![]() |
Originally Posted by ricutza:
Btw, acum ceva vreme citeai The Kindly Ones, ai terminat-o? :D |
Viseaza androizii oi electrice ? (recitit)
Ptr.scoala:La tiganci,Maitreyi,Al.Lapusneanul,Chiritele & alte futeri inutile |
Eliade nu e chiar asa futere inutila cum ai fi tentat sa crezi. Nu e un prozator excelent, dar a scris cateva chestii nu tocmai de lepadat. Maitreyi nu e cel mai bun exemplu totusi.
|
Alextreme, ia mai gandeste-te putin, ca te simt capabil.
Nu raspunde acum, gandeste-te de ce e nevoie sa parcurgi anumite etape mai lejere la inceput. ;) Miercuri, Eliade is God!!! |
cineva ar zice ca Eliade e umbra lui Huxley ) .
am citit Kundera , am inceput cu Gluma , si termin cu Insuportabila usuratate a fiintei . |
Oameni buni,nu-mi dati in cap !
Nu sunt mare fan Eliade,doar La tiganci si Romanul adolescentului miop mi-au placut. Futeri inutile d'ale lui Eliade mi s-au parut Maitreyi(si am observat ca are anumite similaritati cu Enigma Otiliei) si Nunta in Cer (romanul pare foarte actual),dar mi se pare ceva greu de digerat. Dar la futerile inutile din postul meu anterior ma refeream la Chiritele,Al.Lapusneanul si nementionatul de atunci(Moara cu noroc) |
Nici nu credeam ca te referi la Eliade, desi vad ca vorbesti in termeni specifici culturii pop despre el, ceea ce denota cretinism in stare pura.
Asa ca nu te mai obosi degeaba, ne-ai convins. Doamne, din ce in ce mai des imi doresc sa fi intrat in invatamant sa dau de pamant cu astia la bac, cu riscul de a umple tara de Dorei. Poate ca ar fi fost chiar mai bine si n-am fi avut acum atatia spiruhareti. X( |
Originally Posted by Judex:
Adica sunt dobitoc doar ptr.faptul ca nu-mi place Eliade? :-? |
Originally Posted by miercuri:
yup yup...iti rapsunsesem si acolo dar probabil n-ai mai vazut. Deci da, am terminat-o. Ultimele doua capitole m-au cam dezamagit, si nu stiu daca e o carte pe care as recomanda-o, dar n-as fi surprinsa daca ar deveni o carte de referinta in cativa ani. Mi-a placut extrem de mult cum e redata perspectiva lui (chit ca atrocitatile din timpul razboiului sunt super socante), numai ca la un momentdat devine prea nebun ca sa-l mai cred. Dar daca te apuci sa o citesti, sa-mi povestesti cum ti se pare. |
Nu, Alex, problema ta cea mare este ca nu incerci sa intelegi lucrarile respective, sa le descifrezi singur, sa parcurgi toate etapele formarii tale ca individ. Si nu am zis ca esti dobitoc. ;)
|
Am perceput totul.Credeam ca va avea loc vreo polemica.;) |
Originally Posted by gropitse:
eu am inceput cu Insuportabila usuratate a fiintei si am de gand sa continui :P |
Originally Posted by alextreme93:
|
roger that. |
Am terminat nu de mult timp "Pretul sangelui" de Tanya Huff,o carte ce povesteste cazurile pe care trebuie sa le rezolve o fosta politista,actuala detectiv particular in legatura cu crimele unor vampiri.Iar de curand am inceput "La sud de granita,la vest de soare" de Haruki Murakami in care acesta ne povesteste viata angajatului unui bar in spatele carei se afla suferinta si iubire.
|
Octavian Paler-Drumuri prin memorie
|
Jeff Kinney - Diary of a wimpy kid (Jurnalul unui pusti)
|
Crimă și pedeapsă (1866) - Feodor Mihailovici Dostoievski
|
"Portretul lui Dorian Gray" şi "Bătrânul şi marea".
|
Kirschner ,, Arta de a fi egoist" :D
|
John O'Farrell - The Best a Man Can Get (Perfect Barbatesc)
|
"The Time Traveler's Wife" de Audrey Niffenegger...Astept acum cu interes sa vad si filmul...
|
exact ca si la The Lovely Bones, e mai probabil sa-ti placa dupa ce citesti cartea ;)
|
Originally Posted by StefanDo:
|
Mie mi s-a parut mai buna cartea. |
Patul lui Procust de Camil Petrescu (am crezut ca este la fel de buna ca si "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", dar m-a dezamagit... era complet diferita de ceea ce ma asteptam).
Acuma citesc "Rosu si Negru" de Stendhal :). Mi se pare geniala cartea si o recomand tuturor |
"Fellini despre Fellini"
Pot sa spun ca l-am descoperit pe omul Fellini, acum urmeaza sa-l descos si pe marele regizor. Am scos La strada, 8½ si Amarcord. Imi poate sugera cineva ordinea in care ar trebui vizionate si ce ar trebui sa mai vad afara de cele 3? |
Originally Posted by omudindulap:
Quote:
Quote:
|
Originally Posted by Federico:
La cea cronologica ma gandeam si eu. Mersi. |
La dolce vita e cel mai bun film al lui dupa 8 1/2. U might wanna try it.
|
You bet. Deja l-am scos. Acu trebe sa-mi fac timp sa le si vad.
|
Originally Posted by ZeKalanga92:
hi, hi, suntem exact pe dos. Mie Patul lui Porcust mi-a placut mult mai mult decat Ultima Noapte. Iar "Rosu si Negru' am urat-o cu spume fiind singura carte pe care m-am chinuit sa o termin desi in mod evident nu-mi facea nici o placere. Nu stiu de ce, ca de exemplu la Doamna Bovary n-am avut aceasta aversiune, dar Julien mi s-a parut un personaj atat de patetic si penibil incat imi venea sa dau cu cartea de pamant de fiecare data cand ii citeam replicile. |
Istoria romanilor de C. C. Giurescu si ca fiction Pet's Cemetery de Stephen King:D
|
"Deaf Sentence" de David Lodge
|
Eu de cateva luni ma chinui sa termin "Nice Work" de Lodge. Nu inteleg de ce nu se lipeste de mine, foarte citibila, dar nimic care sa ma angajeze in poveste. Am si prezentat-o la un seminar, dupa ce nu mi-a mai trebuit la scoala cred ca mi-am pierdut interesul.
|
anna karenina, m-a acaparat foarte repede,dupa ce am terminat-o m-am uitat imediat la film, care bineinteles ca m-a dezamagit.
|
Originally Posted by miercuri:
trebuie sa recunosc ca nu toate romanele lui mi-au placut in aceeasi masura. "Nice Work' si "Small World" nu m-au inspirat nici pe mine prea tare. Le-am citit insa pentru ca faceau parte din trilogie. Iar de "Cat sa intindem coarda" (nu stiu numele din engleza) m-am si lasat la un momentdat, si am reluat-o si temrinat-o dupa niste ani de pauza. Preferatele mele sunt "Ganduri Ascunse' (pe care am terminat-o intr-o seara), "Schimb de dame' si "Deaf Sentence, care sunt fiecare speciale in felul lor. Ultima mi s-a parut clar cea mai serioasa, si emotionanta, si m-a surprins c aun autor atat de ironic si sarcastic poate sa abordeze atat de sensibil problema batranetii si relatiei cu tatal lui. |
as vrea sa-mi recomandati niste carti care sa ma faca intelept :)
recunosc ca, pana acum, am citit foarte putine carti care sa ma faca sa gandesc si, eventual, sa ma invete ceva util. |
Uite aici, Keep!
Scufiţa Roşie - Să nu îţi laşi singurul copil singur prin pădure doar pentru că îi este foame unei babe senile. Albă ca zăpada - Nu-ţi lăsa fiica adolescentă pe mâna a şapte pitici în călduri. Hansel şi Gretel - Nu le cumpăra copiilor tăi dulciuri... or să le placă şi vor ajunge să fie mâncaţi din cauza lor. Vrajitorul din Oz - Ce crezi că o să se întâmple dacă îţi lasi copilul afară pe furtună? Răţuşca cea Urâta - Să nu faci sex cu o negresă! Lumea încă e închuiată şi nu îţi vor primi copilul la şcoală. Heidi - Nu-ţi lăsa copilul pe mâinile unui moş care fumează opium toată ziua. Hainele cele nor ale împăratului - Învaţă-l să fure şi să păcălească! Mai mult ca sigur o să-i fie folositor. Cei trei purceluşi - Învaţă-l să fie leneş! Oricum, la final se va ascunde în casa prietenului harnic. Pinochio - Învaţă-l să mintă! Cei puţin femeile o să-i adore nasu..;) Doar atât am putut scoate pe moment! |
Originally Posted by Kramer:
Haha .... foarte tare.O s`o tin minte p`asta. |
si o lectura rapida si usoara de weekend: John Grisham- The summons
|
Sa citesti si La Tiganci....mie mi-a placut mai mult decat Maitreyi
Originally Posted by Leaver:
|
Pe culmile disperarii- Emil Cioran
Poti sa citesti si pe net: http://www.miscarea.net/culmile-disperarii.htm
Originally Posted by keepwalking:
|
Stilul de a pune problema al lui Cioran e depășit, dar încă la modă printre cei care vor cu tot dinadinsul să-și expună în public (chiar și aici, în forum) complexele de inferioritate, ca oameni și ca cetățeni ai României, pentru că, de!, consideră că e de bun gust. Acum, când Uniunea Europeană, cea mai avansată democratic comunitate umană a planetei, ne conține și pe noi și conține atâția oameni proveniți din Lumea a Treia, modul de raționare al gânditorilor formați în în perioada interbelică, în plin colonialism politico-administrativ, când unii voiau ca România să se alăture celor care „nu aveau” dar nutreau ambiții de „a avea”, e complet căzut în desuetudine acum, când și vechile imperii coloniale au dispărut aproape în totalitate.
|
Parinti si copii (1862), de Ivan Turgheniev
Lectura acestei carti (considerata primul mare roman modern al literaturii ruse) mi-a reconfirmat un dublu paradox. 1. Cat de mult iubesc cultura rusa si cat dispretuiesc Rusia. 2. Cat de anacronici au parut dintotdeauna acesti batranei cu barbile lor mari (Dostoievski, Tolstoi, Turgeniev, etc) si cata profunda intelegere si expresie a oricarui prezent posibil au aratat. Despre conflictul intre generatii (tema acestui roman) se va scrie mereu dar tineri atat de impertinenti fara sa fie lipsiti de tact si batrani atat de traditionalisti si ahtiati dupa cunoastere si progres, nu stiu unde mai gasim. Femei frumoase si care sa ne joace pe degete avem si noi. Cate lucruri mai bune decat cartea asta poti cumpara cu 6 lei ?! Nota: 10 / 10 (excelent) |
Un roman deosebit de interesant ,cu subiect captivant inspirat din istorie,dar si multe,,picanterii'' este,,Skye O'Malley'',de Bertrice Small,in doua volume.Mi-a placut enorm si i-am savurat fiecare pagina cu nesat.O recomand!!!
|
Am recitit "La rascruce de vanturi" de Emily Bronte - parca mi-a placut mai mult decat imi aminteam ca imi placuse pe vremuri... si "Mandrie si prejudecata" de Jane Austen - niciodata nu ma pot satura de cartea asta... Cred ca am citit-o de cel putin 20 de ori si incepe sa se cam faca ferfenita.... Una din cartile mele preferate.
|
am terminat aseara Cannery Row de John Steinbeck... Mi-a placut foarte mult si mi-a mai temperat dorul de "East of Eaden" pe care cred ca o voi reciti in viitor (desi am citit-o deja de doua ori in conditiile in care eu refuz sa recitesc carti)...
|
|
Good God, man- pune gheara pe tot ce prinzi din literatura americana!
|
All times are GMT +2. The time now is 21:45. |