![]() |
Te rog sa nu mai faci sparing/spamming cultural pe pm. Instructiuni de deepthroat si blowjob sunt pentru tine si numai pentru tine.
ALS, nu mi se pare solutia optima... De exemplu, mi s-a parut draguta alegerea individului Alex Telibasa, care, tot relativ situatia ta, a trebuit sa scrie despre BUG Mafia - Strazile si 3/4 din text sunt versuri aberante si 1/4 parerea lui in 10 cuvinte. Mi se pare mai ok decat sa citezi alte chestii. But that's just me. Si don't take it personal, ca in general imi place cum scrii. |
@ ALS
tu chiar te bucuri ca articolul tau enerveaza ? pai, stai asa, harpo ! la inceput, am luat-o in gluma, apoi am observat ca insisti. ce are de castigat o revista prin a fi enervanta ? re:spect ? un alt val de cititori masochisti ? eu zic ca scopul unei reviste este de a provoca, nu de a enerva. este o diferenta, stii... ;) de exemplu, iti spun sincer ca mie, personal, nu imi place sa ma enervez. ba dimpotriva, mi se pare chiar nasol. :x |
pt benny
chill man, no harm done. nu e un text la care sa tin in nici un fel, so... si ai tot dreptul (si tu, si oricine) sa nu gusti ce scriu: nu e 'lectura obligatorie'! ;) dar nu prea inteleg ce vrei sa zici in prima partea a mesajului: ce ' deepthroat', ce 'blowjob'??? i don't recall nimic in acest sens. sau poate fi vrut sa fii metaforic :? pt notorious well, i beg to differ! kestie de temperamemnt. mie imi place sa enervez. to think of it, cred ca asta e rostul meu pe lume :w00t: !! iar faptul ca revista enerveaza mi se pare - hence - o mare calitate. dar poate ca pe tine te enerveaza ca nu ti s-a cerut contributia, so... (yes, i know i'm being mean.) pt amin2 i praise myself ca am reusit sa va enervez pe amin2 - care va enervati reciproc & va scuipati pe forum a.s.o. ; e un semn ca sint pe calea cea buna :P |
Nu, partea cu blowjobu era pentru notorious. Si nope, nu merita nici un scuipat, sorry.
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
ei, cum ? dar aveti o armata de cronicari croncanitori (with a few exceptions) imbatabila. :D where would I fit in the picture ? :P in other words, today's my fuckin' birthday and i'm NOT to be pissed off. nici de pute mici si rasfatate (cu mana). |
p.s.: aia cu putzele mici e pt benny (singurul posesor de pe cinemagia).
.................................................. ...................... acum, s-o luam sistematic: re:ply mi-a cam facut scarba, intrucat cea mai 'poluanta' critica se referea la grafica nu-tocmai-buna, care, de fapt, nici nu e o critica, ci doar 'un gand'. topul personajelor marca burton e total alan-dala, pt ca, WTF, se axeaza in proportie de 60 % numai pe 'big fish' (NOT one of the best burtons) si cele doua batman-uri. fara ed wood :love: si fara 'legenda calaretului fara cap' :love: love: asadar, :x articolul prea entuziast-oh-he's-sooooo-hot al ancai gradinariu despre michael pitt. nu, nu pariez pe pitt (pe nici unul din ei). :D articolul despre angelina este la fel de entuziast-oh-she's-sooooo-hot, iar cel al lui carmen despre scarlett johansson e (coincidenta !) tot entiziast-oh-she's-SO-NOT-hot (totusi ceva mai bun decat precedentele). ce dracu', actorii au devenit fotomodele ?? slabut articolul despre chan-park wook (apropo, cum dracu' il cheama ?? park chan-wook, chan-wook park, chan-park wook ?? l-am vazut pana acuma botezat in fel si chip). cu doua metniuni. avem si D-estin ('implacabil'), si H-azard ('cuvantul favorit al regizorului'). well, pinch me if i'm wrong, dar nu se cam bat cap in cap cele doua ? si a doua: 'the box' sa fie cel mai slab scurt din 'three extremes' ?? noooooooooooooooo !... aia cu ciucalata e la apropo de iminenta premiera a lui 'charlie and the chocolate factory' ? destul de misto (desi urasc kandia si urasc reclama cu aia doi care se ling !), dar... face:off e asa si-asa (ala cu monica vs asistenta si nae vs cersetorul sunt mult mai tari) sus:jos e fff misto. n-o stiam pe aia cu greenaway. :lol: :(( joc dublu este, per ansamblu, cel mai reusit punct al re:vistei. articolul despre james dean e bun (e, de fapt, primul articol bun pe care l-am vazut pana acum iesind de la codruta cretulescu). celalalt despre depp... hm. chiar era nevoie de melanjul ala de citate de la capat ? atacul clonelor de korben mi-a placut cel mai tare. nu numai pt ca imi plac referintele si replicile cu care puncteaza (shit, man, doar nu le-ai memorat :((). mda, ma rog, e teritoriul lui korben si se vede. interesant ca s-a abtinut si de la comentariile teribil(ist)e vsi-avis de tarkowki. :) houellbecq n-am poftit ca nu cunosc. :( articolul despre zombies e slab de tot. referintele sunt deja ultra-cunoscute si oricum n-am citit nimic nou despre ele. plus ca alegerea lui 'land of the dead' printre ele e redundanta. mai scrie si carmen despre el la cronici, si, oricum, nici unul din cele doua nu m-a convins, pana la urma, ca ar fi ceva de capul lui. mie mi s-a parut destul de dubios. nu-i clar ca deja e aceeasi minciunea ?? numai cu alta glazura. si cu comentariile sociale... hai, ma lasa-ma ! SUNT ZOMBIES, fratilor, nu filme de visconti ! jesus ! cronicile sunt si ele ok. desi kestia cu re:but sau re:gal nu e noua (pro cinema o practica la greu). si gata, ca m-am plictisit. :) |
fata de ce s-a spus pana acuma despre ultimul numar as mai adauga ca mi se pare aiurea sa pui doua reviewuri la sin city. e drept ca filmul a incins multe spirite dar cum pareri diferite gasesti la fiecare colt de strada tot asa nu trebuia decat o singura cronica (ori re:butul ori re:galul, indiferent)
Originally Posted by notorious:
la multi ani mah. |
Originally Posted by Longshot:
Stai putin, tu consideri ce-a compilat ALS drept review la Sin City? Sau, mai bine, reviewul lui? |
eh, ma refeream mai mult la ideea de a publica doua cronici la un film, nu neaparat la punerea ei in practica (caci da, acolo e compilatie). normal ca am luat 'de bun' celalalt text. dar cat timp cel al lui ALS are pus la final (sau in fine, la inceput) calificativ atunci trece drept review.
|
inteleg ca poate sa nu placa stilul meu, dar kiar nu inteleg care e problema cu:
1. faptul ca sint 2 cronici (una buna - well, ex-ta-ti-ca!, cealalta rea - well, foarte rea :oops: ) e practica curenta in multe publicatii de afara - ca si extravaganza dublei-coperte! si 2. faptul ca a mea e cu citate (= 'compilatie'? not quite...) o face mai putin review?? adica, daca era la 1/2, era review, asa - nu? de punere in context ati auzit? atit. |
Pavarotti, atunci cind cinta cu Brian Adams si Toto Cutugno (sper ca i-am scris cum trebuie), zice asa: Pavarotti & Friends. Asa trebuia sa semnezi si tu articolul. |
E misto chestia cu 2 cronici. Un fel de show both sides of things. Articolul despre ciocolata e tampit si inutil. Si Vlad Ilicievici scrie misto. Gen de comparat articolul despre Royksopp (paul breazu) care e un jeg plicticos si scris prost, spre haotic (si nu haotic bun) si the new order of joy division (titlu genial - vlad ilicievici) care e take a walk on the JD side cu ian curtis spanzuratul. Despre Johnny Depp cam nesatisfacato(a)r(e) (compilatia).
|
nu e o noutate. în fiecare numãr de pînã acum a existat cîte 2 articole/reviewuri despre acelaºi film/album
|
Nu, doar in numarul trecut, erau 2 cronici la coldplay. Atat, parca.
|
deci tot nu e o noutate în numãrul ãsta. ªi da, în numãrul 2 au fost 2 cronici despre Gegen Die Wand.
|
nu. e vorba de nr. 1 si nu e vorba de doua reviewuri ci de unul singur si un articol despre film. (tocmai, as fi vrut sa fie asa si la sin city)
oricum, nu ma refeream la faptul ca nu mi-ar fi facut placere sa citesc doua pareri distincte ci doar ca opinii diferite gasesti despre oricare alt film (e.g. din vara asta war of the worlds). daca se vrea a se scoate in prim plan un film anume se poate pune cover story sau ceva de genu' (si unde poti sa pui mai multe pareri - daca e sa luam modelul din afara) in fine, to each his own. |
Mishto retrospectiva ZOMBIE, a lui Andrei Cretulescu. Pe unde mai scrie tipul asta? Mi se pare ca-i mai vazusem numele si printr-o revista gen Viva (?!?). Mi-a placut si ca a bagat in seama "Arrested Development" (acum vreo doua numere). A, da, si ca e fan Mike White. Pe de alta parte, ar trebui sa-i spuna cineva Codrutei Cretulescu (sora, verisoara ?) ca o cronica de film nu mai inseamna doar a povesti ce se intampla prin el si a face cateva referinte destepte. In rest, cronicile de film sunt din pacate cam fade, cu Mihai Chirilov care totusi reuseste sa ramana deasupra si cu un A.L. Serban caruia mereu ii e frica sa nu scrie ceva banal.
|
nu, als, ceea ce-ti reprosam noi este felul in care te-ai precipitat la 'citate' si abnegatia cu care le 'iei' din critica franceaza 'cea mai rafinata din lume'. gen daca ei zic, si eu zic ! ok, si cu cea din romania cum ramane ? mimesis ?! |
You are not worthy, Andrei Bangu. |
Originally Posted by BeNnY:
Gen este o expresie de pusti corditi din salile de net, pentru care limba romana incepe cu 'p' si se termina cu 'ula'. Largiti-va orizonturile, copii (BeNnY & co), vorbiti cu gura plina de cuvinte. Ma pis pe cuvintul 'gen'. |
Nu. Andrei Gang Bangu e not worthy. Decat de gen muie. Si atat.
|
Nu ma intereseaza.
Gen e masura limbajului precur. Pardon, precar (unde 'car' e in tiganeste). |
Nu, comoditate si atat. Plus ca-mi place. De ce precar? Incepi sa suni ca ALS cu sin city.
|
1. BeNnY, esti pusti, deci nu intelegi multe lucruri pe care le zic. Deci: pre-car=pre-pula=puta. Deci limbaj precar, limbaj de putoi. |
Mananci ce n-ar trebui si you know it.
|
k.
|
chil, baietii, ca nu sinteti re:nume! ;)
in leg. cu review-urile la 'sin c.' - eu tot nu inteleg ce vrea sa spuna longshot... sint 2 (doua) reviews, una pe f. bun (ludu dumbrava), alta pe f. prost (a mea). parerea mea e ca amin2 exageram - dar numai atunci cind sint pareri atit de opuse are rost sa publici 2 cronici (meaning = controversa). altfel e grafomanie. in leg. cu ce spune notorious - e bazaconie curata! nu am citat parerile din 'positif' inainte sa-mi fac o opinie dspr film, ci dupa. adica - in caz ca nu intelegi, draga notorious - m-am simtit Razbunat, Reconfortat & Reconfirmat in verdict... si nu m-am putut abtine sa impartasesc si cu altii ac. frumoasa descoperire :P ; ce e atit de greu de priceput!? (who says ca exista o singura formula de cronica?) mie nu mi-au placut, in schimb, 'cronicile' lui alex telibasha la muzici... i mean, c'mon, alea kiar nu-s cronici: who the fuck cares cind l-a descoperit telib. pe billy idol?? ce relevanta are informatia aia? (as opposed to: 'sin city', cannes, cronici franceze, etc) mi se pare superficial & mistocar baiatu. not my cup of tea. |
Tipul stie enorm de multa muzica. Dar cand trebuie sa faca chestii gen billy idol si bug mafia ar fi oarecum ciudat sa se ia in serios, nu? Altfel, mi se pare ca a scos-o la capat cam foarte bine. Adica ala la Billy Idol e my favorite.
|
Draga Leo, bag seama ca esti un tip emotiv si nitel cam veninos. Nu stiu ce ai cu flacaul ala, telibasa. Omul si-a spus parerea, nu inteleg ce te face pe tine mai competent, iar review-urile tale mai destepte. Pai, ti-am citit cronica la 21 Grams si m-am tavalit de ras. Te tavaleai pe jos si ne povesteai despre placerile spasmodice pe care ti le-a daruit filmul ala (“ex-tra-or-di-nar!”). Ala e un film de 2 lei, plin de clisee nesimtite si de un sentimentalism purulent. Toata mizeria aia de film sta intr-un picior pe ipoteza ca inima ar fi depozitarul sufletului, al iubirii si al altor chestiuni de-astea de extractie serafica. Da’ ce te faceai tu daca prietenul tau Penn (un meserias pe vremuri, acum i-a trecut) primea de la ala nu inima, ci ficatul? Ce mai ramanea din filmul vietii tale, 21 grams?
Prin urmare, daca tu nu te sfiesti sa dai la popor din cugetarile tale alea adanci si sensibile, nu inteleg ce te freaca pe tine grija de ce si cum scrie lumea prin Re-Publik? |
you are not worth it, either, catalin moise. p.s.: nu, my dear postandu-mi numele pe forum nu te dovedesti mai breaz / interesant / ironic, ci pur si simplu (mai) nesimtit. |
ce te ambalezi asa ?!? :huh: eu nu tin minte sa fi insinuat (sau macar n-am vrut sa insinuez) ca ai 'pliat' din snobism sau whatever pe verdictul lor. ideea era cu totul alta (ce e atat de greu de inteles ? ;)): probabil te-ai simtit "Razbunat, Reconfortat & Reconfirmat" si cand a fost vorba de LOTR, dar asta nu te-a oprit din a scrie unul dintre cele mai ample / consistente eseuri publicate de tine in ID. get it ? |
no, i still don't get it, na!
to each his own ;) si nu tin nici sa raspund newcumerului 'marmorosblanc' (ce nick, jeeesus!). '21 grams' e un film minunat, analizat si laudat (pus pe coperta lui 'positif'), asa k parerea (proasta) a unora & altora nu face 2 bani (vechi!)... i stand by critica franceza - asta e the bottomline. |
Re:pulika asta seamana f mult cu rockitza multicolora, zglobie si fis-tikie a unei papushele Barbie. In dulcele stil bo(o)mbastic, fantastic, de plastic.
|
asa, si?
care-i baiul? we LUV barbie!! all of them :P |
|
bla-bla-bla...
n-ai nimic interesant de spus? nu? atunci - noapte buna! PS sintem oameni subtiri, ce paiul meu!? |
Well, mi-am tot zis ca voi evita orice confruntare cu tine, si kiar o sa-mi mentin promisiunea. Cand revistutza ta va da semne ca a trecut de stadiul de imbobocire puerila, voi da si eu "interes" cuvintelor. Pana atunci, atentie la mucozitati..... |
Pai da, subtiri la obraz si palizi ..ca tot s-au vrut anii 2000 o intoarcere la lookul gotic.Doar e o revista de cultura urbana.
Asta n-o sa-i impiedice pe unii ofteaza dupa standardele traditionale de frumusete "grase si rumene in obraji" |
Originally Posted by Mala Portugal:
Quote:
|
I'm not your dear. Nu, postandu-ti numele pe forum ma amuz. si-n anturaj andrei bangu e o insulta. Deci, la modul asta. |
nu, catalin... eu m-am lamurit: esti doar un caz disperat de puber impotent. n-ai sa fii niciodata in stare sa te folosesti de ironie sau sarcasm si n-ai sa intelegi in veci notiunile. asa ca recurgi la cea mai banala si mai injositoare (=braindead) unealta: jignirea. tipic. benji, eu te sfatuiesc sincer sa ma ignori, cum voi face si eu cu tine de-acum inainte. nu de alta, dar n-are rost sa te macini. eu raman increzator ca peste 5-6 ani vei fi in stare sa judeci ca un om cat de cat matur. |
treaba ta. eu iti mai zic inca o kestie, si nu te enerva. acum vreo doi ani, dupa ce-ai citit cronica mea la 'terminator 3', mai tii minte ce mi-ai replicat printr-un mail ? ceva referitor la 'les unrockuptibles', 'ce-a mai fitzos-intelectuala revista din franta', care prizase filmul (:sick:) si ca ar trebui sa tin cont de asemenea pareri inainte de a scrie. in articolul despre 'sleepy hollow', iar: incepi prin a sublinia cum critica de film americana l-a subcotat si ca roger ebert si mike carro au fost singurii care i-au dat calificativul de 3 stele. in schimb (biensur), criica franceza l-a apreciat la justa valoare. intr-un meci cu nume despre 'collateral', cand el iti spunea (tipic nume) ca numai pe tine te-a impresionat filmul, ai replicat imediat ca impresionati au mai fost si alti forumisti si, evident, critica franceza. acum, voila 'sin city'. (si, daca tin bine minte, nici 'fahrenheit 9/11' nu a scapat de acest tratament.) daca ai o afinitate de gusturi cu critica franceza, e ok. atata doar ca, intr-o polemica, tinzi sa ii scoti prea usor la inaintare pe francezi. |
Bine bai bangu. Hai ca te ignor. Dar voiam sa zic ca e suspect ce-i scrii tu lu als. Iti notezi in condicuta tot ce scrie? Old habits die hard? Gata, ca am promis.
Din pacate urmatorul numar aparent nu mai e despre femei. Could've been fun. Tind sa cred ca punctul forte al revistei il reprezinta review-urile muzicale, cel putin in numarul asta, ca i-au dat un articol mai mare de scris lui breazu si la cronicute i-au dat niste chestii relativ neinsemnate - pacat de jamiroquai. |
dar gabriel marian nu va place (tot la re:cenzii muzici)? nu de alta, da si el e cvasi-francez - scrie la 'popnews' ;)
de carmen m nu mai zic, ca are destui fani pe forum... dar as fi socat sa aflu ca 'mezinca' este considerata doar re:cenzenta de muzici: she's so much more! :love: |
agree, numai ca: la un meeting cinemagist, infiripase cu nightwane o discutie despre muzica si, cand o intrebaseram ceva despre film a replicat 'sst, aici vorbeam despre lucruri serioase: muzica'. mai in gluma, mai in serios, fireste, dar eu unul nu m-as fi riscat la asemenea 'declaratiuni'. :) |
Leo draga, daca “asa a zis critica critica franceza, ca e bun” e tot ce poti scoate in apararea un film (21 Grams, in cazul asta), e cam caraghios. Eu unul n-as spune altora ca fac critica de film daca mi-ar sta in obicei sa inghit chestii mestecate in prealabil de altii.
Cat despre cum nu te obosesti tu sa raspunzi unui “newcumer” (da, am remarcat ca esti inclinat spre poante facile), asta se cheama aroganta agresiva, gustata pesemne de snobi sau de parvenitii cu impresii de intelectuali facuti la apelul de seara; prin urmare, nu ma obosesc sa raspund. Si, cum li se intampla des alora infatuati pana la gretosenie, esti semidoct. Data viitoare cand iti mai vine sa te referi la conceptul de “bottom line” incearca sa scrii asta din doua bucati, fiindca “bottomline” cum iti place tie sa scrii nu exista in nici o limba, ci doar in idiomurile artificioase ale alora care cred ca daca se fandosesc (“I stand by critica franceza” e o monstruozitate lingvistica aparte, m-a facut sa rad cu convulsii) scapa de statutul de provincial cultural. Nu, nu scapa, doar se umplu de ridicol. Poti consulta in sensul asta The New Oxford American Dictionary, da’ ai grija cum umbli cu el, e un obiect masiv si, plapand cum te stiu, sa nu-ti cauzezi dracului ceva. |
da...
hm... eh... well... sure... right-on... great use of grammar... stii sa scrii cu pauze intre cuvinte... congrats... altceva? p.s. pe mine sa nu ma iei cu 'leo draga', auzi mai draga? :x mai ales cind te keama 'marmorosblanc'! si, in general, inainte de a comunica cu mine, rezolva-ti frustrarile de no-name-becum-nickname-pe-un-forum, ok? |
|
Carmen Mezincescu e o ... notorie si ma pis pe ea si pe articolu ei despre Scarlett ...
EXIT -> STAGE LEFT! |
Originally Posted by Gaandalf:
... dacã nu-mi place un articol, nu înseamnã sã critic autorul! |
All times are GMT +2. The time now is 03:17. |