Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81693)

Frank 27 Oct 2004 16:28

Nu. Cand am citit ce scria Nume, m-a dus imediat gandul la filmul lui Puiu. Ce ar fi rau in asta?

surround 07 Feb 2005 17:38

Mama cate pareri; cate raspunsuri...
Sfat: pentru cei ce vor sa inteleaga ce se "invarte" pe la UNATC intrati fratilor/surorilor pe site si implicit pe forum unde se discuta de sectii si examene de te saturi. (momentan este in renovare forumul dar asteptati).

Pe scurt doar la Film:
Sectii - 1. Regie 9 bugetare/ 3 cu plata
2. Imagine 9 bugetare/ 3 cu plata
3. Multimedia: Sunet, Montaj 9 bugetare/ 3 cu plata
4. Comunicare Audio-Vizuala 9 bugetare/ 3 cu plata

1. Regie de Film si Televiziune... cred ca nu mai trebuie sa comentez...
2. Regie de Imagine (operator) tine de cei ce filmeaza cu camerele video si pun luminile in scena (mai pe intelesul tuturor); se fac multe fotografii...
3. Regie de Montaj si Sunet... si animatie cica... (Nu poti spune ca Multimedia tine strict de sectia de imagine ci aici tine si de grafica si de sunet si altele de care numai noi banuim si ne minunam)
4. Comunicare Audio-Vizuala (scenaristica) ... Critica de film si scenarii sunt arma lor :)

Alte intrebari???
semnatura-mi e raspuns ;)

Pentru cei interesati de Multimedia dati un mp ;)

Cati dintre voi sunt/ati fost studenti ai Universitatii de Teatru si Film I. L. Caragiale?

nume 07 Feb 2005 17:41

Originally Posted by surround:

Sfat: pentru cei ce vor sa inteleaga ce se "invarte" pe la UNATC intrati fratilor/surorilor pe site si implicit pe forum unde se discuta de sectii si examene de te saturi.

Am intrat :
"Într-un cinematograf ca si într-o catedralã poti intra si pentru cã afarã este frig, plouã mãrunt si ai de pierdut douã ore.
Intri, îti închizi umbrela, îti descoperi capul, te asezi, îti împreuni mâinile. Si astepti…
… cuvintele vin cãtre tine din fatã, muzica de undeva din înalt iar încet imaginile încep sã creascã în tine.
Uneori plângi dar nimeni nu te vede. Alteori zâmbesti moale pentru cã intuiesti în jurul tãu alte priviri luminoase.
Dar simti cã Harul doar pentru tine parcã este trimis…
Apoi iesi în stradã. Ploaia a stat, iar frigul s-a înmuiat. Într-un târziu constati cã umbrela ti-a rãmas în Cinematograful - catedralã.
Nu te mai întorci din mai multe motive. Dar mai ales pentru cã stii cã acolo când te vei întoarce o vei gãsi cu sigurantã.
Vei gãsi cu sigurantã si pãlãria proaspãt cumpãratã si împreunarea mâinilor…
Si atunci de ce sã te grãbesti sã te întorci într-un loc în care stii cã Totul te asteaptã ?!…"
Zice Sopterean, uitandu-se nostalgic la "un sul" de pelicula.
Impresionant .... :((

zizi 08 Feb 2005 10:59

catre multimedistul stereofonic: amice, vezi ca e plin de greseli pe la paginile introductive.

surround 08 Feb 2005 17:48

PENTRU

Nume...
Sunt sigur ca se uita cu nostalgie... la cat de mult costa pelicula in zilele noastre...
Gandeste-te cum ne uitam noi la echipamentele pe care luucram. :((

SI

Zizi...
Originally Posted by zizi:

catre multimedistul stereofonic: amice, vezi ca e plin de greseli pe la paginile introductive.

zizi draga, amicul meu, cele 6 difuzoarele ale mele mono iti spun ca nu eu ma ocup de site-ul unatc-ului... sunt doar moderator la mm in cadrul forumului :happy:

si apropo: achizitioneaza-ti un sistem audio 5.1 ca sa ma auzi surround ;)

a... de unde te-ai inpirat de nick? :lol:

nume 08 Feb 2005 21:57

PENTRU
Nume...
Sunt sigur ca se uita cu nostalgie... la cat de mult costa pelicula in zilele noastre...
Gandeste-te cum ne uitam noi la echipamentele pe care luucram. :((

Nu stiu cu ce lucrezi tu, eu am noi.
Nu se uita cu nostalgie, se uita tamp. Btw, site-ul e varza, personajele care haladuiesc pe acolo penibile (ma refer la cei cu trasi in poze). De citate nu mai vorbesc ....
Mi-a placut melodia de la inceput, cu mica animatie - e demna de studiourile Sahia. ;)

surround 15 Feb 2005 22:38

Ei...?

Cum vi se par schimbarile acuma?

nume 15 Feb 2005 22:48

Du-te bah d-aici cu sopterenii si nichitusii tai !

Pitbull 16 Feb 2005 00:42

Auleo.
Voiam sä bag un ochi, din cur... iozitate, da' dacä-s Sopterici si Nichitute pe-acolo, n-am coraj. Mileniul ästa încä nu i-am väzut, si mi-i asa de bine...!

Pitbull 16 Feb 2005 01:31

Da' pentru cä am doza mea de perversitate, m-am bägat.
Si, ce väd?

Impresii din goana browserului:

Florin cu ciumpilicä ca-n "Stan si Bran studenti la Oxford" în cap.
Lângä, un text doldora de platitudini.

Colceag, pe post de Titi-Duru, cu altä dare de seamä ca pe vremuri la partid.

Catastrofa planetarä Nichituta, gräind ADANC.
"Timpul este necesar omului pentru a-si realiza personalitatea." Oh.

Soptericä-ntr-o arfivä, elucubrând despre catedrale si umbrele. (Nici nu-i de mirare, cu niste "umbrele" ca Nichituta si Zizi Bostan... desi tanti Zizi nu metaforiza cu "catedrale", câ pe-atuncea noi eram educati în spiritul celor mai înaintate conceptii despre muncä si viatä... Pentru ea, filmul era când "atelier", când "laborator".)

Gherghinescu cu niste isplicatii.

Mânuela Cârnat, pesemne dreamând la Nicolaescu.

Un desant format din Coppola, Szabo si Polanski, în spatele liniilor inamice.

Multe inventiuni linguistice, spre pliduire: "Elsiabeta Bostan" sau "TEATRLOLOGIE"

Nulitatea sadico-alternativä Adriana Popovici, încä vie.

Groparul teatrului românesc, Ion Cojar, "membru de onoare". Normal, säracu', l-am väzut la premiera ororii "Chirita of Bârzoieni". Era gaga încä de-acu' 25 de ani, da' acuma se si VEDE!

Noroc cä mai sunt pe-acolo Tobi si Valericä... Astia, da, profesori!
(Parantezä necesarä: Dumnezeu sä-i odihneascä pe Littera si Potra. CEI MAI BUNI dintre si-asa putinii profesori ADEVARATI pe care i-am avut.)

A ajuns Naum acolo...! :|

Nicu Mandea... Bun bäiat! Unul dintre putinii care au ceva-n scäfârlie. Mä-ntreb numai: dacä-l întreabä vreodatä cineva: "Hai, bäi Nicule, zi si mie-acuma: cine te-a pregätit pe tine pentru teatru?" oare ce-o sä zicä? ;)

Bäga-mi-as picioarele! Nichituta, sefä la CERCETARE!!! :o

Ghem de ascarizi: Laurentiu Damian, Stelian Stativä, si altii ca ei.

O privire pe lista de "doctori" si mi se face räu. NOOJDOI în ultimii patru ani, mânca-ti-as? Parc-ar fi Spitalul Municipal! Si väd acolo niste nume... mai bine tac!

...............

Uf, ce aventurä! Simt nevoia sä mä-mbät si sä uit.

nume 16 Feb 2005 15:14

Originally Posted by Pitbull:

Mânuela Cârnat, pesemne dreamând la Nicolaescu.

Tot cu sacoul rosu ? :lol:

Pitbull 17 Feb 2005 00:48

Ce, crezi cä eu mai stiu? Du-te si uitä-te.

nume 18 Feb 2005 22:19

@sorround
Amice , iti zic si aici acelasi lucru pe care ti l-am spus pe forumul vostru de 2 centi :
daca pe timpul lui Ceausescu existau forumuri, sigur aratau ca cel al ATF-ului. Faza cu acuzarea unui student de incest (culmea n-ati sters-o pt. ca marele decan zamfirescu ( :sick: cel care joaca in Orient Expres), a catadicsit sa raspunda ca in darile de seama ale B.OB.-ului), spune foarte multe.

p.s. Nu mai copiati subiectele de pe cinemagia, nici un om intreg la minte n-ar scrie acolo. Nici macar studentii vostri din anul 1 veniti de la Moldova.
Nona aia scria si p-aici. Cati bani isi ia ca sa se prostitueze in halul asta ? Textuletzele ei imi aduc aminte de odele din cenaclul Flacara.

In continuare iti doresc Numai Iubirea. :sick:

obvious 20 Feb 2005 00:11

naum rulz..hehehe
nichitus mon amour.
doare, dar nu se lasa.

Nae 20 Feb 2005 16:58

(Parantezä necesarä: Dumnezeu sä-i odihneascä pe Littera si Potra. CEI MAI BUNI dintre si-asa putinii profesori ADEVARATI pe care i-am avut.)

RIP. adevar a grait acest browser in goana... adevar curat.

Alex Leo Serban 20 Feb 2005 17:11

littera da, dar potra era un poltron marxist.
cu littera m-am inteles f. bine (m-a si sprijinit, intr-o polemica cu l. damian), cu potra m-am luat in betze intr-o revista.
n-am o amintire buna.
PS evident, eu am avut ultimul cuvint in polemica cu potra! argumentele mele s-au dovedit i-re-fu-ta-bi-le! 8)

nume 20 Feb 2005 17:15

Originally Posted by Alex Leo Serban:

dar potra era un poltron marxist

Just, aici iti dau dreptate.

Bulumulu 21 Feb 2005 01:32

UNATC

(forum cu cestiuni la ordinea zilei)

:lol:

nume 21 Feb 2005 01:37

Originally Posted by Bulumulu:

UNATC

(forum cu cestiuni la ordinea zilei)

:lol:

saracii ....
Ce avem pe ordinea de zi tovarasi ai clasei muncitoare ?
Raspuns : Incestul tovarasi !!!(Asta imi aduce aminte de sedintele de partid din Pas in doi al lui Pita si de autocritica facuta sub dush :lol: ).

Pitbull 21 Feb 2005 02:46

Originally Posted by nume:

Originally Posted by Alex Leo Serban:

dar potra era un poltron marxist

Just, aici iti dau dreptate.

Partial sunt de acord cu voi, partial nu. Mai precis:
Potra nu era marxist, ci fascist sadea. Maicä-sa era italiancä, iar el, în tinerete, purta ostentativ cämasä neagrä. (Si fascist a rämas pân-la finele zilelor lui.)
Potra SE DADEA marxist - cäci, din päcate... faza cu poltroneria e adeväratä.
(Sursä: maicä-mea, care era prietenä de familie cu el, din copilärie.)

Dincolo de toate astea, ca PROFESOR, n-am ce sä zic. De la el si Littera am învätat de-o sutä de ori mai mult cinema decät de la toti ceilalti la un loc. (I-ar urma - la o oarecare distantä - Carabät.)

capitain 25 Feb 2005 17:51

in ce an e 'cock sucker-ul' asta de surround, ca ma seaca! how lame can u get - sa moderezi forumul unatc !?!?!
ai luat 10 la nedelcu pentru asta? a, scuze, poate o bila alba, ca nu-ti da 10 pentru atata lucru...

nume 25 Feb 2005 17:56

Originally Posted by capitain:

in ce an e 'cock sucker-ul' ..

E anu' 1 la mm (mm-ul asta vine de la ce cred eu ? :? ).
Ce sa modereze frate ca nu scrie decat el si cu o trista Nona, care m-a spart cu mail-urile.
A, era sa uit, mai scrie si domnu' zamfirescu.

obvious 25 Feb 2005 22:39

captain my captain.
grande probleme si cu organizarea noastra.
dar sa facem liniste si sa zambim frumos.
cav-ul traiasca!
damian et le reste!

capitain 26 Feb 2005 17:55

@nume :w00t:
@obvious :P

crydead 26 Feb 2005 20:51

Lucru greu de realizat: saitu si forumu' sunt mai cazute ca scoala insasi.

surround 27 Feb 2005 15:33

COMUNISTII... striga userii c

Originally Posted by capitain:

in ce an e 'cock sucker-ul' asta de surround, ca ma seaca! how lame can u get - sa moderezi forumul unatc !?!?!
ai luat 10 la nedelcu pentru asta? a, scuze, poate o bila alba, ca nu-ti da 10 pentru atata lucru...

Mda... cred ca nici un mm (adica multi muist... ;) numen) nu e altceva decat un 'cock sucker'...
Bine ca nu esti la mm ca...

a... si sunt in anul I (mersi numen da ma descurcam si singur) si nedelcu nu da "bile albe" ca e profesor... intelegi tu ;)

how lame I can get? Tu cat de lamentabila poti sa ajungi cat sa-mi raspunzi mie?

Si pentru numen... (aaa... sti ce insemni, nu?)

Frate nu a fost vina mea ca ai fost banat pe UNATC :oops:
Mai incearca cu alt numen ;)

Si care e faza cu copiatu mah? esti :(( ?
Crezi ca toti sunt slabi de idei ca tine ?
Da-ma in judezata sau :alien:

---
Intrati fratilor pe UNATC ca sa mai avem si noi de cine sa ne batem joc sau sa banam!!! :lol:
Ce... va vedeti revolutionari? Victoria scrie pe **** vostru!
Fiti comunisti ca sa vedeti daca puteti lua macar un raspuns pe forumul ala de cacat care il vedeti voi pe monitorul de la baine... de daca nu aveti hartie igienica...
---

Multa iubire de numen :w00t:

Nae 27 Feb 2005 16:19

Re: COMUNISTII... striga userii c

[bla bla]
(adica multi muist... ;) numen)
[bla bla]
intelegi tu ;)
[bla bla]
[bla bla]
esti :(( ?
[bla bla]
Intrati fratilor pe UNATC ca sa mai avem si noi de cine sa ne batem joc sau sa banam!!! :lol:
[bla bla]

frate, la cate iconite emotive ai tu, se vede ca esti la UNATC la multi media in anu' unu'.
poate c-ar fi bine sa incerci sa te exprimi in cuvinte... am intelege cu totii ceva mai bine ce vrei sa zici.

nume 27 Feb 2005 17:00

Mda... cred ca nici un mm (adica multi muist... ;) numen) nu e altceva decat un 'cock sucker'...
Bine ca nu esti la mm ca...:

Eu nu ma gandeam la asta, ma gandeam la decedatii mamei tale. ;)

a... si sunt in anul I (mersi numen da ma descurcam si singur) si nedelcu nu da "bile albe" ca e profesor... intelegi tu ;)

Nedelcu ? Mersi, nu cunosc somitatile din ruina aia pe care o numiti "facultate".

how lame I can get? Tu cat de lamentabila poti sa ajungi cat sa-mi raspunzi mie?

Adevarul este ca aveam nevoie de un nou papagal pe cinemagia care sa mai dezmorteasca atmosfera de la cinematografia romanesca.

Asta era si intentia "frate". Mersi de invitatie, o declin, m-am convins. Nu te supara "frate" !

Si care e faza cu copiatu mah? esti :(( ?
Crezi ca toti sunt slabi de idei ca tine ?

Faza cu copiatul este ca ai luat toate ideile de la iconoclast si le-ai mutat in topicuri noi pe tristetea aia de forum. Esti mai slab ca ceaiul. In judezata te dai tu, sau in barci.

Ce... va vedeti revolutionari? Victoria scrie pe **** vostru!
Fiti comunisti ca sa vedeti daca puteti lua macar un raspuns pe forumul ala de c**** care il vedeti voi pe monitorul de la baine... de daca nu aveti hartie igienica...

Mai comunisti decat sunt profesorasii tai n-o sa fie nimeni. Salutari tovarasei bostan, tovarasei nichitus, tovarasului zamfirescu si sopterean & co.
Ne-am facut rost de hartie igienica la "baine" - forumul atf.
Salutari si mult sictir. :)

surround 27 Feb 2005 17:29

Originally Posted by nume:

ma gandeam la decedatii mamei tale. ;)

Mersi... in sfarsit p-asta ai nimerit-o bine... mortii mamei mele sunt... taica-miu :x Esti tare in afirmatii dar mai gandeste-te ca dai de unul ca mine si nu poti sa-ti bagi maretia si in morala... daca ai una... daca da, te respect macar pentru asta. :huh:

Nu am copiat nimic... m-am inspirat cum faci si tu...

Da nu inteleg ce esti tu de te consideri asa potrivit sa dai calificative...
Hai, loveste-ma... again :hmm:

nume 27 Feb 2005 17:45

Hai, loveste-ma... again :hmm:

O veche lege nescrisa zice cam asa : cand unu' e cazut la pamant talharul care l-a pocnit nu mai da in el.

Inca ceva amice, roaga pe trista ta colega Nona sa nu-mi mai trimita o suta de mail-uri cu date despre trista voastra scoala. Nu le citesc oricum, le sterg direct.
Munceste degeaba saraca .... ([email protected])

surround 10 Mar 2005 15:13

Done... daca vrei poate sa te si scoata definitiv din baza de date... momantan nu esti banat pe unatc...
Mult respect pentru raspunsul anterior.

16mm 11 Sep 2005 08:06

couldn't help it. genial. one of the best pieces of conversation around.

Originally Posted by Nae:

[bla bla]
(adica multi muist... ;) numen)
[bla bla]
intelegi tu ;)
[bla bla]
[bla bla]
esti :(( ?
[bla bla]
[bla bla]

frate, la cate iconite emotive ai tu, se vede ca esti la UNATC la multi media in anu' unu'.
poate c-ar fi bine sa incerci sa te exprimi in cuvinte... am intelege cu totii ceva mai bine ce vrei sa zici.

+

nume a scris:
ma gandeam la decedatii mamei tale.

Mersi... in sfarsit p-asta ai nimerit-o bine... mortii mamei mele sunt... taica-miu. Esti tare in afirmatii dar mai gandeste-te ca dai de unul ca mine si nu poti sa-ti bagi maretia si in morala... daca ai una... daca da, te respect macar pentru asta.

hmm. unde-i nume, totusi?! nu si-a calcat nimeni pe mandrie pan-acum?

Pitbull 11 Sep 2005 18:38

Originally Posted by 16mm:

hmm. unde-i nume, totusi?!

Vezi "Casa Creatorilor", pag. 12-13

dama de gheatza 15 Jan 2006 22:44

frumos, frumos, arta tine de foame, da?? pai atunci dati-mi nume de morti,nu va mai injunghiati pe la spate,va atacati degeaba...as aprecia mai mult niste sugestii, idei , referinte,decat injuraturi cu substrat anatomic,si alte prostii....in calitate de novice convinge-ti-ma sa ma uit la filme romanesti daca tot vorbim de cinematografia romaneasca.

Pitbull 15 Jan 2006 23:07

Welcome to CineMagia, the land where all dreams come true! :)
Originally Posted by dama de gheatza:

frumos, frumos, arta tine de foame, da??

Nu prea stiu ce-are una cu alta, da' stiu cä de când m-am fäcut artist, adicä de vreun sfert de veac încoa', väd o foame de n-am unde dormi la noapte.

pai atunci dati-mi nume de morti,

Burebista, Mircea, Stefan cel Mare, Cantemir
(räspuns cu douä täisuri ;) )

nu va mai injunghiati pe la spate,

Oho, ceea ce citesti tu aici sunt înjuräturile pe FATA! Sä vezi ce-i pe yahoo, si în m.p.-uri!

va atacati degeaba...as aprecia mai mult niste sugestii, idei , referinte,decat injuraturi cu substrat anatomic,si alte prostii....

Dragä damä de gheatä, înjuräturile cu substrat anatomic reprezintä o veche traditie a natiunii noastre. Ca sä nu mai vorbim de cele cu suprastrat teologic, si cele cu mediustrat zootehnic. Dar nu te nelinisti, de la o vreme-ncoace s-a linistit lumea, si-i numai vis si armonie pe-aici. (Uitä-te si tu de când datau mesajele de mai sus; oricum, îti multumesc cä ai ridicat iar pe listä topicul ästa, care hiberna mai ceva ca mintile unateciste în toate anotimpurile.)
Altminteri, cred c-ai sä gäsesti destule sugestii, idei si referinte pe-aici - dar prin ALTE topicuri si board-uri. Catä si tu mai cu bägare de seamä.

in calitate de novice convinge-ti-ma sa ma uit la filme romanesti daca tot vorbim de cinematografia romaneasca.

Unu la mânä: novice pe forum înseamnä si novice-n cinema în general? Poate cä da, poate cä nu.
Doi la mânä: NOI sä te convingem sä te uiti la filme românesti? Dacä te intereseazä, te uiti, dacä nu, nu.
Da' ca sä nu zici cä-s räu, räsfoieste putin board-ul ästa. Vei gäsi topicuri despre filmele românesti în lucru, despre cele care asteaptä premiera (vezi "Legäturi bolnävicioase"), despre cele lansate mai mult sau mai putin recent (vezi "Moartea domnului Läzärescu"), si asa mai departe.
Altceva, ce-ti mai pofteste inimioara? Cere, si ti se va da! (Dacä se va putea!)

Pitbull 22 Aug 2007 15:10

Ieri.

Proiectie cu filmele de repertoriu pentru admiterea la U.N.A.T.C.
Se dä "Pädurea spânzuratilor".
Obläduitor: un preparator gras de la catedra de regie.
La sfârsit, îi ia pe catindati la un mic chat pedagogic.
Ce întrebare credeti cä le-a pus?
"Cum apare pentru prima oarä Bologa în film?"
NU.
"Ce semnificä acele cästi din cadrele genericului?"
NU.
CI...
(Stati jos, da? Da, cä sunteti la computer. Deci...)
"Ce filme cu noroi ati mai väzut?"

:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t:
Da' stati, cä asta nu-i tot.
Ala io, äla io - si nu peste mult, räspunsul cel decretat corect:

"Apocalypse Now"!!!

O.M.F.G.!!!

Pitbull 14 Dec 2009 14:11

Se-aude cä, de vreo douä-trei säptämâni încoace, studentii din anu-ntâi regie film au pus de-o revolutiune: JOS NICHITUTA!
dacä are cineva mai multe date, do enlighten us, please.
Oricum, azi mä duc la CineMAiubit si sä vedem ce se mai aude si pe-acolo...

SMC 27 Sep 2010 18:01

Incepand de aici, am mutat continuarea topicului "Nunta in Basarabia", care dezvolta discutia legata de calitatile pedagogice ale lui Nap.
Pitbull

gionluc@

"Diferenta radicala dintre profesor (fost artist,actual moderator subiectiv t.v.) si artist :Laurentiu Damian - Corneliu Poumboiu ? :)
Sau ,mai bine,Elizabeta Bostan(ca mie mi-a placut si imi place) - insusi Nap Toader,sau Helmis ,daca vrei ? :)

Pitbull 27 Sep 2010 19:39

Originally Posted by SMC:

gionluc@

"Diferenta radicala dintre profesor (fost artist,actual moderator subiectiv t.v.) si artist :Laurentiu Damian - Corneliu Poumboiu ? :)
Sau ,mai bine,Elizabeta Bostan(ca mie mi-a placut si imi place) - insusi Nap Toader,sau Helmis ,daca vrei ? :)

Fii mai clar, singurul lucru pe care l-am inteles e ca ti-a placut si-ti place acea antiprofesoara toxica si inumana numita Elisabeta Bostan.
Ce-i cu Damian, Porumboiu si Nap?

SMC 27 Sep 2010 20:03

Adica... Damian,"nu" - Porumboiu,"da".
Si...
E.Bostan,zic eu,"da" - N.Toader,categoric,"nu"! - pana acum,cel putin.

Pitbull 27 Sep 2010 20:16

Aha.
Atuncea, deci:
Damian = nu
Nap = nu
Bostan = DOAMNE FERESTRE SI APARA!!! PERICOL PUBLIC FARA DREPT DE APEL!!! HUOOO!!!
Porumboiu = nu-l stiu deloc ca profesor, daca zici ca "Da", ma bucur!

Dar atentie, deviem de la topic... Daca discutia asta continua (ceea ce n-ar fi rau deloc!), o mut la topicul U.N.A.T.C.-ului.

SMC 27 Sep 2010 20:23

Corect.
Mut-o,ca tot nu m-am facut pe deplin inteles - si asta-i vina unor insinuari de-ale mele.

gionloc 27 Sep 2010 20:43

Porumboiu ii prof la UNATC?

nu stiu in ce masura exemplul tau, SMC, viza ceea ce spuneam io - ca de cele mai multe ori, un autor bun poate fi un prof bun (e necesar, dar nu si suficient), pe cind un autor slab nu poate fi un prof bun (e suficient, dar nu si necesar, cel putin asa imi pare mie :P).

daca Porumboiu e prof si e bun, asta nu face altceva decit sa arate ceea ce spuneam eu.

proiectele lui Laurentiu Damian, ultimele cel putin, ca pe astea le-am vazut la astra film fest, documentarul despre Iulian Mihu si cel cu Faustu lu Purcarete... :-q

Pitbull 27 Sep 2010 20:47

Nu, Porumboiu a fost si a fugit mancand pamantul, acum cativa ani.
(Dar, delicat cum e, el afirma ca nu-i mai permitea timpul...)

Apropo un caz de autor dezastruos care e un profesor excelent.
Nicolae Opritescu.
Doua filme jalnice.
Dar mi-a dat cateva meditatii inainte de admitere, care au contribuit decisiv la intrarea mea, in 1979.
Mi-am dat seama inca de pe-atunci ce simt pedagogic excelent avea, si ulterior, privind retrospectiv, am inteles tot mai bine.
Pot spune cu deplina certitudine ca a fost cel mai bun profesor de film pe care l-am cunoscut vreodata.
Lucian Bratu vine imediat dupa el. Un profesor cu adevarat mare - dar, din pacate, cu un stil de scoala veche.

SMC 27 Sep 2010 20:51

Aha...
Hai c-am ametit...!
Deci...
Damian,nu-l stiu ca profesor,ci doar ca cineast,s-a dovedit un profesor intrecut de elevii sai:Mungiu si Porumboiu.As spune asta si despre Gulea,daca n-ar exista "Morometii",dar,en fin...
Invers cu profesoara Bostan si elevul Helmis,cred eu.Am auzit si eu ca-i o "dictatoare",dar daca imi place ce sa fac,sa mint? Cu sau fara de Helmis...:)

Pitbull 27 Sep 2010 20:55

Bostanca nu e doar dictatoare, e o vaca totalmente cretina, inculta, ignoranta, rea, cinica, lipsita de sira spinarii, oportunista, mincinoasa si tradatoare. Stie sa predea, cum stiu eu ecuatii diferentiale.

Memeito 02 Oct 2010 11:00

Bostanca nu e doar dictatoare, e o vaca totalmente cretina, inculta, ignoranta, rea, cinica, lipsita de sira spinarii, oportunista, mincinoasa si tradatoare. Stie sa predea, cum stiu eu ecuatii diferentiale.

Ce s-a intamplat in definitiv intre tine si Elisabeta?
V-ati certat, nu v-ati inteles, care e treaba?

Pitbull 02 Oct 2010 11:16

Toate cele de mai sus sunt valabile la modul general.
Pe mine, personal, m-a mintit si m-a trädat la modul cel mai murdar.
Dar nu numai pe mine - si pe Nae Caranfil, dupä terminarea facultätii.
Toata povestea cu "Zizi Bostan, cea devotatä studentilor ei, o adeväratä mamä, care face orice pentru ei, nu-i päräseste niciodatä, blablabla", e un mit - ceva similar cu cultul personalitätii lui Ceausescu.
O sä povestesc ambele întâmpläri, la un moment dat, când voi avea timp si stare.

Memeito 02 Oct 2010 12:12

Hmmm.....curios.....
Despre ce fel de tradare vorbim aici....?
Ceva legat de relatii personale sau profesionale..?

Pitbull 02 Oct 2010 12:18

Profesionale si profesorale.
Asteaptä, o sa povestesc cândva.

All times are GMT +2. The time now is 14:59.