga ceva. Alte variante ale afisului, au degetul aratator aratand in jos ca aici: http://www.ziartricolorul.ro/wp-cont...al-300x244.jpg un gest cu o conotatie instinctiv negativa. Pacat de milioanele alea de dolari care cica s-ar cheltui pe campania electorala, daca astea sunt rezultatele.

De acord,dar Iohannis are o postura decenta totusi,macar nu ranjeste tamp la natiune ca ceilalti.
Am google-it nitel sa fac un studiu comparativ al afiselor si dincolo de faptul ca m-am amuzat de figurile lor( parca si-au pus in cap sa-si bata joc de ei cand i-au pozat ) am dat de o glumita reusita :

Detaliile aici :
http://www.ziardecluj.ro/ponta-porc-...rie-din-gherla

P.S.Ar fi de dorit ca pasare sa vina de la ...rara avis

Domolul 25 Oct 2014 09:13

hai sa-ndreptam topicul

- lipitura aceea pe hartia igienica care nu se desface ( cacofonie permisa )
- cei care, asa cum bine a spus si Pitbull, blocheaza scarile rulante, si mai nou cei care stau pe benzile rulante, vezi aeroporturi, vezi supermarketuri. Sainfeld avea o vorba despre ei : Hei ! suntem cumva pe o banda din aceea din parcurile de distractii in care stai in timp ce te plimba prin parc si te astepti sa iti apara ceva ? com’on people, move on!

bremen1980 29 Oct 2014 11:18

Păi cum să nu-ti dai seama că și-a băgat Aghiuță coada la lansarea aceste rachete ??? 666 comentarii = Sarsailă e împotriva explorărilor spațiale . Bonus : CARD de sănătate = DRAC de sănătate >:)

Urmăresc de ceva vreme postările NASA de pe FB fiind interesat de modulul spațial care o să aterizeze pe suprafața cometei 67P/Churyumova€“Gerasimenko în data de 12 noiembrie ( filmul Armaghedon va spune ceva ?? ;) ). Știam așadar și de celelalte misiuni desfășurate de NASA . Aseară am vrut să văd online lansarea rachetei spre stația spațială , dar ora târzie ( 01:22 ora României) la care avea loc m-a descurajat . Dimineață am aflat că rachetă a explodat la 6 secunde de la decolare . Bine că nu era o rachetă care să poarte și personal . Rău e că lovește puternic în eforturile private din domeniul aerospațial .

iiii 04 Nov 2014 12:23

Ma enerveaza ingrozitor nesimtirea lui ponta! cat tupeu pe jegul asta

bremen1980 04 Nov 2014 19:26

Originally Posted by iiii:

Ma enerveaza ingrozitor nesimtirea lui ponta! cat tupeu pe jegul asta

A cam scapat spre fotoliul prezidential si nu vad cine sa-l mai opreasca . De unde scoate Johannis un milion de voturi ???? Nu-l vad pe la televizor sa ''treaca ecranul '' , sa mobilizeze poporul , sa ameninte , sa afuriseasca , sa sperie lumea cu focurile iadului pesedist care o sa-i arda pe cei care-l voteaza pe Ponta . Nimic , nimic de parca ar fi vorba de alegerile pentru scara de bloc .
Toti sunt acum montati pe voturile din diaspora , dar acolo vorbim de 100.000 -150.000 voturi si nu de un milion . Astia din tara trebuie rugati , induiosati , dusi cu zaharelul la sectia de votare .
As fi vrut un Johannis mai viu , mai sexy, un mascul alfa cu nadragii in flacari :"> . Are fizicul lui Arnold Schwarzenegger , dar din pacate si dictia lui .

Chiar acum ascultam un radio american online ( ceva cu mult blues, gospel , country) si mai baga reclame electorale pentru alegerile lor din noiembrie . Sunt cam de dreapta si reclamele sunt la combine , tractoare MADE IN USA . Astept sa vad daca dau si reclame la arme >:)

Twinsen 04 Nov 2014 20:19

Mda, slaba prestatie Iohannis, un cadidat care sa fi avut macar jumatate din priza la public de la inceput a lui Basescu ar fi castigat in fata lui Ponta. Chiar daca prin absurd castiga, sistemul il va manca cu fulgi cu tot. De asta am votat Udrea in primul tur, era departe de ideal, dar cea mai aproape de directia lui Basescu. Si Macovei era ok, dar cu accentul pus prea mult pe justitie- o tara inseamna mult mai mult decat atat.

alali 05 Nov 2014 12:24

Iohanis este o combinatie letala intre calmul nemtesc si lentoarea ardeleneasca... In rest, ca si "treaba", s-a notat ce a facut in Sibiu... o singura data am trecut cu familia prin Sibiu, cu masina, iar ei care nu fusesera de mult timp in tara au avut o reactie de genul "unde suntem acum? Am intrat in alta tara?" Sibiul e rupt de romania prin tot....

Asa cum spunea cineva pe aici, (nu dau nume :D ), daca Iohanis avea un pic de "nesimtire romaneasca", nu mult, dor putina, il spulbera pe informatorul corupt...

Ce ma enerveaza pe mine la culme e cum de e posibil ca intr-o tara in 2014, sa ti se spuna de un om ca a fost ofiter sub acoperire, ca e implicat in dosarul microsoft, ca tot partidul lui, incepand cu seful de organizare a campaniei si cel mai mare contribuabil, recte Hrebenciuc, e la puscarie, sa ai in ziar stenograme cu tot ce se pregateste, schimbari de persoane, legi, toate ca sa iasa din puscarie psdistii si tu, ca popor sa nu iti schimbi nici 0,5% din intentiile de vot?
Iti meriti soarta, popor blestemat!

Pacat ca nu se vede totul asa cum vedem cei din diaspora... unde, daca n-ar fi fost republica moldova, ponta lua 5,7%. Adica il votau doar membrii ambasadei si familiile lor care sunt psdisti, ca doar sunt numiti politic.

iiii 05 Nov 2014 12:37

Daca iese Ponta suntem : tari ca indivizi dar prosti ca natie .

MikkaelWolfganger 05 Nov 2014 12:53

Eh acum si tu.Ai avut Iliesti si Basesti acolo sus.Te mai mira ca iese Ponta?Pe mine nu.

Ma enerveaza toate reactiile de dupa si chiar de dinainte de vot.Datul la gioale pe considerente politice.Daca l-ai votat pe Ponta esti batut in cap, traiesti fie din ajutor social sau pensie, nu prea iti place munca, coruptia e religie pentru tine si esti moldovean.Sau cel putin asa ma lasa sa inteleg potopul de share-uri venite chiar si din partea unor profesori pe facebook.

Ah ma mai enerveaza aia care vorbesc in sala de cinema.Am fost de Halloween la un maraton de filme horror si am dat de nsite rockeri, spirite libere, care luati un pic in freza au trancanit juma' de ora fix pe Profondo Rosso.Am ramas cu sechele.I-am visat asta-noapte.Motherfuckers!

bremen1980 06 Nov 2014 21:02

Ţara poate să se ducă la vale , dar azi altceva mă nemulţumeşte .De ce sunt preţurile aşa de mari la MINIPRIX ? Mă uitam după nişte bocanci şi am văzut acolo unii care trec de 250 lei .Nişte modele obosite de prin colecţiile de acum 5-6 ani din Franţa /Germania /Anglia , bocanci cumpăraţi cu 10 € perechea .Nu înţeleg cum o "marfă refuzată la export "ajunge la noi să coste aşa scump . La asemenea produse urâte şi preţul ar trebui să fie pe măsură .

redmen 06 Nov 2014 23:14

Originally Posted by bremen1980:

As fi vrut un Johannis mai viu , mai sexy, un mascul alfa cu nadragii in flacari :"> . Are fizicul lui Arnold Schwarzenegger , dar din pacate si dictia lui .

Hahah .. you`ve made my day. Ca sa fiu on topic ma enerveaza extraordinar de rau sarpele ala de Ponta. Si absolut toti cei care refuza sau le este lene sa voteze.

All times are GMT +2. The time now is 06:54.