Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

rvn 10 Jun 2012 00:00

si cand ma gandesc iiii, ca daca as avea 100 de potentiali clienti ca tine in fiecare zi (la masa!!!), as putea sa iau serios in calcul, reprofilarea...

MariaMona 10 Jun 2012 19:03

Saptamana asta am incercat o reteta greceasca Tiropitakia - un fel de merdenele sau trigoane cu branza. Super bune!

Si ieri am sarbatorit ziua tatalui meu - 70 de ani - si i-am comandat un tort special:

iiii 10 Jun 2012 19:07

hehe. tortu e genial! sa traiasca dad tau pana la 100 si nu numai!<:-P<:-P

MariaMona 10 Jun 2012 22:17

Mersi! A fost tanchist si am zis ca macar la varsta asta frumoasa sa ii fac o surpriza deosebita! Faza tare a fost ca initial a crezut ca eu l-am facut :-O I-am zis: "Multumesc, dar sa nu exageram..."

zeno.marin 10 Jun 2012 23:54

Si acum ceva italienesc... Lasagna!

Un pic de supa de ceva, sa zicem pui (esential :> ), un pic de sos Bechamel cu marar (optiune personala), traditionalul sos Bolognese (adica un porc romanesc tocat marunt, ceapa calita, sos de rosii, rosii decojite, bulion mirodenii si verdeturi), Era sa uit, dar m-a salvat poza: cascaval lras. Deasupra un pic parmezan si oaresce decor (ketchup).

... straturi alternative de Bechamel, Bolongeze si "placi" de paste pt. Lasagna. Zup la cuptor, acoperit cu folie de Al. Dupa 30 min, se mai lasa 10 far folie. Si iese asa:

Dupa care... asa: :D

...si un close-up pentru Pofta Buna! :)

zeno.marin 10 Jun 2012 23:57

:)

Originally Posted by MariaMona:

Mersi! A fost tanchist si am zis ca macar la varsta asta frumoasa sa ii fac o surpriza deosebita! Faza tare a fost ca initial a crezut ca eu l-am facut :-O I-am zis: "Multumesc, dar sa nu exageram..."

Eu am fost toata viata un terorist. Vreau un tort in forma de bomba :D

LA MULTI ANI TATALUI TAU! O idee exceptionala si un tort absolut uluitor! Numai bine!

MariaMona 11 Jun 2012 08:40

Mersi, Zeno! :) Foarte apetisanta lasagna!! Pai vezi cu bomba - poate se simte cineva apropiat! Numai sa nu fie pe bune - o bomba ascunsa in tortul bomba!! :D

For you:

zeno.marin 11 Jun 2012 13:08

Originally Posted by MariaMona:

Mersi, Zeno! :) Foarte apetisanta lasagna!! Pai vezi cu bomba - poate se simte cineva apropiat! Numai sa nu fie pe bune - o bomba ascunsa in tortul bomba!!

OOOooo! "Foicica din ograda, am pus bomba l-ambasada, Lihbioaaaara Lihbioaaara mea!"
O alta optiune, intrucatva mai deconectanta, ar putea fi o pereche de stripteuse iesind din tort...
>:)

rvn 11 Jun 2012 13:59

stripteusele ies din tort numai daca aud si recunosc claxonul...

rvn 17 Jun 2012 15:48

5 Attachment(s)
masacrul de astazi,din cuptorul meu:
Attachment 1985
Attachment 1986
Attachment 1987
Attachment 1988
Attachment 1989
astazi, am auzit ca puiul se poate bronza la solar. imi inchipui ce frumos arata pielea lui dupa plaja din respectivul rotisor sau cuptor cu halogen. eu sunt adepta unei variante clasice, chiar si arhaice, dac-as avea dotarea necesara. atata va spun: sosul care s-a format in timpul frigerii puiului este delicios si nu va mai zic ce gust capata legumele inmuiate in el.

rvn 22 Jun 2012 10:07

2 Attachment(s)
poate cineva vrea pizza!
Attachment 1991
Attachment 1992

iiii 22 Jun 2012 10:20

pare vegetariana!:D
aluatu e facut tot in casa?

rvn 22 Jun 2012 10:24

1 Attachment(s)
acum mai pare vegetariana?
da, iiii, aluatul e facut de manuta mea...
Attachment 1993
comanzi ca sa te convingi?

iiii 22 Jun 2012 10:34

acum se vede clar! as comanda as comanda! arata fff bine, si again, sorry ca ma repet dar : felicitari:-bd

rvn 22 Jun 2012 10:40

merci, merci...
daca as avea un restaurant, te-as invita la masa in fiecare zi, iiii, fiindca mi-ai face reclama...

iiii 22 Jun 2012 10:42

restaurant! ooo da! cum ar suna : "La RVN " , cred ca ai avea succes

rvn 22 Jun 2012 10:46

poate pe viitor ma voi gandi serios la idee. si clar, va fi ceva deosebit...

iiii 22 Jun 2012 10:51

think better.

si ai putea tu sa lucrezi acolo? sau ai angaja 2-3 fete si sa le faci tu instructajul, si obligatoriu ca sa ai mare succes! sa fie in Bucuresti

rvn 22 Jun 2012 11:18

nu, iii, nu as angaja "2-3 fete". ar fi o prostie pentru cum cred ca eu ca ar trebui sa gestionez un restaurant. as angaja un bucatar profesionist pe care l-as plati destul de bine ca sa merite.
sigur as gati si eu, dar, numai dupa ce as invata sa fac asta in bucataria unui restaurant adevarat si cu pretentii, nu la mine acasa. cred ca cel mai important este ca niciodata sa nu te abati de la calitate. nu frecventez localurile publice, stiu insa ca, un client, nu revine niciodata sa manance intr-un restaurant unde a luat teapa.

iiii 22 Jun 2012 11:47

evident rvn, evident.
eu am patit la pizza mania cu ceva ani in urma singura faza penibila intr-un restaturant... si nu am mai calcat pe acolo.

All times are GMT +2. The time now is 02:46.