Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97500)

rvn 03 Nov 2010 23:34

Originally Posted by keepwalking:

rvn,
citeste mai clar:

"dimpotriva, TVR contribuie cu o cota parte la fondul cinematografic!!"

da, si poate sa n-o mai plateasca daca dovedeste ca banii respectivi sunt investiti intr-un film

keepwalking 03 Nov 2010 23:35

Originally Posted by rvn:

LE-A DAT IN SCHIMBUL SCUTIRII LA PLATA CONTRIBUTIEI LA FONDUL CINEMATOGRAFIC!

foarte bine, deci n-a incarcat in nici un fel devizul lui icon productions.

Pitbull 03 Nov 2010 23:36

deci, ca sa fie mai clar.
eu, icon productions, ma asociez cu tvr ca sa fac un film.
eu aduc 450.000 de ron, tu, tvr, vii cu imagini de 100.000 de ron.
normal ca nu-mi ceri bani pe ele, ca esti asociatul meu.
dar eu, icon productions, pun in deviz 100.000 de ron, ca si cum as fi platit acele imagini.

NUUU!!!
TU, T.V.R., pui în deviz 100.000 de ron, reprezentati de acele imagini, ca asociat al meu!
(Nu-mi fac iluzii c-o sä pricepi, dar stiu cä mai citesc si altii topicul ästa.)

rvn 03 Nov 2010 23:36

dar eu, icon productions, pun in deviz 100.000 de ron, ca si cum as fi platit acele imagini.

daca tu lucrai la o firma de audit sau mai bine la Curtea de Conturi,
astazi am fi asistat la eradicarea coruptiei!

keepwalking 03 Nov 2010 23:41

Originally Posted by Pitbull:

TU, T.V.R., pui în deviz 100.000 de ron, reprezentati de acele imagini, ca asociat al meu!
(Nu-mi fac iluzii c-o sä pricepi, dar stiu cä mai citesc si altii topicul ästa.)

si de ce eu, CNC, trebuie sa-ti platesc tie, TVR, 100.000 de ron pentru niste imagini pe care le-ai adus moca lui ICON?
nu intelegeti ca ICON nu putea incarca devizul cu imaginile de 100.000 de ron si sa ceara banii corespunzatori acestei valori de la CNC?
daca eu, AG, ma asociez cu DD, care-mi da moca o macara si doua camere de filmat, nu inseamna ca pun in deviz si aceste costuri, pentru ca ele nu exista!

rvn 03 Nov 2010 23:47

Persoanele juridice autorizate, pot opta pentru finanţarea directă a producţiei de filme, cu până la jumătate din suma datorată, la solicitarea producătorilor, cu notificarea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Persoanele fizice şi juridice autorizate, pot opta, cu notificarea Centrului Naţional al Cinematografiei, pentru finanţarea directă a producţiei sau distribuirii de filme româneşti, în condiţiile legii.

Sumele neutilizate se virează în contul de venituri proprii al Centrului Naţional al Cinematografiei, până la data de 31 decembrie a anului în curs.

Notificările formulate vor fi depuse trimestrial la Centrul Naţional al Cinematografiei.

Sumele investite vor fi scăzute din cuantumul contribuţiei datorate Fondului cinematografic, în condiţiile legii

Bugetele filmelor finanţate trebuie să fie aprobate de Centrul Naţional al Cinematografiei, pe baza listelor de preţuri unitare medii de piaţă pentru echipamente şi utilaje, laborator, aparatura de preluare sunet şi montaj, în conformitate cu regulamentul.

Operatorii economici care intenţionează să participe la selecţia de proiecte cinematografice, , şi care au în patrimoniu echipamente de filmare sunt obligaţi să comunice, până la data de 31 martie a fiecărui an, lista de preţuri pentru echipamente şi utilaje, aparatura de preluare a sunetului şi de montaj. Preţurile pentru laborator vor fi cele comunicate de laboratoarele care funcţionează în România.Pentru susţinerea producţiei naţionale de film cinematografic, Societatea Română de Televiziune va contribui cu o sumă reprezentând 15% din veniturile proprii realizate din publicitate.

Societatea Română de Televiziune poate opta pentru finanţarea directă a producţiei de filme, , cu până la jumătate din suma datorată la solicitarea producătorilor, cu notificarea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Pitbull 03 Nov 2010 23:51

Originally Posted by rvn:

daca tu lucrai la o firma de audit sau mai bine la Curtea de Conturi,
astazi am fi asistat la eradicarea coruptiei!

Ba mai degrabä la eradicarea economiei nationale!

keepwalking 03 Nov 2010 23:53

rvn,

aportul actionarilor/asociatilor in ce cont e? de activ sau pasiv?

rvn 03 Nov 2010 23:55

daca eu, AG, ma asociez cu DD, care-mi da moca o macara si doua camere de filmat, nu inseamna ca pun in deviz si aceste costuri, pentru ca ele nu exista!

keepyletz,
tu ai niste idei ca la cooperativa agricola de productie.
aportul in natura nu se pune, ala se contabilizeaza in acadele, sau cum?

rvn 03 Nov 2010 23:56

rvn,

aportul actionarilor/asociatilor in ce cont e? de activ sau pasiv?

bifunctional...(glumesc, desigur...)

keepy,
chiar daca a existat un furtisag, fii sigur ca s-a acoperit la licittatie...a...asta de-i spuneti voi sesiune de concurs....

keepwalking 04 Nov 2010 00:05

oricum, ne indepartam de subiect.
nu o sa ma apuc acum sa rasfoiesc bazele contabilitatii din cauza lui ujica:)
cert e ca omul si-a facut treaba, a gasit sprijin unde trebuie, are lobby, isi traiesti clipa de glorie (nemeritata), iar cinematografia romaneasca n-a facut nici un pas inainte, dimpotriva, documentaristii adevarati, aia care muncesc, care calatoresc sute de kilometri sa stea de vorba cu un martor, care dau sute de telefoane, cerceteaza mii de dosare ca sa afle o pista, nu sunt prea entuziasmati de impostura asta.

Pitbull 04 Nov 2010 00:07

nu sunt prea entuziasmati de impostura asta.

Ceva surse...?
(In afara burticii matale, desigur.)

rvn 04 Nov 2010 00:48

Originally Posted by Pitbull:

Ceva surse...?

n-are in momentul asta nici una , dar va cauta cu limba scoasa toata noaptea...
ia sa vezi, maine dimi va semna condica aici , la prima ora, ca mine la serviciu....

c.ghevara 04 Nov 2010 09:56

Am câteva întrebări:

1. Ce e ”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, film documentar, film artistic non-ficţiune, altceva?
2. În afară de ”autor”, ce e Andrei Ujică pentru ”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”? Producător, regizor, scenarist, altceva?
3. Credeţi că este obligatoriu să vezi filmul pentru a răspunde la primele două întrebări?

rvn 04 Nov 2010 11:02

Raspuns( dupa umila mea parere):
1. o combinatie inspirata din toate trei
2.este cel care are drept de autor.
3.da. este absolut necesar sa vezi inainte, ca sa te convingi si dupa aia poti contracara cat vrei parerile laudative ale altora cu privire la meritul lui Ujica.

c.ghevara 04 Nov 2010 11:49

Aştept şi alte răspunsuri. Întrebările mele sunt cât se poate de concrete. Întrebarea 3 nu are legătură cu lăudatul sau criticatul.

rvn 04 Nov 2010 11:57

ba are in substrat.
esti prea siret, c.
te-am citit din prima.
tu, de fapt, astepti ca altii sa-ti confirme parerea ta ca Ujica a selectat mai multe imagini din arhiva TVR pe care le-a asamblat in ordine cronologica, nu s-a mai obosit nici macar sa le comenteze, iar nea Nicu si Leana ar fi de fapt un brand care scos pe piata la momentul oportun i-a adus lui Ujica pe langa o selectie la Cannes, niscaiva notorietate nemeritata in randul cineastilor romani.
zi-i , ca nu-i asa!

c.ghevara 04 Nov 2010 12:19

Rvn, iar prezumpţia asta prealabilă? :( Că-s prea şiret, că urmăresc ceva necurat, că o fi invidie, răutate etc? Nu putem lăsa procesele de intenţie şi speculaţiile deoparte, şi să ne mărginim la fapte? Am pus trei întrebări. Atât. Bineînţeles, că urmăresc ceva - să obţin răspunsuri clarificatoare. :)

StefanDo 04 Nov 2010 12:33

Autobiografia este un colaj de imagini, iar rolul danei bunescu mi se pare chiar mai important decat al lui andrei ujica

ujica a ales materialul si culoarea, bunescu a facut rochia

paul_aramis 04 Nov 2010 12:43

Originally Posted by c.ghevara:

Am câteva întrebări:

1. Ce e ”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, film documentar, film artistic non-ficţiune, altceva?
2. În afară de ”autor”, ce e Andrei Ujică pentru ”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”? Producător, regizor, scenarist, altceva?
3. Credeţi că este obligatoriu să vezi filmul pentru a răspunde la primele două întrebări?

1. film de montaj (dacă genul nu există, tocmai s-a inventat)
2. regizor de montaj (ca la TVR, unde la o producţie existau o grămadă de regizori; de studio, artistic, de scenă, etc.)
3. nu

All times are GMT +2. The time now is 21:42.