Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Clisee cinematografice (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96763)

vave 16 Apr 2010 12:30

Pe mine mă enervează că bărbaţii trec prin focuri, săbii, acizi şi alte modalităţi de tortură ca nişte adevăraţi eroi, fără să crântească, dar dacă au o mică tăietură şi îi pansează o gagică strâng din dinţi de nu e adevărat.

SoX 16 Apr 2010 12:42

Saruturile din finalul filmelor. :-&

vave 16 Apr 2010 12:56

Mă mai enervează faptul că orice armă, avion, elicopter, bombă atomică... pot fi folosite de orice gagică fără instrucţiuni pentru că.. dă bine pe ecran. :-/

Ah şi găsisem astea despre filmele horror, cică:
http://www.dreadcentral.com/story/51...-movie-cliches

Federico 16 Apr 2010 13:02

Originally Posted by SoX:

Saruturile din finalul filmelor. :-&

Cu un zoom out preluuuung al camerei (daca sunt in aer liber). Da, sunt adorabile. :))

- Sangele din coltul gurii care apare la aproape orice muribund impuscat (fie si in degetul mare de la piciorul stang).

vave 16 Apr 2010 17:51

Dacă cineva e la maşină şi află că trebuie să meargă altundeva, mereu acel "altundeva" va fi în direcţia opusă, deci trebuie să bage o întoarcere cu frâna de mână... sau pe acolo.

redmen 28 Jun 2010 16:12

Chestii pe care le inveti din filme

In timpul oricarei anchete a politiei, va fi necesara cel putin o vizita la clubul de strip-tease.

Majoritatea cainilor sunt nemuritori.

Toate paturile au cearsafuri speciale in forma de L care ajung pana la umerii femeii, dar numai pana la mijlocul barbatului de langa ea.

Oricine poate pilota usor un avion la aterizare, cu conditia sa fie dirijat din turnul de control.

Odata aplicat, rujul nu se ia niciodata – nici macar la scufundari in costum de scafandru.

Sistemul de tevi de ventilatie a unei cladiri este ascunzatoarea perfecta. Nimeni nu se va gandi sa te caute vreodata acolo si poti ajunge in oricare alta parte a cladirii fara dificultate.

Daca iti reincarci arma, intotdeauna ai mai multa munitie decat trebuie – chiar daca nu aveai pana atunci deloc.

Daca vrei sa te dai drept ofiter german, nu va fi nevoie sa ai accent german.Poti nici macar sa nu vorbesti germana.

Turnul Eiffel se vede de la orice geam din Paris.

Un barbat nu va da nici un semn de durere cand ia cea mai grea bataie, dar va scanci cand o femeie ii va ingriji ranile.

Daca se vede undeva un geam urias, cu siguranta cineva va zbura in curand prin el.

Cand platesti un taxi, nu e nevoie sa te uiti la portofel cand scoti banii, ci ajunge sa scoti bani la intamplare. Va fi cu siguranta suma exacta.

redmen 28 Jun 2010 16:13

Chestii pe care nu le-ai stii daca nu te-ai uita la filme

E mereu posibil sa parchezi masina direct in fata cladirii unde vrei sa intri.

Un detectiv poate rezolva o crima de-abia dupa ce e suspendat din functie.

Daca te apuci sa dansezi pe strada, toti cei peste care dai stiu si ei toti pasii de dans.

Majoritatea laptopurilor sunt destul de puternice ca sa poata contracara sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii invadatoare extraterestre.

Nu conteaza daca esti in inferioritate intr-o lupta de arte martiale – toti adversarii tai vor dansa intr-un fel amenintator in jurul tau, fiecare asteptand cu rabdare sa fie atacat pana cand l-ai batut pe cel dinainte.

Daca cineva e lovit si isi pierde cunostinta, niciodata nu va suferi o contuzie sau vreo leziune grava.

Nimeni implicat intr-o urmarire cu masini, jaf, explozie, eruptie vulcanica sau invazie extraterestra nu va intra in stare de soc.

Sectiile de politie dau ofiterilor teste de personalitate ca sa fie siguri ca li se da un partener care este exact opusul.

Cand sunt singuri, toti strainii vorbesc englezeste intre ei.

Intotdeauna poti gasi o drujba daca ai nevoie.

Orice usa incuiata poate fi deschisa fie cu o carte de credit, fie cu o agrafa, cu exceptia cazului cand e usa unei case in flacari in care e un copil incuiat inauntru.

Un gard electric, suficient de puternic sa omoare un dinozaur, nu va face nici un rau unui copil de 8 ani.

Stirile TV care contin o veste despre ceva foarte important sunt difuzate exact in momentul cand deschizi televizorul.

danonino 29 Jun 2010 13:25

In 5 pagini nu s-a mentionat cel mai evident si periculos cliseu:

Fata super-buna, megafutabila, cunoscuta de toti si cu tzatze mari se indragosteste in final de un pampalau, de un ratat, un nimeni, care se tine dupa ea ca un catel castrat. Initial doar el era atras de ea, pentru ca mai apoi, ea dupa ce s-a certat cu un baiat (mai) adevarat, sa se duca fix in bratele eunucul virgin ce-i sopteste, ceea ce a invatat papagal, "Utilizari ale integralelor improprii".

Alt cliseu, la fel de cretin, este ala in care barbatul trebuie sa isi ceara scuze femeii pentru ca e barbat.
ex. el vorbeste cu o duduie, il vede prietena si se supara. Suparata, cum e ea, pleaca de acasa. El are remuscari interioare groaznice din cauza faptului ca a vorbit cu o duduie. Disperat si patetic, tipu' o cauta pe prietena, o gaseste, ii da un inel, isi cere iertare, se pune in genunchi, ii suge tocul, se postituteaza cu poponari, isi introduce un tampon in fund etc. Orice e penibil, nemasculin si lipsit de demnitate el face pentru fata aia,

P.S. La a doua chestie am exagerat un pic, dar ideea e aceasi

marius93 29 Jun 2010 14:22

Cliseu in filmele horror: Tinerii care fac sex vor muri primii. :)

jansic 29 Jun 2010 19:06

sau la cea mai mica cearta, EA pleaca de acasa la mama sau la prietena ei, cu tot cu copii

am observat ca apar foarte des steagul amarican, o reclama sau o sticla de coca-cola, mcdonalds

si, daca in rolul principal este o tipa, ea are intotdeauna o prietena ciudata...

jansic 29 Jun 2010 19:07

a, si daca patru sau mai mult de patru (eventual cupluri) pleaca intr-o excursie, clar vor muri!

Chambord 30 Jun 2010 09:35

Originally Posted by jansic:

a, si daca patru sau mai mult de patru (eventual cupluri) pleaca intr-o excursie, clar vor muri!

Asta chiar mi s-a intamplat mie. Am fost singurul supravietuitor al grupului. Acuma nu stiu daca faptul ca drujba era la mine iar ceilalti nu fugeau suficient de tare a contat.

Windom 30 Jun 2010 09:42

Asadar, ati tinut pina la urma forumeetingul ala cu drujba si nu m-ati invitat?X(

Chambord 30 Jun 2010 10:21

A fost doar un forumeeting foarte restrans la care am participat eu plus cativa forumisti care, din pacate, couldn't make it out of that trip (ca sa zic asa). Dar imi amintesc ultimele lor cuvinte ("Chambord please NOOOOOOOOOOOOOO" :-O :-S ) inainte de a fi hacuiti de un individ care nu a fost prins nici pana in ziua de azi (din pacate n-am reusit sa-i vad fata pt a-l identifica ulterior la politie, purta si o masca de sudor, deci iti dai seama ca nu aveam cum sa-l dibuiesc :-? )

Windom 30 Jun 2010 11:04

Ca tot sintem la clisee, nu cumva ti-a scapat tipa cea mai simpatica din grup, aia cu cele mai beton tzitze? Ne intoarcem sa vedem?B-)

copila_satanista 30 Jun 2010 11:06

Care? io?? Pai vb aia, sunt aia buna (in ambele sensuri) deci in final va omor pe amandoi >:) si ma aleg si cu vreun flacau focos B-)
Ha! V-am zis-o :p

Chambord 01 Jul 2010 09:44

Da. Mi-a scapat. Sunt si io om ce sa-i faci. Tocmai la ultima imi cazuse masca de sudor si mi-a fost atrasa privirea de balcoane @-) nu ma mai concentram bine si nu mai tinteam deloc k lumea cu drujba aia, fir-ar sa fie. :( Ai avut noroc tu copkila tu ! Din pacate pentru ele illo, corinka, im.kino, etc n-au avut aceeasi bafta. N-ati mai auzit de ele cam de atunci, nu ? :-?

copila_satanista 01 Jul 2010 09:48

:)) sa stii k la ele ma gandeam. deci tu erai vinovatu' :-w

Chambord 01 Jul 2010 09:51

Nu recunosc decat in fata Marii Adunari Nationale :|

Windom 01 Jul 2010 09:55

Nici de vave nu prea ati mai auzit de cind s-a aventurat prin padurile reghinene, este?>:)

All times are GMT +2. The time now is 11:26.